Bank får bank


Først ryker forbuksbankene så får vi kursmassakre i DNB som har lånt mye til oljenærinngen som vil oppleve et konkursras. Hold dere unna banksektoren i til oljeprisen bunner ut. Hva tror dere

MVH
perelugla

Bankene er vel noe av det siste som går, kanskje foruten forbruksbankene? Våre systemer for økonomisk samhandel er basert på banken som tredjepart for oppgjør. Uten bank er det enten kontanter, desentralisert krypto, gull/sølv, lokale uoffisielle valutaer eller byttehandel. Det er begrenset hvor gigantiske summer som kan byttes i dopapir.

Siden alle alternativer vil medføre ulemper på ett eller annet vis (eller oppleves som ulemper), og siden banksystemet er så godt innarbeidet hos alle vil man gjøre omtrent alt for å ha banker som fungerer. Det kan i verste fall bli snakk om en "bank holiday" der det er stengt i opptil en uke eller to (hvis absolutt alt rakner), men en eller annen bank vil bli garantert for av myndigheter og sentralbank.

Sannsynligvis vil de fleste som ikke har drevet med helt avsindige sprell over desken bli holdt oppe. Og så fikk vi jo testet Bail in som løsning på Kypros i 2013 (var det ikke?), siden det i hovedsak var russere som satt med innskudd i banken som trengte en reddende hånd, samtidig som det var litt tett på all Bail out som skattebetalerne fortsatt hadde friskt i minnet.

Men EK og aksjeverdi kan vel gå tapt. Da nasjonaliseres den en stund. Vet ikke hvordan det er med referanseaksjer, men det gjør kanskje noen andre?.


Tillegg:
Men du tenker vel på at aksjekursene får bank. Det meste kommer til å få bank. Sitter ikke i aksjer, og det har en årsak. Blir nok langvarig pryl å få ved å bli sittende. Utmattende bank. Hvis vi får inflasjon på 10% hjelper det ikke at aksjene stiger med 3% for samme periode. Og sitter man på OSE er man i tillegg eksponert mot krona.
Redigert 21.04.2020 kl 16:53 Du må logge inn for å svare

bare et spm om tid før piratbanken DnB må nedskrive de råtne lånene de har i portisen som f.eks Bdrill

vet ikke om de har pant i riggene men det er ingen som vil kjøpe nå som oljen nærmest er gratis

kanskje ta kontakt med StoreUlv og spørre om han er interessert i riggene til cowboy trøim for en billig penge :-)


Tror ikke aksjemarkedet tar inn over seg den sunamien av konkurser som vil ramme bankene, privatpersoner med gigantlån vil ryke og usikrede lån til forbuksbanker henger i en tynn tråd. Håper ikke DNB går konkurs men vi er kun i starten på en gigantisk tapsrekke de 6 milliardene i 1Q som ble skrevet ned er starten på giganttap alla 1990 tallet. Utlån til selskaper innen alle næringer får store problemer og mange var egentlig konk før krisen, dette er trist men en kjennsgjerning. Personlig er jeg forsiktig med bank, handel og offshore. mange tror på en ny nedgang på børsen og det er nok riktig for optimismen er for stor nå sett i forhold til realitetene. Kjøpte fond ifondsfinans Norge i mars men skal øke på neste styrt og så gå inn med resten når alle tror verden går konk en gang til neste år. De fleste nedgangsperioder varer i 2 år. Ha en ny god tradinguke, har små bets i NHY og Gogl men 80% cash

MVH
Perlugla
Redigert 04.05.2020 kl 09:23 Du må logge inn for å svare

DNB største eier i oilsevice når krisen er over? akkurat som i 1990 da var de største eiendomsbesitter i Norge både privat og forretningseiendommer.
Tenker spesielt innen supply, seismikk, drill mm hvor mye er DNB eksponert? De har jo selvfølgelig allerede tatt mye tap men det som er usikkert er hvor mye og hvor mye de må konvertere til aksjer av de lånene de har gitt. Dette er en del av problemet men tap i øvrig industri og privatpersoner blir gigantiske, jeg tar ikke i bankaksjer med ildtang.

perleugla

DNB er omtrent ned like mye som Swedbank, Nordea og Danske Bank.

I USA er både Citibank og Bank F America mye mer ned for året 2020.

Er mulig at DNB og SR Bank må ta store tap inn mot oljeservice. Men Alternativt hadde de vel lånt ut til andre formål og rota bort pengene. Mange banker som vil måtte ta store tap fremover.

Tenker vi holder oss unna bank/finans til røyken begynner å legge seg. Dnb er snart norges største Offshore reder? og så må de ut å selge høns i regnvær mens gribbene venter de ut?

En liten oppdatering bankene, DNB ned over 3% og STB ned over 5% er negativt for markedet. Jeg tror det lureste man gjør nå er avvente et nytt større fall eller vente tili slutte av året før man går inn igjen. Jeg er kun 5% investert resten i kontanter