BørsXtra: 45% kutt i tegningsrettsemisjon,BDRILL snakker opp NAv

Slettet bruker
PCIB 24.08.2018 kl 11:03 1184

BORR DRILLING: Borr Drilling gidder ikke å kjøpe nye rigger til USD 190 millioner stykk, når aksjemarkedet ikke priser inn like høye riggverdier i aksjekursen. En analytiker mener imidlertid at de forsøker å snakke opp sin egen NAV (verdijustert egenkapital). - Ok, så har kanskje prisen for de Singapore-riggene steget til 180 millioner dollar. Men hva er prisen for riggene hos de kinesiske verftene? Det skriver de ingenting om. Det er mange rigger til salgs i Kina. Totalt er det 89 uleverte oppjekkbare rigger i verden. På et aller annet tidspunkt kommer disse riggene ut i markedet, sier analytikeren. (FA)

NRC GROUP: SEB tar opp dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 81.

NORDIC SEMICONDUCTOR: Pareto oppgraderer fra hold til kjøp og øker kursmålet til NOK 60 (50).

SAS: SP1M nedgraderer fra kjøp til nøytral med kursmål SEK 17.

PGS: Société Générale nedgraderer fra kjøp til hold og kutter kursmålet til NOK 40 (42).

SOLSTAD OFFSHORE: Konsernsjef Lars Peder Solstad ser en stadig bedring i etterspørselen etter rederiets tjenester i alle segmenter selv om det er noen forskjeller geografisk. Solstad venter at ordreboken vil stige jevnt og trutt i 2019. Det er særlig innen subsea-segmentet han ser bedring, og her er det også tegn til rateoppgang.- For kontrakter som vi diskuterer med våre kunder for 2019, og spesielt 2020, ser vi at ratenivået er langt bedre enn for tre måneder siden, sier konsernsjefen, og betegner betingelsene som på bærekraftige nivåer (FA).

DOF: Ifølge DOF faller ikke skipsverdiene lenger. Finansdirektør Hilde Drønen håper det er et tegn på et bedre offshoremarked. Hun viser til anslagene som hun jevnlig får fra skipsmeglere, som nettopp viser at nedgangen har bremset helt opp. Drønen er fortsatt bekymret for tilbudsoverskuddet i markedet, spesielt i Asia, men i likhet med Solstad Farstad-sjefen ser også DOF tegn til bedre markeder. – Vi ser at markedet har startet å bli bedre, særlig i Nordsjøen. (FA)

SALMAR: Kepler Cheuvreux øker kursmålet til NOK 415 (370), gjentar hold. 8 av 10 analytikere venter nå kursfall med kursmål i snitt 20 prosent under børskurs. (FA)

PCIB: Selskapet foreslår til selskapets generalforsamling å hente NOK 360 millioner i en tegningsrettsemisjon til kurs NOK 30. Dette er knappe 45% under gårsdagens sluttkurs. Emisjonen garanteres fulltegnet der garantistene skal motta 3,5 prosent garantiprovisjon. Det foreslås at aksjonærer per 14 september skal motta tegningsrettene og rettene vil børsnoteres. I skrivende stund har PCIB-kursen falt 23 prosent – til NOK 41.

ABG ANBEFALER: Analytiker Lukas Daul i ABG anbefaler kjøp av Odfjell Drilling, Northern Drilling, Awilco Drilling, Golden Ocean og Frontline.

MULTICONSULT: Nordea kutter kursmålet til NOK 85 (100) – gjentar kjøp.

REC: HSBC oppgraderer fra selg til hold, kursmålet dog redusert til NOK 0,80 (0,85).

BERGEN GROUP: Norne kutter kursmålet til NOK 1,7 (1,8) – opprettholder hold.

HØEGH LNG: Nordea kutter kursmålet til NOK 62 (66) – gjentar kjøp.

9,2 MILLIONER TEGNET: ContinYou er ute i markedet og skal hente NOK 15-25 millioner i en emisjon. Det er kommet tegninger for NOK 9,2 millioner så langt. Selskapets produkt er en helseklokke til stor nytte både for privatpersoner og offentlige institusjoner. ContinYoy planlegger notering på markedsplass i 2019. På mandag kl 13 avholdes en investorpresentasjon i Oslo der du kan delta ved å registrere ditt oppmøte her https://www.eventbrite.com/e/investorpresentasjon-continyou-oslo-tickets-49355332127 Presentasjonen blir også live streamet til InvestorPitch-kanalen på Facebook https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge der altså alle kan følge den. Legg gjerne inn spørsmål både før og under sending – Continyou har allerede svart på noen i XI-kanalen - https://www.xtrainvestor.com/channel/investorpitch-norge
Redigert 18.01.2021 kl 23:22 Du må logge inn for å svare