Yara 2020

Investor92
YAR 21.04.2020 kl 14:27 59663

Hei!

Jeg har vært aksjonær i Yara i godt over 1 mnd, med en GAV på 311. I dag så gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før, nemlig å selge aksjer med tap. Jeg solgte meg ut av en del olje- og eiendomsaksjer. Brukte pengene der pluss en del cash for å kjøpte Yara på 350,1 i dag. Kun tunge defensive aksjer i porteføljen nå (DNB på 110 og EQNR for en dyr penge som bare får stå).

Var lenge på utkikk etter en trygg havn i disse Coronatider og tror markedet vil ytterligere ned og at det vi erfarte på OSEBX tidligere denne måneden var en "suckers-rally". Jeg Valgte å kjøpe Yara (GAV 311 mandag 30.3) etter å lest meg opp på selskapet da for så og laste opp med mer i dag.

Jeg er veldig fornøyd med at jeg landet på Yara (hvor 28 % av mine investeringer har havnet). Yara er verdens største kunstgjødselprodusent. De sammen med Nutrien (canadisk selskap) har vel nærmest monopol i verden? Kunstgjødsel trengs for å avle opp korn, hvete etc. Mat trenger vi. Ser på denne aksjen som relativt billig priset mot sitt potensial sammenlignet f.eks Orkla som er ved sitt ATH.

Selv i Italia under covid-19 har de holdt produksjonen gående og er nesten urørte da de regnes som samfunnskritisk. Har lest at guidingen er lik som 2019 og når olje- og gassprisen er slik den er i dag vil produksjonen være svært lønnsom.

Leste også følgende fra en nyhet på børsen:
"Det amerikanske landbruksdepartementet, USDA, opplyste i en rapport tirsdag at det ventes plantet 97 millioner acres med mais i USA i 2020. Det er opp åtte prosent, eller 7,29 millioner acres fra året før.

Ellers fører nedstengninger til lavere innenlandsk ureaproduksjon i India, ifølge Arctic Securities, mens nyheter rundt det seneste anbudet begynner å komme inn, ifølge Profercy. Volumet i anbudet kom inn nært som forventet på 1,7 millioner tonn, hvorav 400.000 tonn kom fra Kina, ifølge Pareto Securities.

Profercy skriver at de laveste tilbudene i RCF-anbudet 30. mars er ute, og som ventet peker tilbudene for skipning til India mot lavere fob-priser fra AG og Kina. Det laveste tilbudet til vestkysten var syv dollar pr tonn under det nest laveste og reflekterer priser under 245 dollar pr tonn.

Innenlandsk etterspørsel i India er vanligvis lav i april og mai, men det presses på fra regionale myndigheter om bygging av lagre i forkant av ny sesong, som kan implisere ytterligere anbud fra India, ifølge Arctic Securities.

Ellers er nitratprisene i Europa stabile for både nitrater og sulfat, ifølge Pareto Securities."

Tror inngangen på lav 300 samt de aksjene jeg kjøpte i dag for en vesentlig høyere sum er fortsatt relativt billig. Investorer som søker trygg havn som meg, ser kanskje også etter selskap som faktisk tjener penger og er lite påvirket av Covid-19 situasjonen.

Årsaken til at jeg oppretter en tråd er for å få alle småtråder inn på en kall det "hovedtråd", ser flere skrive mye fornuftig og ser for meg gode diskusjoner som jeg tenker vi kan sammkjøre her.
Redigert 21.01.2021 kl 08:13 Du må logge inn for å svare
omans
15.05.2020 kl 13:19 7041

Det virker ikke helt rasjonelt, kurs bevegelsene. Konsersjefen kjøpte på 341.70, 3000stk.

Ville ikke gjort om utsikt var så dårlig som markedet mener, mulig det ble nedsalg etter utbytte på konto for markedet, gått ned siden det.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 14:38 6996

Det virker som markedet skal korrigere nedover nå( mulig 10%), veldig usikkert grunnet alle Corona restriksjoner. Ser jo også at Telenor ikke faller med børsen ... har jo delt ut utbytte de også. Tech aksjer er nok inn nå.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
15.05.2020 kl 16:27 6943

Nå skal det sies at den var svak mot ex-dato. Endte noe svakere i dag enn det jeg hadde håpet på. Veldig rart..
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
optimist68
15.05.2020 kl 19:32 6859

Som regel tar det litt tid før en aksje kryper oppover igjen. Yara og aksjer generelt ligger litt nede før de bykser oppover igjen. At Yara skal opp til minst 350 ila 3-4 mnd'er er ganske sikkert. De som går inn på dagen 310+ kurs kan se frem til gevinst
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.05.2020 kl 04:03 6836

Yara står også på min liste over langsiktige investeringer, men vi er ikke i et marked, hvor noen gjør langsiktige investeringer..På fagspråket heter det at « børser er likviditetsdrevet» det skrikes fortsatt etter « kvantitative lettelser» og « tilførsel av frisk kapital til finanssystemet».
Dette er de fine ordene for noe som ikke har skjedd siden jeg forlot bankvesenet i 1979; en massiv overføring av skattebetalerens penger primært til store selskaper, store fond, og finansverden. «Whatever it takes» er slagordet, og det er det som skjer: nå er det så mye kapital på hendene til the 1% at de ikke vet hva de skal gjøre av dem. De plasseres til og med i statsobligasjoner med negativ rente, alt etter som man mener man skal ha de i derivater, aksjer, obligasjoner, gull bitcoin osv. Pengene flyttes rund på et sekund, og det tjenes store penger,misær når bevegelsene er store.
Også innenfor aksjemarkeder flyttes penger fra bransje til bransje, og nedsalg fører til oppkjøp dagen derpå.

Det er i det perspektivet man må vurdere « kvalitetsaksjer», også Yara.
Jeg er uenig i at vi skal opp de kommende måneder.Men det er fra et grunnsyn at realitetene alltid innhenter kunstige B12 baserte kurser.
Jeg mener å ha lest at det hittil er overført 1900 milliarder dollar virusbegrunnet worldwide, nen at dette beløpet blir større er der ikke noe tvil om.
USA, Brasil, India og Kina er ikke ferdige med dette virus, og bare denne uken skal Kina utføre 11 millioner virustests i Wuhan, hvor det er registrert noen få nye tilfeller, samt i enkelte områder mør Russland. Konsekvensene av virus er gedigne,mog selvom sosiopatenni USA tvinger poning av kjøttfabrikker, er det nå kjøttmangel fordi mNge har måttet stenge pga. utbrudd.
Det hjelper ikke verdensøkonomien å vedta å åpne opp, når man ikke har en plan eller infrastruktur som er planmessig; Norden og mellomeuropa klarer det i en viss grad, samt totalitære regimer, og så har man selvsagt unntakene som Korea og i en viss grad Japan og Hong Kong, samt unhtak den andre veien slik som UK. Jeg tror at vi her i Norge ikke tar høyde for dette i all vår naivitet.

Gavepakkene vil fortsette uforstyret og det vil foreløpig føre til at børskurser holdes kunstig oppe.Men det er et slags oyramidespill som bedrives, og når 40% av vekst utgjør privat forbruk, så ser jegbikke at kabalen går opp: enten så overfører man all offentlig kapital til de man ønsker å beskytte ( Det er kapitaleiere som holder børsen oppe), eller så må det si stopp på et tidspunkt, fordi det ikke er folk som kan bruke penger på noe, noe mer.

Jeg formoder at dette er den endelige kampen mellom sentralbanksjfer, IMF med støtte fra politikere til å støtte opp under kapitalen på bekostning av folk flest, og et samfunn som på mange områder blir kastet tilbake til steinalder, fascisme, demokratidød og oppløsning av velferdsstaten.
Det detter nettopp inn en melding: « The House passed a $3 trillion relief package.«, så en ny overføring til skatteparadis, hedgefond, selskapseiere og bonusprogrommer, opprettholdelse av skyhøye lønninger osv. er på plass. Akkurat som i Norge hvor EQNR ( hvor staten eier 67%), nå gjør alt for å pulverisere ansvaret for at de har kriminalisert vekk 200 milliarder kroner ( og det kun i USA).
Slike korrupte handlinger er nå normalen innenfor storkapital, og det er i grunn ikke an aksje på børsen som mangler råskap og manipulering.
Det er derfor umulig å vite om en aksje er priset « riktig», og skepsisen til NORSKE aksjer er nå ekstrem høy; Norges Apple er gjennomsyret av korrupsjon, maktmisbruk, og sløsing med offentlige midler ( de har ikke hatt overskudd på utenlandske investeringer på over 700 milliarder kroner på 20 år), og børsen er et casino, med innsidehandelmuligheter og tilrettelegging for hvitvasking, uten sidestykje i OECD samnenheng, og det gjør at jeg kvier meg til å investere i norske aksjer overhodet....heller ikke YARA.
Jeg regner i grunn med at samtlige store norske selskaper er minst like korrupte som « markedslederen» EQNR, og det vil jeg ikke være med på.
Det er noen få aksjer som har en real ikke korrupt ledelse, men også de blir utsatt for den korrupte verden gutteklubben, nær uten unntak utviser.

Jeg håper jeg tar feil, men aksjer er for øyeblikket forbeholdt de korrupte..
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
optimist68
16.05.2020 kl 08:53 6758

Latterlig skrevet. Yara produserer livsviktige jordbruksprodukter. Er det noe verdens befolkning trenger så er det jorder med mat til folk. Du får leve i din egen negative verden for meg. Ha en bedre dag
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
16.05.2020 kl 09:29 6720

Er enig i mye av det du skriver. Den massive pengetrykkingen som foretas for å "nulle" virkningen av korona
uroer meg sterkt. Får håpe ikke dette fører til et finansielt kollaps. Mistes tilliten til bankene f.eks, er alt tapt.
Skjevdelingen av fordringshavere (Kina) og skyldnere (Usa m.fl) er også urovekkende, ref. krisen før andre
verdenskrig. At ledere av norske selskaper er mer korrupte enn ledere i andre lands selskaper har jeg ikke tro på, snarere
tvert imot. Bevegelsene i aksjemarkedet forundrer også meg, soria moria aksjer gjør det svært godt, uansett om
de går med dundrende underskudd eller ikke, mens solide selskaper som har drevet med overskudd i årtier,
er de som faller mest og sunes mest følsomme for svingninger når børsen går ned.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
optimist68
16.05.2020 kl 10:24 6687

Er det noen som vet hvor mye av Yara sin virksomhet som handler om produksjon til fiskefor ? Dette er en næring som jeg virkelig har tro på vil øke fremover. Fant denne artikkelen

Yara satser innenfor havbruksnæringen - Kyst.no
https://www.kyst.no/article/yara-satser-innenfor-havbruksnaeringen/
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
16.05.2020 kl 10:46 6692

Sendte en mail i går kveld til Thor Giæver IR med følgende spørsmål:

- Om det blir et ekstraordinært utbytte som følge av Qafco salget, hvis ikke når settes tilbakekjøpsprogrammet i gang?
- Har dere noen planer om å hedge dollaren etter 2 kvartaler med tap som følge av svak valuta kr/usd?
- Hvordan vil en eventuell langvarig handelskrig mellom Kina og USA påvirke Yara?
- Vil det bli tegningsretter for aksjonærene i Yara når børsnoteringen av nitrogenvirksomheten finner sted?

Stilte også spørsmålet som du nevner ovenfor optimist68: om hvor mange % av produksjonen er til fiskefor, finner ikke noe info om dette siden 2017?
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
optimist68
16.05.2020 kl 11:43 6697

Det er helt klart usikre tider fremover og mye som skal "leges". Hvis vi velger å tro at livet må gå videre, samfunnet gjennåpnes og vi får en vaksine som virker. Da vil jeg tro Yara på dagens kurs har endel risiko inkludert. At man får betalt på litt sikt å investere nå. Dette skrev finansavisen etter salget Yara foretok nylig

"Gitt at hele salgsprovenyet blir utbetalt til aksjonærene, vil det utgjøre 34 kroner pr. aksje. Fredag ettermiddag ble Yara-aksjen omsatt for 341,4 kroner.

Flere analytikere har i lang tid ventet at Yara skal bli en utbyttemaskin."

Var ikke klar over at det fortsatt er 19 kr igjen

Blir spennende å høre hva du får i svar
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Headline
18.05.2020 kl 09:18 6398

Mornings...
Noen som har mottatt utbytte?
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
18.05.2020 kl 09:42 6375

God dag, Headline!

Nei, ikke enda. Venter selv spent, trenger pengene nå som man har kjøpt seg hus i forrige uke #gjeldsslave haha.

Har heller ikke fått noe svar fra IR.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Headline
18.05.2020 kl 09:49 6368

Jeg la inn spørsmålet til aksjeavdelingen i min bank og fikk til svar 2-3 virkedager. Det tror jeg ikke stemmer, tidligere mener jeg det har kommet på konto på utbyttedagen...altså i dag
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
18.05.2020 kl 10:26 6366

Det stemmer ikke nei. Angående spørsmål til IR var ifm spørsmålene jeg sendte på fredag som jeg postet tidligere i helgen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Headline
18.05.2020 kl 13:50 6343

Da er det bare å begynne å investerer i nyhuset ditt Investor92 👍😁😁
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Gull i pungen
18.05.2020 kl 13:59 6360

Sakset fra DNB Markets | anbefalte aksjer 18.05.2020

¤ Forbedring i tilbuds-/etterspørselsbalansen for urea i tillegg til lavere gasspriser støtter oppunder sterk inntjeningsvekst både på kort og mellomlangsikt.

¤ Yara handler på P/E 10x og 8x basert på konsensus estimater for henholdsvis 2020 og 2021. Aksjen tilbyr også en direkteavkastning på 6%

¤ Selv om Covid-19 har skapt noen problemer for vekstprosjekter og reparasjonsarbeider nå tar lengere tid så har inntjeningen relativt til de fleste selskapene på Oslo Børs blitt forholdsvis lite påvirket.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
ruda
19.05.2020 kl 06:52 6171

Her skal vi nok tilbake til gamle høyder. En god investering
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
19.05.2020 kl 07:27 6164

Definitivt dyrt for enebolig i Trondheim. Ser dog på bolig som en nødvendig luksus og ikke en investering. Eiendomsskatten er skyhøy her, plusser du på kommunale avgifter i tillegg.

Får håpe Yara fortsetter med gode utbytter og at vi ser 400 fremover. Magefølelsen min sier at Yara vil bykse nå mot sommeren. Fikk utbyttet mitt på nordnet nå :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Headline
20.05.2020 kl 08:59 5920

INOVATIVT OG STERKT SELSKAP. BÆREKRAFTIG TIL GANGS.
20.05.2020 08:00:01: Yara innfører regional organisasjonsstruktur



Oslo, 20. mai 2020: Yara vil gå fra segmentstruktur til en regional
organisasjonsstruktur, fra 1. juni 2020. Yaras drift vil bestå av fire
resultatenheter, hvorav tre geografiske og en fjerde enhet for globale
produksjonsanlegg og operasjonell forbedring inkludert HMS. I tillegg etableres
en global «Farming Solutions» funksjon.

«Den nye strukturen vil styrke vårt kundefokus i hver region, og samtidig drive
transformasjon av vår virksomhet for fremtiden. Det er en ytterligere milepæl i
gjennomføringen av vår crop nutrition strategi som en integrert aktør innen
verdikjeden for matvarer,» sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara.

De tre geografiske enhetene - Europa, Amerika, Afrika & Asia - vil alle
inneholde produksjon, logistikk og kommersiell virksomhet, noe som vil
muliggjøre daglig drift i et fullintegrert oppsett. De vil produsere og levere
eksisterende Yara-løsninger, i tillegg til å kommersialisere og selge nye
løsninger utviklet av Farming Solutions.

Enheten for globale fabrikker («Global plants & Operational Excellence») vil
drifte Yaras største fabrikker (Porsgrunn og Sluiskil) samt drive operasjonell
forbedring og kompetanseutvikling i alle Yaras fabrikker.

Farming Solutions enheten vil ha et globalt mandat til å drive transformasjon av
Yaras crop nutrition virksomhet, og vil utvikle eksisterende og nye løsninger
innen premiumprodukter, digitale løsninger, samarbeid innen verdikjeden for
matvarer og klimanøytrale løsninger.

Tove Andersen, nåværende konserndirektør for produksjon, utnevnes som
konserndirektør for Europa. Chrystel Monthean, nåværende direktør for salg og
markedsføring Latin-Amerika, utnevnes som konserndirektør for Afrika og Asia.
Lair Hanzen, nåværende konserndirektør for Brasil, utnevnes som konserndirektør
for Amerika. Pål Hestad, nåværende direktør for produksjon i Nord-Europa,
utnevnes til konserndirektør for Global plants & Operational Excellence. Terje
Knutsen, nåværende konserndirektør for salg- og markedsføring, utnevnes som
konserndirektør for Farming Solutions. Pablo Barrera Lopez, nåværende
konserndirektør for strategi og logistikk, utnevnes til konserndirektør for
strategi og kommunikasjon. Kristine Ryssdal, nåværende juridisk direktør,
utnevnes til konserndirektør for HR og juridisk direktør.

Endringene vil tre i kraft 1. juni 2020, og Yaras konsernledelse vil etter dette
ha følgende medlemmer:
Svein Tore Holsether, konsernsjef
Lars Røsæg, finansdirektør
Tove Andersen, konserndirektør Europa
Chrystel Monthean, konserndirektør Afrika og Asia
Lair Hanzen, konserndirektør Amerika
Terje Knutsen, konserndirektør Farming Solutions
Pål Hestad, konserndirektør Global plants & Operational Excellence
Pablo Barrera Lopez, konserndirektør strategi og kommunikasjon
Kristine Ryssdal, konserndirektør HR og juridisk direktør

«Organisasjonen har i løpet av de siste månedene svart på utfordringene knyttet
til den nye hverdagen med smidighet, hurtighet og styrke for å støtte den
globale verdikjeden for matvarer. Dette har både imponert meg og bekreftet mitt
syn på at en regional struktur vil styrke vår virksomhet, realisere potensiale
og bryte ned barrierer,» sier Svein Tore Holsether.

Lene Trolles, konserndirektør for HR og globale funksjoner, har valgt å forlate
Yara for å søke muligheter utenfor selskapet.

«Jeg vil takke Lene for hennes innsats og flotte arbeid i å lede Yaras globale
funksjoner og talentutvikling. Takket være Lene og hennes medarbeidere, er Yara
i dag mer et mangfoldig, inkluderende og menneskefokusert selskap,» sier Svein
Tore Holsether.

Yara vil rapportere resultatet for andre kvartal 2020 i tråd med eksisterende
segmentstruktur. Historiske resultater for 2019 og første halvdel 2020 basert på
ny regional struktur med fire resultatenheter vil tilgjengeliggjøres før
publisering av resultatet for tredje kvartal 2020.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
20.05.2020 kl 11:06 5857

Har fått svar fra IR:

- Blir det det ekstraordinært utbytte som følge av Qafco salget, hvis ikke når settes tilbakekjøpsprogrammet i gang?
Når vi har mottatt oppgjøret, vil dette vurderes i tråd med vår policy for kapitalallokering, som er bygget rundt over tid å opprettholde netto gjeld / EBITDA 1.5 – 2.0

 - Ser dere har høyere leveranser og økt driftsresultat, men at resultatene er negative grunnet styrkingen av dollaren. Har dere noen planger om å hedge valutaen for å unngå 3. kvartaler på rad med negativt resultat som følge av valutatap?
Nei. Siden våre marginer er USD eksponert og våre faste kostnader hovedsakelig er EUR, NOK og BRL er en sterk USD fundamentalt positivt for oss, dog med negative non-cash engangseffekter på gjelden. Jeg har klippet inn sliden vi viste på dette ifm. 1Q.

- Hvordan vil en eventuell langvarig handelskrig mellom Kina og USA påvirke Yara?
Spørs veldig på hvilke konkrete barrierer som evt. innføres. Vi har ingen trade mellom de to landene. Og generelt har vi som den mest globale aktøren i industrien flere muligheter til å evt. justere på våre trade flows ved behov.

- Vil det bli tegningsretter for aksjonærene i Yara når børsnoteringen av nitrogenvirksomheten finner sted?
Vi har valgt å beholde industrivirksomheten i Yara, dette omtalte vi i 1Q-presentasjonen

- Leste for et par år siden at dere ville satse på fiskefor, hvor stor % andel av produksjonen går til havbruksnæringen?
 News to me 😊 dette må være en feilkobling!

Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
ruda
21.05.2020 kl 14:30 5691

NOVATIVT OG STERKT SELSKAP. BÆREKRAFTIG TIL GANGS.
20.05.2020 08:00:01: Yara innfører regional organisasjonsstruktur, som igjen vil gi mye bedre resultat for selskapet.
Dette har jeg tro på, så får vi se om dette slår ut i full blomst i løpet av sommeren
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
22.05.2020 kl 09:03 5498

Hva er årsaken til den heftige nedgangen i dag? Hva er det traderne frykter når de selger Yara-aksjer til 318 kr stk, galskap... Skulle trodd Yara var en oljeaksje.

Melding:

Oslo (TDN Direkt): Konserndirektør for salg og markedsføring i Yara, Terje Knutsen, har fredag kjøpt 2.000 aksjer i selskapet til kurs 319,10 kroner pr aksje, ifølge en melding.
Etter kjøpet eier Knutsen 11.531 aksjer i Yara.

LK finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Hadde jeg hatt mer likvide midler hadde jeg kjøpt mer på duppen ved åpning i dag.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Torine
22.05.2020 kl 14:55 5401

Enda et innsidekjøp idag.
Oslo, 22 May 2020: Yara EVP Production Tove Andersen purchased 3,500 shares
today at a price of NOK 325.3053? per share.


Following this purchase Andersen owns 11,362 Yara shares.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
ruda
22.05.2020 kl 15:19 5380

Konsernsjefen kjøper ikke 3500 aksjer uten at hun er sikker på gevinst
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Torine
22.05.2020 kl 15:53 5346

Norne Sec oppdaterte analyse etter Q1:

Positive stance stays after solid 1Q report
24/04/2020
Anbefaling
Kjøp
Kursmål kr 459
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
22.05.2020 kl 16:32 5324

Falt drøyt 2 % de siste 20 minuttene på store volum... Noen som vet hvorfor?
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Torine
22.05.2020 kl 20:33 5233

Falt vel siste 20 min på relativt lite volum. Høyt volum i sluttauksjon da kursen gikk litt opp.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
ruda
24.05.2020 kl 10:42 4967

Dersom kursmålet på 459,-skal nås, vil vi få en kjempeoppgang i den nærmeste tiden. Aksjen står i dag til 325,-, så dette blir spennende fremover
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
24.05.2020 kl 17:32 4786

Historisk så er aksjen sterk rundt q2 publisering, prises da som regel i sijktet 380-400. Så en kjempeoppgang blir det, spørsmålet en heller skal stille seg nå er... når?

Jeg tror muligheten for å kjøpe aksjen under 320 i år er forbi. Alt tilsier at børskrakket er V og ikke W-formet.

Når investorene får øye på Yara og vil kvitte seg med sine spekulative tradeposter, så vil oppgangen komme raskt! Gjentar meg selv nå, men Yara er et av få selskap som faktisk tjener penger i disse tider.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
25.05.2020 kl 17:17 4432

Mads Hultgren, nærstående til konserndirektør Tove Andersen, har mandag kjøpt 3.200 aksjer i Yara International til snittkurs 327,47 kroner pr aksje, ifølge en børsmelding.

Prisen var totalt like over 1 million kroner.

Hultgren hadde ingen aksjer i Yara før denne transaksjonen.

Veldig mange segmenter med innsidehandel den seneste måneden. Herlig!
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
JahMason
25.05.2020 kl 18:10 4390

Kommer til å gå mot 400kr nå.

Med 9milliarder på vei inn som utbytte/tilbakekjøp/sletting, omstrukturering, kostnadsbesparelsene, en eventuell spinn-off hvis markedet er der og sesongen for landbruk nærmer seg peak. Pluss så mange innsidekjøp at det snart går rundt!
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Hartepool
25.05.2020 kl 19:21 4338

Tilbakekjøpsvedtaket i Yara er null verdt.
Les alle børsmeldinger vedrørende vedtatt tilbakekjøpsprogram de siste 16 måneder å se hva de faktisk har gjort i så henseende.
De kjøpte ca 1,3 mill aksjer i fjor høst, og skulle fortsette å kjøpe inntil,13 mill aksjer frem mot GF. De kjøpte null .
Nytt vedtak om å kjøps tilbake 5 % ...når skal de begynne med dette ?
Stoler ikke på Yara når det gjelder aksjonærvennlighet.
De holder ikke hva de lover
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
seismicrec
25.05.2020 kl 20:20 4292

Strålende med den kraftige økningen i utbyttet.
Salget av 25% i Qatar ferilizer company til e milliard usd buerde selvsagt i sin helhet vært distribuert til eierne .
I årevis har Yara investert og utviklet et flott selskap.
Nå er investeringen gjort og høstingen begynner.
Sånn skal business være, tålmodighet under investeringsfasen og krevende under høstningen.
De neste fem år bør eierene stå i fokus.
Yara er overkapitalisert med kjempesterk balanse og stor utbyttekapasitet...we are looking forward to it ....
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Hartepool
25.05.2020 kl 20:28 4279

Tilbakekjøp er noe forbannet tull
Det er noe utlendingen forteller selskapet at de foretrekker.
Årsaken er at utbytte til utenlandske eiere er gjenstand for kildeskatt,og utlendinger er allergisk mot å skatte ti Norge.
Kutt ut tilbakekjøpet og betal alt i utbytte,det er rent og pent og gavner alle.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Investor92
25.05.2020 kl 21:06 4238

Jeg er delvis enig i det du skriver, men at Yara ikke er aksjonærvennlig blir totalt feil.

Hvilke selskap på OSEBX i år er det som i grunn har utbetalt det planlagte utbytte for sine aksjonærer? DNB skulle fordele 9 mrd kr til aksjonærene sine, noe som ikke ble tilfellet. DNB skrev ned 8 mrd kr i Q1, men likevel er "Fanskaren" til DNB overbevist om at aksjen er aksjonærvennlig (de har jo og tilbakekjøpsprogram). Nå er ikke DNB det eneste selskapet som holder tilbake utbytte. Til sammenligning økte Yara utbytte med det dobbelte basert på overskuddet i 2019. De har lovet å gi aksjonærene enten hele eller deler av overskuddet fra salget i Qatar, altså et ekstraordinært utbytte. Styret i Yara er klare og tydelige, de informerer markedet/aksjonærene om hvordan driften påvirkes av markedsuro la det være Covid19, handelskrig USA vs Kina o.l. Kursen til Yara ligger stabilt ser du på årssnittet de seneste 5 årene (ekskludert utbytte). Og er du heldig som trader å kjøper aksjen på lav 300 så får du det garantert solgt for 400 om du følger kursen ukentlig ila et år.

Og ja, jeg er aksjonær i både DNB og Yara, men ville finne et stort selskap på OSEBX for en direkte sammenligning. Også siden du mener tilbakekjøpsprogrammet til Yara har vært fraværende (enig i det), men både EQNR og DNB har kuttet ut dette.

Yara har en P/S: 0,7
DNB har en P/S: 3,5

Yara er underpriset, motsyklisk, betaler aksjonærene utbytte og relativt stort potensiale for 30 % avkastning ved realisering på 400-410 kr på en meget sikker aksje.

Er Yara aksjonærvennlig? Ja!
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
KIK
25.05.2020 kl 23:45 4141

Utbytte eller tilbakekjøp har både fordeler og ulemper. Under normale omstendigheter så skal aksjekursen øke ved tilbakekjøp, men når dette uteblir så blir det mye penger på bok. Minner om at ledelsen fort kan miste fokus i et overkapitaliserte selskap og det lett å tulle bort midlene i dyre oppkjøp etc. Det er i den anledning nok å nevne EQNR og det som har skjedd i USA. Tenker det litt samme som Hartepool og foretrekker utbytte. Selskap som betaler saftige utbytter faller mindre ved børsfall versus indeksen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.05.2020 kl 06:12 4066

Som aksjonær i yara forholder man seg til børsmeldinger og venter nå på oppstart av tilbakekjøsprogrammet.
Dersom dette igjen uteblir , svekkes tilliten til selskapet og dets nye mer aksjonærvennlige linje.
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Headline
26.05.2020 kl 11:14 3937

329,- betalte jeg for en trillebår med aksjer nå...kan vel ikke være helt på jordet det vette
Redigert 21.01.2021 kl 07:30 Du må logge inn for å svare