Hvis ikke ny-hyttemarkedet går rett i bunn nå så går det aldri..


Blir meget spennende å se både brukt og ny hytte markedet fremover.

Regner med at alle nye hytteprosjekter (særlig de dyre) vil gå konkurs eller til vesentlige rabatter.

Brukte hytter kan kanskje holde seg noe (men med noe prisnedgang) ettersom utenlandsreiser ikke blir aktuelt før neste år..

Men med de begredelige aksjekursene og magre utbyttene vil nok det dyrere segmentet bli skadeskutt i årevis fremover.
Puta1n
12.04.2020 kl 15:34 742

Mange har kjøpt hytte for utleie....

https://www.finn.no/realestate/artikler/boligtips/slik-far-du-rad-til-hyttedrommen

"Selv om prisene på hytter i fjellet har økt betraktelig (hytter beliggende ved langrennsløyper steg 5,2 prosent i vinterhalvåret 2018 mens hytter beliggende ved alpinanlegg steg med 5,8 prosent) finnes det løsninger. En mulighet for å oppnå hyttedrømmen er nemlig å investere i en hytte som deretter leies ut i perioder, for eksempel via FINN reise."

fabian2
12.04.2020 kl 16:10 697

Når en ( flott ) hytte er bygd ferdig , og kommer for salg etter et år eller to , så havner salgsprisen veldig ofte langt under byggekostnadene. Pussige greier. Hva skyldes dette ?

Byggfeil. Mye idiotiske løsninger. Amatørlaft. Hjernedøde takløsninger som enhver oppegående person ser på en mils avstand er dysfunksjonellt.
fabian2
12.04.2020 kl 16:32 647

Men hva med de hyttene som ikke er laftet , de som er bygget nærmest som et vanlig hus ?
nicowiz
12.04.2020 kl 16:34 644

Et scenario er jo faktisk at hyttepriser stiger sammen med etterspørslen. Dersom vi ikke får fly utenlands vil nok flere se på hytter og kanskje investere.
Klodrik
12.04.2020 kl 20:15 472

Enig nicowiz! Hvorfor skal hytteprisene synke når flylysten er dømt til å synke/forsvinne for en majoritet av befolkningen? Verden blir ikke den samme etter dette, ei heller hyttemarkedet. Tenk bare på alle norske Spania-boere som nå ønsker å kvitte seg med boligen i utlandet og bytte den i en fritidsbolig her hjemme.

Tror reiselysten er tilbake neste år.
bj111
12.04.2020 kl 20:57 411

Med mange arbeidsledige vil det bli nedgang. Folk blir mer forsiktige i forhold til store investeringer, ser de i tillegg at prisene faller så venter de for hvorfor kjøpe i dag når det blir billigere i morgen og det vil i en slik situasjon være billig å leie hytte av de som skulle solgt men ikke får solgt fordi de ikke har innsett at prisen har falt.
Hytte er ikke det eneste som stopper seg, Nybilsalget vil nok falle kraftig i 2020 og kanskje bli noe bedre i 2021. Reiselysten vil være der med en gang det er lov å reise men grunnet økonomi og frykt vil det ta tid før ola og kari reiser som før. Bedriftsmarkedet for reiser har fått seg en kraftig knekk og det vil ta lang tid før det er som før om det noen gang kommer seg dit igjen. Man har nå måttet finne ut av videomøter og det er sannsynlig at mange bedrifter vil bruke dette mye mer enn før korona.
Nybygg stopper fullstendig om markedet går nedover. Her er jeg mer bekymret for de som bygger leiligheter i byene, der tro jeg det er full stopp og det vil ikke bli igangsatt noe nytt på flere år.

Men jeg tenker at vi kanskje står overfor et marked slik vi så fra høsten 1987 til 1992.

Nei - det blir nok nedtur dette. Marginen faller, så stiger renten, så går noen av disse låne-fantomer konken - og så kommer hytteslottet (som ikke de hadde råd til) på tvangssalg - så faller prisingen i området, ennå fler faller for marginer etc.

Beste er kanskje at tape en fyrstikk og gå - men så er ikke forsikringsselskapene rene dumminger heller - så det blir sikkert luksusfellen^2 dette....

HYTTEHELVETE!!
Redigert 12.04.2020 kl 21:07 Du må logge inn for å svare