På tide at ansatte i offentlig sektor får kraftige lønnskutt.

Ulrik1
15.04.2020 kl 13:58 1370

Koronadugnaden fører til at private næringsdrivende får livsverket lagt i grus. Dette skal være en dugnad sier politikerne. Da er det vel på tide at de som kommer ut styrket etter koronatiden hjelper til økonomisk også. Snakker om alle de i dønn sikre jobber i offentlig og kommunal sektor. De som får samme lønn gjennom hele krisen, de som får økt kjøpekraft etter krisen på grunn av lave renter. De som skal sitte å vurdere og se ned på de uheldige som har prøvd å skape noe som urettferdig gikk i dass da landet ble stengt ned. Når skal vi begynne å vingeklippe disse, eller er de fredet alle sammen?
Boobs
15.04.2020 kl 14:03 1270

Ja de kan jo prøve å kutte allerede underbetalte sykepleiere og hjelperpleiere. Hadde sikkert vært ett sjakktrekk

Hvor mye mener du en Sykepleier med 16 års anns. bør ha i årslønn?
Hadde så du for samme lønnskuttet gått oppi Corona smitte, håndtert blod, urin og avføring, skiftet bleier, tømt stomi, bekken, vasket og stelt eldre, adm. medisiner, i.v, prosedyrer fra sonde til kateterisering +++++
Redigert 15.04.2020 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
Ulrik1
15.04.2020 kl 14:06 1280

Tenk litt lenger enn boobs. Det er ikke kun sykepleiere som sysselsettes i offentlig og kommunal sektor
Redigert 15.04.2020 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
Boobs
15.04.2020 kl 14:11 1243

Kanskje greit å spesifisere hvem du tenker på? Sykepleiere og helsefagarbeidere utgjør en betydelig del av kommunal sektor.
Lite å spare om du skal kutte lønna til 5 i drift.
CapitaL
15.04.2020 kl 14:14 1226

Jepp, underbetalte sykepleiere med tillegg for ditt og tillegg for datt, som fort blir både 700 og 900.000 i året.. De som har klart å innbille folk at sykepleierne er underbetalte og overarbeidede stakkarer, har jaggu gjort en god jobb..
Jeg synes Ulrik1 har et meget godt poeng. Med en oljenæring som står for fall de nærmeste årene, med en ny runde med massearbeidsløshet på f.eks Vestlandet, har man ikke råd til en offentlig ansatt adel.. Ei heller penger å søle ut til bønder som overproduserer både melk, svin og sau..
Nå må det strammes inn på pyntingen av sysselsettingsstatistikken og startes med å forberede landet på at gullalderen er over..
Treidar
15.04.2020 kl 14:16 1208

Private næringsdrivende kan da gå på Nav som alle andre. Det offentlige kan definitivt kutte utgifter et sted, men ikke i helse. Kan begynne med å droppe all bruk av PR feks.
Ulrik1
15.04.2020 kl 14:18 1193

Slik det er i dag så er arbeidere i offentlig sektor fredet, mens alle de som ellers prøver å drifte hverdagen gjennom butikker og firma må tåle store kutt, arbeidsledighet og konkurser. Så har vi slike som deg som drar frem sykepleierne som eksempel på hvem som ikke bør ha kutt. Kan stoppe den med en gang med å si at jeg mener sykepleierne gjør en fantastisk jobb og de fortjener sikkert lønnen og mere til. Det jeg vil frem til som du ikke evner å se er at dugnaden er ikke en dugnad for alle, men de som rammes hardest økonomisk skal liksom bare tåle at alt går i dass. Noen gir alt selv om det ikke er frivillig og noen kommer styrket ut
Redigert 15.04.2020 kl 14:23 Du må logge inn for å svare
Birgerd
15.04.2020 kl 14:19 1183

Sjukt mye klaging fra de som rir på kapitalismen til vanlig. Hører ikke så mye fra dere når det går bra. Da er det markedet som styrer og hamstring av penger i skatteparadiser. Men når det butter står hele gjengen og klorer på døra og trygler om redningspakker.
nicowiz
15.04.2020 kl 14:21 1171

Hvorfor skal vi frede Helse? Helse må sees på i lys av andre offentlige kostnader.
Det er helt rart hvordan folk tenker på Sykepleiere og helse i disse dager. Er der en storm står vi stormen, gi meg det yrket hvor folk ikke rir sammen når det stormer?
Bosstømmere jobbe overtid, IT må jobbe 24/7 under angrep eller problemer - store ordre og lastebilsjåfør kjører laaange skift. Det jeg prøve å si er at alle står i når det gjelder - Dette skal alle også få betalt for i med overtid og godtgjørelser som de fleste får.

Helse og det offentlige er utgifter og det ønsker en minst av, men noe må en ha.

en haug ubrukelige kaffedrikkere innen det offentlige som burde ha fått fyken og samfunnet ville ikke ha merket en dritt

oxo kutte antall luxux-parasitter aka politkere og resterende få kuttet lønnen med 50%


Vel, snakker du om oljearbeiderne samtidig som du mener syklepleiere er overbetalt fordi de får tillegg for ekstraarbeid, da er du rette ræven som fiser. si meg, hvilke lønn er det en oljearbeider går på dersom han m,å sitte hjemme fordi det ikke er plass til vedkommende på plattformen pga f.eks. vedlikeholdspersonell som trenger lugarkapasiteten? I den situasjonen gjør vel oljearbeideren ikke en dritt for selskapet han er ansatt i, men så vidt jeg vet blir han betalt som om han jobber full tid i Nordsjøen.

En kammerat av meg jobber i Nordsjøen og sa det ganske treffende; skjønner ikke hvorfor vi skal ha to ukere i Nordsjøen når vi er uthvilt etter en uke der ute.

Jeg tro nok oljearbeidere skal gå svært så stille i dørene når det kommer til lønn og arbeidsforhold.

Man må gjerne angripe offentlig ansatte, men da tror jeg man velger feil arbeidsgruppe om man i disse tider angriper helsearbeiderne som står i første linkje for at du og jeg skal bli ivaretatt dersom vi skulle være uheldige å bli smittet. De fortjener hjver krone de tjener og all honør og respekt de kan få.
nicowiz
15.04.2020 kl 14:28 1109

Seriøst ?!? - At oljearbeidere er overbetalt trenger ikke bety at andre grupper også skal bli det - gjør noe med problemet¨

Problemet er at vi har et samfunn som kan rase sammen med for mye utgifter og alle må være med på dugnaden og kutte - Offentlige er somsagt en utgift
Ulrik1
15.04.2020 kl 14:31 1094

Det var ingen som angrep helsearbeiderne, det var Boobs som dro dem inn i debatten som om de var de eneste som jobbet i det offentlige. Det er så jævla typisk når en prøver å få til en liten prat så går folk rett i skyttergraven om de føler seg pirket litt på. hele poenget er at det er urettferdig at småbedrifter skal forsvinne og folk kommer i økonomisk uføre og de offentlig ansatte skal sitte trygt og i tillegg komme ut med økt kjøpekraft i form av lavere rente. Det minner ikke mye om felles dugnad om noen mister alt og noen blir sterkere. Plukk gjerne i stykker et innlegg eller en debatt med flisespikkeri i stedet for å se hva vi snakker om som en helhet
Redigert 15.04.2020 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
Ulrik1
15.04.2020 kl 14:35 1049

Er det frisøren din, kafeen din på hjørnet eller den lokale restauranten du bruker som har penger i skatteparadis?
Skoliose
15.04.2020 kl 14:41 1013

700-900K i året? hvilke planet bor du på?
Virksomhetsleder med master har knapt dette.

Sykepleiere ligger +/- 400K og tilleggene er en vits. 56,- på kveld/natt og 56,- i helg.
Luselønn for å tørke dritten ut av rævva di.

nok kaffedrikkende private som har sitti på rævva og håve inn 2-3 x sykepleierønn. om de ikke har lagt tilsides noen grynker for å takle 2 mnd med Corona kan de bare ha det så godt. Dugnad meg i rævva. Sykepleiere og Helsefagarbeidere har hatt ett betydelig etterslep de siste 40 årene.
Redigert 15.04.2020 kl 14:45 Du må logge inn for å svare

«Helse og det offentlige er utgifter og det ønsker en minst av, men noe må en ha.»

Ja. Koronakrisen viser jo at vi må ha bitte-bitte- litt helsevesen.

Enig med tits at det kan være greit å redegjøre hvem du mener skal kutte i lønna. Finnes ett stort antall off.ansatte fra helse - bhg - skole - VAR - politi/Brann/beredskap. begynne å kutte her blir ikke dugnad men rett og slett simpelt.

er du sykepleier? :-)

ingen bryr seg om kaffedrikkere i det private siden det ikke belaster skattebetalerne om noen vil betale 10 x sykepleierlønn so be it

ingen tvil om at det er altfor mange som jobber i det offentlige i molboland. henger ikke på greip og er ikke økonomisk bærekraftig når nærmere 40% av arb.styrken er offentlige kaffedrikkere.

Konklusjonen blir den da at sykepleiere må få masse penger for de har en drittjobb og alle som lider økonomisk nå har penger i skatteparadis? Jeg spør for en venn🤣

Nei. For i det private næringsliv drikkes det ikke kaffe? Passer veldig dårlig med mine erfaringer.
Redigert 15.04.2020 kl 14:58 Du må logge inn for å svare

Hva om vi heller snakker om papirflyttere og byråkrater innad i alle departementer og direktorater vi har?

ikke rart det offentlige svumler opp!

mange totalt ubrukelige selv i det offentlige som får fyken bare for å bli omplassert i et annet sted innen det offentlige eks. NAV-ministeren

nicowiz
15.04.2020 kl 15:00 908

Les selv: https://sykepleien.no/2019/05/her-jobber-sykepleiere-som-har-millionlonn

Flere sykepleiere gjør stort enkle jobber som ikke krever stort som du nevner over - utdannelsen er ofte altfor lang til det de gjør og således kan en diskutere om lønnen er for god.
Men vi trenger noen sykepleiere men de fleste er ikke "spesialster" (som lege, psykolog mm..) og skal ikke betales som en heller
bj111
15.04.2020 kl 15:00 906

Dette er jo grunnen til at lønninger i offentlig sektor er lavere enn i det private. Jobbene er trygge og stabile uavhengig av kriser. Å kutte offentlig sektor nå ville vært utrolig korka ettersom en da tar vekk mye etterspørsel etter tjenester fra privat sektor. Du tror vel ikke sykepeleiere, ansatte i skatteetaten, nav etc kun kjøper offentlige varer hva nå det måtte være. At en har en stabil stor grå masse som kan gå på kafe, reise på hoteller, handle klær osv når alt åpner hjelper privat sektor å komme i gang slik at de kan meske seg med fete lønninger inntil neste krise.

Men at det har blitt ansatt en haug godt betalte ledere i det offentlige er det i gen tvil om.

«NRK har kartlagt lønnen til ledelsen i Vy og de andre jernbaneselskapene som staten eier direkte og som har vært en del av det som tidligere het NSB, Norges Statsbaner.

I alt 49 direktører sitter i ledelsen i selskaper som er sprunget ut av gamle NSB.

Fasit er at 17 av de 49 jernbanedirektørene tjener mellom 2 millioner og 3,5 millioner kroner i året, resten tjener mellom en og to millioner. Flere sjefer får i likhet med Isaksen utbetalt bonuser, men de andre direktørene har lavere bonus enn Vy-sjefen.

Lønnsmessig er ingen over og ingen på siden av konsernsjefen i Vy.»


Helt sprøtt, men dette er jo en ønsket utvikling fra Regjeringens side. Hva med å ha fått inn noen flere som var ute å fikse problemene på skinnene isteden?

Det rare er at jo mer IR- løsninger jo større blir byråkratiet. Burde vel ha vært motsatt.
Garmis
15.04.2020 kl 15:16 859

Her er Ulrik1 helt på jordet!
Hvorfor skal de som tjener minst nå vingeklippes? Ok det er noen Direktører i statlige etater samt Ordførere og rådmenn som kunne ha godt av å redusere uttaket sitt, det kan jeg være enig i.
Men den gjengse tjenestemann som til enhver tid har ligget under lønnsmessig med sammenlignbare stillinger i privat sektor skal da ikke straffes nå.
Det er nå mulitmillionærer eller milliardærer kan ofres det er de som nå må tre til å vise vei, ikke de som er dårligst betalt.
nicowiz
15.04.2020 kl 15:28 830

Alle må være med på dugnaden å kutte - Men de du misunner med millionlønninger er ikke problemet, det er alle på gulvet som det er 100 -> 1000x mer av...
Ulrik1
15.04.2020 kl 15:29 825

Enda en som ikke leser hovedinnlegget.Poenget er at alle i faste jobber i offentlig og kommune ikke blir rammet av koronakrisen, mens mange små som driver privat rammes knallhardt. Det var ikke snakk om hva hver enkelt tjente, men om at dette ikke er en felles økonomisk dugnad, men en dugnad på bekostning av noen mens andre kommer styrket ut. Atter en gang er det en som ikke klarer å ta poenget. Det ropes opp om felles innsats, vi må ta vare på de gamle og syke i faresonen, vi må stenge ned alt og prisen den er det ikke alle som betaler. Er det så vanskelig å fatte?
Redigert 15.04.2020 kl 15:31 Du må logge inn for å svare

Trådstarter tar opp et interessant tema. Hva oppnår vi ved at alle kutter lønna? Alle får mindre å rutte med, og må spare. Færre kjøper varer og kutter i forbruket. Det forsterker krisen og den økonomiske nedgangen.

Det offentlige omtales ofte som "skjermet sektor". I dette ligger det at det offentlige er nettopp det; skjermet. Prisen de ansatte betaler for å ha en tryggere arbeidsplass enn konkurranseutsatt sektor / det private er svært mye dårligere lønn. For å sette det i perspektiv med tall slik at dette blir mer konkret og forståelig. To personer studerer økonomi på Universitetet sammen. Den ene velger privat næringsliv, og har etter 15 år i arbeidslivet godt over millionen i inntekt. Den andre personen velger det offentlige, og har etter 15 års ansiennitet 550.000 kr i lønn. Ganske nøyaktig halvparten. De to er gode venner og snakker åpent om arbeidsforholdet, og begge er overrasket over den andres jobbhverdag. Han i privat har korte dager og prioriterer familie og friluftsliv. Han i det offentlige jobber lange kvelder, helger og til og med gjennom natta før stortingsmeldinger skal ut.

I flere tiår med solskinn og økonomisk oppholdsvær har de private hatt ekstremt mye bedre lønn enn de i offentlig sektor. De har flottere boliger, dyrere biler, fritidseiendommer og båter. Nå regner det skikkelig, og økonomien er i krise. Fellesskapet stiller opp eksepsjonelt mye for de i privat sektor. Stortinget og politikere har besluttet at 62 % av lønna skal utbetales til permitterte og oppsagt i dagpenger. Nå fraviker en denne regelen, og fellesskapet dekker 100 % av lønna til private. Det vil si de statlige ansatte betaler mer i skatt for at de i private skal beholde dobbel lønn av dem selv. Gitt denne informasjonen mener jeg at det eneste rette nå er at private er takknemlige for at fellesskapet betaler 62 % av lønna heretter. Dersom det insisteres på lønnskutt av noen heretter (til tross for at det vil skade økonomien som nevnt over), så må lønnskuttet være for alle, og det må være en gitt prosentsats. 10 % kutt av millionlønn for private (100.000 kr) og 10 % kutt av offentlig ansattlønna (50.000 kr). De i private kan ikke skumme fløten i medgangstider og samtidig forlange at offentlig ansatte også bærer ekstra bøtter med fløte til dem i motgangstider. Vær voksen og ta dette som en mann. Du valgte å jobbe i konkurranseutsatt sektor mot dobbel lønn, da får du ta kostnaden i krisetiden. Med slike høye lønninger bør en ha lagt opp millioner på sparekonto som en kan tære på nå. Alt annet er idiotisk og uforsvarlig. Ta ansvar for deg selv og ikke forlang at andre skal rydde opp i rotet ditt..
loket
15.04.2020 kl 15:42 791

Så lenge de offentlig ikke utfører jobben sin så skal de taes fra lønn, et godt eksempel er statens vegvesen som har stengt dørene på stasjonene, mens folk i dagligvarehandelen jobber like herlig. Det er forskjellen mellom det private og latsekkene i det offentlige

Dagligvareforretningene er definert som en av de kritiske virksomhetene. Folk jo ha mat.
loket
15.04.2020 kl 15:48 767

Flua tullprat, forliksrådet utfører heller ikke jobben sin lenger, hvilket medfører at firmaer ikke får penger de har krav på fra dårlige betalere.

Løsningen her er at offentlige ansatte som ikke lenger utfører arbeidet sitt må permitteres, slik som alle andre som permitteres når grunnlaget for arbeidet faller bort. Når de permitteres skal de ha 62 % av sin lave lønn i dagpenger, akkurat som de i privat sektor som skal få 62 % av sin høye lønn.
Offentlig ansatte som fortsatt arbeider, skal naturlig nok beholde sin lønn. Til info jobber offentlig ansatte tusenvis av dugnadstimer for fellesskapet nå, inkl. i påskeferien. Gratis. Stikk i strid med arbeidsavtaler og arbeidsmiljøloven. Mange av dem for at private skal få det bedre enn de ellers ville hatt det. Norske byråkrater er i særklasse i verdenssammenheng med ekstrem lojalitet for landet sitt, politikerne og innbyggerne, og i særklasse lite korrupte. Men jeg kan love deg at du finner idioter, late, unnasluntrere og drittsekker også i det offentlige, men når en utformer politikk og kjøreregler i et samfunn må en gjøre dette basert på det store flertallet, ikke hvordan en knøttlite mindretall kan være. En analogi: det er 100 km/t på motorveien for alle, selv om en håndfull nisser er livsfarlige i trafikken.
Ulrik1
15.04.2020 kl 15:59 734

De rike vil stort sett alltid klare seg. Det er de små som ofte jobber knallhardt for å ha en lønn som i mange tilfeller ikke en gang når opp mot de offentlig ansattes som nå vil forsvinne. Disse som ønsker å klare seg selv, ønsker å drive med det de brenner for, ønsker å skape noe. Så kan en si at hovedinnlegget kanskje burde favnet om flere enn de i offentlig og kommunal sektor som også vil sitte ganske så trygt, men det var lettest å øremerke en gruppe som ikke vi har hørt vil bli rammet lønnsmessig. Vi er vel alle enig om at koronakrisen er helt absurd og vi har ingen fasit på hvordan vi best skulle gripe an krisen. Selv ville jeg ikke stengt alt ned på grunn av de store økonomiske konsekvensene i ettertid. Så blir det spennende å se hva vi våkner opp til, ett kaldere samfunn der alle verner mer om seg og sitt eller ett varmere samfunn hvor vi tross tilbakegang vil prise oss lykkelig for at krisen er overstått og hvor vi vil hjelpe og støtte hverandre. Vi våkner i hvert fall ikke opp til et samfunn hvor alle de små bedriftene fremdeles eksisterer, det har de som beholdt sin faste gode lønn bestemt.
oivindl
15.04.2020 kl 16:28 686

"Vi våkner i hvert fall ikke opp til et samfunn hvor alle de små bedriftene fremdeles eksisterer, det har de som beholdt sin faste gode lønn bestemt."

Fantastisk analyse.
Birgerd
15.04.2020 kl 17:25 601

«Det er så jævla typisk når en prøver å få til en liten prat så går folk rett i skyttergraven...»

En litt upresis beskrivelse av hovedinnlegget vil jeg si😂😂
Birgerd
15.04.2020 kl 17:30 586

Sa Backcliff og dro på harryhandel for å spare noen kroner så det ikke ble noen penger til staten i avgifter på innkjøpene. Kjørte sikkert bare på private veier, ække så fan av sånne offentlige greier
Redigert 15.04.2020 kl 18:19 Du må logge inn for å svare