Fallende nysalg og tilbakekjøp - super kombinasjon


I dag kom det markedstall for boligmarkedet i Norge. Tallene viser at nybolig salget i Oslo falt med 73 % fra 12. mars til 20. april. Det er dramatisk.
For Solon - med alt salget i Oslo området - betyr det full bråstopp. Vi kan forvente oss et fortsatt grisedårlig salg. I 1Q solgte selskapet 29 enheter til tredjepartskjøpere. I 2Q er 15 enheter et fornuftig anslag for "gamle" Solon. Det vil være krise for et selskap med 640 enheter i produksjon ("gamle" Solon).

Sett i lys av denne markedssituasjonen og potensielle nysalg for selskapet, så er det ikke rart at selskapet har utvidet tidsperioden for tilbakekjøp av aksjer.
Aksjene må jo fremstå som grisebillig - som Sissener engang sa. Men vent - Sissener har solgt alle aksjene sine til - ja nettopp selskapet selv!. Ringrevene synes tydeligvis at aksjen er grisedyr!

For alle objektive sofasittere er det åpenbart at det ikke er en god idee å kjøpe egne aksjer når virksomheten er i fritt fall. Det synes som om hovedprioriteten er å holde kursen oppe for enhver pris - i stedet for å konsentrere seg om at virksomheten driftes godt og har størst mulig likviditetsbacking - i en tid hvor fremtiden fort kan by på mange "distressed" muligheter til å kjøpe billige tomter, prosjekter og selskaper.

Agendaen er tydeligvis å proppe opp aksjekursen for å holde på verdien til pantesikkerheten til hovedaksjonærenes lån.
Da bør vi andre holde oss borte!
Puta1n
22.04.2020 kl 21:22 337

Her må staten og NAV inn med redningspakker til boligbyggere.
Bare å åpne oljefondet...