PGS: Nå er det kroken på døra


Masdal påpeker at markedet ser tøft ut. Knyttet til markedskommentarene fra PGS torsdag er DNB-analytikeren skuffet over at selskapet ikke har skaffet seg mer arbeid i ordrereserven siden årsslutt.

- Fallet i oljeprisen og koronaviruset er en hendelse knyttet til mars, men de fikk ikke noe arbeid i januar eller februar heller. Det gjør at de er i en veldig sårbar situasjon og potensialet for at dette kan bli veldig stygt for dem er økende for hver dag som går, sier han.

Det underliggende problemet til PGS er at de i et normalisert marked fortsatt ikke tjener penger, sier DNB-analytikeren videre.

- Når ting er veldig bra så tjener de gode penger, men de har slitt med inntjening i ti år. Det er veldig uheldig at denne situasjonen kom, sier han.

Uten refinansieringen hadde PGS vært konkurs allerede, mener Masdal.
Redigert 24.04.2020 kl 06:53 Du må logge inn for å svare

Det gir ikke mye mening å sammenligne høy omsetning og bratt fall ved nyheter (Corona), med høy omsetning i en sluttauksjon uten nyheter og utslag på kurs. Synes det var litt merkelig at det står igjen 4 millioner på kjøpersiden. Vi må vel alle bare vente litt før vi får svarene. Ellers var jo oljen solid fredag kveld. Det bør være en god fremtid for PGS de neste årene, tror jeg. Ikke umulig at det er en større aktør som tar sats i disse tider.
Redigert 30.05.2020 kl 14:58 Du må logge inn for å svare

Legger inn litt status i alle trådene som angår selskapene i Statusoversikten. Håper noen kan oppdatere dersom noe ikke er korrekt da jeg tror kontrakter er triggeren for kursutvikling generelt.

Ser følgende når det gjelder Shearwaters seismikk skip med hvor de jobber i parantes:

Amundsen(Norge), Geo Coral(Fortsatt i Australia men 26 dager gammel oppdatering), Geo Caribbean(Brasil), Emerald(GoM), Diamond(ankommet Galveston i slutten av Mai og regner med de skal i jobb i GoM) og Amazon Warrior(på transit fra Argentina til 1mnd jobb i UK i følge melding). Disse er eller skal i jobb uten at jeg vet hvor mye som gjenstår av de forskjellige oppdragene.

Oceanic Vega(på transit, I opplag?), Oceanic Sirius(på transit, I opplag?) og Polar Empress(på transit til Gibraltar, I opplag?). Alle disse er ferdige og ingen nye jobber er meldt på lenge. De øvrige ligger i opplag eller til ankers rundt om og liketil Amazon Conqueror som har deres siste ISOMETRIX STREAMER TECHNOLOGY som fortsatt ligger uten jobb til ankers i Australia.

POLARCUS

Alima i jobb utafor Borneo men oppdateringen er 15 dager gammel mens Adira er i jobb for TGS utafor Ålesund. Asima ligger til ankers i Darwin siden 21.Mars mens Naila ligger på Las Palmas siden 7.April. Naila venter vel fortsatt på at jobben i Brasil skal starte opp. I tillegg skulle de vel få Vyachesav Tikhonov tilbake fra russerne ila Mai og vil da ha ytterligere en båt de må prøve å få arbeid til.

PGS

ang PGS-skipene; Ramform Hyperion er på transit til Suez så da skal vel de gå gjennom kanalaen og har de fått en jobb i Europa som ikke er meldt? Ramform Tethys er på jobben i Barentshavet, Ramform Atlas er på jobbene i Canada som var meldt, Ramform Titan på jobben i Brasil men skal videre til Canada er det meldt, Ramform Sovereign på jobb i Angola og Ramform Vanguard på jobb i Nordsjøen og i følge NPD skal de gjøre flere jobber der, Sanco Swift og PGS Apollo legges i opplag. I motsetning til Polarcus som jeg skrev om i PLCS-tråden så ser det ut som PGS har mye større backlog men det er vanskelig å vite ettersom de vanligvis sjelden melder oppdrag i motsetning til Polarcus og Shearwater.

SEABIRD

Til slutt kan man nevne at ifølge Vessel Finder har Seabird ingen båter i jobb. Nordic og Voyager er på transit og ettersom ingen jobber er meldt betyr det vel at inntektene så langt i q2 er de 5 ukene Nordic har vært i jobb.
Utviklingen er jo ganske typisk i og med at selskapene trekker seg ut fra Asia som alltid blir det dårligste betalte markedet når etterspøselen går ned. Videre er det verdt å merke seg at det er kun Geo Caribbean igjen i hele Sør-Amerika som en følge av Covid situasjonen. Leste forøvrig at Petrobras hadde stengt ned 43 installasjoner som en følge av lav olepris og bemanningsproblemer pga Covid. Tror nok Markedet i Brasil er kaldt for en god stund, ihverfall ut året slik det ser ut nå.

Ut fra dette er vel fortsatt PGS som har mest å glede seg over så får man se om det blir meldt jobber fra noen i den nærmeste framtid noe som bør bli triggere i dette markedet.
NERF
30.05.2020 kl 16:24 3735

God input, rogerhest. Takker.
Matsern
30.05.2020 kl 17:06 3702

Det er flott med skip i aktivitet, men det forteller bare halve sannheten. Noen skip samler inn data for egen regning, som de håper å selge seinere. Så var det dette med priser igjen da. Når skip må sendes i opplag, så er det neppe fordi prisen per km2 for streamerseismikk er levelig😉
Matsern
03.06.2020 kl 11:03 3289

Oljeprisen har steget 3 dollar på noen dager, nå tror noen at alt er endret 😂
Bmwi8
03.06.2020 kl 11:08 3263

Den har vel strengt tatt endret seg 100% på en måned, og det endrer faktisk alt. Ikke for Magseis. Det er ett lost case men for Pgs ser det mye lysere ut nå.
Matsern
10.06.2020 kl 00:01 3051

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2020/06/08/7535846/losning-droyer-for-pgs

PGS håper å kunne dytte på gjelden. Ingen ved sine fulle fem i bankene vil godta dette. PGS går snart tom for kontanter i følge analytiker. Markedet for streamerseismikk er pill råttent.

Oslo (TDN Direkt): PGS risikerer å gå tom for kontanter og det er kritisk at de kommer til enighet med bankene bak selskapets rullerende kredittfasilitet (RCF) for å overleve.

Det sier analytikere til TDN Direkt torsdag.

- Det er krise dersom ikke PGS kommer til enighet om en utsettelse av reduksjonen i kredittfasiliteten, sier analytiker Jon Masdal i DNB Markets til TDN Direkt torsdag.

Tulling! Det er jo gammelt
zzzzzz
10.06.2020 kl 07:58 2661

Ingen bank "ved sine fulle fem" vil slå PGS konkurs dette vet alle, PGS kommer til enighet med bankene som har for mye å tape ved konkurs. Oppgangen som vi har hat siste uke viser hva vi har i vente. Oljeprisen gikk litt ned, da følger PGS etter, oljepris opp da vil den gå mye opp, ikke verre enn det.. Olje prisen kommer til å gå opp utover året, ser ingen fare med denne aksjen.

at dere gidder å svare Marsern, en fjortiss uten kunnskap og penger.
la den personen bare snakke om PGS, jo bedre er det, men det skjønner ikke Matsern.

PGS i 7 kr i dag?
Matsern
10.06.2020 kl 08:36 2474

Den substansløse haussingen fortsetter i PGS, helt uten at det overhode der noen underliggende fundamentale drivere. PGS skal i retning 1kr, de mangler finansiering og streamermarkedet er helt ræva.

PGS/Mseis= Mindreverdighet komplekser og gjør seg gjeldende i dette forholdet siden PGS har stor positiv interesse blant investorene og lille magseis blir hauset på alle tråder. PGS blir snakket ned på alle tråder som Matsern legger ut. Kopimaskinen lever i beste velgående og gamle innlegg blir som nye.
Redigert 10.06.2020 kl 09:00 Du må logge inn for å svare
Matsern
26.06.2020 kl 19:20 1845

Nå er det bare å vente på krisemelding
Matsern
29.06.2020 kl 14:41 1631

Er det mulig?! 2D faktisk 😵😅 sbx sitt spesialområde som de omtrent ikke har arbeid på
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2020/06/29/7542272/pgs-inngar-samarbeid
Redigert 29.06.2020 kl 14:42 Du må logge inn for å svare

Krisemeldingen har vel aldri vært nærmere for Magseis. Den nærmer seg kollaps. Sikkert på grunn av uhemmet hausing. Kjøp PGS
Redigert 29.06.2020 kl 15:33 Du må logge inn for å svare
sjakk
29.06.2020 kl 21:27 1344

IO har litt cash, negativ egenkapital, og halvparten av den "kapitalen" er goodwill. Selv med mye cash, så hjelper ikke det stort når fordringer er ca 3x cash.
I sånn selskap er PGS bunnsolid og nesten likvid.
Matsern
30.06.2020 kl 23:04 1067

Ingenting innen streamerseismikk er likvid. Det handler om å overleve. Snart kommer krisemeldingen i PGS og kursen stuper mot 1kr.

Matsern... ble vi ikke enige om at du skulle slutte å skrive det samme om og om igjen? Hvis du får rett angående krisemeldingen, så trenger du ikke å ha 200 innlegg med samme innhold for å vise til at du forsøkte å komme med en advarsel. Kom heller med noen nyheter som vi kan basere diskusjonen på.

Her er mine tanker rundt denne aksjen.
- Emisjon på dagen kurs er lite aktuelt. Hvis vi beveger oss opp mot 7 kr igjen før en endelig avklaring med lånegiverne bør vi være mer oppmerksom på dette alternativet.
- Slik markedet er i dag tror jeg en avtale med kreditorene er på plass før 1. sept. Hvis vi markedet fortsetter nedover, og oljeprisen stabiliserer seg under 37$ fatet, ja da øker risikoen for at noen setter ned foten. Fortsetter vi med dagens priser eller oppover, ja da har jeg stor tro på at bankene blir med på reisen videre.
- Store negative triggere kan sende kursen ned til 2 kr på kort sikt.
- Store positive triggere kan sende kursen opp til 10 kr på kort sikt.

Det er stor risiko, men jeg liker det. Jeg velger å ta ett lodd, for uansett om vi går ned til 2 kr, så vet jeg at om noen år så vi over min snittkurs igjen. Jeg kommer til å tjene penger på PGS, spørsmålet er bare hvor lenge jeg må vente.
Matsern
01.07.2020 kl 08:52 821

Her har du en nyhet

PGS: SEB NEDGRADERER TIL SALG FRA KJØP, KURSMÅL 2 (6)

Oslo (TDN Direkt): SEB nedgraderer PGS-aksjen til salg fra tidligere kjøp samtidig som kursmålet på aksjen nedjusteres til 2 kroner fra tidligere 6 kroner.

Det fremkommer av en analyse fra meglerhuset tirsdag.

SEB trekker frem forverrede markedsutsikter som setter press på balansen i selskapet. Ifølge meglerhuset vil PGS være i brudd med gjeldsgradslånebetingelsene i tredje kvartal og har ikke nok tilstrekkelig likviditet til å betale forfallet på 135 millioner dollar i den rullerende kredittfasiliteten (RCF) i september.

"Ettersom bankene under denne transjen ikke gikk med på å forlenge forfall tilbake i januar, i et betydelig bedre marked, forventer vi at PGS må hente finansiering fra andre kilder. Dette kan bety at de igjen må snu seg mot aksjonærene", skriver SEB.

PSP, finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Det er rimelig fornuftig vurdering. Virker som andre relaterte aksjer sliter betraktelig mer for å investorene til å kjøpe. Ser at Mseis har sunket som et lodd siste ukene. Det er nok utfordrende for selskap med liten omsetning og henge med..

Dette er ikke en nyhet i mine øyne. Alt i meldingen er kjent fra før av, og kort oppsummert det som er årsaken til at PGS har falt nesten 80% de siste 6 mnd.

Det er rimelig fornuftig vurdering. Virker som andre relaterte aksjer sliter betraktelig mer for å investorene til å kjøpe. Ser at Mseis har sunket som et lodd siste ukene. Det er nok utfordrende for selskap med liten omsetning og henge med..
Matsern
01.07.2020 kl 09:58 638

SEB mener PGS-kursen skal ned 47%
KimLee
01.07.2020 kl 10:02 628

Tror PGS også kommer til å satse på OBN snart.
Det kan de enkelt gjøre ved å kjøpe opp OBN selskap.
Man skal ikke se bort fra at Magseis blir oppkjøpt av PGS.

SEB er ute etter billige aksjer.
de ser at oljå går oppover og skrik etter leting etter olje gjør at de vil billigere inn.
en ting må man ha i bakhode, gjør det motsatte av det enkelte megler hus lirer av seg, kjeltringer finnes det nok av.
her er det bare å kjøpe med begge hendene.
alle solemerker sier at PGS skal oppover.
Odi.1
01.07.2020 kl 12:53 423


Nye kursmål på 2 kr
Blir nok å belage seg på en større restrukturering av dette her nå.
Brenner CASH "100usm" + gjelds oppgjør = Problemer
aibo
01.07.2020 kl 13:12 356

Føles ikke lenge siden Fin. dir kjøpte 50.000 aksjer til 6.55 i mars.
Utrolig hvordan markedet kjenner lukten av blod som haier..
nemi's
01.07.2020 kl 13:18 337

Umulig å selge seg ut her nå uten å kræsje kursen.

Alle som har kjøpt over 2.5 kr må regne penga som tapt.

En nærstående emisjon er eneste løsning. For dem som gidder å ta ansvaret for dette totalhavariet av et selskap, enda en gang. Og de stakkarne skal ha godt betalt. Blir ikke mye hyggelig for dere.

Nedgraderingene kommer på løpende bånd nå. Ikke så underlig, når ledelsen forteller at salgsinntekter ikke finnes, og at konkursfaren er overhengende om få uker. Vær glad oljeprisen er skyhøy. Dette kan bli verre.

For en sommer dere har i vente!

DNO, du har rett, PGS ligger nok an til gode jobber her.

Kanskje vi får en mega positiv overraskelse 9 Juli;O)
Da er det dumt å ha solgt seg ut.
Mulig oljefunn i en av undersøkelsene de har gjort også...
hjelpes, INGEN skriver om det som er positivt, bare for å få billige aksjer til seg selv.