USA - aksjemarked på respirator


Det kommer en dag da aksjemarkedet må kobles fra respiratoren. Vil dette markedet tåle det? Tåler det i det hele tatt en rød børsdag? For hvor skal det da hente insparasjonen for å komme seg tilbake i grønt? Er flere krisepakker og støttekjøp eneste mulighet? Altså mer respirator.
Redigert 21.01.2021 kl 06:41 Du må logge inn for å svare

Det virker nesten som om føderale myndigheter i USA og Federal Reserve er villige til å gå 'all in' i en gambling på at så ikke skjer. Skjønner heller ikke noe av hvordan man har tenkt å åpne samfunnet i en slik grad det snakkes om uten at det vil føre til at koronaviruspandemien utvikler seg enda mer tragisk der borte, og hvordan i all verden kan man tro på at det er mulig å ha en velfungerende, voksende økonomi gående under slike forhold!!!???
Redigert 14.04.2020 kl 15:03 Du må logge inn for å svare
14.04.2020 kl 15:49 2641

Uansett hva man velger(tror), eller ikke velger(tror), vil man måtte gå igjennom en periode med stagnerende økonomi. Det store spørsmålet er hvor lenge den perioden vil vare.

Jepp, og intuitivt tror jeg mer på de helsefaglig kompetente enn Trump og Fed når det gjelder koronaviruspandemien. Må få tilføye at jeg selvsagt håper Trump og Fed har rett selv om jeg altså ikke tror det og tvert imot frykter at Trump skal gjøre vondt verre, men vi må jo alle uansett håpe på best mulig utvikling når det gjelder denne katastrofen som har rammet menneskeheten. Vi får se.
Redigert 14.04.2020 kl 15:58 Du må logge inn for å svare
14.04.2020 kl 16:02 2606

Det er nokså surrealistisk den oppgangen vi ser på børsene nå.

Kan virke som om alt går på stereoider for å holde festen igang lengst mulig. Det eneste som virker fornuftig er kursen på gull. Blir interessant å se hvor lenge det går. Jeg er i alle fall i gang med å planlegge for helt andre scenarioer.
Skoliose
14.04.2020 kl 16:06 2603

De har byttet ut oksygenet i respiratoren med lystgass
14.04.2020 kl 16:15 2586

"Kan virke som om alt går på stereoider for å holde festen igang lengst mulig."

--------------

Minner meg om scenene fra Titanic, da orkesteret spillte mens båten sank.
Mdg1
14.04.2020 kl 16:22 2559

Selskapene i USA har aldri vært mer overpriset enn nå. Da virker det å være galskap å kjøpe. Har noe tro på teknologi, men med dagens prising er alt annet galskap
15.04.2020 kl 13:07 2366

Har ofte sagt til mine venner og bekjente at våre liv, her i Norge, befinner seg på toppen av velstanden. Sett i et historisk perspektiv, og sammenlignet med mange liv rundt om i verden den dag i dag. Vi har rett og slett trukket vinnerloddet.

Men for å ty til en velkjent klisje. Ingenting varer evig. Man kan stille seg spørsmålet om korona viruset er jokeren som vil endre verden slik vi kjenner den. Vi er ennå i en tidlig fase, og å konkludere med noe sikkert er selvsagt umulig. Men et tydelig avtrykk vil nok viruset sette etter seg. Ikke minst på det økonomiske plan.

Ennå har vi ikke sett virkningene annet enn som små krusninger på et vann for de aller fleste av oss. Å tro at en positiv børs noen dager på rad er nok til å avlyse nedturen som ubønnhørlig kommer, er i beste fall å stikke hodet i sanden og tro at alt ordner seg. (nok en velkjent klisje)

Noen snakker om at det er nå man bør kjøpe aksjer mens de er på bunn. Pisspreik i mine ører. Hvor bunnen befinner seg er umulig å forutsi. Men at børsene skal videre nedover, er slik jeg ser det garantert. Tror virkelig noen at man kan sette hele samfunnet på vent i uker, eller måneder, uten at det vil få økonomiske konsekvenser. I et eventyr kanskje, men ikke slik verden i dag er skrudd sammen. Til og med den norske stat vil få problemer med å håndtere dette. Bare vent til kvartalsresultatene begynner å komme for alvor.

I Norge tåler nok de aller fleste å senke levestandaren en god del. Selv om det kan være tungt nok å ikke kunne gå på cafe hver dag, ikke kjøpe ny mobil eller pc hvert år, å bruke fantasien til å trene gratis i stedet for å bruke tusenvis av kroner på et treningssenter, å reise på sydentur en gang i året i stedet for fire, og ikke handle nye klær hver uke o.s.v.

Nå er det langt ifra sikkert det er sånn det kommer til å bli, men muligheten er der. Tenk da på konsekvensene dette vil få for økonomien til butikker og bedrifter, ikke bare i Norge, men verden over. Og disse vil igjen overføre dette til sine ansatte. Og husk at det meste henger sammen på et eller annet vis.

Å tro at vi på denne bakgrunn ikke står foran en snarlig nedtur i økonomien på verdensbasis, og en større nedgang på børsene, er utenkelig i min hjerne. (som noen sikkert vil påstå er påvirket av et eller annet)
gepard1
15.04.2020 kl 14:16 2339

Skal de redde aksjemarkedet, maa de bla opp dobbelt av hva de har gjort til naa. For I loepet av en maaneds tid, vil boligmarkedene begynne og falle. Og i Middelhavslandene hvor hoteller, barer og restauranter vil staa i konkurskoe, vil foelgende av dette ganske sikkert sende Portugal, Spania, Italia, Hellas og Kypros ut i nasjonale konkurser, For ingen av disse landene vil motta saerlig mange turister i aar. Dette alene kan faktisk utloese en ny finanskrise.

I tillegg vil Q2 resultatene bli forferdelige verden rundt, hvor uttalige bedrifter vil gaa konkurs. Q3 vil heller ikke bli noen fest. Og millioner av mennesker vil aldri faa tilbake jobben sin. Noe som blir hovedgrunnen til at boligmarkedet vil krakke. Flere og fler begynner og forstaa dette, hvor boersene burde falle 20% til, foer sommerferien.
Redigert 15.04.2020 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
tuja
15.04.2020 kl 14:41 2323

14:35:51
Kenneth Lund
USA: Detaljhandeltallene for mars stupte

Amerikanske forbrukere er i krisemodus og handlet i mars 8,7 prosent mindre enn samme måned ifjor. Fallet er rekordstort, og mer enn åtte prosent som var ventet.

Terminkontraktene i førhandelen på de amerikanske børsene falt umiddelbart, og Wall Street er ventet å åpne markant ned onsdag.
tuja
15.04.2020 kl 14:51 2304

Ser Moskva-børsen er ned snart 6,5%.

S&P 500 Futures ned 3% 30 minutter før åpning
15.04.2020 kl 15:13 2352

Sier Goldman Sachs kjøp, selger en.

Morgan Stanley er bull! Feds støttekjøp, krisepakker og undervurdering av koronaviruspandemiens innvirkning på økonomien (les: MSI TROR som Trump og Fed at økonomien kommer raskt på beina) er resepten for oppgang, skal man tro meglerhuset. Goldman Sachs og JP Morgan er vel også bull. 'Hele gjengen' ser visst lyst på dette markedet nå!

Morgan Stanley’s strategists are bullish on markets — but here’s their big worry

Published: April 15, 2020 at 9:03 a.m. ET

https://www.marketwatch.com/story/morgan-stanleys-strategists-are-bullish-on-markets-but-heres-their-big-worry-2020-04-15?mod=article_inline
Redigert 15.04.2020 kl 15:19 Du må logge inn for å svare
15.04.2020 kl 15:19 2333

New data shows more Americans are having trouble paying their rent

https://edition.cnn.com/2020/04/09/business/americans-rent-payment-trnd/index.html

Vedrørende å få amerikansk økonomi raskt up an running som jo er noe Trump, Fed og alle de store meglerhusene gir uttrykk for at de tror kommer til å skje. En forsker/medisinsk ekspert på området sa på CNN i natt at et pågående forskningsprosjekt han er involvert i, kan tyde på at MAN KAN MÅTTE OPPRETTHOLDE DAGENS VIRKEMIDLER I USA NÅR DET GJELDER SOCIAL DISTANCING OSV. TIL 2022 HVIS MAN SKAL KUNNE UNNGÅ STADIG NYE OPPBLOMSTRINGER AV KORONAVIRUSPANDEMIEN. Vi snakker om nasjonen hvis økonomi mer enn noe annet sted i verden hviler på gigantisk konsum i gatherings i det offentlige rom. Disneyland, sports, restauranter hamburgere og you name it...
Redigert 15.04.2020 kl 15:53 Du må logge inn for å svare

Godt innlegg! 👍

Ja, vi er i sannhet heldige og priviligerte her i Norge, sammenlignet med de aller, aller fleste. Koronaviruspandemien er en skrekkelig katastrofe. Selvsagt også for økonomien, men selv om jeg inderlig håper jeg tar feil, frykter jeg at vi på langt nær har sett det verste når det gjelder menneskelig lidelse nå som viruset for alvor dessverre ser ut til å begynne å ta for seg og herje i nasjoner hvor levekår, boforhold, helsevesen osv. på linje med våre er en fjern, fjern drøm for de aller fleste mennesker.
Redigert 15.04.2020 kl 15:51 Du må logge inn for å svare
gepard1
15.04.2020 kl 16:19 2249

Boerskrakket vil ta av de neste ukene. Ingen er i naerheten av og forstaa hvor ille det vil bli.
15.04.2020 kl 16:27 2235

Takk for det! :-)

Ja du har nok sannsynligvis rett i at vi dessverre har de verste menneskelige lidelsene foran oss. Da først og fremst selve sykdommen, men også det økonomiske som kommer i etterkant. Blir trist når jeg tenker på Afrika, noen land i Asia, og kanskje deler av Mellom og Sør-Amerika.Vi må jo bare håpe det beste.
Boobs
15.04.2020 kl 16:43 2212

23 mars var bare forsmaken på det som nå startet 15 april
nhydro
15.04.2020 kl 17:09 2185

Ta det litt med ro nå, dere depressive baissere som prøver å spre negative viber. Om to måneder så er ting nesten som før

Opinion: Wall Street wants you to believe everything is peachy

Published: April 15, 2020 at 1:01 p.m. ET
By Nigam Arora

It’s important to understand the motivation behind sell-side analysts’ recommendations

What are the effects of the coronavirus on life in the U.S.? Lost lives, lost jobs, trauma, shutdowns and trillions in borrowing and money printing.

What does Wall Street say? The coronavirus doesn’t matter to the stock market. Wall Street wants you to believe it’s safe to buy.

What happened to prudence for investors in the stock market? Let’s explore with the help of two charts
---------------
• The most important point is that the stock market is now back to about the same level where it was in October 2019. Since then, the coronavirus has caused many deaths, many jobs lost, a lot of trauma and massive economic dislocation. A conclusion that can be drawn is that the stock market believes that none of that matters, otherwise it would not have reached back to the pre-liquidity injection level.

https://www.marketwatch.com/story/wall-street-wants-you-to-believe-everything-is-peachy-2020-04-14?siteid=bigcharts&dist=bigcharts
tuja
15.04.2020 kl 23:13 1966

https://e24.no/boers-og-finans/i/LAExjQ/noekkeltall-og-bankresultater-tynget-wall-street

USAs detaljhandel falt med 8,7 prosent i mars, det kraftigste fallet noensinne registrert, ifølge amerikanske medier. Det er også mer enn ventede 8 prosent, ifølge SME/TDN.

– Økonomien er i ruiner, sier sjeføkonom Chris Rupkey ved MUFG Union Bank til CNBC, og fortsetter:

– Ingen kjøper biler, ned 25,6 prosent, ingen kjøper møbler, ned 26,8 prosent og spise- og drikkesteder var ned 26,5 prosent.

Industriproduksjonen, som viser utviklingen i fabrikker, kraft og gruvedrift, falt også overraskende mye. Nedgangen var på 5,4 prosent, mens det var ventet et fall på 4,0 prosent.

Som vi så i rapporten fra JP Morgan vinner også MSI på trading og ville herjinger i aksjemarkedet i 1.kvartal. Ellers er det trist og grått.

Morgan Stanley profit plunges as dealmaking hit by pandemic

Reuters | Apr 16, 2020 08:00AM ET

https://m.investing.com/news/economy/morgan-stanley-profit-plunges-32-on-covid19-impact-2141950
tuja
16.04.2020 kl 14:33 1814

U.S. initial jobless claims jump 5.25 million in week ended April 11

Det er fjerde torsdag på rad at flere nye arbeidsledige enn estimert sender US futures til værs. Forrige uke ble altså nok 5.25 millioner amerikanere arbeidsledige. 'Bare' 140 000 mer enn estimert denne gangen, men futures tar foreløpig likevel ikke av i samme grad som de tre foregående torsdagene da det var helt ellevilt og børsene gikk gjennom taket på sifre som smadret estimatene, i negativ forstand. Når det gjelder forrige torsdags børsoppgang, må det imidlertid anføres at Fed intervenerte i markedet samtidig med at katatstrofetallene fra arbeidsmarkedet ble publisert.

Dow futures briefly pick up steam amid abysmal economic data, with jobless claims gaining 5.25 million

Published: April 16, 2020 at 8:51 a.m. ET
By Mark DeCambre

U.S. stock-index futures on Thursday appeared to gain some altitude after a batch of economic reports underscored an ugly trend of deterioration in the aftermath of the COVID-19 outbreak.

https://www.marketwatch.com/story/dow-futures-pick-up-some-steam-amid-abysmal-economic-data-with-jobless-claims-gaining-more-than-5-million-2020-04-16?siteid=bigcharts&dist=bigcharts

Stock market news live updates: Stock futures mixed after slew of disastrous economic data

Emily McCormickandJavier E. DavidYahoo Finance•April 16, 2020
---------------------

8:35 a.m. ET: Philadelphia Fed Index plummets to -56.6 in April

The Philadelphia Fed index for business conditions plummeted in April to -56.6, down from -12.7 in March. This was much worse than the -32 expected by economists.

From the Philly Fed: “This is the current activity index’s lowest reading since July 1980. The percentage of firms reporting decreases (60 percent) this month far exceeded the percentage reporting increases (4 percent). The index for new orders fell further into negative territory, from -15.5 to -70.9, its lowest reading ever. Also reaching an all-time low, the current shipments index fell 74 points after remaining slightly positive in March. Unfilled orders fell 6 points further into negative territory, while delivery times rose 13 points to 4.1, suggesting longer delivery times.“
----------------------
8:31 a.m. ET: New home construction drops by the most since 1984 in March
U.S. housing starts slid in March over February by the widest margin since 1984, highlighting the coronavirus’s early devastation on the domestic housing market.

Housing starts dropped 22.3% in March to a seasonally adjusted annual rate of 1.216 million, from a revised 1.564 million in February. Consensus economists had expected housing starts to drop 18.7%, according to Bloomberg-compiled data.

Building permits, which serve as a proxy for future home-building, also dropped in March, albeit less than expected. Permits dropped 6.8% to a seasonally adjusted 1.353 million in March, extending February’s 6.3% decline from the prior month.

https://finance.yahoo.com/news/stock-market-news-live-april-16-2020-221208788.html
Redigert 16.04.2020 kl 15:14 Du må logge inn for å svare

Har selv altså veldig liten tro på at den senere tids børsoppgang vil vare fordi virkningene av koronapandemien på økonomien etter min mening dessverre vil umuliggjøre at betingelsene som er nødvendige for at det skal skje inntrer med det første, og får denne mannen rett nok en gang, kan dette fort bli ekstra stygt selv i et bredt historisk perspektiv.

The next 45 days are the ‘most critical period in U.S. financial history,’ says stock-market expert who profited in 1987 and 2008 crises

Published: April 16, 2020 at 11:53 a.m. ET

After recovering a chunk of the losses racked up during the worst of the coronavirus-induced selloff last month, the stock market finds itself at a crucial inflection point, writes Alan B. Lancz.

“The next 45 days may just become the most critical period in U.S. financial history,” he wrote in a newsletter published Wednesday. “While on average we may face a bear market every 10 years, this one is like no other,” he said.
---------------------
Back in 2007, he advised clients to sell before the market soured, and in 1987, he sidestepped the crash, a period in which the Dow saw a 22% drop in a single session.

This time, the investor advocates that investors adopt caution for a crisis that is unlike any he has seen in his career.

“Unfortunately, this crisis has all three parts of the past bear markets’ sell-offs,” he wrote. “This pandemic not only threatens America’s standard of living but also could position us as a secondary global power.”

https://www.marketwatch.com/story/the-next-45-days-are-the-most-critical-period-in-us-financial-history-says-stock-market-expert-who-profited-in-1987-and-2008-crises-2020-04-15?siteid=bigcharts&dist=bigcharts

Redigert 16.04.2020 kl 18:21 Du må logge inn for å svare
tuja
16.04.2020 kl 18:29 1704

NY blir i "lock down" lenger:

New York Gov. Cuomo extends stay-at-home order, restrictions on businesses until May

Til 15.mai er det vel New York og flere stater andre stater på østkysten når forlenger 'lockdown'.

New York and other East Coast states extend shutdown of nonessential businesses to May 15, Gov. Cuomo says

PUBLISHED THU, APR 16 202012:14 PM EDTUPDATED MOMENTS AGO
Noah Higgins-Dunn

https://www.cnbc.com/2020/04/16/new-york-and-other-east-coast-states-extend-shutdown-of-nonessential-businesses-to-may-15-gov-cuomo-says.html

tuja
16.04.2020 kl 19:23 1645

UK har også bestemt seg for lock down i 3 nye uker.

Skal man tro futures akkurat nå, er det duket for ny børsfest i USA når man åpner om to og en halv time. Her ferskt fra Washington Post om bakteppet for den gode stemningen.

Live updates: Coronavirus crushes China’s economy; ‘call your own shots,’ Trump tells U.S. governors

By
Teo Armus,
Allyson Chiu,
Jennifer Hassan and
Rick Noack
April 17, 2020 at 12:45 p.m. GMT+2

China’s gross domestic product shrank for the first time in decades as the pandemic delivered a devastating blow to the world’s second-largest economy. The historic contraction offers a glimpse of what may be to come globally, though U.S. futures rallied on Friday.

Meanwhile, President Trump unveiled broad guidelines to slowly begin reopening daily life in the United States, which has recorded the most coronavirus infections and deaths in the world. But he left specific plans to governors, telling them: “You’re going to call your own shots.”

Here are some significant developments:

The death toll in Wuhan, the epicenter of the outbreak in China, has been revised up by 50 percent. The change followed widespread criticism of China’s data, though officials offered several reasons for the revision, including at-home deaths that weren’t included in earlier statistics.

Despite hopes that any number of existing drugs could serve as potential therapies for covid-19, including Trump’s boosterism about some treatments, specialists say expectations need to be tempered.

Outbreaks in the United States have sickened workers and forced closures at some of the country’s biggest meat processing plants, sparking fears of a beef shortfall.

Britain extended a national lockdown for least three more weeks, as virus-stricken Prime Minister Boris Johnson recovers out of the hospital. Some other countries in Europe have started to reopen slowly.

https://www.washingtonpost.com/world/2020/04/17/coronavirus-latest-news/
Redigert 17.04.2020 kl 13:02 Du må logge inn for å svare
tuja
17.04.2020 kl 16:07 1465

https://www.marketwatch.com/story/man-who-warned-of-the-coronavirus-crisis-months-ago-says-gut-tells-him-a-50-or-deeper-decline-in-stock-market-from-the-february-top-likely-2020-04-17?mod=home-page

Singer is an acclaimed investor on Wall Street and presciently warned his employees back on Feb. 1 to prepare for a monthsl ong quarantine. He was quoted by Bloomberg News as saying in an internal memo that the spread of the viral outbreak raises significant “uncertainty as to when its geometric growth will level off.”

The hedge-fund investor has been preparing for calamity for years. Three years ago he warned the global financial system was in bad shape and investors were facing the possibility of a big market drop and raised a $5 billion rainy-day fund in preparation for what he described as “all hell” to break out.
Redigert 17.04.2020 kl 16:38 Du må logge inn for å svare