Hva kan vi forvente av 3Q?


Det er fortsatt en stund til 3Q resultatene skal legges frem men jeg gleder meg allerede. Det blir spennede å se hvordan salget har utviklet seg og det blir selvfølglig viktig med god guiding. Hva kursen vil være før og etter resultatfremleggelse kan en bare spekulere i, og der vil nok en eventuell børsmelding vedr salgsutvikling eller "hemmeligheten" til Dahl kunne bety mye. En "normal" økning i aksjekursen basert på forventningene vil nok også skje de siste 2-3 ukene før fremleggelse.

Hva vil så resultatet bli? Den kraftige økningen i antall scope medførte at min modell endret seg fra ca 0 resultat til et positivt resultat på ca 7 mill (EBIT). Her er noen av hovedtallene mine (så fint om dere vil kommentere om dere mener at dette er sannsynlig.)

USA :
Jeg bruker antall scope ved inngang til kvartal for hele kvartalet. Det gir oss en potensiell oppside, men jeg har brukt 130 stk i bruk. Når det gjelder bruk per arbeidsdag, så har jeg økt bruken fra 0,28 ganger pr dag til 0,42 ganger pr dag. Økning på 50%. En offensiv økning, men at bruken er mindre enn annenhver dag virker ikke høyt. Med en pris på ca $1000 og ca 65 arbeidsdager, så vil inntektene i USA bli ca 29,3 mill.

Inntektene fra Norden og Europa (partner) har jeg til ca 25,5 mill som faktisk er noe lavere enn Q2 2018, men noe høyere enn Q3 2017.

Når det gjelder kostnadene så bør de ikke stige for mye tatt i betraktning kostnadsprosjektet (oppsigelsene) som ble gjennomført i Q2. En må allikevel forvente noe oppgang pågrunn av styrking av salgsapparatet. Jeg har 41,5 mill i totalkostnad som er ca 2-3% økning fra Q2.

Dette gir oss en positiv EBIT men ikke større enn at det er mer eller mindre symbolsk. Det viktige blir igjen guidingen og det faktum at en nå tjener penger. Jeg tror derfor at en vil få en veldig positiv reaksjon på børsen når meldingen kommer ut. Hvis en sammenligner inntekter i USA Q3 2017 med Q3 2018 vil oppgangen være betydelig og oppsiktsvekkende. Noe som nok vil være "beviset" på gjennombruddet.

Hvis noen lurer på hva mitt estimat for Q4 er, så er det ca 40 mill i EBIT (som tilsvarer et årsresultat på ca 8 nok pr aksje). Aksjekurs skulle da vært 120 NOK basert på resultatet og legger du til forventninger og positiv utvikling så vil jeg tro det er nærmere 200 enn 100 når Q4 er lagt frem.Muligens enda høyere hvis det blir andre positive nyheter som legges frem i perioden frem til Q4 resultat.

Lykke til !
focuss
23.08.2018 kl 18:12 3240

Hallvar
Synes du har gjort en fornuftig vurdering som understreker hvor potent dette er. Det er ingen skam å bomme med estimatene her for utfallsrommet kan være ganske stort.
Jadaok
23.08.2018 kl 20:11 3088

jeg tror du er alt for optimistisk. Hvis du har vært med i Pho noen kvartaler, så burde du vite at de skuffer vanligvis forventningene. La oss være edruelige, og så tar vi en eventuell positiv overraskelse med et smil. At bruken økes med 50 % er for optimistisk. Tror heller ikke scope salget har tatt av. Husk det er ferietid i dette kvartalet.

Dahl er ikke for optimist å regne, men han sa vel ganske tydelig på Q2-fremleggelsen at Q3 ikke ville bli positivt det heller?
focuss
23.08.2018 kl 20:24 3042

Hallvards vurdering er nyttig og berikende. Det viser en del av markedsvurderingen. Om han treffer med pluss eller minus bekymrer meg ikke. Photocures fremtid ser skyfri ut med mindre det skulle ramle inn info ingen har forutsett. Det er den risikoen som alltid ligger i aksjemarkedet uansett hvilken aksje man fokuserer på.

Fordelen med at de har guidet ekstremt konservativt er jo også at fallhøyden blir mye mindre. Det er nok av andre eksempler på det motsatte.
Hallvar
24.08.2018 kl 09:55 2763

JADAOK

Det blir spennende å se om det er for optimistisk. Jeg synes også 50% økning høres veldig mye ut, men jeg synes en bruksfrekvens på et Blue light Cystoskopy på mindre en 1 gang per 2 dager høres lite ut.
Jeg har vært med i Photocure siden 2011 med en mindre post. Det er først når brikkene har falt på plass at jeg har økt min eksponering. Jeg synes derfor ikke historien ( de siste årene) har så mye relevans for de kommende kvartalspresentasjonene. Det som jeg synes er veldig gledelig er at kommunikasjonen på siste kvartalspresentasjon var mer optimistik. Jeg føler meg helt sikker på at det vil bli videreført på de kommende presentasjonene og det er ingen grunn til å anta at slag av "scope" vil avta eller at salg av Cysview vil avta. Alt tyder på en vekst, spørsmålet er bare hvor stor veksten vil være. Personlig tror jeg at det største hinderet for vekst kan være Photocure organisasjonen. Jeg kjenner den ikke i detalj men er de i stand til å levere i henhold til etterspørsel hvis veksten blir 100% pr kvartal de neste kvartalene?
Jeg er også redd for at større selskaper kommer på banen og kjøper firma til en brøkdel av det som burde vært verdien.
Tilbake til resultatet så er det godt mulig det avviker med +/- 5 mill. Føler meg rimelig sikker på at resultatet kommer innenfor 3-13 mill i Q3. Det som jeg sannsynligvis bommer mye mer på er aksjekursen. Basert på mine vurderinger skulle firma hatt en aksjekurs på ca 120 NOK (etter resultat for 4Q). Her tror jeg det reelle tallet kan være fra 80-250.
Skal hente frem tråden igjen i februar når resultatet kommer. Blir spennedne å se hvor stort avviket er :)

Snakket ikke Bellete om at det største hinderet for vekst var de enkelte klinikkenes økonomiske mulighet for å kjøpe skop? Jeg oppfattet det samtidig slik at Pho jobber med en workaround, at de har samtaler med Storz om muligheter for leasing, avbetaling osv.

Ja, utfordringen var ulike budsjettsykluser. Jeg anser det som kun et problem på kort sikt.
Redigert 24.08.2018 kl 10:07 Du må logge inn for å svare
ruda
24.08.2018 kl 10:09 2729

Kvartalsrapporten 08.11.vil nok gi oss en pekepinn om veien videre. Tror vi har en doblingskandidat på sikt

Noen som har peiling på hva et fexiscope fullt utstyrt med tilbehør koster en klinikk ?
Kan det virkelig være snakk om så mange penger at noen USA-klinikker som trenger dette skulle ha noen problemer med innkjøp?

For meg høres det underlig ut all den tid vi vet at USA-klinikker er blant verdens dyreste på undersøkelser og liggedøgn, og en skulle tro at økonomien ikke er noe hinder for disse..

Når dette er sagt, så har de vel sine budsjetter å gå etter, men nyvinninger som gjør at de vil tjene mer penger på sikt blir jo utgifter til innteks ervervelse, og det skulle en tro disse klinikkene hadde råd til.

Oppgang Kommer

Klinikkene får ikke refusjon for innkjøp av skop, og at det er snakk om millioninvestering tror jeg er sannsynlig. Slik jeg ser det blir det en klassisk kost-nytte vurdering for klinikkene, der jeg tror BLC vil bli det alle må ha. Rett og slett fordi klinikkene uten BLC vil tape kunder (pasienter) til klinikker som har BLC. Bellete var jo inne på dette i Q2 presentasjonen. Pasienten ønsker å bli frisk og klinikkene ønsker å tilby det beste til sine pasienter. Det ligger prestisje i det å være best. Prestisje og et godt rykte gir inntekter.
Legoland
24.08.2018 kl 11:07 2643

OK,
leste paa en annen traad for ca 2 mnd siden om anskaffelser av to scopes i Canada. Prisen var ca 25k pr stk. Var sikkert can$, saa prisen er overkommelig.

Legoland

Så billige tror jeg ikke de er.
Da hadde man ikke snakket om flaskehals ved innkjøp av verdens beste utstyr til avdekking/påvisning av blærekreft.
200,000 kr er ikke mye penger for de fleste privatpersoner, og i hvert fall ikke for en klinikk som tar såpass for noen få liggedøgn.

gutta boys og girls: https://www.ebay.com/p/Karl-Storz-11272CU1-Flexible-Cystoscope-Endoscopy/632880653
edit:
pris 3,75 millioner dollar. nb!! hvis det er denne da...og de er utsolgt:)
Redigert 24.08.2018 kl 16:38 Du må logge inn for å svare

Hvis Stortz selger 30 slike bare i USA i Q3, så omsetter de scopes for drøye milliarden i USA på et kvartal.
jeg nevnte dette med luksusproblem ved at Stortz kunne gå midlertidig tomme for scope med en eskalerende etterspørsel etter BLC med Cysview og flexiscope på en annen tråd, og nå ser det ut til at jeg får rett.
Konklusjoner og antagelser kan noen ganger være like bra , eller nesten like bra som virkeligheten.
Dette skopet kan tydeligvis også brukes til endoskopi, så det må være lønnsomt å være i forkant hvis man ønsker å tilby den beste løsningen til pasientene.

mulig de som har KS-systemet allerede kun trenger å kjøpe inn eventuelt fleksibel cystoskop til rundt 30000 dollar...her er jeg på tynn is. Focus eller MM har mer peiling antar jeg;)
Legoland
24.08.2018 kl 18:17 2382

Invest,
"utsolgt" forutsetter at de ikke produseres lenger. Ved fortlöpende produksjon er det snakk om leveringstid.

BioSyent:

- 7 sites currently operational with Cysview (derav 4 nye i Q2 og 1 i Juli)
- 7 sites have completed successful evaluation of Cysview
- 2 further hospitals have decided to implement Cysview without evaluation

= 16 sites i Canada om ikke alt for lenge

Fortsatt lavt salg, men 80% vekst sammenliknet med året før (H1).
focuss
25.08.2018 kl 10:47 2065

ValueInvest
Hyggelig informasjon du bringer der, så ender vi opp med flere lettjente penger fra Canada også etter hvert. Blir interessant å se hvordan det utvikler seg sammenliknet med territoriet til Ipsen. De har jo perfect timing i forhold til oppstart med både fase 3 studiet og flexiscope å spille på. Snaue 40 millioner mennesker i Canada så at salget herfra blir stort nok til å reelt påvirke selskapets verdi er det ingen tvil om. Inntekter uten utgifter er ikke å forakte.
Redigert 25.08.2018 kl 10:49 Du må logge inn for å svare
focuss
25.08.2018 kl 11:00 2045

Hva kan vi forvente etter Q3? Ser vi ikke en kurs over 60 så tror jeg vi må ha hatt et kraftig børskrakk.

I følge denne artikkelen koster et scope 50.000 kanadiske dollar, men det er ikke spesifisert om det er flexi eller rigid.

https://vancouversun.com/news/local-news/vancouver-urologists-shine-new-light-on-bladder-cancers-to-improve-detection

Denne videoen fra Canada synes jeg var interessant:

https://youtu.be/vzuR0GsIypo