APCL- Ny spennende «asiatisk aksjonær»

Warom
APCL 20.08.2018 kl 14:31 42913

Personlig er jeg overrasket over at det faktum at M&G har solgt ganske mye aksjer ikke har medført noen videre «merkbare» korreksjoner på kursen.
På den listen jeg tok ut den 10.08(beholdning pr 07.08 så dukket det opp en ny «aksjonær» på 19. plass med rett over 900k aksjer. Dette er en nominee konto som holdes av Nomura International. Jeg tar tatt ut ganske så mange topp 20 lister de siste månedene og denne aksjonæren har jeg aldri sett før. Kanskje ikke noe oppsiktsvekkende i seg selv(men det er før man begynner å sjekke litt nærmere)

http://prntscr.com/kkr7cv

Vi vet jo at Petronas(Malaysia) allerede har inngått avtale med FAR på A2/A5(selv om den enda ikke er godkjent av myndighetene). Litt om Petronas fra wikipedia:

"PETRONAS, short for Petroliam Nasional Berhad (National Petroleum, Limited), is a Malaysian oil and gas company that was founded on 17 August 1974. Wholly owned by the Government of Malaysia, the corporation is vested with the entire oil and gas resources in Malaysia and is entrusted with the responsibility of developing and adding value to these resources"

Når man sjekker litt rundt vår «nye asiatiske aksjonær» så kommer blant annet dette:

Nomura Asset Management in Malaysia
We are an active investment house providing direct investment solutions for institutional investors and wholesale funds to be marketed through our distribution partners. In Malaysia, we are Nomura Asset Management Malaysia Sdn. Bhd. and Nomura Islamic Asset Management Sdn. Bhd., your partners in investment.

https://www.nomura-asset.com.my/

Linken Nomura/Petronas/myndigheter kan vi bla se her:

https://www.petronasgas.com/IR/Lists/IR%20Events/DispForm.aspx?ID=17&ContentTypeId=0x01007641035F2AF1D74CAE402EDE5929FD6A

Og denne:

https://www.nomura-asset.com.my/index.php/nomura-asset-management-malaysia/about-us-namm

"At present, we count Government Linked Institutions and Insurance Companies amongst our clientele."

Som sagt i starten av TS’en så har jeg hatt vanskeligheter med å forstå at ikke M&G sitt «nedsalg» skulle få større konsekvenser for kursen enn det har fått. Det er «noen» som tar imot aksjer hele tiden der kursen ligger ganske så stabil. De siste 10 børsdager med ett gjennomsnitt av ca 1,7M per dag(da har jeg ikke tatt med 03.08 der volumet var ekstraordinært med ca 10M aksjer som alene kan få en til å undre.)

Vi husker all den gang Henderson «offisielt» solgte ut ca 7M aksjer men dukket likevel opp som aksjonær med 6,1 M aksjer i årsmeldingen uten at dette kommer frem på topp 20 listene.
Når det gjelder Total og Petronas i Senegal er det vel vanskelig å vite med sikkerhet hva vi skal lese ut av det, men her kan det jo tenkes at enten gir de fullstendig faen i oss, eller så er vi involvert. Det kan egentlig være begge deler, men her skal vi ta med oss at Senegal helt nylig har henvendt seg til Petronas for hjelp til å trene opp ansatte og bygge fundament for oljesektoren (de skal rett og slett lære av Petronas). Så at de kan være involvert sammen med oss og myndighetene er helt realistisk:

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2018/07/25/senegal-wants-to-copy-malaysia-in-oil-education-islamic-institutions-and-city-planning/

Jeg har sågar vært innom tanken om at de har jobbet med en løsning hvor både Senegal, Total og Petronas skal være happy, og gjør de oss happy så er vel egentlig alle happy? Petronas får 30% av ROP, og kanskje 60% av SOSP?

Dernest løper tankene videre her til avtalen på A2/A5 som av uforklarlige årsaker «aldri closes». Denne uken er det seks måneder siden den ble signert, men fortsatt er den ikke godkjent av myndighetene.

Om vi snakker med Petronas om Senegal så kan vi så utvilsomt gjøre det samme om Gambia, som igjen kan føre til at det er i alles interesse at en av de andre får A2/A5, feks CNOOC?

Det er jo et puslespill av dimensjoner der nede hvor alle de store forventer å få sin del av kaka, og vi vet jo at dette for lengst har havnet på politisk nivå. Jeg tror derfor ikke at "noen får alt", eller med andre ord i pose og sekk, da både Senegal og Gambia er avhengig av å holde relasjonene gode med alle. Det kan spekuleres i at tanken var å gi A1/A4 til kineserne og at det var derfor CNOOC lot Petronas få A2/A5. Om det nå har vist seg vanskelig å låse opp A1/A4 kan det derimot endre seg, og om vi er i dialog med Petronas om SOSP er det veldig naturlig at naboblokkene A1/A4 er med i diskusjonene. Det kan igjen gjøre det naturlig at Petronas gir fra seg A2/A5 som da kan forbeholdes kineserne.

Jeg tror det er gode grunner til at dealen på A2/A5 fortsatt ikke er closet, og det er at alt henger sammen «med alt». Når noe først faller på plass de nede tror jeg mye skjer på kort tid :)

……og mens «dette spillet»(eller spekulasjoner om en vil) ser ut til å fortsette så har vi altså fått en ny aksjonær på topp 20 listen med «sterk tilknytning» til Petronas/Malaysiske myndigheter. Har en sterk mistanke om at det ligger mange flere nominee-kontoer nedunder topp 20 ;)

Redigert 21.01.2021 kl 08:42 Du må logge inn for å svare
fremogtilbake
20.08.2018 kl 19:01 16489

Warom,

forstår ikke helt hva du prøver å si. Nomura har blant mange andre ansatte en advokat med bakgrunn i dispute resolution, Christopher Colin Barlow som du sier.

Hva mener du det betyr, at Nomura rådgir sine klienter om APCL sin voldgiftssak, at de rådgir kundene om sannsynligheten for at APCL skal vinne, eller at Nomura bistår APCL med rådgivning og forslag til en konstruktiv løsning? Mener du at Barlow har tilgang på informasjon fra APCL sin side som er mer enn det andre har, slik at han/de er innsider, og at det derfor er et godt tegn på en snarlig løsning at de har kjøpt aksjer for en kunde?

Hvis Nomura rådgir en kunde om utfallet i en voldgift (de ikke er involvert i eller har noe informasjon om), ville jeg bli særdeles overrasket.
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
FkL
20.08.2018 kl 18:38 16577

Aldri godt å si, men det som er sikkert er at AP har fått mye publisitet rundt de pågående sakene og konfliktene. Jeg er derfor ikke overrasket over at et bredt spekter av kjøpere har ramlet over oss. Når det er sagt så er det alltid noen som vet mer..,
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Warom
20.08.2018 kl 18:16 16656

15.174.031 som meldt for en uke siden.
Det er ikke mulig å vite noe mer før i morgen da den meldingen først vistes på VPS onsdag i forrige uke og ett uttrekk i dag ville vist det samme(T+2)
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Old guy
20.08.2018 kl 18:07 16697

Læser ikke trådene mere, men eftersom forfatteren er warom så tænkte jeg det måtte være noget med indhold :)..

Warom hvor meget har M&G igen?
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Warom
20.08.2018 kl 17:38 16800

FoT;
Nå sier vel jeg ikke at det ER Petronas som "står bak" slik jeg leser innlegget jeg har skrevet. Det er likevel litt interessant å følge med noen av de kontoene som kommer opp(spesielt når man som jeg begynner å lure på hvor alle de aksjene som er solgt blir av).
Jeg spekulerer jo som jeg sier og forsøker å sette noen brikker sammen(i alle fall for egen del) og det TRENGER jo ikke bety noe som helst for andre og jeg kan jo også la være å poste det jeg spekulerer i(ville vel blitt kjedelige APCL-tråder om det ikke skulle tillates spekulasjoner).

Det som KAN være litt interessant er jo (som du sier) at Nomura International Plc er et UK basert selskap. Ser man på topp 20 listen så er det deres "konto/subs" Nomura Nominee PLC (samme som Limited) som har investert i African Petroleum Corporation Limited.

Det som også KAN være interessant er å se hvem som sitter der, blant annet - Christopher Colin Barlow.

https://uk.globaldatabase.com/company/nomura-pb-nominees-limited#div_ownership

Her en liten printscreen av hva han holder på med.

http://prntscr.com/kkujii

Det KAN også være at jeg er fullstendig på villspor(men det KAN også hende at jeg er inne på noe) med det skriver om her, men det VET jeg jo ikke(i likhet med de aller fleste). Hadde jeg VISST med sikkerhet, så hadde jeg enten kjøpt med begge hendene(alternativt solgt alt jeg hadde).

Ikke noe værre enn det ;)

Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Hostesaft
20.08.2018 kl 17:08 16894

Bare vent å se.... forlik kommer bare å sitte rolig i båten. Ingen av partene er tjent med en langvarig rettsprossess som i tillegg koster mye dollar
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
fremogtilbake
20.08.2018 kl 16:33 17030

Nomura International er et London basert internasjonalt meglerhus, som eies av den japanske Nomura gruppen.

Det er jo tydeligvis det UK baserte meglerhuset som har en nominee konto for noen av sine kunder. Selvfølgelig KAN dette være Petronas, men det kan selvfølgelig også være alle andre. Å si at det er Petronas fordi både Nomura og Petronas er Asiatiske og har kontor i Malaysia er vel å trekke tråden litt langt.

Nomura har også kontor i USA og Frankrike, så det kan jo like godt være Exxon eller Total (eller en annen privat eller institusjonell investor et eller annet sted...)
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.08.2018 kl 15:30 17211

Meget bra TS og ingen tvil om at det strammer seg til i APCL. Nå kan det komme nyheter fra Gambia og/eller Senegal hver dag som helst. Ingen er forunt her inne å vite når en melding kommer, men da vil det være for sent å posisjonere seg for de første +100% sannsynligvis gitt en positiv melding.
Vedr. saken med Gambia så kan det ikke være langt unna et utfall av saken og det er betryggende at APCL har satt de samme internasjonale toppjuristene på denne saken. Det er de samme juristene som APCL benyttet med godt resultat i 2014.
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.08.2018 kl 14:49 17368

Takk for et godt innlegg, Warom.
Også creds for grundig dokumentasjon, det er ikke hverdags her på HO.
Her er det nok en link, i så fall særdeles påfallende hvis ikke. Det gjelder å se "tegnene" før alle andre, for når melding kommer avfyres raketten.

Støtter din teori om at det akkumuleres stort uten topp 20, alltid noen som vet mer enn andre.

Moro!
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare
Aldara
20.08.2018 kl 14:42 17430

Godt jobbet warom og spennende tanker...
Det strammer seg til..?
Redigert 21.01.2021 kl 04:00 Du må logge inn for å svare