Ville du kjøpt før du har solgt nå?

Klodrik
23.04.2020 kl 10:26 750

Jeg vil tippe at de aller, aller fleste av oss svarer nei på det spørsmålet. Da er neste spørsmål, hva vil denne nye holdningen ha å si for prisutviklingen på boliger? I et marked med sterkt synkende omsetningsvolum vil jeg anta at denne nye holdningen vil akselerere prisfallet. Ja, kanskje selg først-holdningen vil være den største pådriveren for boligprisfallet?

Jeg ville solgt først. Men er veldig usikker på om jeg ville kjøpt etterpå.
Har et par kollegaer som kjøpte på hver sin side av juleferien 2019-2020. De har ikke fått solgt den gamle boligen enda. Renta er heldigvis lav. Men når inntekten kuttes hjelper det ikke all verden. Risikoaverse velger nok å selge først, så det vil endre dynamikken i markedet. Dette er stolleken. Hvem skal kjøpe når alle vil selge først? Kundegruppen reduseres fra å være "alle" til å bli kun førstegangskjøpere?

Ville ikke kjøpt nå. Hvorfor skal man det?
Puta1n
23.04.2020 kl 11:25 658

Leie er å kaste penger ut vinduet og betale ned lånet til andre.

Litt usikker på om utleier synes det er dumt at noen leier.

For øvrig: dersom en betaler 10K i måneden i husleie og verdien av tilsvarende bolig går ned 50K i måneden ville jeg foretrukket å kaste de 10K ut av vinduet fremfor å se formuen min krympe med femganger'n i samme periode.

Exactly. Og legg til at man inngikk leiekontrakt med noen som trodde eiendomsverdien skulle STIGE 20k i måneden, slik at husleien måtte settes lavt for å kunne konkurrere om leietager med andre optimistiske utleiere som også hadde forventninger om høy prisvekst.

Helt ok med å ha solgt enebolig i 2016. Helt ok å være helt gjeldfri leietaker med jobben i behold. :)

Jeg ville ha dumpa stærkassa i Obos, og kjøpt et småbruk, da sulter man ikke ihjel.
Redigert 23.04.2020 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
bj111
23.04.2020 kl 11:55 587

Hadde ikke kjøpt nå, var på utkikk etter hytte før krisen, Nå er det lagt bort inntil prisene har falt. De skal ned og det samme skal boliger. Hvor mye gjenstår å se men tipper minimum 30% og det vil bli blodig for mange. De som solgte i fjor og nå leier i påvente av at markedet lander blir vinnere i dette. Det beste hadde vært om vi kunne sett en slutt på at eiendom skal være så lønnsomt, beste er om markedet legger seg ned og folk bestemmer seg for at det å bo seg ihjel var noe som hørte 10 tallet til.
Treidar
23.04.2020 kl 11:59 566

Hvis du har plass i økonomien og ønsker å oppgradere til noe dyrt fra noe billig, så kan det være gode tider for å kjøpe først. Du kan fiske med skambud uten tidspress, men må samtidig være villig til å ta samme priskutt på din egen. 10% rabatt på noe dyrt kan være en bedre deal enn 20% tap på noe billig. Hvis du treffer perfekt med timingen så er kjøpet ditt på bunnen og det påfølgende salget på vei oppover. Hvis du skal vente til du har solgt til en akseptabel pris, så betyr jo det at markedet er på vei tilbake og at ditt påfølgende kjøp blir enda dyrere. Attraktive eiendommer tåler dårlige tider best, forskjellige ting faller ikke med samme %.
Klodrik
23.04.2020 kl 14:19 439

Poenget mitt med trådstarten er at jeg tror en hovedårsak til det prisfallet som kommer er at folk i langt større grad enn tidligere vil forsøke å selge før de kjøper. Når da få, som dere poengterer, vil kjøpe, stopper det hele opp og prisene må ned.
Redigert 23.04.2020 kl 19:04 Du må logge inn for å svare