SDRL: Last man standing - the winner takes it all

locksley
SDRL 22.04.2020 kl 18:57 299489

VAL er i praksis konkurs og ned 26% akkurat nå. RIG er ned 13%. SDRL er derimot opp 8%. Vi har sett liknende handelsmønstre i den senere tiden, og SDRL var også oppe på 0,999 dollar forleden. Riktignok er vi tidlig i reprising, og det er ikke frislipp i kursen. Ennå.

Utrolig nok er SDRL høyere akkurat nå enn etter krakket mandag 9. mars og i tiden etter, der oljeprisen har gått ad undas!

Så hva er det som skjer?

Min tese er at coronaviruset og oljekrisa virker paradoksalt nok til fordel for Seadrill. Vi får en kraftig shakeout mye raskere enn antatt. Shaleindustrien går over ende som fluer. Det samme gjør offshorekonkurrenter. Det blir skraping og konkurssalg. SDRL er selvsagt også bekymret for sine gjeldsforfall.

Men markedet har allerede begynt å tenke på den oljerekylen som kommer. Etter denne washouten av shale m.m. vil oljeprisen nå nye høyder (dersom corona kommer under kontroll). Eksakt når vet man ikke, men verden rigges når for peak oil pga. de mange shut downs som kommer. Det er kostbart å starte opp igjen. Mange brønner vil aldri åpnes igjen.

Mao. dersom det ligger an til en kraftig peak oil i 2022-2023 og videre, så vil det bidra til at SDRL får refinansiert til gunstige betingelser.

For meg ser det mer og mer ut til at markedet har tro på SDRL som en av vinnerne og når røyken legger seg.

Redigert 21.01.2021 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
5198
03.08.2021 kl 18:35 5460

Denne skal først ned til 25-30 øre, så kommer oppturen. Planen til Fredriksen er i realiteten vedtatt resten nå er bare formaliteter. Husk å ha litt å handle for når denne kommer ut av chapter 11 så vil du tjene inn noe av tapet ned til 25-30 øre.
rischioso
03.08.2021 kl 18:45 5453

Det er en vesentlig forskjell på det å befinne seg på en bunn kursmessig i et utfordrende marked og det å befinne seg under konkursbeskyttelse i et bedret marked nettopp fordi de er teknisk konkurs - altså årsaken til at man befinner seg der er det man må fokusere på.

MPCC var ikke teknisk konkurs og under en konkursadministrasjon - SDRL er og var så da har man også fasit - mao, viktig å sammenligne epler med epler og ikke epler med bananer - tok du han ..?...

Mitt bidrag har ingen annen agenda enn å bidra til en realitetsforståelse - jeg har ingen aksjer i selskapet og har heller ingen planer om å bli aksjonær før restruktureringen er over og akkurat det burde ingen andre heller være om de ikke har et spesielt ønske om å tape penger.

Den som har en usunn personlig agenda her må være de som hardnakket nekter å forholde seg til realitetene og derfor etablerer alternative realiteter fra eget hode i desperasjonens navn i håp om at andre skal ende opp med å bære tapet de selv sitter fastlåst i - egentlig ikke mer komplisert enn som så ... ;)
Redigert 03.08.2021 kl 18:46 Du må logge inn for å svare
X-43 scramjet
03.08.2021 kl 19:28 5407

MPCC hoppet jeg ut av på 5 kroner før elleville oppgangen, har fortsatt tro på et sterkt vakuum rally snart for SDRL, er flere her som tar den sjansen, mye rart kan skje før november. Venter på rykket forbi 3 kroner.
JanOrge
03.08.2021 kl 19:41 5384

Bra skrevet, rischioso. Du kommer ikke til å nå inn til så mange, men forhåpentligvis sparer du noen andre for noen kroner.
rischioso
03.08.2021 kl 21:32 5273

Ja, man kan ikke tvinge folk til å ikke tape penger og det var heller ikke meningen, MEN man kan i alle fall gi dem muligheten til å velge ved å belyse realitetene som en motvekt til alle de gjentagende halvsannheter og usannheter som daglig spres på SDRL trådene så stiller den enkelte selv sterkere når deres egen beslutning tas. For det er ikke til å stikke under en stol at når usannheter gjentas mange nok ganger så kan de dessverre oppfattes som sannheter og det er kanskje også akkurat det som er meningen til de som står bak...
Redigert 03.08.2021 kl 21:34 Du må logge inn for å svare
hypotetic
04.08.2021 kl 09:59 5058

Jeg er i gang med å sende klager på refinansieringsforslagets som bryter med lovverket og tilsier manglende likebehandling og forfordeling av hovedaksjonær. Har vært med på dette i over 30år nå og det som er lett forståelig etterhvert er at fredriksen blir ekstremt rik og vil bli enda rikere raskt på bekostning av småaksjonærer når han fritt kan kjøre fredriksenmetoden uten motstand og saueflokken godtar alt som foreslåes ukritisk. Oppside nå før utvanning er ekstrem stor og nedsiden er å tape investert beløp. Noe nærmere sannheten enn det er det vanskelig å beskrive. Tror noen store profesjonelle styrer kursen nå og siste ukes ekstremt stabile kurs mellom 2,2 og 2,35 er en del av planlagt svindel, ran og manipulasjonen av eksisterende småsparere slik det også har vært tidligere. Fredriksen får de flinke og best betalte til å jobbe for seg for han betaler mest.
5198
04.08.2021 kl 11:21 5016

Fredriksen fortjener ikke dette, han er en knallhard forretningsmann men er veldig fair mot aksjonærene i selskapene han har en stor eierandel i. Sist Seadrill var i vansker stilte han opp noe som i dag viser seg å ikke ha vært lurt alle pengene er tapt. Men igjen stiller Fredriksen opp for å bevare selskapet. Dette har Fredriksen gjort utallige ganger tidligere, noen ganger går det bra noen ganger taper han.
Er vel det de som lever i den virkelige verden kaller Fredriksen metoden.

Som tidligere nevnt dette blir et fint selskap å plukke opp på 25-30 øre. Etter de har fått gjennomført planen som nå er så godt som spikra.
hypotetic
04.08.2021 kl 13:19 5026

Jeg ber om likebehandling i SDRL og om å få være med videre på like vilkår som hovedeier. I 2018 var det nok også forventet en enorm oppside ved å utvanne medaksjonærer slik som tidligere. I 2019 så vi klare tegn til bedring og et rigg og Offshoremarked i kraftig vekst før COVID og oljeprisfall. Det var ingen som kunne forutse COVID. Du bør holde deg til drømmeriene dine på NOL tråden eller NUL-tråden som den kan bli omdøpt til etter at drømmeriene dine der inne er ferdige. Når fredriksen er majoritetseier i NOL nytter det mye mindre å protestere etter en helt ekstrem ekstraordinær nedskrivning på skandaleriggen Mira og beskjed om konvertering av gjeld. Er ingen kjøpere før langt ned på 7 tallet i NOL. I SDRL ligger godt med kjøpere hele tiden på store volumer. Kan du forklare hvorfor du tar kontakt rundt på andre tråder og prøver å manipulere folk til å gå inn i en aksje der kjøpersiden er ekstrem mangelfull og svak og kan kollapse helt bunnløst når som helst. Markedet er bedre enn deg og meg til å bestemmer riktig kurs. Du bør absolutt ikke fortsette med direktiver av hva som er riktig kurs når du ikke evner å forstå hvor høy gearingen er.
rischioso
04.08.2021 kl 13:38 5073

Det er håpløst å snakke om høy gearing når selskapet er teknisk konkurs. Igjen så snakker man som om det ikke er tilfellet. Man er blitt fortalt at selskapet nå er under konkursbeskyttelse noe som betyr at fokuset er på overlevelse hvor ingen blir prioritert og alle må blø - noen mer enn andre.

Eksisterende aksjonærer har fått beskjed om at de vil sitte igjen med 0,25% av selskapet noe som betyr en utvanning på hele 99,75% - i realiteten betyr det nærmest utradering og det er det og ingenting annet man må forholde seg til.

Så blir spørsmålet, når bør man ta en exit?

De smarte har allerede gjort det. Og de som sitter igjen med en blodrød posisjon fordi de har fulgt håpet og ikke forstanden kan fortsatt få en del mer enn 0,25% om de selger i disse tider. Velger man å fortsette med fornektelsen ved å tviholde på håpet om at det umulige skal skje så vil også tapet bli desto større.

Kursen ligger nå og vaker rett i overkant av støtten på 2,14 som ble brutt (intradag) for bare kort tid siden - det er bare et tidsspørsmål før den ryker og da vil man ikke lengre få solgt på 2 tallet, men må nøye seg med 1 tallet så valget burde være enkelt ...
Redigert 04.08.2021 kl 13:38 Du må logge inn for å svare
hypotetic
04.08.2021 kl 13:57 5035

Jeg vil anbefale alle å sjekke opp rischioso sin hausing av Kahoot der de som har fulgt hans råd har tapt enormt de siste uker og måneder. Kanskje er det ønsket om å kjøpe SDRL aksjer billig og selge Kahoot aksjene sine dyrt som er drivkraften. Kaahoot er vel der SDRL var for 7år siden da de startet fallet som nå er på over 99,9% men SDRL ser nå ut til å gå inn i 7 gode år.
rischioso
04.08.2021 kl 14:06 5026

Jeg hausser ikke Kahoot - caset Kahoot hausser seg selv noe du vil forstå om ikke lenge, men SDRL derimot baisser seg selv - med forbehold om at man forholder seg til realitetene og det er det jo ikke alle som gjør - i alle fall er de ikke ærlige om det .. ;)
rischioso
04.08.2021 kl 14:35 4974

Nå virker det å være rett før 2 tallet ryker ...
JanOrge
04.08.2021 kl 14:44 4979

Fredriksen er ikke med videre i kraft av å være hovedaksjonær. Hvis man gidder å sette seg inn i hva som er grunnen til at Fredriksen vil ha en stor del av selskapet etter gjeldskonvertering, så er er det fordi han kjøper posisjonene av kreditorer som ønsker å selge til han. Det er en grunn til at han ikke kjøper aksjer over børs, og det er at det er altfor dyrt der. Hvorfor kjøpe en aksje over børs til drøyt to kroner når han får en aksje fra kreditorene til en brøkdel av dette. Alle aksjonærer likebehandles ved utvanningen. Det er bare det at enkelte er fornuftige nok til å stille seg på rett side før utvanningen skjer.
hypotetic
04.08.2021 kl 15:00 4942

Det var ikke gjeld til salgs da jeg ringte om dette før sommeren. Det var heller ingen interesse lenger fra kundene i banken til å låne aksjene mine for å shorte på kurser som da var 1,8-2,0kr. Det er børsmeldt at fredriksen prøver å kjøpe gjeld. Spørsmålet er hvor villig han får denne nå for det er også andre som vil kjøpe. Jeg tviler på at dette blir veldig billig lenger når vi leser meldinger fra konkurrenter som også er veldig interesserte. Du forstår tydeligvis ikke hva en opsjon er og da foreslår jeg at du ikke "trøtter" ut folk her på tråden som har fokus på dagens verdi av opsjonen i SDRL aksjen. Og en ting til JanOrge. Jeg vil anbefale deg å selge alle dine SDRL aksjer hvis du har noen og holde deg unna også når den stiger kraftig. Dette er ikke noe for deg.
rischioso
04.08.2021 kl 15:01 4970

Godt å se at det er noen som fortsatt klarer å forholde seg til realitetene ... ;)
JanOrge
04.08.2021 kl 15:22 4922

Jeg forstår hva en opsjon er. Men du snakker om en aksje. At du behandler aksjen som en opsjon med egendefinerte betingelser som liksom skal utløse en kjempegevinst er en ting. Men du høres ikke noe mer smartere ut bare fordi du blander inn opsjonsbegrepet i direkte handel av aksjer.

Og når det gjelder "at du ringte for å spørre om gjeld var til salgs" og fikk nei til svar. Kreditorene i seadrill selger ikke gjeld i tusenkroners-bolker. Hvem ringte du? Kundeservice i DnB?

Uansett så vil det være billigere å kjøpe gjeld enn aksjer i Seadrill. Så får du skrive brev til DnB og julenissen for å klage over at Fredriksen er den smarteste av dere to her.
rischioso
04.08.2021 kl 16:12 4858

Ja, så kom en etterlengtet dead cat bounce som kamikaze traderne er ute etter - problemet er jo at det er få (om noen) som klarer å time godt nok hvor robotene som oftest går av med seiren for plutselig og igjen så vil nesa vende nedover for den vanskelige situasjonen selskapet befinner seg i blir jo ikke borte selv om aksjeursen gjør noen krumspring i ny og ne ...
SjonkelRolf
04.08.2021 kl 16:23 4858

Meget spesiellt at du følger aksjen med slike argusøyne.
Den barmhjertige finnes nok, men det er ikke deg.-)
X-43 scramjet
04.08.2021 kl 16:48 4826

Seadrill snudde på slutten, de klarer ikke å holde den nede, håper det går kraftig opp neste gang.
hypotetic
04.08.2021 kl 17:24 4779

Obligasjonsgjelden, jeg har fulgt den tidligere gjennom meglerhus og de andre aktørene. På slutten var ikke noe til salg eller noen selgerinteresse da jeg undersøkte dette før sommeren men kjøpere lå på ca 60% samme som i Transocean. Transocean er vel priset til nærmere 30 milliarder så jeg anså SDRL til 0,22 milliarder til et greit bett noe det tydeligvis var en del andre som også mente da den plutselig dro til 12,9kr. SDRL aksjen får flere kjøpere når den stiger. En børskurs som SDRL var på vei mot løser alle problemer ved at aksjen plutselig kan generere ubegrensede mengder med EK og løse kortsiktige finansielle utfordringer. Samme skjedde i nylig i Transocean som sammen med SDRL var en aksje på vei rett inn i ch11 men som plutselig fikk løst kortsiktige finansieringsbehov gjennom plutselig 800% høyere børskurs og en liten overtegnet emisjon.
rischioso
04.08.2021 kl 19:03 4701

Du vil veldig snart finne ut at de ikke klarte å holde den oppe ...
X-43 scramjet
04.08.2021 kl 19:30 4664

Kjempe fin taktikk analytikere har nå å skremme folk til å selge, er noen her som fortsatt tror på et vakuum opp. Blir ny runde med Last man standing. Mange overraskelser bak i kulissene som kan sende SDRL opp helt uventet. Enig med Hypotetic. Denne får nok et løft snart.
rischioso
04.08.2021 kl 20:27 4591

Analytikere? De har bare videreformidlet det selskapet selv har sagt. Selskapet har jo selv gått ut med advarsel hvor de oppfordrer folk til å selge så ja, alle som skjønner hva som skjer vet dette - de andre som drømmer om at det umulige skal skje har ikke skjønt noe som helst og/eller sin egen agenda ...

Riggselskapets ledelse advarer sterkt mot aksjekjøpene.

https://e24.no/boers-og-finans/i/BlOObv/trosser-klokkeklar-seadrill-advarsel-ekstremt-spekulativt
Redigert 04.08.2021 kl 22:38 Du må logge inn for å svare
HP17
05.08.2021 kl 10:08 4323

3.25 og dagens 4 pause/auksjon er et faktum. Hvem vet hvilket spill som foregår i kulissene i denne aksjen?

Handel i Seadrill-aksjen stanset flere ganger etter kraftig oppgang
Seadrill har steget kraftig på børsen torsdag ettermiddag og er opp over 40 prosent like etter klokken ti.
https://investor.dn.no/#!/Oversikt/Direkte/90215
Redigert 05.08.2021 kl 10:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.08.2021 kl 10:17 4247

Ser ut som mange vil inn for å bli nullet ut 😂😂😂
oppturen
05.08.2021 kl 10:33 4090

Utrolig hvor løst pengen sitter blant investorer.
Dette er jo rene NAS 2

Aksjemikkel
05.08.2021 kl 10:36 4062

Har en følelse av at denne positive trenden kan komme til å snu fort...
Spirrevippen
05.08.2021 kl 10:41 4023

4. børsstopp og tidenes nuke blir sluppet på alle som kjøpte seg inn siste timen. Dette ser ikke bra ut. Må vel være den mest gjennomskuelige pump & dump på Oslo børs siste måneden dette..
HP17
05.08.2021 kl 10:42 4045

Det er godt mulig. Selv tør jeg ikke spå den videre kursutviklingen på kort sikt, den spretter lett opp og ned 30%-50% på kort tid. Her kan en både tjene og tape mye penger om en treffer eller bommer på inngang og utgang (på kort sikt).
stein666
05.08.2021 kl 11:06 3962

Noen vet mer enn andre, derfor blir det ustabil priser.

kanskje noen kjøper mens en forhandler om salg av noen rigger, eller at en har funnet ut hva som geis i utbytte neste år??
Jasper7
05.08.2021 kl 11:09 3964

Gedigen salgsmulighet?
Bullco
05.08.2021 kl 11:34 4055

Enig og herlig med rally i SDRL igjen! Neste runde blir i PRS og DOF.
SjonkelRolf
05.08.2021 kl 12:57 3928

Har den barmhjertige sett sitt snitt til å tjene noen kroner på drillen idag??
hypotetic
05.08.2021 kl 13:38 3880

Hvorfor selger dere ikke på over 3kr dere som ikke har tenkt å kjempe for retten likebehandling! Ved potensiell utvanning uten å få rett til å tegne nye aksjer billig er tapsmuligheten stor hvis dagens småaksjonærer som representerer 75-80% av eierskapet i SDRL gir etter og ikke protesterer kraftig. Selg dere som ikke ønsker å bidra i å kreve at eventuelt kortsiktig kapitalbehov må redegjøres for grundig først og at eventuelt beviselig behov for ny kapital må gjøres ved en fortrinnsrettet emisjon med omsettelige tegningsretter slik som i XXL. Andre lykkejegere som ikke vil kjempe for likebehandling bør også selge alt nå. De som er villige til å tape alt men kjempe for likebehandling er hjertelige velkommen til å være med på en oppturen som da kan komme. Jeg tror at SDRL aksjene uten utvanning kan stige like mye og litt mer enn de har sunket og bli verdt 2000kr/aksje om 2-4år. Jeg er ikke redd for stor fortrinnsrettet emisjon med omsettelige tegningsretter og vil i likhet med andre kjøpe mye mer hvis pengene går til å redusere risikoen og gjelden. Dette vil prise selskapet til 200Milliarder som er en prising selskapet lett forsvarer hvis det tjener 10 milliarder i året med dagens lave rente.
rischioso
05.08.2021 kl 16:38 3744

Nå skal flere små melkes av noen store for det lille de har igjen før tyngdekraften tar over - min sympati forblir min når man med åpne øyne hiver gode penger etter dårlige. Skal bli spennende og se hvor den snur ned denne gangen hvor de ferskeste aksjonærene igjen vil lempe ut i panikk for er det noe som er sikkert så er det akkurat det og de som kjørte opp kursen - ja, de ler nok hele veien til banken når de får nærmere 3nok for noe som ikke er verdt mer enn 1/10-de del ... ;)
rischioso
05.08.2021 kl 16:41 3763

Helt riktig, men dessverre så vil nok de fleste skjønne akkurat det litt for sent ...
Slettet bruker
05.08.2021 kl 18:49 3613

Omsatt 10 millioner aksjer idag, slettes ikke verst..

Denne aksjen er definitivt fortsatt i spill, og en aksjekurs på 0,25kr en det bare å glemme inntil restruktureringen er et faktum.

Foreløpig er det kun lagt frem et forslag til restrukturering som skal opp til behandling i chapter11 domstolen i November.
Dette var Seadrill igjennom i 2018, forslaget for restruktureringen ble godkjent i domstolen i April, restruktureringen ble da gjennomført i starten av Juli måned 2018.

I nåværende situasjon er det idiotisk å snakke om både kurser på 0,25 og 33kr. Aksjekursen inntil en restrukturering er godkjent og gjennomført er umulig å spå men det kommer til å være store svingninger i begge retninger.

Seadrill vil tidligst være ute av Chapter11 i januar/februar 2022, inntil da kan ganske mye skje..
X-43 scramjet
05.08.2021 kl 19:37 3532

Er bra de fikk ny kontrakt idag, det kommer sikkert flere. Er kanskje i ferd med å snu uflaksen til SDRL. Det kommer mer kontrakter er helt sikkert som vil gi ytterligere løft, så de får tid å få ned gjeld, så høyere aksjekurs er bra for optimisme i markedet igjen. Klarte 50% nesten før den endte på 27%. Spillet er i gang, håper den går opp til 6 kroner fort.
Tysla
05.08.2021 kl 20:11 3491

Sdrl og PRS kommer til å se kurser nærmer 10 kroner innen August er over