VISTIN - Q1 23.04.20. Hedge mot oljeaksjer. Høy etterspørsel

Yngling ØH
VISTIN 17.04.2020 kl 14:02 36973

Selskapet VISTIN PHARMA med blant andre Øystein Stray Spetalen og Ole Enger på eiersiden og i styre, produserer legemiddelet metformin med høy kvalitet. Vistin produserer ca 30 % av globalt produksjon av metformin. Selskapet har NOK 130 mill på bok, samt har lokaler og produksjonsutstyr til å doble produksjonen, men regner med at godkjenning vil ta opp mot 1.5 år. Selskapet har over lengre tid produsert for full maskin.

I USA har FDA i fjor høst innledet etterforskning av noen metformin produsenter fordi det er funnet små andeler giftige substanser hos noen. Det har ikke kommet noen resultater av etterforskningen.

Selv om FDA har gått ut med melding om at folk må fortsette å ta metformin som vanlig, så øker etterspørselen etter metformin av høyest- og renest kvalitet. Vi bør forvente at dette også slår ut på prisen.

Det er reist bekymring om hvorvidt tilgangen til råstoff stopper opp på grunn av shut-down i blant annet India som følge av Corona-krisen. Metformin er en LIVSVIKTIG medisin for diabetes pasienter, og ledelsen i Vistin har vert i flere møter med myndigheter vedrørende situasjonen rundt metformin, råvaretilgang og produksjonskapasitet. Dere kan være 100% sikre på at vi allerede ville hørt det i mediene om titusenvis av diabetes pasienter ikke hadde fått den livsviktige medisinen sin.

Metformin er en mega-trend. Legemiddelet har i mange år vert brukt til diabetes 2 pasienter. Nær sagt alle med diabetes 2 MÅ GÅ PÅ medisinen, da det ikke finnes gode alternativ som evner å holde blodsukkeret i sjakk (i tillegg reduserer metformin andre komplikasjoner som oppstår hos dem som får diabetes).

Metformin har også blitt det viktigste og mest populære legemiddelet for de som er interessert i livsforlengende medisin. I mange dyreforsøk på alt fra små rundormer til større pattedyr, viser studier konsekvent at metformin forlenger livet. Det er også indikasjoner på at diabetespasienter (diabetes 2 pasienter på metformin) lever lengre enn ellers friske mennesker, og man antar at dette skyldes metformin.

Verdens ledende forsker innen forskning på longevity, Dr David Sinclair tar selv metformin, resveratrol og 73 mg aspirin daglig. Det samme gjør mange ledende skikkelser som forsker på livsforlengelse (lifespan og healthspan). Mange leger i Norge og resten av verden skriver også ut metformin til seg selv.

I de siste årene har man også funnet at metformin øker effekten av mange kreftmedisiner, i tillegg til at du sannsynligvis reduserer risikoen for å pådra deg kreft om du går på metformin regelmessig.
Om du søker i forskningsdatabasen pubmed.gov på "metformin+cancer" får du svært mange treff.

Dette har medført at alle som produserer metformin, produserer alt det de evner og makter. Men etterspørselen fortsetter å øke. Fortsatt er det bare en liten del av jordens befolkning (ca 150 millioner av 7 milliarder) som bruker metformin (2.14%).

Samtidig som antall diabetes pasienter øker radikalt i hele verden, øker også etterspørselen etter metformin for annen bruk.

- kombinasjon med kreftmedisin
- brukt alene for å redusere risiko for kreft og tilbakefall etter at personer har blitt kreftfri
- som hjelp med slanking (reduserer cravings og stabiliserer blodsukker)
- anti-ageing
- Brukes i kombinasjon med HIV medisin fordi den øker effekten av antivirale medisiner (kan kanskje øke effekten av antiviral medisin mot coronaviruset, herpes zoster osv).
- Kvinner med PCOS (som er vanlig, og der det ikke finnes gode alternativ).
- Reduserer / stopper vektøkning mange får når de går på antidepressive medisiner

Bruk i kombinasjon med antidepressiva er kun i startgropen.
Bruk som anti-agein medisin er kun i startgropen, og også nær sagt kun i USA.
Bruk ved PCOS er kun i startgropen
Bruk i kombinasjon med kreftmedisin er i noen land litt i gang, men er ikke systematisk utbredt.
Bruk som hjelpemiddel ved slanking er lite utbredt
Bruk ved HIV er utbredt/vanlig.

Som du selv kan regne ut:
Etterspørselen etter metformin kommer til å fortsette å øke.
Etterspørselen etter metformin av høy kvalitet kommer til å øke.

Vistin kommer til å se fortsatt kraftig økning i etterspørsel, og prisen blir antagelig ikke lavere.

Selskapet har vedtatt å betale ut utbytte for første gang.

I tillegg kan vi også forvente lav norsk krone lenge, som vil øke marginene til Vistin.

Supert case alene. Minst like supert case som hedge om du har oljeaksjer i porteføljen din.
Redigert 21.01.2021 kl 09:39 Du må logge inn for å svare
Yngling ØH
06.05.2020 kl 21:41 4301

Livslengde (lifespan) og healthspan brukes litt om hverandre. Det finnes studier på mennesker, hvor man har sammenlignet livslengde (antall år man lever) og sett at diabetes pasienter som tar metformin lever lengre enn ikke-diabetes pasienter som ikke tar metformin. Hvor solide de forskningsstudiene er skal jeg ikke uttale meg om.

En annen side av livslengde er "maksimal livslengde. Det er observert økt maksimal livslengde for smådyr, men dess større dyrene er, dess mindre økt livslengde observerer man. Det gjelder all slags food restrictions, inkludert metformin som simulerer / mimics food restriction gjennom et medikament.

Sagt på en annen måte: metformin synes å (til en viss grad) oppheve mange av de negative og livsforkortende effektene av hvordan mange av oss lever, men uten å gi oss noe særlig økt maximal lifespan (Dette er et tema jeg har fulgt ganske tett i et tiår eller mer. Les gjerne om Aubrey Grey og f.eks Elizabeth Parrish ... dette er dog på siden av temaet metformin, men veldig spennende).

Jeg anbefaler deg å se foredrag med Dr David Sinclair (finnes flere på Youtube. Anbefaler de to som er på Joe Rogans podcast). Og/eller les boken Lifespan. Den finnes også som lydbok.
Der finner du mer om hvorfor og hvordan metformin påvirker helse og livslengde/healthspan.

Jeg er forøvrig bull på Natto. Kanskje av andre grunner enn du og andre har skrevet om. Kommer tilbake til det i en annen tråd en annen gang.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Uendeligrik
06.05.2020 kl 21:54 4282

Greit. Uansett så er mitt poeng at denne typen bruk uansett blir nisje, og ikke vil påvirke aksjen. På den annen side gir det bruken av metformin hos diabetes type 2-pasienter dessto mer solid fundament, og det vil sannsynligvis være et like populært, eller mer populært, legemiddel de neste årene.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Yngling ØH
06.05.2020 kl 21:55 4283

Hva gjelder metformin og hvorvidt du får noe ekstra av å ta det om du trener, så finnes det ikke så vidt jeg vet studier som utelukkende har vurdert dette. Det man finner i de fleste studier på metformin er tilleggseffekt av annen behandling.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Yngling ØH
06.05.2020 kl 21:59 4279

Det kan nok bli nisje en stund fremover i alle fall. Det jeg har beskrevet i denne tråden er at det ikke bare er en nisje i tillegg til metformin for diabetes pasienter, men studier som dekker mange tema der studiene dokumenterer solid effekt for metformin.
Jeg tør ikke å spå hva det kommer til å utgjøre i volum om ett år, to år, fem år osv. Men alt tyder på økt bruk innenfor mange områder relativt samtidig.
Faciten får vi etter hvert
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Yngling ØH
06.05.2020 kl 22:57 4224

Wow! Mye som kommer til å gå skeis for mange fremover dessverre. Lærdommen av alle disse krisene er å diversifisere.

Krysser fingre og tær for at det kan bekreftes at BCG vaksinen gir litt beskyttelse. Det er allerede gode indikasjoner i den retningen, og flere studier underveis. I så fall burde det gå raskere å massevaksinere med BCG, enn å satse på nye vaksiner.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
dalglish
07.05.2020 kl 00:36 4166

Godt du sa det. Trump er en skrue for å si det mildt, men jeg blir forbannet når alt skal tolkes i verste mening: "Trump sier at vi skal..." Trump tenkte høyt, en slags ide-myldring live on TV. Trolig har han lest og hørt noe her og der. Lysbehandling er i bruk innen bl.a kreft i dag, og som du sier, Softox-produkt via innhalering skal testes. Trump oppfordret sine folk /(leger/forskere) til å tenke i de baner, ikke til å drikke eller injisere desinfeksjonsmiddel.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
dalglish
07.05.2020 kl 00:39 4165

Tveter og Kjus vil skylde på uflaks resten av livet, men det var ikke så god ide i utgangspunktet, viste det seg, og inngangen på veddemålet ble satt på det mest elendige tidspunkt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Yngling ØH
07.05.2020 kl 12:40 4026

Hva tenker dere om hedgen i EURO / NOK?
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
trek
14.05.2020 kl 16:54 3827

Føler det ble litt stille rundt Vistin etter at Yngling solgte seg ut. I dag nådde vi 11 kroner. 10 % høyere enn intradagsrallyet etter den litt merkelige artikkelen i FA i april. Er det sånn at vi likevel sitter på en medisin mot kreft og Covid-19? Ser ihvertfall ut til at det er en annen type investorer på vei inn nå som Vistin igjen er et farmaselskap.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.05.2020 kl 19:04 3775

Foretrekker at det er stille. Det er ett godt tegn sammen med stigende kurs.
Det er vel ingen tvil om at det var Fredly som plantet artikkelen i FA angående Corona.
Fantastisk at Brøymer kommer inn.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
dalglish
15.05.2020 kl 01:18 3689

Jeg tror ikke det var Fredly. Han gikk ut for alvor først etter resultatet og beslutningen om ny fabrikk(linje). Torstein Tvenge derimot satt klar med salgsknappen i samme øyeblikk som artikkelen i FA kom, og det gjorde forsåvidt Sundt-familien også. https://finansavisen.no/nyheter/helse/2020/04/02/7514194/torstein-tvenge-og-sundt-storste-selgere-av-vistin-pharma-aksjer

Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 11:57 3609

Noe nytt å melde fra topp-50 aksjonærlisten?
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 12:00 3615

Tipper at de nå angrer bra, og enda mer når de rundt 15-20 kroner snur og kommer springende etter.
Viser bare at mange bjellesauer er enda dummere enn vanlige sauer .....

Men innrømmer at jeg er overrasket over den vedvarende kursstigningen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 12:17 3620

Kursoppgangen har kanskje noe med denne artikkelen å gjøre?
https://www.dn.no/helse/koronaviruset/stortinget/arbeiderpartiet/flertall-pa-stortinget-krever-nasjonal-produksjon-av-medisiner/2-1-809399

Men spørsmålene er:
• Hva koster dette?
• Hvordan vil forslagsstillerne produsere patenterte legemidler i Norge?
   De klarer neppe å tenke så langt.
• Hvordan skal norskproduserte medisiner i normaltider konkurrere på pris mot utenlandskproduserte medisiner?
   Subsidiert eller på blå resept slik at alle betaler over skatteseddelen, eller prisregulering hvor medisinbrukerne betaler?

Kan bli interessant å se hvordan dette utvikler seg, særlig når nær alle stortingspolitikere jeg har vært borti, er vesentlig dummere en selv dumme bjellesauer. Forslaget høres ut som nær 100% ikke gjennomtenkt ren politisk populisme.

Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
trek
15.05.2020 kl 12:29 3600

Litt overrasket selv over at kursen og volumet har gått såpass opp de siste ukene. Kombinasjonen av oljetrading og farmasi var ihvertfall ikke populær. Samtidig er ikke aksjen dyr hvis vi sammenligner med fararmasisektoren og aksjemarkedet generelt. For alt vi vet kan det være aksjonærer på vei inn som ønsker å utvide selskapet til noe mer enn det er i dag. Vi har sett at pengene sitter ganske løst hos både investorer og spekulanter når det gjelder helseaksjer, som har blitt en hot sektor det siste året. Litt spekulasjoner dette, men jeg regner med at det vil komme noen nyheter framover som fanger nyhetenes interesse. Det vil liksom være normalen i Spetalen-dominerte selskaper.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 13:13 3595

Ingen tvil om at VISTIN er billig sammenlignet med fararmasisektoren og aksjemarkedet generelt. En tør ikke tenke på hva kursen kunne ha vært hvis oljetradingen hadde blitt en megasuksess.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
May-Liss
15.05.2020 kl 21:19 3466

I første kvartalsrapport etter investering i oljederivater dukket dette opp og har vært i hver kvartalsrapport etterpå;
"The Board is continuously evaluating different strategic alternatives for the pharmaceutical division to maximise shareholder value."
Dette er beholdt i Q1-20 rapport. Enten er det glemt å ta ut eller så gjelder dette fortsatt.(derivatene ble stengt 30.3.)

Kjell-Erik Nordby (CEO) Vistin har tidligere bekreftet flere møter med norske helsemyndigheter i forbindelse med norsk produksjon av legemidler.
"Pillefabrikken" som Vistin solgte til TPI Enterprises Limited (https://www.pallapharma.com/) i 2017 er fortsatt lokalisert i Kragerø.
Kan det være noe reversering/evt. samarbeid her?

Synes kursen steg mye i dag på godt volum til Vistin å være.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 21:22 3459

Slik gikk det sist klodens mest kunnskapsløse og realitetsfjerne politikere skulle realisere nær 100% ikke gjennomtenkt ren politisk populisme:
https://www.aftenposten.no/norge/i/y32pyR/i-dette-statlige-bygget-skulle-det-produseres-vaksiner-mot-pandemier-i-2017-ble-vaksineutstyret-gitt-bort-til-kommersielle

"«Norge åpner egen vaksinefabrikk», kunne Aftenpostens lesere se i en overskrift ved årsskiftet 1997/1998.

På Lindern i Oslo ble det brukt 270 millioner kroner på å bygge toppmoderne lokaler der Folkehelseinstituttet skulle kunne produsere vaksiner. Da bygget ble etablert, ble det planlagt produksjon av influensavaksine, meningokokkvaksine og immunglobulin mot vannkopper.

De første årene sto bygget ubrukt på grunn av problemer med å møte alle de tekniske kravene. Da produksjonen først kom i gang, hadde utviklingen internasjonalt sørget for at en rekke forutsetninger var endret, viser en stortingsproposisjon fra 2000. Der ble det understreket at et viktig formål fortsatt var selv å kunne lage vaksine i en pandemisituasjon. 11 år senere var manglende lønnsomhet hovedargumentet bak nedleggelsen av statlig vaksineproduksjon.

«Kravene til moderne vaksineproduksjon er så omfattende at dette nå bare er lønnsomt i stor skala for et internasjonalt marked», heter det i begrunnelsen fra 2011. «Når kontrakten løper ut og inntekter fra salg av vaksinen faller bort, vil det være mer lønnsomt å inngå innkjøpsavtaler med kommersielle aktører enn å opprettholde produksjonen, også når det tas hensyn til beredskapen.»

Scenarioet som ble beskrevet, er i dag svært aktuelt: Ved en livsfarlig pandemi kunne det bli krevende å få tak i eventuelle vaksiner. Grunnen var at landene der produsentene holdt til, ville prioritere egne innbyggere. Det var derfor et mål å sørge for at staten hadde mulighet til å produsere vaksiner innenfor Norges grenser.

De siste årene er risikoen for en pandemi og legemiddelmangel blitt trukket frem flere ganger, men FHIs vaksineanlegg er nå endelig avviklet. I 2016 ble det besluttet at FHIs kostbare vaksineproduksjonsutstyr i anlegget skulle gis bort til norske kommersielle helsevirksomheter.

I Norge finnes det ikke lenger noen muligheter for vaksineproduksjon."
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
rolas
15.05.2020 kl 21:33 3443

Solgte ut i dag på tampen, angrer allerede.. må vel sitt på kjøpsknappen mandag.
Har steget rask fra rundt 6-7 kr. Noen som vet når den går ex utbytte ?
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
May-Liss
15.05.2020 kl 21:40 3441

https://newsweb.oslobors.no/message/504631

ex dato 20.5.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
(",)Aksjel
15.05.2020 kl 21:56 3461

Valgte å selge i dag etter 53% fortjeneste. Føler den har steget mye i det korte bildet , er i den øvre delen av bollinger båndet og er overkjøpt med RSI over 70. Er klar på kjøpsknappen om den kommer under 30 på RSI igjen. Blir sikkert bra på 1-2 års sikt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 23:02 3424

https://www.pharmacy.biz/micro-labs-and-saptalis-launch-metformin-oral-solution-in-us-market/

Nå skal de drikke metformin. Blir volum av slikt.
God helg.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
May-Liss
15.05.2020 kl 23:45 3394

Aksjekursen i Saga Tankers som er største eier i Vistin følger ikke med oppover...
Verdien av Saga's investering i Vistin (6 284 280 akjer) er økt med over 32 mill. siden utgangen av 1.kvartal.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
dalglish
18.05.2020 kl 15:41 3178

+6%...Gjesp....just another day at the office for the Vistins.....siste sjanse for utbytte i morgen, og så er bruden ferdig pyntet..
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.05.2020 kl 16:00 3158

Ja, og selv med oppgangen i dag så er jo dette et bra utbytte!
(7,81%)

RT: 12,800 +6,67%
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
trek
18.05.2020 kl 16:16 3154

Kvart mill aksjer krysset på 12,9. Mer enn bare kortsiktige småaksjonærer som kjøper da.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
ruda
18.05.2020 kl 17:35 3083

Saga kommer snart som en kule
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
May-Liss
18.05.2020 kl 22:33 2896

Hvorvidt SAGA "kommer som ei kule" gjenstår å se - men basert på kursutviklingen i VISTIN & SDSD som er de store investeringene i SAGA, burde kursen i SAGA vært 15-20% høyere enn dagens sluttkurs.
Dagens verdi av SAGA 207,6 mill. - Dagens verdi av SAGA's eierandeler i VISTIN & SDSD er 157 mill.
Ved utgangen av Q1-20 hadde SAGA 112 mill. i cash.


Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Billyjojimbob
19.05.2020 kl 11:41 2759

I dag er siste dag for å få 1 kroningen,fint det ble noen extra kroner på veien dit.😀
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.05.2020 kl 15:36 2662

https://newsweb.oslobors.no/message/506016
Vistin Pharma ASA: Minutes from the Annual General Meeting 2020
https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/3e255aa8-e2ce-435f-b1d3-83e1100ce33b
All matters were resolved as proposed in the call for the annual general meeting.

Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
trek
19.05.2020 kl 15:50 2633

Gikk akkurat 4 millioner aksjer. Da er mer enn 10 % av aksjene i selskapet omsatt. Regner med at det er Holmen spesialfond som har solgt seg ut. Eventuelt så må det være Spetalen selv som selger
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.05.2020 kl 16:11 2609

Er det bare 1 selger, er det egentlig bare 1 (2) mulig(e) selger(e):   (https://imma.gr/90222xf4f02)
• Sage Tankers
• Holmen Spesialfond - såfremt de siden listen per 30.04 er kommet over 4 mill aksjer

Kjøperen er egentlig mer interessant, særlig hvis det er insideren Spetalen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.05.2020 kl 16:12 2606

Kjøperen er Intertrade Shipping AS:   https://newsweb.oslobors.no/message/506018
Selgeren er Saga Tankers ASA:   https://newsweb.oslobors.no/message/506020

Saga Tankers trenger cash.

Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.05.2020 kl 16:20 2587

Når Saga Tankers selger nesten 2/3 av VISTIN aksjene sine, er det vel nær 100% utelukket at et salg av VISTIN skjer i overskuelig fremtid.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
trek
19.05.2020 kl 16:29 2561

Kjøperen av aksjene må ha krysset en grense for flagging. Blir interessant å høre hvem det er. Jeg tolker nyheten som positiv.
Intertrade shipping selvfølgelig. Han må ha planer for selskapet
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.05.2020 kl 16:55 2509

Blir interessant om Intertrade Shipping AS kjøper seg opp over 20%. Med 18,1% er de nå den desidert største eieren. Spettet har etterhvert lite han skulle ha sagt i VISTIN, særlig hvis Intertrade tupper ham ut av styret.

Hadde det ikke vært for oljesurret, hadde jeg neppe kommet inn i VISTIN. Etter at jeg hadde kjøpt HUNT i feb/mar 2018, var det noen som på en HUNT tråd postet en del om IMO2020 veddemålet til VISTIN. Pga av all "ekspertisen"/Kjus&Co som var skråsikker på kjempegevinst på IMO2020, kjøpte jeg meg inn i VISTIN. Var lenge et tapsprosjekt, men er nå tjukt i pluss  :)
The future's so bright, I gotta wear shades
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare
dalglish
19.05.2020 kl 16:58 2502

Saga solgte vel strengt tatt mindre enn halvparten av beholdningen sin (ca 42%).. Helt sikkert et gjennomtenkt trekk av både Spetalen og Brøymer. Sistnevnte vil helt sikkert ikke takke nei til et pent bud på Vistin, men inntil videre blir det spennende å se hvilke planer Brøymer har...
Redigert 21.01.2021 kl 07:37 Du må logge inn for å svare