Årsmelding

Myrabakk
PLT 23.04.2020 kl 16:23 2460

Lager en ny tråd for årsmeldingen fra poLight, 2019.

Det var mye bra å lese! Minst like mye fremovermeldinger som årsrapport for 2019 etter mitt syn!

Her er mine favoritter:

For the wearable segment, power cosumption and compactness will be essiential. It is therefore a key market for poLight. The wearable segment has the potential to eventually become a new high-volume market for poLight.

we are making good progress in the barcode market, and there are currently plans to use the TLens in products being developed by leading vendors.
In addition, we are involved in several other customer projects, for industrial and consumer markets, which are at the Proof of Concept (PoC) and early design stages. The progress we have made so far gives grounds for growing confidence in the continued commercialisation of poLight’s technology and a diversified future revenue base, with TLens used in various market segments.

Product development In 2019, development activity has focused primarily on system integration for various customer applications. TLens Silver, Silver Premium and the first version of the ASIC driver have completed internal qualification and are now ready for mass production. An improved ASIC driver, with reduced electromagnetic interference (EMI) and therefore easier TLens system integration, progressed during 2019 and is expected to undergo testing during the first half of 2020. TLens Platinum is currently under development. Engineering samples have been produced and have already been tested by some potential customers. However, activity to prepare Platinum for mass production has been put on hold until the product is closer to the anticipated market breakthrough. poLight continued discussions with smartphone-related vendors concerning new and advanced design concepts based on poLight technology. This also included the company’s product platform for advanced front-facing autofocus applications at minimum screen size penalty, as well as advanced back-camera solutions and other applications not directly related to imaging.

The market momentum created by the release of the smartwatch phones using TLens has enabled poLight to establish dialogues with other relevant players in the same market. TLens is also being considered in connection with the realisation of improved augmented reality (AR) glasses by several market participants. While the AR market is still at an early stage, with low volumes, it could potentially be the next “big thing” in the consumer mass market after the smartphone. TLens offers several advantages related to power consumption, speed, compactness and no gravity sensitivity. poLight is therefore well positioned for market entry at an early stage, without having to outcompete a long-established incumbent technology as in the smartphone market.
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Anders9ls1
23.04.2020 kl 16:30 2439

Herlig lesning dette :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Kraamz
23.04.2020 kl 16:40 2398

Kanoonbra😁 Lite forum på meg for tiden😫 dårlig med tid🤔
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
SoriaMoria
23.04.2020 kl 17:37 2279

This also included the company’s product platform for advanced front-facing autofocus applications at minimum screen size penalty, as well as advanced back-camera solutions and other applications not directly related to imaging.

Hva kan det være som ikke er direkte «relatert to imaging» tro?
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
23.04.2020 kl 18:00 2233

Iris-gjenkjenning og fingerprint i alle fall. Isaksen bekreftet fingerprintteknologi på sms til meg for litt siden, og litt uti rapporten her står det innimellom alt at det jobbes med iris-scan. Har ikke vært så nøye gjennom alt enda, litt travelt med jobb og diverse. Pauselektyre dette her;) Skal skumlese litt mer i kveld, og jeg har funnet noen fine søkeord for å sjekke mer innen patenter: "high-speed AF" og "AF capability". Tipper vi finner noe på dette, men jeg rekker ikke så mye før til helga.

Jeg kom ikke så langt at jeg har funnet ut om han nevner noe om mva-refusjon. Om dette går i orden får i alle fall poLight tilført enda en god del millioner, sannsynligvis nok til enda et kvartal med driftsutgifter om jeg husker Q1-rapporten riktig.

Fremtidsutsiktene i rapporten er jo regelrett fantastiske! Bare det at så mange jobber videre etter Proof-OF-Concept (POC), og at så mange vendors er med videre i utvikling etter POC med barcode er jo helt supert! Får vi kun et par av disse er det vanvittig til potensiale - det er ikke bare slik at en vendor står for ett eneste produkt i porteføljen. Det vil lett kunne bli "ketchup-effekt" dersom de først implementerer Tlens i en av leserne!
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
2211
23.04.2020 kl 18:11 2201

Veldig bra dette hær. Det som kan holde kursen litt tilbake nå er usikkerheten om det blir noe av den siste emisjonen på 10 mill. Kommer det design win eller større bestillinger vil kursen gå raskt til 3 siffer etter mitt syn😅 du gjør en god jobb hær på forumet myrbakk👍
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
23.04.2020 kl 18:30 2163

Takker!
Mye artigere å lese årsrapport enn jobb ;)
Jeg fant tallene for mva som kan utgjøre mye for oss. 18,5 mill som kan gå rett inn i cash-balansen om skatteetaten samtykker til at selskapet faktisk kan tjene penger. Tror det må ringe noen bjeller der snart...

Emisjonen kan kanskje holde noen tilbake, men den utgjør ikke mer enn omtrent 2% av aksjebeholdningen. Jeg skjønner at man kanskje venter med å kjøpe aksjer pga cashmangel, og det er noen som vil kjøpe til 55 kroner for å ha lavest mulig inngang. Likevel vil jeg tro at det ikke blir tilbud om mer enn 7-9% av aksjebeholdningen vi hadde da det ble kunngjort emisjon. Jeg har brukt opp alle pengene mine på poLightaksjer når det har kommet noe inn på konto i alle fall. Sniker meg sakte oppover på lista etter hvert. Kommer det en kanonmelding med det første vil i alle fall ikke jeg sitte og gremmes over at jeg bare fikk noen få aksjer til 55 når kursen plutselig er 110.

Jeg gruer meg bare til den dagen jeg blir nødt til å selge noen aksjer. Det blir ikke lett!
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Hammers
23.04.2020 kl 18:45 2124

Ja, mye MORSOM lesning her. Dvs, JEG så bare raskt på tallene - og begynte straks å le.
Salg på 3 mill og tap på 78 mill. Dette etter salg på 1 mill og tap på 78 mill året før.

Høres ikke ut som noe gullgruve i mine ører - hvis man ikke sitter i den innerste krets og mottar skyhøye honorarer og aksjeopsjoner, tilsvarende. Hvem tenker på "smarte klokker" og annet tilsvarende i disse tider? Nå når butikkene enter er stengt eller folketomme.

2020 blir trolig NOK ET gullåret for selskapet.
Ja, men KUN hvis man sitter på toppen og melker investorenes naivitet.

Hilsen Hammers
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
BareBareH
23.04.2020 kl 19:00 2068

Ser at du har skrevet akkurat det samme på andre tråder bare med det selskapets aktuelle tall. Åpenbart at du følger newsweb og bare sverter de som legger ut negative tall. Imponerende. Den dagen du kan se deg bakover til positive tall da er kursen allerede gått noen 100% men du er velkommen som aksjonærer den dagen 🤟🏼
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
23.04.2020 kl 19:20 2028

Jeg sitter i den innerste krets, så jeg ler godt! Jeg har kjøpt aksjer i poLight, og det kvalifiserer for meg til å være i den innerste krets.

Nå mener vel både du og jeg at det er supert å være inne i selskaper som har et vanvittig potensiale i fremtiden, om det nå er om ei uke, en måned eller et år, ja kanskje til vi går av med pensjon. Jeg har vært inne med en god del kroner i VOW, og opplevde en fantastisk kapitalutvikling der, selv om det ikke så ut til å bli så mye utbytte sånn akkurat med det første... alt ble solgt til fordel for PLT. Største fordel med slike selskaper er at både VOW og PLT har sinnssykt billige aksjer dersom vi ser hva som kommer om litt.

poLight må du lese deg opp på om du vil ha grunnleggende forståelse for hva som er på gang. Og ja, jeg vet at Q1-rapporten blir bare noe bedre enn Q4 i kroner og øre. Jeg sitter long i PLT, og har store forventninger til Q3 og Q4. Vi vet at det er en tier1-vendor (kunde som omsetter for minimum 1.000.000.000$) som utvikler produkt eller produkter med Tlens som slippes i slutten av Q2 eller starten av Q3. Det vil være en mulighet for kursdobling når denne nyheten slippes. Smartklokker er bare sukkeret på havregrøten i første omgang. Strekkodelesere og Augmented Reality er det vi mest sannsynlig tjener mest på. Blant annet Microsoft har inne Tlens i et av de mest lovende patentene sine innen AR. Alle!!!de store innen barcode (strekkode) har produkter som er kommet helt til Proof-of-concept eller lengre. Dette er gøy å tenke på når vi vet at absolutt alle strekkodelesere må byttes ut de neste årene. 1D er for dårlig, og dagens lesere er ikke gode nok til å være nøyaktige på 2D. Det er ganske mange butikker, fraktselskaper, industriselskaper og andre som bruker en scanner for å registrere noe. Alle disse må altså byttes ut med en optisk leser. Da er det bare 2 teknologier som er virkelig gode. Det ene er polymerlinse (Tlens pluss Optotune/Varioptics), og det andre er væskebaserte linser. Det siste alternativet har ikke klart å utvikle linsesystemer som ikke går varme når de brukes mye, så at Tlens tar store markedsandeler er veldig sannsynlig.
Google Xiaomi Kids Watch 4 PRO så ser du forresten et bilde av hvordan en av de beste smartklokkene i verdensmarkedet ser ut... Jeg ikke smartere enn når denne kommer til Norge skal jeg i alle fall ha en selv;). Av alle produktene Xiaomi slapp på sin Mi-festival var det denne som ble trukket frem av flere tek-spesialister.

Dette kan du nesten regne som innsideinformasjon..., i alle fall så er det skrevet av en som sitter i den "innerste krets".

Jeg skal ikke overbevise deg om at du skal kjøpe noe i PLT, bare forklare hvorfor vi som sitter i selskapet har stor tro. Linjalen tar vi frem om noen måneder.
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Leifjuster
23.04.2020 kl 19:21 2027

Hammer i kjent stil!

”Hilsen Hammers” 😂😂😂
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
umbrako
23.04.2020 kl 19:51 1958

Sledgehammer ;)
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.04.2020 kl 20:02 1929

Ikke første plassen Hammer "imponerer" men det er jo godt han innser sin egen begrensning.

SOFTOX - Jeg tok en titt på regnskapet......!
Hammers
HAMMER
09.04.2020 kl 21:21 11715
Jeg er pinlig blank på regnskap og slikt,
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
23.04.2020 kl 20:17 1889

Hahaha!
Da skriver han for å få vite om det er noen som kan forklare hvorfor aksjen skal opp og frem, når tallene bakover i tid ikke viser positive tall. Da slipper han å lese seg så mye opp... Lettlurt som jeg er brukte jeg 20 minutter på å fortelle ham en liten andel av det vi har oversikt over. Nei, jeg får heller brukt tid på å analysere mer av rapporten.

Jeg har lest så mye av Hammers at jeg vet at når han sier at noe er dårlig så skal han inn, og når han skriver at noe er bra så må man undersøke om det er opplysninger som tilsier at man bør selge...🙃
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.04.2020 kl 21:25 1744

Ja, men han har jo så mange følgere at man kan bli bekymret for menneskeheten, og egen ticker er jo virkelig en høydare.
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Kraamz
23.04.2020 kl 21:27 1735

Mye god info her😊
Er mer klart enn noen sinne dette!

Dette er meget intressant!

poLight continued discussions with smartphone-related vendors concerning new and advanced design concepts based on poLight technology. This also included the company’s product platform for advanced front-facing autofocus applications at minimum screen size penalty, as well as advanced back-camera solutions and other applications not directly related to imaging.

Vi er bare i startgropen her no! De som ikke ser dette no,kommer til å gå glipp av en eventyrlig opptur! Ja vi var nede i 7 kr, noen av oss fikk kjøpt da og er nøgd med det🙂! Dette var siden veldig få hadde øya oppe for PLT og at et fond solgte seg ut på mikroskopisk volum! At noen slår sluttninger basert på at den var på 7kr er jo helt latterlig! Burde heller vært fokus på at den falt tungt ned fra 50 spørr du meg! 10 kr over epo er jo ingenting! Det er der vi er no folkens😉
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
23.04.2020 kl 22:39 1582

Denne var fin ja. Godt at det jobbes mer med smartphone. Dette avsnittet om smartphone går midt inn i patentet fra Xiaomi med fingerprintleser og under-screen-cam i telefon, som jeg håper involverer Tlens. Xiaomi kommer jo som kjent på geek-ryktebørsen til å lansere en ny modell med et "mystisk" felt, som antas har en ny fingerprintfunksjon, og sannsynligvis kamera integrert i skjermen, siden den ikke innehar noe punch-hole i front. Jeg håper i alle fall at den er på testing der. Telefonen skulle vel ikke ut før sensommer/høst om ryktebørsen har rett. (Og det pleier geek å ha. De har gode kilder!) Kan godt hende noe annet velges i denne, men dersom patentet vi har linket til tidligere er til denne så kan Tlens levere teknologien. (Som Isaksen har bekreftet).

Vi får kanskje lete etter noen iris-patenter fremover. Jeg er spent på hvem som har jobbet med Tlens her.

Ellers er det vel ikke mye vits i å analysere aksjers potensiale ut fra "all-time-low"-dipper basert på utsalg fra enkeltaktører. Da ville det sett mørkt ut for mange selskaper med lav omsetning/få aksjer på børsen, og noen store også.
Det er bare 7-8 kvartaler siden FRO var i 30, mens VOW var på 3-tallet. PLT startet som du sier på 50, så vi har bare 20% oppgang fra børslanseringen. Det har skjedd mye bare siden jeg begynte å følge med for et halvår siden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:10 Du må logge inn for å svare