SDRL: Last man standing - the winner takes it all


VAL er i praksis konkurs og ned 26% akkurat nå. RIG er ned 13%. SDRL er derimot opp 8%. Vi har sett liknende handelsmønstre i den senere tiden, og SDRL var også oppe på 0,999 dollar forleden. Riktignok er vi tidlig i reprising, og det er ikke frislipp i kursen. Ennå.

Utrolig nok er SDRL høyere akkurat nå enn etter krakket mandag 9. mars og i tiden etter, der oljeprisen har gått ad undas!

Så hva er det som skjer?

Min tese er at coronaviruset og oljekrisa virker paradoksalt nok til fordel for Seadrill. Vi får en kraftig shakeout mye raskere enn antatt. Shaleindustrien går over ende som fluer. Det samme gjør offshorekonkurrenter. Det blir skraping og konkurssalg. SDRL er selvsagt også bekymret for sine gjeldsforfall.

Men markedet har allerede begynt å tenke på den oljerekylen som kommer. Etter denne washouten av shale m.m. vil oljeprisen nå nye høyder (dersom corona kommer under kontroll). Eksakt når vet man ikke, men verden rigges når for peak oil pga. de mange shut downs som kommer. Det er kostbart å starte opp igjen. Mange brønner vil aldri åpnes igjen.

Mao. dersom det ligger an til en kraftig peak oil i 2022-2023 og videre, så vil det bidra til at SDRL får refinansiert til gunstige betingelser.

For meg ser det mer og mer ut til at markedet har tro på SDRL som en av vinnerne og når røyken legger seg.

Redigert 21.01.2021 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

Ok, mulig jeg misforstod oppsettet ditt - og det kan godt hende at det er sider av SDRL sin verdsetting som jeg totalt undervurderer (har som sagt bare grovregnet på caset).

Er ikke uenig i at JF synes en slik fordeling er kjip, spørs bare om det er for sent for han å gjøre noe med det. Ikke uten grunn at Rødland trekker seg på dagen (siste artikkel i DN belyser saken godt, også JF sin side). Det er mange gribber med en del penger som har spist seg innpå de skakkjørte drillerne (oppkjøp av gjeld) og de skaper en litt kaotisk dynamikk. Alle ser nå mot en nesten uunngåelig ny oppgang..

Blir spennene å følge fra sidelinje
Redigert 09.06.2021 kl 20:08 Du må logge inn for å svare

God timing! Jeg tenkte på inngang i både noble og valeris for ca 3 uker siden, men endte med å doble i NOL. Så vil jo tiden vise hvor lurt det var 😉

Historisk har det aldri vært noen som har vært råere enn Fredriksen i dette gamet. SDRL var verdens mest verdifulle riggselskap. Søk på SDRL og utbytte så finner du nok av artikler som dokumenter dette. Fredriksen har størst lommebok av alle men har ventet litt i lengste laget med å åpne den for å få en best mulig deal. Jeg tror dealen helt plutselig kommer og da kommer Fredriksen også til å kjøpe seg opp i konkurrenter og fusjonere inn NOL og så NODL i tur og orden etter at han har ledet konsolideringen i bransjen slik han alltid før også har gjort. Denne gangen har han helt ubegrenset med kapital og kreditter så disse grepene vil bli vesentlig lettere for ham denne gangen enn tidligere og alt er veldig mye billigere nå en for noen år tilbake

Håper du har rett, men det må en skikkelig snuoperasjon til skal sdrl nå gamle høyder. Da trenger han også et operasjonelt super-team på laget - det har han ikke i sdrl i dag.
Fevang
10.06.2021 kl 22:21 1723

Fra DN:
Nå vil bankene at Seadrill skal vurdere rigg-bud fra konkurrent !
Bankene til Seadrill har hittil støttet riggselskapets ønske om å komme seg gjennom konkursprosessen på egen kjøl og uten å bli stykket opp. Men nå frister også bud fra rivaler.

Så kanskje bankene ser seg best tjent med å selge riggene hver for seg. Da blir det i så fall null igjen til dagens aksjonærer. Jeg begriper ikke at man tør å sitte i denne aksjen - men lykke til!
5198
10.06.2021 kl 22:41 1689

Seadrill vil slette så mye gjeld som mulig for å være kinkuransedyktige mot de andre selskapene. Det blir minimalt igjen til aksjonærene. Etter dette vil gigantene slå seg sammen og spise de små, slik at de får prisningsmakt over kundene.

Ironisk nok han det hende de største konkurrentene kjøper hver sin del av Seadrill om bankene får viljen sin, spis eller bli spist.
Redigert 10.06.2021 kl 22:43 Du må logge inn for å svare

Oljeselskapene spådde overoppheting siste kvartal. Sysselsettingen og boligprisene i Stavanger stiger kraftigst i hele landet. For å få til gjeldssletting prøver de som ikke har rukket dette før utsiktene bedret seg drastisk å fortsette å snakke ned situasjonen basert på tallmateriale fra i fjor. Riggbransjen går godt godt og vi forventer at våre medlemmer får sin del av verdiskapingen, på linje med våre øvrige medlemmer innen olje- og gassbransjen, sier forbundsleder Frode Alfheim. Han leder forhandlingene for arbeidstagerorganisasjonen. Er det noen som tror at Frode ikke er i stand til å merke at riggbransjen begynner å gå godt igjen?
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/06/11/7688151/streikefare-i-nordsjoen
Historisk har det alltid lønt seg å gjøre som Fredriksen i dårlige tider. Nå sitter han tungt lastet som stor aksjeeier i markedets mest gearede riggselskaper og det er vel akkurat slik man bør være plassert når bransjen begynner å gå godt igjen som Frode forteller. Det er ingen som har mulighet til å ta fra ham makten hvis han ikke selv godtar dette og det tror jeg med 99.9% sannsynlighet at ikke vil skje nå på bunn når det har begynt å bedres.
GOV
14.06.2021 kl 10:27 1126

Seadrill og Seadrill New Finance har gjort gode fremskritt i restruktureringssamtalene med noen eiere av sistnevntes 12 prosent senior sikrede obligasjonslån med forfall i 2025.

West Freedom solgt til New Fortress Energyfor USD 5.000.000.
mimer
16.06.2021 kl 08:49 747

Kan bli et skikkelig vepsebol dette...

Bankrupt Seadrill Hit With Terminated Worker Class Action
June 15, 2021, 11:49 PM

https://news.bloomberglaw.com/bankruptcy-law/bankrupt-seadrill-hit-with-terminated-worker-class-action

Noen grunn til at denne skulle gå ut av 1,8 hiet sitt idag, bikka nesten 2 tallet idag, var det noen forventninger folk hadde til drillen idag? Er det verdt inngang med uvettig risk på denne igjen? Hilsen NODL for alle penga

Er drillen er bedre bett en borr nå??? hmmm. hbor nye gjeld konverteres og til hvilken kurs?? Mangen sitter med 150 i snitt....inkludert store ulv. Kan konverteringen skje på 10 kr?? Bør vi laste nå. Er drillen årets joker?

Det er ikke store handelen i USA - mellom ca. 50.000 - 150.000 aksjer pr. dag de senere ukene - med unntak av de siste 3 dagene som har > 300.000 aksjer omsatt i snitt. I går ble Seadrill handlet til sluttkurs ca. 2,10 NOK - og restruktureringsmeldingene fra Bermuda kommer tettere og tettere..

Noen tanker om konvertering kurs på gjelden som er jokeren her?

..skulle gjerne visst mer jeg også, Gullhaugen.. Og Seadrill er et konglomerat av et foretak - med datterselskaper, deleierinteresser o.a. Forstår at restruktureringen og fremtidig gjeldsvolum er avgjørende og tidkrevende materie. Investtech gjentar at vi skal holde oss unna Seadrill.. Jeg er blant flere som sitter med tap i aksjen, men velger å sitte 'standby' ..

Jeg har ikke aksjer i SDRL eller BDRILL, men følger med på begge. Har lenge trodd mest på Bdrill, men nå er jeg mer i tvil. Når derimot SDRL er ferdig med restruktureringen og alle de nye aksjene som sannsynligvis kommer er pøst ut i markedet kan sannsynligvis SDRL være best. Men alle de nye aksjene må altså først være plassert i markedet - og det kan jo ta noe tid.

Pr dato ser jeg ingen av dem som noe godt kjøp. Når det gjelder SDRL bør man også ha i bakhodet at selskapet kan bli stykket opp og solgt bit for bit. Da blir det null igjen til dagens aksjonærer. Hvis det kommer en emisjon som skal redde selskapet så tipper jeg den blir på kroner 1,00 uten tegningsretter.

1 kr blir aldrig akseptert ....gjelden ble kjøpt på helt andre nivå. Kan den bli kjørt opp før emi. Jeg tipper 10 kr

1 kr blir aldrig akseptert ....gjelden ble kjøpt på helt andre nivå. Kan den bli kjørt opp før emi. Jeg tipper 10 kr