Equinor - Pen oppside etter kostnadskutt og bedring i marked


Kurs steg 51.5% opp fra pendemi-bunn i mars.
Etter det konsoliert, med tilbakefall.
Som har vært totalt på 13,8%

Retracement nivået ved ca 125 tok imot som støtte.
iflg fibonacci retracement nivåer, ca 125 er 38.2% retracement av den nye opptrenden.
Idag rally opp fra dette. Ved evt brudd av 143.85 er det inverted scallop, og mulighet for 160 tallet.

Oljepris skal om mulig reddes for any price, ref siste utspill.
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Russia-And-Saudi-Arabia-Consider-Even-Deeper-Oil-Output-Cuts.html
Mogwai
15.05.2020 kl 10:58 1997


Skipssjefen;
Hva tenker du er realistisk kurs for osebx iløpet av de neste ukene/månedene. Hvor stor er fallhøyden? Selv tenker jeg at vi skal i hvert fall ned til forrige bunn fra mars måned. Overkant 600.

Hvorfor skal vi ned til 600?

Det er ingen forunt å vite noe om noe lengre. En må bare ta en dag om gangen.

Da EQNR lå 96 kr i mars, hadde jeg ikke i min villeste fantasi sett at den skulle opp mot 145 kr. Aldri i helvete.
Jeg så heller ikke OSE opp fra 635 til 760 eller hva den nå var nylig. Ei heller DOW fra 19000 til 25000 poeng. Helt sinnsykt.

Jeg må derfor bare meddele at jeg har en grunnleggende tro, basert på erfaring at børsen i det minste bør teste siste bunn, og skal jeg spå kommer vi inn på 500 tallet, i den øvre enden. Selv om jeg mener 525 hadde vert fair.

Kluet er vel at denne "krisen" enda ikke har gått opp for folk, og det er slik at om man får åpnet mer opp, og det fungerer på noe vis uten tilbakeslag, så bør vi kunne slippe unna med overnemte.

På den andre side, hørte jeg flere på NRK i går som sier at vi kan GLEMME vaksinen før om minst 1 år, og at når den er klar, vil den måtte fordeles ut til kritisk viktig helsepersonell, risiko grupper, og etter noen år folk flest.

Viruset er kommet for å bli, som aids, herpes, osv. Det forsvinner ikke med sola, varme eller annet -jmf FHI / NRK i går.
Derfor blir det restriksjoner i flere år, sies det.

Derfor burde børsene gjøre nok et stup, for nøkkeltall, ledighet, og BNP blir grisete i tiden som kommer.
Mange tror KINA går så det suser nå, men fortell meg da hvorfor BDI indexen ligger i sju steiner ? Jeg har siste dagene fått bilder av containerskip fra Kina med nesten null dekkslast, fra mine kolleger i handelsflåten. Det er mye som tyder på at verden enda går på 1 gir......ikke engang halv maskin.

SS
omans
15.05.2020 kl 16:15 1962

Det er et forsøk på brudd opp i US nå. +3,4%

Må innrømme at dette hadde jeg ikke forventet idag!

Hva er riktig slutt i Oslo? Nordnet sier opp 2,73% med kr. 3,70. Sbanken sier opp 4,85% med kr. 6,44. ?

En av de har ikke korrigert for ex utbytte.


Ble en trade til 20k aksjer 136-138. 40 laken der og. 🍾

Ingen aksjer i VPS inn i helgen.

Derfor vi fikk denne stigningen på fredag ;)

"Equinor ASA: Meldepliktig handel
På vegne av Equinor (OSE: EQNR, NYSE: EQNR) har DNB 15. mai 2020 kjøpt 786.145
aksjer til bruk i Equinors aksjespareprogram.

Aksjene er kjøpt til kurs 138,36 kroner. Før viderefordeling til ansatte har
Aksjespareprogrammet 9.275.586 aksjer.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12"

Tror dere at 144 nivået kan passeres idag?

Tipper det kommer mer likviditet ut i markedene som vil drive indeksene gjennom de store selskapene (som vi har sett er den nye "normalen"), men først er det med stor sannsynlighet tørke og fall, tror nå jeg. Virker som EQNR har trøbbel med å forsere sperra og bøyer av. Gratulerer Skipssjefen med god handel (og muligens fin timing). Sikkert lurt å ikke la seg rive med av FOMO og heller finne et nytt område å ta sats fra, men hva fasiten blir kan ingen av oss vite.

Ser ikke helt for meg at dette er tiden for å sitte langsiktig i det sorte gull hos EQNR, men etterhvert som enda flere statsobligasjoner skal monetariseres må de nye pengene inn noen steder. Og i jakten på avkastning kan indeksene bevege seg irrasjonelt lenge uten hensyn til økonomien forøvrig. Men som sagt, for min del holder jeg sannsynligheten for korrigeringer i markedene som stor de nærmeste ukene gjennom juni og juli, alt etter hvor lang tid det tar før sentralbankene (FED især) trapper opp QE.

Etter neste runde med lettelser, som antakeligvis blir store nok til å få et lite pusterom, er ettersom jeg leser sjansene ganske store for at FED begynner å kjøpe indeksene/selskaper gjennom ETF for å holde korthuset oppe. Så hvis man skal våge seg ut på en semi-kvalifisert gjetning med en fuktig finger i været kan kanskje høsten bli en fin børsperiode?

Noe må sentralplanleggerne gjøre, for i markedene skuler de fleste på hverandre som i en Mexican standoff. Ingen kommer unna uten at det koster mens man venter i spenning på at førstemann blunker.

https://www.youtube.com/watch?v=mLXQltR7vUQ

Fikk en fin trade idag også! Skal man nå begynne å tenke "bull" når det gjelder EQNR?
omans
18.05.2020 kl 16:39 1684

Why not(?)
If not today, then it will be the other(next) day.
143.40 er siste motstand, og det var det også før utbytte. Så kursen har i realiteten brutt opp og signalisert ny bull advance. Oljeprisen på 35 hjelper på.
Mado
18.05.2020 kl 18:20 1649

Snart ser vi 160,- seinest Juni.
Redigert 18.05.2020 kl 18:20 Du må logge inn for å svare

Først skal den gjennom 150, og det er der det ser ut til at mesteparten av den tekniske motstanden ligger, uten at det trenger å ha for mye å si.

Det som jeg ikke skjønner nå er jo at alt tolkes positivt. Nå låner dem også mer penger, forundrer meg ikke om det også tolkes positivt og man fortsetter oppover.

Må si det er litt av en fest vi er vitne til! Bare å vente på at bakfylla kommer nå og se hvem som fortsatt står oppreist

Samme dansen hver dag her ;)

Er vel ikke mange dagene før vi ser 170 igjen, merkelig nok!

RT 148 kr. Rom for mer oppgang her ifølge chartet. En teknisk perle.

Fundamentalt også fin. Peakende Brent. Lenge siden Brent var i 16$....😀

Teknisk så er det vel ikke så mye å si enn at ting ser positivt ut!

Personlig så liker jeg ikke denne utviklingen så jeg er forsiktig og bare trader daglig. Sitter og venter på at det smeller en dag fordi jeg føler at ting ikke er "helt i vater" nå om dagen ;)

S&P 500 stanger mot motstand nå. Er det her det snur ned igjen?
omans
20.05.2020 kl 22:57 1302

Sp500 har vel nettopp signalisert at dobbel dip scenariet er avlyst (for de som spekulerte i dette) mhp oppgangen forbi 2934 og 61,8% retracement nivået.
Eqnr opp nye 5,12% i us

Bare gledelig at det kjøpes aksjer over en lav sko. Koser meg med utviklingen. Dette er bare begynnelsen på den enorme strømmen av digitalt nytrykt valuta (som ikke hvermansen eller småinvestorene får først) som skal inn i markedene, og det vi ser i sanntid er et prakteksempel på eksponentielle funksjoner. Det som er ekstra fint, er at de aller aller fleste er helt fortrylla opptatt av grafene til indeksene og enkeltaksjer, mens det som virkelig betyr noe er langt under horisonten.

Men en dag skal dette reverseres. Muligheten var der i etterkant av 2008, når det uunngåelige burde være åpenbart for de fleste. Men neida!

Da blir det å bivåne enda en runde bunga-bunga for å ende opp med en ny gjeng fortørna sjeler som trodde - atte atte - som de som i dag venter på saksbehandling og sørvis hos NAV. En gratis lunsj må nytes med andakt. Svette, tårer, angst, depresjon og blod er hva som følger. Men inntil videre gratulerer vi alle FOMO-investorene med enda mer opptur.

Grattis grattis!


PS,
Omans fortjener kred for sitt startinnlegg og forsøk på å tyde utviklingen her. Dette er et av de bedre tilfeller av forsøk på teknisk betraktning, og han er like rundt hjørnet med å treffe bulls eye. Well done, Mr.! Gode analyser (uansett hva man mener om det underliggende) er ikke til å bare kimse av. ;)
Redigert 20.05.2020 kl 23:16 Du må logge inn for å svare

S&P 500 klarte ikke å bryte opp idag heller (sluttet på 2971,61). Da er det bare å sitte å følge med på hva som skjer videre før man tar nye vurderinger!

Blir da spennende å se hva utviklingen blir i morgen over på andre siden (S&P 500) mens vi har fri ;)

S&P 500 på tur sørover nå!

Rød dag imorgen ser det ut til ;)

Ble som forventet idag ;)
omans
22.05.2020 kl 11:00 1037

Det er en form for repetisjon av forrige uke, gode lagertall tidligere i uken og olja opp, så tilbakefall pga andre ting som kina og noe rundt verdens øk generelt (uttalelser og diverse ifm krise håndteringa) Ingenting går i rett linje, det er alltid frem og tilbake, noen ganger 2 steg en vei og 1 tilbake.

https://www.oilandgas360.com/crude-inventories-5-15-2020/

lagrene falt 5m, mens det var ventet en økning på 1.7m

Redigert 22.05.2020 kl 11:01 Du må logge inn for å svare
omans
27.05.2020 kl 08:30 912

Er på en måte greit å forholde seg til tekniske bild når de er disse rådende forhold.
150 er nå bøygen. Det kommer inn meldinger om hoder i hus som graderer aksjen på hold og kursmål 150 etc, de ligger i tiden og kjenner på kjent info og markedsforhold.

150 er motstand, og et evt brudd opp av dette er nytt Bull signal. Langsiktig motstand er definert på 182, og medium term motstand er definert på 185.

Enig med deg på dette ;)

Har vært lite å hente på tradingen hittil denne uken!

Lurer litt på om vi skal ned til nivået 145 -146 nå?
Redigert 27.05.2020 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
omans
27.05.2020 kl 10:18 866

I morgen er det nye lagertall igjen, de to foregående ukene har det overrasket positivt. Men det har kommet andre vibber i markedet som har sent kursen i fluktasjoner sammen med oljepris i volatile svingninger. Plutselig er det noe ordkrig Kina/USA, og vanskelig å foholde seg kortsiktig.
Dersom 150 kan brytes, er vel da spørsmålet hvor lang tid konsolideringen fremover tar, og evt hvor mye tilbakesig i denne perioden.

Oljeperis har jo også et motstandsnivå rundt 36-37, et brudd opp av dett til f.eks. 40 tall, vil jo gi positive vibber til eqnr kursen, og en kan få breakout(?)
Russland har signalisert videre nedstengning hos sine produsenter. Det går mot balanse i juni? (dype kutt + åpning av samfunn)

Futten i US har jo kommet over 3000 nå, leser 3017, spx.

Redigert 27.05.2020 kl 10:19 Du må logge inn for å svare

Blir litt smårar av å sitte å følge med her nå! Opp over 150 hadde jeg ikke regnet med skulle skje idag!

Får avvente og se men hvis dette holder seg så må man vel begynne å tenke "bull" igjen!!

Da var det godt å se at det er noe fornuft å spore her......puh
Redigert 28.05.2020 kl 09:38 Du må logge inn for å svare

Hva tenker dere andre!

Skal man være inne eller ute av EQNR nå?
Redigert 29.05.2020 kl 15:43 Du må logge inn for å svare

"Alle" solgte idag så da kjøpte jeg!

Får se hvor lurt det var når Donald straks skal lire av seg noe men olja ser nå ut til å spille på lag så langt!

Utbytte kom på konto i dag 🍾🍾
omans
29.05.2020 kl 23:08 580

Foreløpig et nytt bullflagg, etter brudd opp av forrige bullflagg.
Kan hende var bunnen i dette, us er kurs en sving ned med 2,5% og oljepris ser ut til å klare breakout av motstand 36-37? (så dermed 40 tallet kanskje)

Du som skulle ha spandert idag da!? ;)

Er olja på tur til å lette nå?

Ser ut som det er litt vind under vingene!!!!!
Redigert 01.06.2020 kl 10:43 Du må logge inn for å svare

Kan jo ikke være lenge før vi ser 40 tallet på olja!!!