NSG - Hva skjer?

EnAksjeTil
09.12.2017 kl 20:50 6231

Noen som har noen formening om hva som skjer i NSG om dagen? Slik det ble kommunisert i media den 23-25 November så var jo alt håp så og si ute. Oceanwoods kommentar om at en omforent løsning har vist seg å ikke være mulig og Sveaas sin kommentar om at ASA nå etter all sannsynlighet vil gå konkurs skulle jo være lett å tolke. Enten så må jo utspillene kun ha vært et ledd i forhandlingene, eller så må det jo ha vist seg at å slå ASA konkurs absolutt ikke er noe noen vil. Skulle vel være en smal sak å konke ASA og Oceanwood har vel ikke noe å vinne på å dra ut prosessen et sekund lenger enn nødvendig. Det ble kanskje vanskelig å nulle ut verdiene til skogeiere/leverandører og takke nei til 14,5 Milliarder i fremførbart underskudd i ASA? Mulig at forhandlingene er brutt og aksjonærene har tapt alt, men hvorfor drar det da sånn ut i tid? Mulig jeg er naiv, men har på følelsen at noe spennende er på gang. Blir med skipet ned uansett.....YOLO
Redigert 20.01.2021 kl 02:22 Du må logge inn for å svare
GoldenMean
10.12.2017 kl 16:59 6074

Det kan synes som om det er komplisert ja. Her jobbes det for løsning. Og den kan fort bli bedre enn den dealen som oceanwood sa nei til. Vi skal kanskje tilbake til en løsning i mindre skala..nemlig løse 2019 utfordringen + arbeidskapital ?
Slettet bruker
10.12.2017 kl 17:22 6055

Det virker nok som en ganske komplisert case, det har Aker ASA også uttalt. Jeg synes den letteste måten å få eksponering her indirekte er bare å sitte med Aker ASA. Å kjøpe NSG aksjer her er litt som å være kamikaze pilot. Det er vel også umulig å regne seg frem til substansverdien her med hele denne gjeldspakken, det er vel i og for seg 0,-
EnAksjeTil
10.12.2017 kl 20:50 5985

Det er det jeg å mistenker Goldenmean. Mulig alvoret begynner å gå opp for de involverte og at enkelte vanskelige kreditorer innser at de kan miste alt og at enden er nær. De er vel i bunn og grunn heller ikke interessert i noe eierskap i selskapet i utgangspunktet. Det viktigste er å suge til seg så mange kr de kan og refinansiering kan kanskje vise seg å være den beste løsningen. Også enig med deg Dr at dette er en kamikaze aksje, men anser det som positivt at aksjen overlevde fredagen. Vanskelig å forutsi hva en konkurs vil medføre av etterspill både praktisk og økonomisk. Tror nok det blir stilt noen endelige ultimatum i disse dager.
Redigert 11.12.2017 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
EnAksjeTil
11.12.2017 kl 16:47 5822

Har ikke abonnement så får ikke lest artikkelen. Spørs om d blir konkurranse her ved evt konkurs.

https://www.dn.no/nyheter/2017/12/11/1445/Industri/flere-enn-hundre-mulige-norske-skog-kjopere
EnAksjeTil
13.12.2017 kl 23:07 5545

Opp å kjøpe billige aksjer i morgen tidlig all den tid ASA ikke er konkurs. :-)
GoldenMean
14.12.2017 kl 04:25 5504

Dagen er i gang her ! Dette er hva som selges; man er ikke konkurs før boet har gjort forsøk på å skape likvid situasjon. Det ligger ca 7.5 mrd NOK i omsetning i de 5 utenlandske fabrikkene. Hva vil prisen bli ? Enhver salgssum fra 3.25 mrd.og opp gir boet til NSG ASA nok midler til å ri av stormen. Betale ut sikrede og NSF. Og ta Skogn og Saugbrugs videre med langt lavere gjeld. Klarer man det unngås konkurs og det framførbare underskuddet slår ut i full blomst.

Saugbrugs;
Initiatives at Saugbrugs The NOK 150 million biogas project at Saugbrugs will ramp-up production in the first quarter of 2017. The biogas facility will be at full run-rate contribution to gross operating earnings from second quarter of 2017. Saugbrugs has, in addition, initiated growth projects related to the development of microfibrillated cellulose (MFC), fibreboard and biocarbon for the steel industry.

Golbey;
Initiatives at Golbey The Golbey biogas plant is under construction, and is expected to be completed during 2017. The project will be financed locally. The plant will be connected to the biologicalchemical treatment plant and be dimensioned to absorb all organic waste from the paper production. At the same time, Golbey is implementing new projects, which will combine synergies from the existing mill and a nearby industrial cluster.

Skogn;
Initiatives at Skogn A biogas plant is under construction next to the Skogn mill in Norway. Norske Skog Skogn will be the supplier of biomass to this new biogas facility adjacent to the paper site.

Bruck;
Tissue project at Bruck At the Bruck mill in Austria, Norske Skog intends to close its oldest and least efficient paper machine (125 000 tonnes) towards the end of this year. The old newsprint machine from 1953 may, pending financing, be replaced by a new tissue machine. The 265 000 tonnes LWC machine will continue production.

Boyer;
Biochemicals at Boyer in Australia The Tasmania based newsprint and magazine facility Boyer will in the first quarter of 2017 start small-scale test production of new bio-based chemicals, applicable for the pharmaceutical industry.

New Zealand;
Wood pellets in New Zealand Nature’s Flames pellets production has reached an annual capacity of 40 000 tonnes. Norske Skog considers to expand the production of pellets, given the considerable competitive export advantage and the abundance of fibre available in New Zealand. Wood pellets are a renewable alternative to fossil fuels in the large economies of South-East Asia.
EnAksjeTil
14.12.2017 kl 09:58 5283

Lasta opp en del på 16 øre så får vi se hvor det bærer. Er redd mange gir bort pengene sine i dag all tid ASA ikke annonserer konkurs.

Det du sier er også en mulighet GoldenMean......Er det også sånn at Norske Skog AS som ligger UNDER ASA bare kan ture frem slik de prøver på? Greit at ASA ikke har betalt renter og avdrag siden i sommer, men det må vel en juridisk tredjepart inn og godkjenne start av et evt konkurssalget? Husk at Sveaas sa at dette bør gjøres på riktig måte. Muligheten for konkurs er absolutt til stede, men aksjonærer bør forholde seg til informasjon som kommer fra ASA/Sveaas. Husk at dette er et skittent spill der alle midler blir brukt og for personer med iskaldt blod i årene.....

Jeg tror det mangler et par spikere til før kisten evt er lukket for godt!
Redigert 14.12.2017 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
EnAksjeTil
14.12.2017 kl 12:02 5177

Hva er konkurs?
Konkurs innebærer at du mister rådigheten over dine eiendeler, til fordel for kreditorene (de du skylder penger). Rådigheten overføres til et kreditorfellesskap, betegnet som konkursboet.

Konkursboet vil foreta salg av eiendeler som kan selges med overskudd. Hvis konkursboet har midler igjen etter at omkostningene ved bobehandlingen er dekket, vil disse bli fordelt blant kreditorene. Dette gjøres gjennom såkalt utlodning. Vanligvis vil retten oppnevne en advokat som bostyrer. Bostyreren har ansvaret for den praktiske behandlingen av konkursboet.

Det er tingretten som bestemmer om noen skal erklæres konkurs. Både personer og firmaer som har varige betalingsproblemer, og hvor verdien av eiendelene ikke er tilstrekkelig til å dekke gjelden, kan erklæres konkurs. Dette formuleres gjerne slik at en må være insolvent for å bli slått konkurs.


https://www.domstol.no/no/Gjeld-og-konkurs/Konkurs/


Så hvis du ikke er konkurs mister du heller ikke rådigheten over dine eiendeler slik jeg forstår det!!
Redigert 14.12.2017 kl 12:04 Du må logge inn for å svare
EnAksjeTil
14.12.2017 kl 12:11 5176

Tvungen gjeldsordning er et alternativ om kreditorene og den som skylder penger ikke blir enige om en avtale (frivillig gjeldsordning).

Domstolen tar stilling til tvungen gjeldsordning

Dersom skyldner og kreditorene ikke blir enige, og skyldner vil opprettholde sitt forslag til avtale, kan han begjære tvungen gjeldsordning overfor domstolen. Namsfogden bistår skyldneren også i dette arbeidet. Begjæring om tvungen gjeldsordning må fremsettes for namsfogden før utløpet av gjeldsforhandlingsperioden. Begjæringen sendes deretter til domstolen som innkaller skyldneren og alle kjente kreditorer til et rettsmøte. Forslaget til tvungen gjeldsordning legges ved innkallingen. Kreditorene får en frist på å fremsette skriftlige uttalelser forut for rettsmøtet. Dersom en uttalelse ikke viser at retten av eget tiltak skal nekte å stadfeste forslaget, skal uttalelsen bare tas hensyn til dersom den er kommet retten i hende innen fristen og kreditoren samtidig sendte en kopi til skyldneren.

Utfall av domstolens behandling
Domstolen skal stadfeste et forslag til tvungen ordning dersom skyldner oppfyller vilkårene i loven. Retten kan stadfeste en gjeldsordning selv om kreditorene har innsigelser.

Dersom et forslag virker støtende, det foreligger en saksbehandlingsfeil eller det foreligger mange omtvistede fordringer slik at det ikke er grunnlag for å vurdere forslaget til skyldner, skal retten nekte stadfestelse. Dette betyr at skyldner ikke oppnår gjeldsordning.

Dersom domstolen ikke stadfester en begjæring om tvungen ordning, kan skyldneren søke på nytt dersom hindringer som lå i veien for å få gjeldsordning i første omgang blir avhjulpet.En skyldner kan som hovedregel kun oppnå gjeldsordning en gang. Det er derfor viktig at det blir fremsatt forslag som er realistiske og som det er sannsynlig at en skyldner klarer å overholde. Dersom en skyldner ikke overholder avtalen med sine kreditorer, kan kreditorene når som helst kreve opphevelse av ordningen. Dersom retten tar til følge en begjæringen om opphevelse av en gjeldsordning, betyr dette at skyldneren er tilbake der han startet før han søkte om gjeldsordning.

https://www.domstol.no/no/Gjeld-og-konkurs/Gjeldssaker/Tvungen-gjeldsordning/
Redigert 14.12.2017 kl 12:11 Du må logge inn for å svare
EnAksjeTil
14.12.2017 kl 22:07 5038

https://www.dn.no/avisen/dn_2017-12-15/15


Styreleder Christen Sveaas i Norske Skog-konsernet har ennå ikke gitt opp selv om ekssjefen Sven Ombudstvedt nå starter salget av selskapets papirfabrikker.
Norske Skogs største aksjonær og styreleder, Christen Sveaas, har de siste ukene søkt med lykt og lupe etter en alternativ løsning som kan redde det børsnoterte papirkonsernet Norske Skog asa fra konkurs. Til tross for onsdagens melding har han ennå ikke gitt opp å berge selskapet fra konkurs.
– Som tidligere meldt, vi arbeider intensivt med å unngå konkurs, om det lykkes er selvfølgelig meget usikkert, men alle stener må snus, sier Sveaas
GoldenMean
15.12.2017 kl 09:28 4927

Litt om verdisetting og annet.
Både UPM og Stora Enso prises på nivå med omsetningen. Og begge disse ligger på EBITDA margin lik NSG. De har sammenlignbar aktivitet. Det skulle for NSG bety bortimot 12 mrd. i børsverdi. Det som forkludrer bildet er ikke gjeldens størrelse slik jeg ser det, men de horrible finansielle kostnadene. UPM og Stora Enso har også gjeld, men i langt lavere % av Omsetning og EBITDA, og mere fornuftige finansielle kostnader.

Det var lagt fram en verdi fra analytikere på 3.3 mrd. for fabrikkene. Det er for det første litt underlig at nå plutselig kommer ekspertise på banen som vet prisen og verdien. Norske Skog har gått under radaren lenge her hjemme. Blant politikere, journalister og "analytikere". Alle. Det er ikke kompetanse på Skog i Norge utenom i næringene og litt på Universitets/forskningsnivå. Det er heller ikke interesse. Og dermed så har de ikke kunnskap om verdiene her. Men noen har; de sikrede obligasjonseierne. De usikrede obligasjonseierne. Aksjonærene. Samt selskapet og Styret. Og kanskje også nå noen av de 100 interessentene.

Om 3,3 mrd stemmer ? Vel; slakteverdien bør kunne være 12 minus 9 mrd. Som er i nærheten av 3,3 . Kanskje mere 2,3-3,3 mrd.
Det er ganske attraktivt å kjøpe en fabrikk uten gjeldsbelastning og ta over eksisterende kundemasse fra dag 1. Hver av de fabrikkene kan få en økonomisk hverdag som var den gullkantede hverdagen Norske Skog ville hatt ved å fått ned gjelda til f.eks 3. mrd.

Ja, så får vi se da: Blir det salg som blir løsningen her så kan det vanke en slant til aksjonærene også. Etter at alle har fått sitt. Og det er skapt 7 fabrikker som alle plutselig er liv laga på hver sin kant.


GoldenMean
15.12.2017 kl 09:29 4931

Litt om verdisetting og annet.
Både UPM og Stora Enso prises på nivå med omsetningen. Og begge disse ligger på EBITDA margin lik NSG. De har sammenlignbar aktivitet. Det skulle for NSG bety bortimot 12 mrd. i børsverdi. Det som forkludrer bildet er ikke gjeldens størrelse slik jeg ser det, men de horrible finansielle kostnadene. UPM og Stora Enso har også gjeld, men i langt lavere % av Omsetning og EBITDA, og mere fornuftige finansielle kostnader.

Det var lagt fram en verdi fra analytikere på 3.3 mrd. for fabrikkene. Det er for det første litt underlig at nå plutselig kommer ekspertise på banen som vet prisen og verdien. Norske Skog har gått under radaren lenge her hjemme. Blant politikere, journalister og "analytikere". Alle. Det er ikke kompetanse på Skog i Norge utenom i næringene og litt på Universitets/forskningsnivå. Det er heller ikke interesse. Og dermed så har de ikke kunnskap om verdiene her. Men noen har; de sikrede obligasjonseierne. De usikrede obligasjonseierne. Aksjonærene. Samt selskapet og Styret. Og kanskje også nå noen av de 100 interessentene.

Om 3,3 mrd stemmer ? Vel; slakteverdien bør kunne være 12 minus 9 mrd. Som er i nærheten av 3,3 . Kanskje mere 2,3-3,3 mrd.
Det er ganske attraktivt å kjøpe en fabrikk uten gjeldsbelastning og ta over eksisterende kundemasse fra dag 1. Hver av de fabrikkene kan få en økonomisk hverdag som var den gullkantede hverdagen Norske Skog ville hatt ved å fått ned gjelda til f.eks 3. mrd.

Ja, så får vi se da: Blir det salg som blir løsningen her så kan det vanke en slant til aksjonærene også. Etter at alle har fått sitt. Og det er skapt 7 fabrikker som alle plutselig er liv laga på hver sin kant.


Redigert 15.12.2017 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Norsk industri
15.12.2017 kl 10:13 4893

Nå har UPM og Stora Enso mye annen virksomhet enn papirproduksjon, så disse selskapene kan ikke sammenlignes direkte. Tror det er mer relevant å se på hva UPM betalte for Myllikoski/Rein Papier i 2011. Selskapene hadde omtrent samme produksjonskapasitet som NSG, 2,7 mill. tonn årlig, og ble solgt for 900 mill. euro. Husk at UPM la ned mesteparten av produksjonen med en gang den var overtatt, fordi dette var ulønnsomme fabrikker. NSG har de mest konkurransedyktige papirfabrikkene ifølge selskapets ledelse. Jeg tviler på at dette kan gå så galt som alle forståsegpåere til det kjedsommelige forteller oss.
trestokk
15.12.2017 kl 11:00 4836

Kistefos AS, eid indirekte av primærinnsider Christen Sveaas, har i dag den
15.12.17 kjøpt 3 577 500 aksjer i Norske Skogindustrier ASA («Selskapet») ved
innløsning av termin til kurs 0,71 NOK pr aksje. Etter innløsningen eier
Kistefos AS og nærstående 32 149 625 aksjer i Selskapet, tilsvarende en
eierandel på 12,81 %.
trestokk
15.12.2017 kl 11:00 4844

Kistefos AS, eid indirekte av primærinnsider Christen Sveaas, har i dag den
15.12.17 kjøpt 3 577 500 aksjer i Norske Skogindustrier ASA («Selskapet») ved
innløsning av termin til kurs 0,71 NOK pr aksje. Etter innløsningen eier
Kistefos AS og nærstående 32 149 625 aksjer i Selskapet, tilsvarende en
eierandel på 12,81 %.
EnAksjeTil
15.12.2017 kl 15:24 4680

Spennede med kistefoss i dag. Dro selv inn 45000,- på min 16 øre invest i går :-D, men sitter fortsatt på min opprinnelige post med snitt på 0,54/0,55 og den blir med skipet ned om så...... Tragisk for de som solgte på 14 øre i panikk salget i går.....Det er alt for mange spekulasjoner rundt verdsetting av selskapet og hvilke prosesser som foregår nå. Eneste måten å tjene på NSG nå er å handle på nyheter (altså mot saueflokken) eller å sitte med sin post, skru av datan, og evt bli med skipet ned. Jeg synes videre media er veldig aksjonær fiendtlig i måten de former artikkelene sine på (Veit ikke hvor mange ganger dommedag har vært annonsert i NSG nå). Det kommer også veldig lite ut om hva ASA styret faktisk jobber med av alternativer, så pengene vi satser er prisgitt Sveaas og ASA styret.... For meg er det en melding som gjelder og det er børsmelding "NSG ASA er konkurs"!!! Har dere penger dere ikke kan tape så gå heller inn i Thin eller Soff...........;-)

Personlig tror jeg NSG ASA vil fortsette å eksistere på et eller annet vis og at riktig måte å løse problemene på hadde vært tvungen gjeldsordning, men det er fullt mulig jeg tar feil.......
Til info er det overraskende lite bevegelse blant topp 20 aksjonærene.
Redigert 15.12.2017 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
EnAksjeTil
08.01.2018 kl 22:59 3958

http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/01/Full-kreditorkrangel-blant-panthaverne-i-Norske-Skog

Kreditorer krangler så busta fyker. Gjennomføre budrunde uten at budgivere får vite hvilke andre bud som ligger inne???
Er det lovlig? Dette kommer til å dra ut i laaaaaang tid dersom det ikke TVINGES gjennom en løsning. 1. Asa tar tilbake kontrollen og rentene reforhandles til et levelig nivå. 2. Sveaas sin plan gjennomføres. 3. Kreditorer blir sittende fastlåst i et bo de til slutt må selge oppdelt på billig salg ettersom de ikke klarer å bli enig.
Redigert 08.01.2018 kl 23:31 Du må logge inn for å svare