--IMF-Norge vil få den høyeste arbeidsledigheten i Nord-Europa

14.04.2020 kl 15:04 3327

Det internasjonale pengefondet (IMF) om korona-krisen: Resesjon som kun kan sammenlignes med depresjonen på 1930-tallet

Det internasjonale pengefondet (IMF) bekrefter hva alle har fryktet de siste ukene: verdensøkonomien er i fritt fall. Norge vil få den høyeste arbeidsledigheten i Nord-Europa og en historisk dyp resesjon.

IMF har kommet med sin halvårsoppdatering og utsiktene for 2020 er svært dystre for hele verden.

IMFs økonomer tror Norge vil havne i en dyp resesjon med en 6,3 prosent nedgang i den økonomiske aktiviteten i 2020. Arbeidsledigheten i 2020 vil havne på 13 prosent. Dette er den høyeste ledigheten av de nordiske landene – og verre enn Tyskland, Italia Irland.

«Vi har tidligere vist til muligheten for et pandemiscenario i økonomiske diskusjoner, men ingen av oss har hatt en meningsfull forståelse av hvordan det ville se ut og hva det ville bety for økonomien,» skriver IMF i rapporten.

– Som i en krig
Ifølge IMFs analyser er verdensøkonomien på vei inn i en resesjon som kun kan sammenlignes med depresjonen på 1930-tallet («The Great Depression»). Koronaviruset har på svært kort tid spredt seg til alle land i verden. Over to millioner er bekreftet smittet.

«Dette er en krise som ingen andre», åpner IMF i forordet på rapporten, som ble lagt frem tirsdag.

Produksjonsfallet forbundet med helsekrisen og restriksjoner som er innført vil sannsynligvis overgå hva som utløste finanskrisen i 2007/08 («The Great Recession»).

«Som i en krig, eller en politisk krise, er det fortsatt en stor usikkerhet rundt varigheten og intensiteten fra sjokket,» skriver IMF.

De verktøyene og tiltakene som ville ha fungert under en finanskrise eller andre typer sjokk til økonomien, vil ikke fungere nå.

«I vanlige kriser vil beslutningstagere forsøke å oppmuntre til økonomisk aktivitet ved å stimulere til økt etterspørsel så raskt som mulig. Under denne krisen er det nødvendig å innføre restriksjoner. Dette gjør det vanskeligere å øke etterspørselen, og for de fleste berørte bransjer er det uønsket,» skriver IMF.

«The Great Lockdown»
IMF mener det er svært sannsynlig at verdensøkonomien vil få den verste resesjonen siden depresjonen på 1930-tallet i hva krisen som de har gitt navnet «The Great Lockdown» (den store nedstengningen).

«Det er ventet en gradvis oppgang i 2021 med en høyere trendvekst, men nivået vil fortsatt være lavere enn før koronaviruset,» skriver IMF.

De understreker at det er «betydelig usikkerhet» rundt hvor sterk oppgangen i 2021 vil være og viser til en rekke hendelser som kan forlenge krisen.

«Det er mulig, og kanskje sannsynlig, med mye dårligere vekstutsikter. Dette kan skje hvis pandemien og restriksjonene varer lenger, at fremvoksende- og utviklingsøkonomier rammes enda hardere, at de stramme økonomiske forholdene vedvarer eller det oppstår omfattende skadevirkninger på grunn av permanente bedriftsnedleggelser og langvarig arbeidsledighet», skriver IMF.

I motsetning fra depresjonen på 1930-tallet eksisterer det internasjonale og regionale institusjoner som kan hjelpe land med likviditet. Det er også inngått samarbeid mellom sentralbanker, blant annet i Asia, som sørger for at land har tilgang til valuta.

«Det økonomiske landskapet vil bli betydelig endret gjennom denne krisen og muligens etter, med større involvering fra stater og sentralbanker i økonomiene,» skriver IMF.

https://www.dn.no/utenriks/koronaviruset/imf/det-internasjonale-pengefondet-imf-om-korona-krisen-resesjon-som-kun-kan-sammenlignes-med-depresjonen-pa-1930-tallet/2-1-791383
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
14.04.2020 kl 15:12 3310

– Blir sannsynligvis den verste resesjonen siden depresjonen
IMF frykter at coronakrisen kan koste verden over 90 tusen milliarder kroner i tapt økonomisk vekst. Men neste år ventes veksten å komme noe tilbake.

Det internasjonale pengefondet (IMF) spår at verdensøkonomien vil krympe med tre prosent i 2020.

Det viser en fersk utgave av World Economic Outlook som publiseres tirsdag ettermiddag.

Sammenlignet med rapporten fra januar er det en forverring på 6,3 prosentpoeng.

«Det er veldig sannsynlig at verdensøkonomien i år vil oppleve sin verste resesjon siden Den store depresjonen, og passere det som ble sett under den globale finanskrisen for et tiår siden», skriver IMF i rapporten, og fortsetter:

«The Great Lockdown, som man kanskje kan kalle det, er forventet å krympe global vekst dramatisk».

Markant fall også i Norge
Samlet sett for 2020 og 2021 kan det økonomiske tapet knyttet til BNP-fallet bli på rundt ni tusen milliarder dollar (92 tusen milliarder kroner).

IMFs anslag er betinget av at både sykdommen og tiltakene topper ut i andre kvartal og deretter reduseres i andre halvår.

I Norge venter IMF et fall i total BNP på 6,3 prosent i 2020 fra en vekst på 1,2 prosent året før. Arbeidsledigheten spås å stige til 13 prosent.

Krisetiltak
IMF understreker at krisen verden står i må håndteres i to faser, der både helsepolitikk og økonomisk politikk vil spille hovedrollene.

Økonomisk sett mener IMF at myndighetene må sørge for at befolkningen og bedrifter får sikret sine behov også når økonomien er stengt ned. Det må sikres gjennom målrettede tiltak fra både myndigheter og sentralbanker.

Dette er tiltak de fleste land allerede har startet med. Her hjemme har Norges Bank tidligere satt ned renten med totalt 1,25 prosentpoeng til 0,25 prosent, samtidig som det blant annet er opprettet flere utlånsordninger til banker.

I tillegg har myndighetene kommet med en lang rekke krisetiltak som skal sørge at økonomien bedrer seg. Totalt er krisetiltakene som til nå er lagt frem, ventet å få en prislapp på mer enn 200 milliarder kroner.

Ser man til USA har myndighetene der kommet med en krisepakke på over 2.000 milliarder dollar. Denne inkluderte blant annet kontantutbetalinger til lavinntektsfamilier og mellomklassen.

Selv stiller IMF ett tusen milliarder dollar til rådighet for kriselån til verdens mest sårbare land.

e24
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Slapp av, vi har en sentralbank, oljefond og storting som elsker fiskal underskuddbudsjettering. Og så har vi et kaudervelsk akademia som kan ese ut til uante dimensjoner. Det er som et sort hull som aldri blir mett. Vi kommer knapt nok til å merke noe til arbeidsledigheten, selv om realveksten går noe ned og prisene på Grandiosa opp.

Du vil ha Greta-fan foran tinget som brøler som fryktløse klimakrigere som er livredde for å drukne i et hurtigvoksende hav og landskapet tapetsert med vindmøller og jordbærplukkere fra utlandet, som gjerne tar høyt priset soya i retur i form av vegetarlaks. Og vi kommer til å ha det såpass mye bedre enn andre i verden at du vil ha en haug av nordmenn som klager sin nød over at vi ikke inviterer hundretusenvis av mennesker fra utviklingsland som kan få norske statsborgerskap.

Litt mer hjemmeferie, noe mindre psycho-shopping, utjevning av den økonomiske kalamiteten som treffer oss, og vi vil komme kjappere ut av det enn andre, der vi igjen kan tilby verden det typisk norske tankegodset enda en gang, som tross alt er det beste i verden (i følge NRK). Helst via FN.

I Norge er det sånn at enten er alle helt Holmenkollen-drita, eller så er det ingenting og ferdig med den saken. Høner er populære dyr igjen, og da er det jo også håp for sauen. Men olje må vi nok pumpe litt videre på for den pelsen vil vi overhode ikke ha noe med å gjøre.

Det får være måte på arbeid, takke seg til å skulle begynne å produsere pels? Det skulle tatt seg ut!

Havet er fullt av fisk, og stiger det nok kommer torsken svømmende av seg selv til kjøkkenbenken. Vi lider ingen nød, myntene er av nikkel og vi skal uansett over på bankkontopenger.

Hei og hå, vips og app, serru serru!
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Den verste resesjonen (rettelse: depresjonen) siden 1930-tallet. Norge blir ett av de hardest rammede landene. Pføy! Hva vet vel IMF?
Det norske boligmarkedet skal opp, opp, opp. Eller hvordan var det?
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

IMF advarte Norge i 2013 mot boligkrakk, det ble istedenfor en boligprisfest. Mange som hørte på IMF den gangen gikk glipp av muligheter til å tjene $$$.

Tror ikke man skal legge for mye vekt på IMF sine prognoser.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
Gjøken
14.04.2020 kl 16:11 3090

Nei nå blir jeg forvirret. Sjefen for DNB Eiendom uttalte jo nettopp "Optimismen er tilbake, det er varmegrader, for å si det sånn!"
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Verdensbanken, WTO, IMF og andre finansielle organisasjoner er bare skalkeskjul for å fremme agendaen til de rike. De forsøker å fremstå som gode hjelpere og illuderer å redusere fattigdommen. Dette er en del av propagandaen som gjør at befolkningen i vestlige land aksepterer hvordan den tredje verden blir grovt utnyttet. Når man bidrar med økonomisk støtte så ser dette veldig bra ut på papiret. Det er samtidig en utmerket anledning til å få bort oppmerksomheten fra andre ting som skjer. http://www.ertresvaag.net/

Den omsorgsfulle beskyttelsen av de 2000 greske velstående skattesnytere fra Frankrikes daværende finansminister Lagarde – kan hun videreføre i ESB i mye større skala og med offisiell EU-medvirkning. IMF yter det kaller “finansiell bistand til fattige land” i form av lån, og stiller til gjengjeld krav som raserer velferden fratar arbeidere tilkjempede rettigheter, og sørger for privatisering som fører til at landenes ressurser overgis til multinasjonale selskaper. IMF definerer dette som en hjelp til å “balansere økonomien” og å sørge for “bærekraftig økonomisk vekst”.
Plyndring, fattigdom, privatisering og forringelsen av fagforeninger og arbeidsrett fortsatte i EUs krisestater – i Hellas, Portugal, Irland og Kypros, med Troikaen og IMF og Lagarde, nådeløst.
https://www.derimot.no/christine-legard-garantist-for-de-rike-i-europa/
Enhver som har skadet EU-land permanent i vestlige bankers interesse, har selvbevisst kvalifisert seg til stillingen som direktør i Den europeiske sentralbanken.
Under tidligere direktør Draghi, som kom fra Goldman Sachs, ble ESB omformet etter mønster av den amerikanske sentralbanken. De tre store amerikanske ratingbyråene Standard & Poor’s, Moody’s og Fitch, som nedfelt i ESBs vedtekter, spesifiserer lån og lånevilkår for EUs medlemsland, for selve EU-budsjettet og for selskaper i EU. https://midtifleisen.wordpress.com/2019/11/06/det-sjarmerende-ansiktet-til-utnyttelsen-av-europa/
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

IMF overlever på tigget midler. Midlene låner de deretter ut til fattigfolk med høy rente. (Til fattige stater og folk. Se til Argentina et land fra naturen hånd søkkrik, men fullstendig og totalt ødelagt av udugelig politikere, økonomer og bankfolk, slik som her i klovneriket vårt) EU og USA er ikke hakket bedre. Dette søppelet som vi holder oss med, er en divisjon for seg selv. http://www.ertresvaag.net/
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Norge gir 50 milliarder til IMF Verdensbanken og får en stemme i internasjonale makt fora. Norske politikere kjøper seg innflytelse for å gjennomføre sin messianske global-sosialisme gjennom å donere det norske folk skattepenger til diverse internasjonale parasitt organisasjoner. Selvfølgelig i "det godes" navn. Av sitt narraktige folk får de norske «folkevalgte» den samme folkets tillit og lønn for å representere folket avkom som soldatmaur og arbeidere, som må selge kompetansen til pengemakten og blir styremedlemmer i diverse snyltedyr-selskaper.

Men hvor er denne solidariteten de alle snakker om? Og hvor er media? IMF fremla rapporten «Taxing times» oktober i 2013, der de anbefalte en umiddelbar beslaglegning av husholdninger aktiva – over hele verden for en global omfordeling, med økte skatter og mer kontroll over finansene.
http://www.nyhetsspeilet.no/2014/08/okonomisk-advarsel/

Et ragnarokk økonomisk kollaps. Etter sammenbruddet vil de som sitter med betalingsmidler (de som har forårsaket kollapsen) kunne kjøpe opp nedfallsfrukten latterlig billig, som de har gjort etter de foregående krisene. Slik blir de ekstremt rike rikere – igjen, mens de som ikke er blant dem blir fattigere. Men det handler IKKE (lenger) om penger, det handler om KONTROLL.

Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

IMF-sjef Christine Lagarde må møte i retten i Frankrike etter en utbetaling på 400 millioner euro, tilsvarende rett under 3,8 milliarder kroner. http://www.hegnar.no/juss/artikkel575730.ece
http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2305511
http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2016/09/27/2035/Frankrike/dagbok-fra-avdod-libysk-oljeminister-dukket-opp-i-norsk-rettssak-na-rammer-innholdet-den-franske-president-kandidaten-nicolas-sarkozy
http://steigan.no/2017/01/05/solte-bort-over-tre-milliarder-kroner-slipper-straff/
Ikke SUGERØR men SLAMSUGER organisasjoner.
BETALER IKKE SKATT: Flere toppfolk innenfor internasjonale organisasjoner slipper å betale skatt, inkludert IMF-sjef Christine Lagarde. Det hindret ikke IMF-sjefen fra å kritisere grekere for manglende skattemoral, men hun betaler ikke skatt selv. IMF-sjef Christine Lagarde kritiserte grekerne for ikke å betale skatt. Selv slipper hun å skatte av sin egen inntekt. http://e24.no/utenriks/kritiserer-grekerne-betaler-ikke-skatt-selv/20236102
https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/svar_fnansatte/id664523/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/jagland-tjener-2-2-millioner-men-betaler-null-i-skatt/a/596840/
Bakgrunn: Jagland tjener 2,2 millioner, men betaler null i skatt
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/johnsen-vil-ha-full-sjekk-av-skattehullene/a/599117/
https://steigan.no/2017/01/05/solte-bort-over-tre-milliarder-kroner-slipper-straff/

Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare


Det er kun de fattige som straffes for å tigge. Viktor Hugo.
I følge en eller annen Pave er Veien til helvete alltid vært brolagt med de beste hensikter. "Jeg har funnet ut" sa Niccolò Machiavelli, en filosof på 1800 tallet, "at den beste veien til himmelen, må være å finne veien til helvete, så du kan unngå det. Det internasjonale pengefondet eller IMF (engelsk: International Monetary Fund) er en organisasjon med 187 medlemsland hvor IMF med tigget og innsamlete midler er finansiert av medlemslandene hvor de hyklersk under forlydende jobber for å fremme internasjonalt pengesamarbeid, ordnede valutaforhold og stabil økonomisk vekst, og høy sysselsetting, yter finansiell bistand til fattige land. Råd fra IMF har ødelagt flere medlems land som har fått et svært vanskelig forhold til IMF selv om de fortsatt er medlemmer nekter de å la seg overvåke. Argentina, for eksempel, nekter å delta i en artikkel IV konsultasjon med IMF. http://no.wikipedia.org/wiki/Det_internasjonale_pengefondet

Milliardene strømmer nå inn i IMF fra alle de økonomisk ødelagte EU landenes økonomier. Og mest kommer det midler fra de landene som har fått sine egne økonomier ødelagt, nettopp etter råd fra IMF? IMFs sjef Christine Lagarde takker varmt for bidragene og opplyser at pengefondet som følge av bidragene, nå har doblet utlånsrammene. I hovedstaden Mad in noway må tiggere betale gebyr til politiet, slik at kongeriket Norge får flere midler til å betale mer i kontingent IMF? Er det rart vi har fått en hovedstad jeg har sett omtalt som en pestbyll på nasjonens legeme. I utlånsrammene fra IMFs sjef Christine Lagarde ligger redningen for oss alle, de gir kredit og fabrikkerer betalingsmidlet av intet! Papir. Her i Norge bør vi alle være stolt over å ha en IQ på en reke; om den er kokt eller ikke. http://www.hegnar.no/okonomi/article687371.ece
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

IMF er det siste man skal høre på, de er lite konsistente og treffer aldri i sine prognoser.
Det skyldes at de har en agenda bak sine prognoser, man kan lese hvordan de drev med propogandaen sin under Breixit-sagaen.

Finnes massevis av artikler på nett om IMF, f.eks.:
Is the IMF 'consistently wrong'?
https://www.cnbc.com/2016/04/13/imf-consistently-wrong-washington-lagarde.html

eller denne fra FT:
IMF shows poor track record at forecasting recessions
https://www.ft.com/content/60581224-3335-11e8-b5bf-23cb17fd1498

osv.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
14.04.2020 kl 17:03 2863

We have problems, big problems.
Dette er vondt å se på...
https://www.youtube.com/watch?v=BSVYf_2XQN4
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Én ting er å like Trump eller ikke, men journalister som liker sin egen stemme mer enn å lytte til svarene bør skremme mer enn Donald. For det er de som serverer deg informasjonen. Og sannelig ser det ut som de lager den også. Vi har visst fått kokkelandslag i hovedstrømmedia.

Rene feinschmeckere i utvalg av råvarer disse foredlerne, som tryller frem den ene retten etter den andre og baker sitt daglige brød på reklameinntekter og statssubsidier, mens abonnentene har forlatt bordet.

Det måtte korona til for å få tvangsfôra folk som ei gås.

En annen ting, det virker å være på moten (God knows why?). Hvorfor snakker folk så fort at de enten går tomme for pust midt i setningene, høres ut som de trenger logoped og mobiliserer så mye energi rundt tungemusklene at øynene fikseres som hos ei ugle? Tror de at de høres smarte ut, eller håper de at ingen egentlig skal høre det de sier?

Hvis man slenger på det som inntil nylig var veldig pop, å se ut som Richard Quest i kjeften mens man prater, så blir det virkelig bra dette her. Du vil få en hel generasjon politiske broilere som øver seg foran speilet i disse lockdown-tider.

Godt å vite at man har noe å glede seg til. For Donald Trump blir ikke værende som president for evig, eller?
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
14.04.2020 kl 17:59 2741

Åpner ikke USA 1 Mai

Fauci: 'We're not there yet' on key steps to reopen economy
Fauci said a May 1 target is “a bit overly optimistic” for many areas of the country.

https://www.politico.com/news/2020/04/14/fauci-reopen-economy-185664
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
monitor1
14.04.2020 kl 21:58 2556

Det stemmer at IMF er styrt av de rikes pengemaskin ( finansverden), og di ikke er en nøytral organisasjon. De er ikke opptatt av andre ting enn å beskytte dette og selv selv. Også nå vil de pumpe enda mer penger der det ikke trenges for å beskytte aksjekurser.
At aksjekurser i USA stiger og snart er 40% overpriset skyldes jo nettopp at de presser på for å bruke enda mer av fellesskapets midler til å holde aksjekurser oppe.
Den eneste forskjellen mellom Trump og IMF er at IMF pakker ting flott inn, slik at folk flest ikke skjønner en dritt av hva de EGENTLIG sier.
Hele språket er fordreid, og villeder millioner av mennesker.
Beskjeden denne gangen er meget tydelig: Drit i folk flest, og mye større gavepakker for å beskytte kapitaleiere.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Skal lure på om det er priset inn slik at det bare er å løpe og kjøpe krona? Veldig synd det ikke gikk an å spise gull. Og fortærende at ikke folk tok tipset og rådet om å stappe loft, kjeller, kott og skap fulle av doruller i stedet. Enda godt vi er selvforsynte med Grandiosa ellers kunne dette blitt riktig så ille. Men her har vi det så bra at vegetarlaksen snart får et helt flyselskap å boltre seg i for seg selv. Det er typisk norsk å være god, sann.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

Nå endrer IMF sin mening, nå er de ikke like pessimistiske på Norges sine vegne, det er som jeg sa tidligere, IMF er bare vrøvl.

IMFs spåmann for Norge innrømmer å ha tatt for hardt i

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/BRKO5G/imfs-spaamann-for-norge-innroemmer-aa-ha-tatt-for-hardt-i

Er det ikke litt rart at så stor organisasjon som IMF ikke kjenner til velferdsordningene i Norge og tror heller ikke at regjeringen stepper inn? 😂😂😂
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
aibo
23.04.2020 kl 19:43 1809

USA: 11 års
jobbvekst borte
på fem uker

Hva blir tallene i Norge 1 Juni 2020 tro ??
En oljepris som kanskje hilser på $30 i 2021
Oslo og Stavanger/Sandnes vil nok merke at oljejobber forsvinner.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

IMFs tidligere analyser for det norske boligmarkedet overså befolkningsveksten. Stor tilvekst etter finanskrisen bidro til boligprisoppgang, og det er en fundamental variabel. Nå er tilveksten sterkt redusert.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
Puta1n
23.04.2020 kl 21:21 1723

Hva med det grønne skiftet og Norges månelanding?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/q0lko/maanelandingen-har-kostet-96-milliarder-kroner

"Han fortalte om noe komplisert kalt CO2-rensing som skulle bidra til å redde kloden."
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare

IMF har aldri hatt rett i noen ting, man kan rett og slett ikke ta dem alvorlig, de spår høyere ledighet i Norge enn Italia?
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.04.2020 kl 22:14 1656

Hvis oljeprisen holder seg under 40 dollar fatet, vil alle oljeselskapene svekkes, noe som vil gripe negativt og dypt langt inn i den norske oekonomien. Vi snakker om at investeringer for 100 milliarder kr, vil bli borte. Noe som vil ramme sa og si alle naeringer. Og det betyr tap av mange arbeidsplasser.

Noe som betyr at boligmarkedet vil krakke, en gang i mai eller juni.
Redigert 21.01.2021 kl 06:30 Du må logge inn for å svare