SDRL: Last man standing - the winner takes it all


VAL er i praksis konkurs og ned 26% akkurat nå. RIG er ned 13%. SDRL er derimot opp 8%. Vi har sett liknende handelsmønstre i den senere tiden, og SDRL var også oppe på 0,999 dollar forleden. Riktignok er vi tidlig i reprising, og det er ikke frislipp i kursen. Ennå.

Utrolig nok er SDRL høyere akkurat nå enn etter krakket mandag 9. mars og i tiden etter, der oljeprisen har gått ad undas!

Så hva er det som skjer?

Min tese er at coronaviruset og oljekrisa virker paradoksalt nok til fordel for Seadrill. Vi får en kraftig shakeout mye raskere enn antatt. Shaleindustrien går over ende som fluer. Det samme gjør offshorekonkurrenter. Det blir skraping og konkurssalg. SDRL er selvsagt også bekymret for sine gjeldsforfall.

Men markedet har allerede begynt å tenke på den oljerekylen som kommer. Etter denne washouten av shale m.m. vil oljeprisen nå nye høyder (dersom corona kommer under kontroll). Eksakt når vet man ikke, men verden rigges når for peak oil pga. de mange shut downs som kommer. Det er kostbart å starte opp igjen. Mange brønner vil aldri åpnes igjen.

Mao. dersom det ligger an til en kraftig peak oil i 2022-2023 og videre, så vil det bidra til at SDRL får refinansiert til gunstige betingelser.

For meg ser det mer og mer ut til at markedet har tro på SDRL som en av vinnerne og når røyken legger seg.

Redigert 21.01.2021 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
locksley
06.10.2021 kl 13:55 5385

Du kan vri på det. Med uenighet i morgen og nye 120 dager kan aksjen ta fullstendig av på spekulasjoner.

Har tro på en veldig bra uke fremover for Seadrill aksjonærer, økte litt til på slutten. Ser for meg at hvis de får 120 dager forlenget samt melding om ny Brasil milliard kontrakt igjen så tar denne helt av.
Mathias
06.10.2021 kl 18:39 5228

Må det være 100% enighet om denne avtalen, eller er det et flertall som må til?
Usikker på hvordan et ev flertall ev skulle berwgnes, men det er vel sånn at de største kreditorene tilsynelatende er med på planen til JF allerede?
Det blir uansett spennende å følge denne i dagene/ukene fremover 👍🏻
locksley
06.10.2021 kl 21:30 5117

Protestene fortsetter å renne inn hos Prime Clerk.

Og de protestene kan være med på å synligjøre de virkelige verdiene i Seadrill og kursen går sky high igjen? Gleder meg til fortsettelsen.
Uchihabrah
07.10.2021 kl 09:27 4912

Har det kommet noen oppdateringer? Vurderer å gå inn med 100k aksjer til.
Uchihabrah
07.10.2021 kl 09:54 4882

Da er jeg inne igjen med totalt 166.000 aksjer til en snittpris på 1.97kr. Får vi satse på at oppturen med SDRL fortsetter. Hittil er % avkastning helt vanvittig. Satser på at kreditorene ikke får tatt en avgjørelse ettersom de ba om utsatt frist på 120 dager. Dette kan bli spennende.

Ja, det blir interessant å se hvordan kursen beveger seg med utsettelse 120 dager samt nye meldinger om kontrakter, blir fyrverkeri igjen når den tid kommer.😃

Dommeren skal i tenke boksen og opprette en alternativ plan. Det locksley skrev, de må gjøre endringer og lage en ny plan med en mulig 120 dagers utsettelse. Er potensiale for en ellevill oppgang i SDRL dette, ingen vet når fyrverkeriet begynner. Folk begynner snart å innse hvor verdifullt dette rigg selskapet er når olje dollaren er på 80 og de nå får inn gode kontrakter og vi går mot en gjenåpning i verden. Veteranene i Seadrill har hatt nok uflaks nå, på tide å løfte opp kursen som i gamle dager. Det blir masse olje utvinning i Brasil de neste årene.

Det er de mest gearede aksjene som nå vil få mest omgang når gjelden plutselig går fra uhåndterbar til håndterbar. SDRL har flat fra over 1300kr så er et stykke opp..... hvis det blir utsettelser og redusert utvanning......
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/10/07/7749572/kan-vaere-starten-pa-en-lengre-oppgangssyklus-i-rigg
Lav vilje blant oljeselskapene til å lete etter olje de seneste årene, har skapt et stort behov for å erstatte de fallende reservene i årene fremover.
Ser det imidlertid ut til å være mer substans i oppgangen som følge av de uttømte reservene», skriver rigganalytiker Teresa Wilkie i Esgian i et nyhetsbrev. Som følge av at skiferoljeprodusentene sliter med finansiering, tror Wilkie at mye av produksjonsveksten må komme offshore. Utnyttelsen av aktive rigger har steget fra 64 prosent i fjor og kan nå 80 prosent i januar, ifølge Esgian. Samtidig er riggselskapenes ordreinngang allerede 14 prosent høyere enn ordreinngangen i hele 2020.
Antallet aktive rigger har også steget, fra en bunn på 378 enheter i fjor til 408 i september i år.
AdFontes
07.10.2021 kl 22:26 4408

Jeg hadde denne gjetningen for over 2 måneder siden på hvorfor aksjen da fremdeles holdt seg godt med ok omsetning tross for at prossessen mot '25 øre' syntes uunngåelig.
Så var det akkurat det som nå skjedde-- Om 4+ måneder kan rate-situasjonen og fremtidsutsiktene være snudd helt på hodet!!
Godkjennes utsettelsen er det på tide med inngang nå!
Som hypotetic nevner, høy gjeld = høy giring.

''AdFontes
27.07.2021 kl 02:34
....kanskje man håper å få dradd ut prossessen inntil høyere rater løser problemet?''
Redigert 07.10.2021 kl 22:38 Du må logge inn for å svare
Uchihabrah
07.10.2021 kl 22:29 4411

Fått noen oppdatering her fra dommer eller kreditorene? Gjelder 120 dagers utsettelse?

Og det er akkurat det jeg håpet på, at noen snur dette, høye rater, høy olje dollar, høy gearing og vinner nye kontrakter, plutselig ser Seadrill veldig god ut, men stille før stormen, en del som ga opp etter toppen på 12 tidligere i juli og traff bunn på 1.50 og nå ligger på 1.97. Spesielt når de truer med utvanning "aksjen er verdt 25 øre" og folket får panikk og selger alt. Men når markedet koker over så er det heller motsatt. 20 kroner er vel mer realistisk for å finne en bedre verdi. Hypotetic har sannsynligvis bedre svar enn meg. Kan Seadrill gå 10 gangeren på en super bra turnaround? Alt er mulig.

Seadrill kan gå mye mer enn 10 gangeren. MYE mer.

Da er det bare å vente på meldinger og laste opp det vi kan før den perfekte stormen kommer, at Seadrill lynraskt går til 10 kroner og så oppover mot 20. Må bare få bekreftet disse 4 månedene med utsettelser så har Seadrill nok tid til å hente seg inn på flere milliard kontrakter. Lykke til alle som har troen, ga nesten opp selv i sommer, men nå har is i magen og tror SDRL får et gigantisk løft snart.
Gullit
08.10.2021 kl 06:49 4126

Ja denne begynner virkelig å bli spennende. Forsøker meg på grei inngang i dag..
Uchihabrah
08.10.2021 kl 09:40 4013

Som nevnt i går har jeg økt posisjonen min etter forrige trade runde. Sitter nå med 160k + aksjer. Ser på det som utelukkende positivt at ingen avgjørelse har blitt tatt og med 120 dagers utsettelse. Som du selv sier, dette kan føre til at nye verdier blir fremlagt som drar opp aksjekurs. Folk tar forbehold om utvanning på 99.75% og at aksjekurs bør være på 25 øre. Dette kan forandre alt, hvis det blir lagt frem en alternativ plan som ikke går på bekostning av aksjonærer.

Hadde vært godt med et stort kjøp på 1M fra noen nå. Tror det kan skape stort moment og føre til ytterligere 20 - 30%. Hehe, gamle meg hadde aldri turt å investere i SDRL, men nye meg har kost meg med å trade denne på veien opp og ned.

EDIT: Er det noen offisiell link man kan gå til hvor dette bekreftes? Jeg finner ingen offisielle kilder, men en avgjørelse skulle jo bli tatt innen 07. oktober, som ennå ikke har blitt tatt. Samtidig kom forslaget om 120 dagers utsatt frist nylig, så jeg antar at dette stemmer, men hadde vært fint med en offisiell bekreftelse.
Redigert 08.10.2021 kl 09:48 Du må logge inn for å svare

Dert er vel Fredriksens advokater betalt av oss som nå har bedt om utsettelse 120 dager. Dette er samme advokatene som ba om ch 11 for Seadrill og som foreslo konvertering 0,025$ der de ikke fikk oppslutning fra nok långivere. Det er vel disse advokatene som ber om og foreslår videre når de ikke har fått oppslutning nok. Tvilsomt om det kommer noen bekreftelse fra långivere på at de gis 120 dager utsettelse . Selskapet har gått temmelig raskt fra en situasjon der selskapet var konkurs fordi oljen ble gitt bort og det skulle ikke bores mer til en situasjon der stadig flere rigger får jobb og vi går nå fra 7 ekstremt dårlige til 7 ekstremt gode år. Långiverne øyner nå håp om at de kan få igjen pengene sine likevel med gode renter. De ser også at hvis denne ekstremt raske og kraftige oljeprisøkningen og etterspørselsøkningen etter rigger fortsetter så kan selskapet kjøre emisjoner på stadig høyere kurser slik at de får stadig bedre sikkerhet for sine lån. Vi har nylig hatt samme situasjonsendring i Container shipping.

Hei, utsettelsen de har bedt om har ingenting med endring i planen å gjøre. Alt ligger til rette for at selskapet gjennomfører konkursprosessen og kommer ut av konkursprosessen ila 2021. Det betyr at dagens 100mill aksjer blir 0,25% av "nye Seadrill". Kan vanskelig se at dagens pris blir noe særlig god investering på sikt (snakker ikke om trading, for der kan alt skje.. )

Her er link til dokumentet som beskriver søknaden om utsettelse: https://cases.primeclerk.com/seadrilllimited/Home-DownloadPDF?id1=MjA1OTQ2Nw==&id2=-1

"As a result of these efforts, the Debtors anticipate seeking confirmation on October 26 and emergence before year-end. Absent entry of the Order, however, the Filing Exclusivity Period would expire in advance of confirmation."

Seadrill har enerett til å legge frem en omorganiseringsplan i 120 dager etter oppstart av en kapittel 11-saken. Selv om denne "eksklusivitetsperioden" er gjenstand for forlengelse eller oppsigelse, er den automatisk og ukrenkelig med mindre og inntil konkursdomstolen pålegger noe annet.
The Debtors seek entry of an order, substantially in the form attached hereto (the “Order”): (a) further extending the period during which the Debtors have the exclusive right to file a chapter 11 plan (the “Filing Exclusivity Period”) through and including February 5, 2022,

Det blir spennende tider å følge med her. Markedet er mye bedre enn på lenge, skulle fått en reprising i Seadrill nå og unngått utvanning.

Satser på en solid rigg opptur, høye rater, olje dollaren går mot 100 og Seadrill vinner masse nye kontrakter, kursen vil fort ta av når den tid kommer. Nå hviler den litt før den perfekte stormen kommer.

Må skje noe i løpet av neste uke tenker eg, har lyst å handle noen men er bare usikker på hvor riski denne aksjen kan bli i tiden framover.

Dette er definitivt ikke nybegynner aksjen. Er bare få som virkelig vet hvilke verdier som gjemmer seg i Seadrill. "25 øre utvanning" er typisk markeds psykologi analytikere bruker for å skremme oss vekk. Men plutselig snur markedet kraftig opp og de må ta en ny vurdering for planen videre med en bedre gunstigere låneavtale. Mens dette pågår flyr olje dollaren opp, de vinner kontrakter og så snakker vi om verdier for 20-100 kroner per aksje hvis markedet blir brennhett for 2022 istedenfor 1 krone som noen analytikere mente den var verdt tidlig på nyåret.

Du er usikker på hvor risky aksjen er?
Det skal du nok snart få svaret på.
Redigert 10.10.2021 kl 01:01 Du må logge inn for å svare

Here is the company's statement: "In fact, Seadrill filed a routine motion to extend its period of exclusivity. This is standard when a period of exclusivity is to expire. It does not affect Chapter 11 proceedings and is totally unrelated to the Voting Process. "
https://www.oedigital.com/news/491133-seadrill-seeks-to-keep-bankruptcy-control-as-it-aims-for-ch-11-exit

mvh

Analytikere vil alltid anbefale olje rigg aksjer når de når toppen, som alltid, frarøver oss potensiell gevinst. Håper at den flyr opp snart. Kommer nok Brasil kontrakt melding West Jupiter veldig snart.😃 6 kroner kommer raskere enn vi tror. Lykke til.

Hvilken utsettelse?

mvh
aklm
11.10.2021 kl 07:25 2850

Aksjonærene får 0,25%. Børsverdi nå 203 mill. Aksjonærene er i praksis 0 ut.

Da skal aksjonærene nå i teorien ha tapt 1,6-1,7 krone aksjen
Så får vi se hva de eventuelt klarer å få solgt for i dag, om de ikke velger 20- 30 øre senere

Slik går det når noen frivillig ønsker tape penger på børs

Kjøp DVD - Deep Value Drilling
Da kan aksjonærene det minste minst dobblet pengene dine det neste 1/2 året og kan ta igjen litt av tapet.
Redigert 11.10.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Vi får se,
Mimnner om at NAS var spådd ned i 50 øre, men se på den, den er iallefall ikke 50 øre. Kan dette også skje med sdrl.

Lykke til.
M79
11.10.2021 kl 08:10 2785

Husk aksjonærer kommer me 0 ut verdi nå 203 mill.

NAS var i under 1kr før spleisen. Den gikk ikke fra 1kr til 10kr..... og aksjonærene tjente ingenting på at kursen. Kursen stod heller ikke i 7000kr i 2018 slik grafen i norne viser, men kursen blir deretter pga det stadig reddes med emisjoner og nye spleis.

Tror nå sdrl sin framtid er lysere enn nas sin, men aksjonærene vil bli massivt utvanna her.

HP17
11.10.2021 kl 09:20 2654

Hvorfor går SDRL i dag når det bekreftes at kreditorer godtar planen og aksjonærene er et steg nærmere kun 0,25%?
Arne_And
11.10.2021 kl 09:22 2653

Fatter ikke helt hvorfor den stiger når verdien aksjonærene sitter igjen med i selskapet er bare smuler. En gedigen utvanning.
HP17
11.10.2021 kl 09:26 2623

Stiger godt på høyt volum, hva kommer først denne gangen over kr 3 eller tilbake til 1 tallet?