Hvem har ansvaret for Covid 19? Kina, eller USA?


https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/hevder-usa-hadde-kunnskap-om-koronaviruset-i-november-overraskende-og-skuffende/ar-BB12oQkj?ocid=spartanntp

Dette er i hovedsak hva vestlig presse klarer å hoste opp. USA hadde kjennskap til Coronaen allerede i November 2019.
Vel, de de ikke nevner med ord de siste 6 måneder er hvilket ansvar Kina har sittet på, og den katastrofale mangelen på informasjon derfra.
Kineserne viste godt hva dette dreide seg om allerede i November 2019 uten å foreta seg noe som helst for å stoppe spredningen, eller informere resten av verden.
Vi kan kanskje ikke forvente mer fra den kanten, og vi kan heller ikke forvente mer fra europeisk vestlig media & politikere, som unnlater å nevne dette med et eneste ord. Hva er de redde for? Posisjonerer disse seg for en ny supermakt, som skal erstatte dollaren, og som de for enhver pris må ha et underdanig forhold til, eller er synet på fienden så mye sterkere om man snur hodet mot vest, at man ikke kan tillate seg å sette fokus på andre ting?

Kina er som man vet et land med langt over 1 milliard innbyggere, millioner av disse er for lengst etablert i vesten som fremmedarbeidere, bosatt over alt. I nord Italia sies det å være om lag 350 000 kinesere. Tallene for øvrige byer, land i vesten kan sikkert googles, men poenget er at svært mange av disse reiser hjem for å feire kinesisk nyttår i slutten av Januar, mange av disse i Wuhan faktisk. Hvordan i all verden kunne dette skje? Uten at kineserne, som for lengst viste hva denne smitten, og konsekvensen av dette, ikke informerte, ikke stoppet denne hjemkomsten, og enda verre, lot alle disse menneskene reise tilbake til sine respektive vertsland, hvorav en stor del må ha vært, antatt smittet. Hvordan kan vestlige politikere & vestlig riks media unnlate å rapportere, unnlate å skrive om dette?
Det er etter mitt syn den aller største skandalen
OZZY1
10.04.2020 kl 12:55 849

Så enig så enig.
Når dette har lakt seg litt tipper jeg det kommer et oppgjør med China fra resten av verden. Det må det ! ! Dette SKAL koste C H I N A dyrt.

Enig. Dette er langtfra første gangen. Det er vel temmelig sikkert at det stammer fra flaggermus. Muligens med skjelldyr som mellomvert. Viruset ble jo påvist der på markedet.

Dette må det bli slutt på. En ting er selvsagt virus, men vi snakker også om dyreplageri og drap på utrydningstruede dyrearter. De får også begynne å steke maten sin skikkelig og bruke skolemedisin i stedet for denne overtroen knyttet til deler av dyr.
Redigert 10.04.2020 kl 13:06 Du må logge inn for å svare

Kina har 82940 registrerte smittede og 3340 døde iflg VG statistikken.
Latterlige tall de opererer med, kineserne, men også VG & andre som oppdaterer dette.

Kina signaliserer at de vurderer et forbud mot konsumering av hunder og katter i nærmeste fremtid.
Således kan vi håpe på at det som for oss mennesker kanskje skaper mest avsky vil forsvinne, eller bli merkbart redusert. Forhåpentligvis straffbart.
Shenzhen har innført et slikt forbud, og følger dermed Hong Kong & Taiwan skrives det.
Dette kan ikke komme en dag for tidlig, og om det nok fortsatt er mye annet svineri som må bort, så er det en start, men kanskje det som har appellert mest hos den vanlige vestlige borger og motstandere i Kina. Får håpe et eventuelt bortfall av katter & hunder i såkalte wet markets, ikke legger en demper på protestene mot flaggermus spising og den slags.
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/snart-kan-det-bli-forbudt-å-spise-hund-i-kina/ar-BB12rZ7r?ocid=spartanntp

"Avisen (the Guardian) siterer fra at utkast til en ny politikk som er frigitt av det kinesiske landbruksdepartementet, der de skriver at de er bekymret både overfor dyrenes velferd og for smitteoverføring fra dyr til mennesker."

Går jo endel ryker om ett forskningslaboratorium kun 300 meter fra markedsplassen i Wuhan også. At dette viruset er sluppet ut derfra ved vilje eller feil. De har jo forsket på corona i mange år så en kan jo spekulere litt.......

Påfallende stilt i vestlig media om Kinas rolle i dette, eller skal man si at det ikke er uventet?
Hvorfor skal Kinas brutale sannhet midt oppe i denne katastrofen dysses ned, og gjøres om til et IKKE tema? En ting er jo om dette har hatt sitt utspring i et forskningssenter. Det gjør det uansett ikke noe bedre når vi vet at smitten var kjent i ukesvis før Kina ble tvunget til å komme med innrømmelser.
Helt hårreisende, det som midt oppe i dette, fikk lov til å skje i.f.m feiringen av kinesisk nyttår, hvor vi vet at mange kinesere reiser hjem fra hele verden for en uke, før de haster tilbake til alle verdens kriker og kroker i hopetall. Åpenbart at dette skulle vært stoppet.
Snu på flisa, tenk hva som hadde skjedd om dette viruset hadde sitt utspring i US, og under de samme omstendighetene, flere millioner amerikanske borgere hadde reist hjem for en ukes feiring i slutten av Januar, og tatt med seg smitten tilbake til all verden, en smitte myndighetene hadde vist om i minst to måneder.
For et ramaskrik det ville ha blitt i hele verden.