SDRL: Last man standing - the winner takes it all


VAL er i praksis konkurs og ned 26% akkurat nå. RIG er ned 13%. SDRL er derimot opp 8%. Vi har sett liknende handelsmønstre i den senere tiden, og SDRL var også oppe på 0,999 dollar forleden. Riktignok er vi tidlig i reprising, og det er ikke frislipp i kursen. Ennå.

Utrolig nok er SDRL høyere akkurat nå enn etter krakket mandag 9. mars og i tiden etter, der oljeprisen har gått ad undas!

Så hva er det som skjer?

Min tese er at coronaviruset og oljekrisa virker paradoksalt nok til fordel for Seadrill. Vi får en kraftig shakeout mye raskere enn antatt. Shaleindustrien går over ende som fluer. Det samme gjør offshorekonkurrenter. Det blir skraping og konkurssalg. SDRL er selvsagt også bekymret for sine gjeldsforfall.

Men markedet har allerede begynt å tenke på den oljerekylen som kommer. Etter denne washouten av shale m.m. vil oljeprisen nå nye høyder (dersom corona kommer under kontroll). Eksakt når vet man ikke, men verden rigges når for peak oil pga. de mange shut downs som kommer. Det er kostbart å starte opp igjen. Mange brønner vil aldri åpnes igjen.

Mao. dersom det ligger an til en kraftig peak oil i 2022-2023 og videre, så vil det bidra til at SDRL får refinansiert til gunstige betingelser.

For meg ser det mer og mer ut til at markedet har tro på SDRL som en av vinnerne og når røyken legger seg.


Regner med at DocAntie og LongBulk er samma her. Har lest med litt opp hva du skriver på NOL tråden

Sitat: Longsitinbulk
20.11.2020 kl 08:48
1519
Ikke ofte markedet tilbyr deg muligheten til å delta i et Fredriksen case, der du med lommerusk kan få en vesentlig andel i et topp case med med 2 hyper moderne rigger som vil generere voldsomt med cash i 21

Ser Sdrl forbereder seg på real refinansiering, der målet er å redusere gjeld til 1-2 milliarder Usd, får våte drømmer når en tenker at trolig vil Nol aksjonærene komme inn i et restrukturert Drillen3 på bunnen av rigg syklusen.

Dette Nol caset har så høyt potensiale at en lett blir svett.
Hold tight

Hva menner du med Riggen3 eller er det bare en skrivefeil
:
Nytt sitat: Longsitinbulk
I går kl 16:51
407
En gambler høyt om en slipper aksjen, ikke mange dagene til q3, og de som nå selger før vil stå i kø etter resultat å slåss om det lille som kommer ut.
Ingen trading aksje dette i den fasen vi er nå.
Dessuten, q3 er ikke annet en historien om en tilbakelagt og plundrete epoke.

Nei, et papir som har falt 85 prosent siste år, og hvor fremtidig inntjening fortsatt er lik som før fallet, slike case selger jeg ikke under noen omstendigheter nå.
Fokus skal være fortsettelsen, en fortsettelse som vil generere store penger sett opp mot lav aksje kurs, man bør fokusere på hva markedet tenker og gjør om 3,5 måned, etter q4 hvor Nol slenger store + resultater på bordet.

Dette er et av 3 olje long case på Oslo børs for for min del, og den største investeringen av de 3.
Selges på 40 neste år hvis ikke Sdrl tar aksjene før det.

Stay long

Hva mener du her med at SDRL tar alt?

Jeg skjønner jo at du mener at NOL er en ventil for Fredriksen og at noe skal restruktureres inn der. Du har dessuten en sterk egeninteresse her i at du ønsker selskapet konk.

Jeg hører gjerne på din teori og er en som regle en god og long investor, men jeg kan jo gå å lese meg opp de gamle trådene.
Ser også at du er veldig opptatt av rabatten i forhold til Odfjell

BabaYaga

Du trenger ikke svare på Riggen3 (skjønner det er SDRL 3), men du kan godt forklare hva du mener med at SDRL tar alt?

Kursmål 1 kr på SDRL burde løftes som alt annet rigg som har løftet seg, kanskje jeg vekter litt i NOL denne måneden som en forsikring
Redigert 22.11.2020 kl 02:07 Du må logge inn for å svare
tyriel
22.11.2020 kl 02:15 836

Nå skal ikke jeg svare for alt Long skriver, men mye av dette kommer fra tidligere histore.

(Drillen3 referer til Seadrill etter en ny restrukturering, den har allerede vært igjennom en og som mange kalte Drillen2. Ennå en vill jo da gi Drillen3)
Du kan jo også se på hvor mye aksjonærene satt igjen med i Drillen2, altså etter forrige restrukturering. Husker ikke men finnes sikkert i noen av de eldre rapportene. Følger ikke selskapet så nøye lengre, men det var noen få % hvis jeg ikke husker helt feil. Fredriksen sitter på flere sider av bordet når det gjelder Seadrill, han har også selskaper som eier gjeld mot selskapet og han har helt sikkert kjøpt nå som det er kraftig rabatert. Han hadde lett mistet sin status som majoritets eier, men kom inn fordi han bl.a. også eide gjeld. Anbefaler å tenke deg om, er ikke ofte selskaper selv sier de antar aksjonærer vil sitter igjen med veldig lite. Det er veldig høy risiko for det.

Det er ikke første gang fredriksen har skilt ut moderne assestes før en restrukturering. Det samme ble gjort med Frontline og Fronline2012. Frontline2012 fikk flere moderne skip, før de noen senere år ble fusjonert inn i Frontline igjen.
https://www.skipsrevyen.no/article/frontline-2012-aksjonaerene-vinnerne-i-fusjonen/

Takk for svar!! Det var godt å høre hvor han kommer fra (LongBulk). Jeg vet at SDRL er høyrisiko, men jeg tror kanskje ikke Fredriksen ønsker en restrukturering 3 hvor alle aksjonærer igjen taper alt, av en eller annen grunn. Kanskje det går en grense hos han også? og optisk ser det helt jævlig ut, han skal vel hente penger i fremtiden også?

Hvordan kommer NODL (Northern Drilling) inn i bildet her? Tror du NOL har kjøpt gjelden fra danske bank?

Hvis man tar Frontline, så har jo den blitt tatt inn og ut, frontline2016, nyefrontline osv. for så å fusjonere inn igjen i Frontline når markedet bedrer seg.

Lurer på om dette kommer til å skje med Mowi i fremtiden en gang, men det er en annen diskusjon

Takk igjen for svar, så mye bedre enn du er dum og du skjønner ingenting, som det svares ellers

Redigert 22.11.2020 kl 02:42 Du må logge inn for å svare
tyriel
22.11.2020 kl 02:37 818

Svart på hvit fra CEO:

"It should be noted that on conclusion of a comprehensive restructuring there is a high probability that the current value of equity will be reduced significantly or to zero value."

https://www.seadrill.com/application/files/5616/0585/2947/201120_Seadrill_Q3_2020_Trading_Update.pdf

Som andre har nevnt, det er stor sannsynlinghet for at kreditorene tar det meste av Seadrill.

Videre er ikke det han skriver om 2020 og 2021 om market outlook for rigg spesielt god lesing heller

Så jobben til CEO er bare å styre SDRL inn i gjelden som Fredriksen allerede har kjøpt opp

Sånn jeg forstår LongBulk er NOL priset halvparten av hva det burde vært for seg selv i dag, men han mener også at restruktureringen som kommer vil skje via NOL og at det blir bonus oppå der. Jeg er enig med HAS at det er et lys her i SDRL

Fool me once shame on you, fool me twice shame on me
Redigert 22.11.2020 kl 03:06 Du må logge inn for å svare
tyriel
22.11.2020 kl 02:48 794

Hva som er planen for NODL vet jeg ikke, det er vel helt gjeldsfritt hvis jeg ikke husker feil men tror ikke de har kontrakter. Er vel 2 drillskip der.

NOL har nok ikke kjøpt noe gjeld, det er nesten 100% sikkert. De har forsatt endel gjeld på de 2 riggene dems, men ikke problematisk å betjene. Planen var vel å hente ut utbytte fra dem igjennom NOL, men da tror jeg gjelden må restruktureres først (usikker, men mente jeg leste det var en klausul mot utbytte på gjelden) og det kan vel bli noe vanskelig i dagen marked, men NOL har ikke noe problem med å betjene gjelden med begge riggene på kontrakt.


Dukker vel et SDRL2021 på NOTC listen snart
tyriel
22.11.2020 kl 03:14 777

Seadrill overlever, spørsmålet er bare hvordan. Ikke alle løsninger vil være gode for dagens aksjonærer, samme i NAS. NOL kommer ikke til å ha noe å gjøre med restruktureringen direkte. Hvis det blir en restrukturering så er det sannsynling at NOL etter en stund blir fusjonert inn i SDRL. Antagelig 1-3 år etter, disse tingene skjer ikke fort.

NOL har 2 rigger som de har verdsatt til ca 500 mill USD hver, og ca 450 mill USD i gjeld. Da har selskapet verdier i rigger for ca 5 milliarder etter gjeld og prises til 0,5 milliarder. Alt innen rigg har jo priser som dette, lite populært og dårlig marked.

Tviler man faktisk kan selge riggene for 500 idag, så da kan man jo krangle om det er riktig å sette den verdien eller ikke.

poenget er uansett at Fredriksen har fått tak i SDRL gjelden fra danske bank bland annet, og vil poppe opp som troll i eske etter hvert.

Spørsmålet er hvilke selskap som blir verktøyet, NOL, NODL, seadrill2021, sdrl2021 eller ingen verktøy
Redigert 22.11.2020 kl 03:24 Du må logge inn for å svare

Bommet i dag, men lysner det litt mer? Diversifiserte inn i NOL og NODL. Er det greit LongBulk?

De fleste er nå lurt til å selge etter beskjeder om at det blir lite eller ingenting til eksisterende aksjonærer. Men etter at dette ble skrevet har det kommet vaksine og konkurrerende selskaper har steget over 100% på noen få dager. Transocean gikk bare i natt 31,27% og Borr steg også 33%. Med en så raskt recover av markedet er det veldig fort at konkurrenter kommer med bud eller større investorer plutselig kjøper seg kraftig opp i både gjelden og aksjen. Vi vet av erfaring hvor mye denne aksjen kan gå når det snur.