Norwegian fra industrieventyr til kollaps pga Corona epidemien.

Timer
14.04.2020 kl 20:57 115

Norwegian stuper mot konkurs, da det ikke ser ut som det er mulig å imøtekomme statens krav for finansiering. Selskapet var nok for ekspansivt som gjorde driften uhyre vanskelig, det er tilstrekkelig med godt bondevett å skjønne i etterkant. Men det var ikke ekspansiv økonomisk politikk som felte selskapet, det var det Carona epedimien som gjorde.

Når man hører Hegnar i økonominyhetene nevnes det ikke i denne sammenhengen men derimot feilslåtte ruter og høy gjeldsgrad. Til tross for gjeldsgraden, var selskapet på rett vei og før Corona slo til, kom det positive signaler om at det gikk mot overskudd for inneværende regnskapsår. Totalt sett og til tross for de økonomiske feilene som ble gjort, må Kjos og øvrig ledelse berømmes for hva de skapte men som kollapset av forhold utenfor deres herredømme. Da tenker jeg også på flyene som ble satt på bakken grunnet feil i produksjonen, også det forhold utenfor selskapets herredømme.

Derfor er det nesten vondt å høre hvordan Kjos innsats omtales av Finansavisens økonominyheter. Konkursen vil nok likevel avverges da kreditorene tross alt vil finne ut at konvertering av gjeld til aksjer er bedre sammenlignet med salg av eiendeler i et Corona marked er dødfødt. Nåværende aksjonærer blir dessverre utradert, men det er slettes ikke morsomt selv om det høres ut som nettopp det.