Kursutvikling før og etter emisjon


Dagens melding om sterkt rabattert emisjon gir grunnlag for panikk blant de korttenkte. Dette er noe av grunnlaget for til dagens kraftige kursfall
Opplysninger om et lengre tidsperspektiv i forhold til hva mange hadde håpet på, bidrar også Da kan det være greit å minne om at antall pasienter som må behandles samsvarer ganske godt med Arctic sin analyse!
At emisjonskursen ble så lav, er ganske typisk for et selskap i denne fase. Garantistene vil tjene mest mulig. I denne forbindelse må man huske på at avklart finansiering gir et langt bedre utgangspunkt i forhold til potensielle kommende partnere! Derfor er dagens finansieringsløsning antagelig det beste for aksjonærene på litt sikt.

Det er nok også mange eksisterende aksjonærer som ikke har råd til å fulltegne sine rettigheter. Dermed selger man ut en del aksjer for å skaffe seg midler til emisjonen.

Om noen dager vil dette roe seg og kursen vil i større grad preges av de forventninger som førte til at de store garantister stilte opp!

FimaChem er nå sikret sin videre utvikling. Denne høsten vil dog mest sannsynlig bli preget av forventninger til FimaVacc og FimaNac!
Redigert 24.08.2018 kl 11:22 Du må logge inn for å svare

Og der ser vi tre tallet.., ser ikke veldig lovende ut dette..

Ettersom du skriver "Da kan det være greit å minne om at tidsperspektivet samsvarer ganske godt med Arctic sin analyse!" gjentar jeg mitt innlegg fra tidligere i dag:

"Jeg er positiv til PCIB og har lite i mot emisjonen, men den åpenbare skuffelsen i dag var lengden/tidsbruken på GGK-PP2.

Arctic anslo følgende:
"We assume the full study will take up to two and a half years in total, but expect meaningful read-outs and the clarification and/or possibility for accelerated/conditional approval after some 15-18 months. Taking into account time for proceedings of the New Drug Application (NDA) and approval, this could result in marketing authorization in 2H21, and first sales toward early 2022, which is our base case assumption. We do emphasize that this is still very hypothetical and that the expected near-term presentation of the pivotal trial design, as well as clinical efficacy shown later on, will give more clarification on timelines and allow for more precise modelling of our base case."

Dagens guiding fra PCIB:
“The pivotal study is expected to start early in 2019, with an interim analysis of progression free survival and objective response rate for potential accelerated/conditional approval available approx. 36 months after initiation.”

_________________

15-18mnd. vs 36 mnd. må sies å være en betydelig forsinkelse."

I går var PCIB priset til over 1,3 milliarder.

Gitt at man hensyntar 12 millioner nye aksjer og 360millioner inn i cash så er PCIB snart priset til det samme som i går - bare at selskapet nå vil være fullfinansiert. Akkurat nå er jeg glad jeg har holdt igjen midler - for her må det handles! :-)

(Og ja, er litt utsettelser og kun 2 overlevende igjen fra cohort 4 + 1 overlevende igjen fra cohort 2, men totalen er fortsatt positiv)
rockpus
24.08.2018 kl 11:23 9217

donkeykong

Jeg kimsa litt der ja. Det var antall pasienter som samsvarte ganske godt. Har redigert mitt første innlegg.
aborum
24.08.2018 kl 12:06 8988

Læg mærke til hvordan kursudviklingen er i andre selskaber, der foretager emission. Det er så godt som sikkert at kursen vil falde til, eller under, emissionsniveauet eftersom eksisterende aktionærer har tegningsret. Der er ingen grund til at tro at alle aktionærer ønsker at øge deres eksponering, ergo sælger mange som minimum den portion, de forventer at samle op på lavere kurser.

I NANO og TRVX faldt kursen betydeligt under emissionsniveau med efterfølgende tegningsret (reperation) for eksisterende aktionærer. Jeg afventer personligt indgang omkring 27,50.
rockpus
24.08.2018 kl 12:19 8932

aborum:

Kjenner du ikke historien ved forrige emisjon? Mener å huske at emisjonen ble satt på 5 kr samtidig som børskursen var 10. Kursen falt aldri lavere enn til 7 kr før den etter kun uker var oppe i 20 kr.. Korriger meg gjerne om jeg tar feil.
Nano har foretatt selskapsvennlig emisjon mens PCIB har foretatt aksjonærvennlig emisjon, for å si det enkelt..

Ble satt til 7kr og kursen lå vel aldri under 10 kr. Det samme skjer nå. Tviler på at kursen går noe særlig under 40kr
Redigert 24.08.2018 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
Computum
24.08.2018 kl 12:45 8756

Slutt på panikksalget? Regner med vi kan få en rekyl mot slutten av dagen.
Ebit
24.08.2018 kl 12:50 8681

Hvilken dato må en sitte på aksjer i PCIB for å få være med på emisjonen??
rockpus
24.08.2018 kl 12:54 8638

Ebit:

"Shareholders in the Company as at close of trading on Oslo
Børs on 14 September 2018 (as evidenced in the VPS shareholder register on 18
September 2018, being the "Record Date"), who may lawfully participate in the
Rights Issue ("Eligible Shareholders"),..."
rockpus
24.08.2018 kl 15:47 8412

Da feiget jeg ut i dag. Klarte ikke en gang å overbevise meg selv med åpningsinnlegget her. Velger uansett å spille med åpne kort. Hva som fikk meg til å ombestemme meg?:
Sammenligningen med forrige emisjon er ikke relevant likevel. Den gangen var vi inne i en tidligere fase i selskapet på langt lavere verdigrunnlag. Vi fikk en tilsvarende oppgang som Nano fikk høsten 2016.
Denne emisjonen har dermed langt større sjanse til å bli lik for aksjonærene som den siste Nano emisjonen ble.
Et annet moment var forsinkelsene som nå ble annonsert. Jeg tar ikke sjansen på en ørkenvandring i en tid der markedet er overmodent for en kraftig negativ korreksjon.
Mange har nok et håp om gode nyheter på neste ukes Q2 og podcast. Dette er det liten grunn til. Det vi ventet og håpte på kom jo frem i dagens emisjonsmelding, dog med en skuffende forsinkelse. Dermed er det svært lite sannsynlig med overraskelser på den positive side neste uke.
Jeg spør samtidig meg selv: Hvorfor måtte PCIB gå helt ned til kun 30 kr for å få garantister på plass, dersom gjennombrudd på noen felt var rett rundt hjørnet??
bateman
24.08.2018 kl 16:25 8271

Hva mener du med gjennombrudd Rockpus? Du har vel hele tiden vært klar over at Pcib må kjøre PF2?
Og hvorfor skulle garantistene gå med å stille med penger til 53kr? De har helt sikkert emisjonene i Targovax og Nano friskt i minne. Og når aksjonærene i Pcib ikke har økonomisk ryggrad til å løfte dette lasset selv, så måtte Ronny og Per ut på tiggerferd, og da kunne ikke Pcib stille krav og betingelser. Sånn er det Rockpus, de minste blir alltid rævkjørt, og spesilelt de fattigste.
Redigert 24.08.2018 kl 16:26 Du må logge inn for å svare
rockpus
24.08.2018 kl 16:28 8199

"I denne forbindelse må man huske på at avklart finansiering gir et langt bedre utgangspunkt i forhold til potensielle kommende partnere! Derfor er dagens finansieringsløsning antagelig det beste for aksjonærene på litt sikt."

Også her gikk jeg litt for fort frem i min optimistiske vinkling. Dette var selvsagt ikke den beste løsning. Greit nok at man stiller sterkere overfor potensielle partnere når man selv klarer av finansiering. men den beste løsning hadde vært en rettet emisjon mot en større aktør, og ikke kun at en slik aktør garanterer for emisjonen. Det er stor forskjell på de to varianter. Hvorfor klarte man ikke å få inn en strategisk partner i en så rimelig emisjon?
rockpus
24.08.2018 kl 16:32 8121

bateman

"Hva mener du med gjennombrudd Rockpus?"

Jeg mener gode kursdrivende nyheter som vi alle har ventet på i lang tid. Nå er det tydelig at vi må vente enda lenger enn det vi senest i går trodde.
bateman
24.08.2018 kl 16:44 8021

Det kommer nyheter i midten av oktober, er ikke det godt nok for deg?
Eventuelt kan det komme før, det vet du ingeting om.
Og som du sikkert vet, så sliter alle selskapene i Radforsk porteføljen med forsinkelser. Vi husker vel alle hvordan det gikk med Nano i 2015, de skulle vel nå markdet i 2017, gikk ikke helt etter planen det.
Biotek bransjen i Norge er veldig prematur, og det mangler kompetent arbeidskraft her, det begynner å bli ganske tydelig for oss som følger denne bransjen tett.
Eneste norske biotekselskapet som klarer å levere i henhold til egen guiding er BergenBio. Men de har ikke Radforsk sin klamme hånd over seg.
Redigert 24.08.2018 kl 16:50 Du må logge inn for å svare
rockpus
24.08.2018 kl 16:51 7954

Det er risikoen for videre kursfall grunnet emisjonen jeg ikke vil ta.
bateman
24.08.2018 kl 16:57 7899

Kursfallet er vel i grunnen tatt ut nå. Nå er jo katten ute av sekken.
bateman
24.08.2018 kl 17:05 7829

Kursfallet er vel i grunnen tatt ut nå. Nå er jo katten ute av sekken.
TyrionIV
25.08.2018 kl 03:07 7383

Rockpus: Mine tanker vedrørende strategisk partner eller rettet emisjon?

Rettet emisjon kunne de vel kjørt mot garantistene dersom denne formen for emisjon hadde vært mest ønskelig(?), men slik jeg ser det vil jeg tro de ønsket å gi fortrinnsrett til eksisterende aksjonærer -- det synes jeg er aksjonærvennlig.
Antar at grunnen til at emisjonskursen settes så lavt som 30 henger noenlunde sammen med at det er fortrinnsrettet. Jeg (antar bare) at en evnt rettet emisjon kunne gitt høyere aksjepris, siden kjøperne da er garantert å få aksjene de ønsker og eksisterende aksjonærer hadde hatt vanskeligere for å godta kr 30 i en utvanning.. (Men her er jeg på dypt vann)

Hva gjelder strategisk partner/ (regner med du mener partneravtale da?), så er dette noe jeg tror må modnes over tid og at diskusjoner etc ift dette foregår over lang tid. Jeg vil også tro det er lite fruktbart å "tvinge" gjennom dette like før oppstart av et pivotalt studie der behovet for finansieringen av studiet ennå ikke er dekket. Det vil ihv være et strategisk dårlig utgangspunkt for forhandlinger. Jeg tenker det er bedre å lene seg tilbake, få finansiering på plass og la dette gå sin naturlige gang og slå til på mest gunstige tidspunkt for Pcib)

Enig i at den kortsiktige risikoen på aksjekurs er vanskelig å vurdere. Den høye omsetninga i dag gjør det ikke lett å spå neste uke, men det finnes ihv kjøpere der ute. Tror det er endel som har ventet på en skikkelig kjøpsanledning her.
Jeg tenker litt motsatt av deg ift til kjøp/hold/selg -- for min del helte det mer til at jeg synes det fundamentale fortsatt er såpass sterkt at jeg velger å sitte, så har vurdert annerledes enn deg der..
bateman
25.08.2018 kl 07:50 7273

Et meget fornuftig innlegg av Tyrion!
25.08.2018 kl 08:58 7158

Eg har en bemerkning:

Eg syntes det er lenge til ex dato, det burde vært de aksjonærene som var inne fredag morgen som fikk tilbudet.

Ikke de som kjøpte fredag får tilbud om å kjøpe til 30kr.
25.08.2018 kl 08:59 7158

Eller de som kjøper frem mot ex dato
fabian2
25.08.2018 kl 09:04 7116

Fortrinnsrettet emisjon kontra emisjon er jo en gest til både gamle aksjonærer, og nye som vil inn. PCIB er sine aksjonærers venn , uansett hvordan man vrir eller vender på dette. Kursen ved lukning fredag var i realiteten 54.70

Enig i at emikurs var noe lav, og garantiprosenten noe høy, men caset er jo minst like godt som før. Man får 0,48 aksjer til 30 kroner og da ender man utpå ca 45 kroner mot de 53 den stod i. Vi er altså nesten even steven allerede. Jeg tror også PCI har godsaker å komme med 30.8 som vil gjøre det interessant å komme innafor murene igjen.
fabian2
25.08.2018 kl 09:28 7021

Medlem av styret kjøper aksjer for en million kroner. Klart han har ikke peiling på hva som kommer , han vet jo ikke mer enn oss andre, HA HA HA..:) " Du kan no titta" som bergenserne sier

fabian2, han har ikke kjøpt aksjer, men garantert for 33000 aksjer noe som tilsvarer en million om emisjonen ikke blir fulltegnetegnet.
Stor forskjell på å kjøpe og å garantere, emisjonen på denne lave kursen blir garantert fulltegnet
fabian2
25.08.2018 kl 09:54 6929

Ja , der slurvet jeg. Beklager....... For øvrig: tror ikke det skjer så mye med kursen nå , i ukene fremover.
fabian2
25.08.2018 kl 22:34 6574

Forrige emisjon ble også satt langt under datidens aksjekurs , og det var mange pessimister som spådde undergang...…... resultatet var mangedobling av kursen på få måneder...... Går det også slik denne gang ?...…. Regner med det som særdeles sannsynlig.
rockpus
25.08.2018 kl 23:30 6463

TyrionIV

Tror du virkelig at denne emisjonens opprinnelige hensikt var å begunstige eksisterende aksjonærer med lav kurs??
Selvfølgelig hadde selskapet primært ønsket å rette emisjonen mot strategiske investorer med faglig og økonomisk tyngde til å kunne hjelpe pcib mot mål. Selvfølgelig hadde også pcib ønsket å kunne gjøre dette med minst mulig utvanning!
Denne emisjonen er dessverre en følge av den skuffende fremdriften som selskapet nå måtte melde. Dermed måtte man helt ned til denne ekstremt lave emisjonskursen.
Å stille som garantist for slike betingelser som i dette tilfellet krever ikke spesielt sterk tro på selskapet..
Legoland
26.08.2018 kl 00:11 6385

Etter aa ha svelget og fordöyd annulleringen av det gjentatte utsagnet om at melding om BP-partner og kapitalforhöyelse skulle komme samtidig, tygger jeg fremdeles paa de 3,5% som garantistene kasserer for aa stille opp som garantister for en komplett kapitalutvidelse. Siden risikopremien paa 3,5% er oppsiktsvekkende höy, skulle det tilsi at risikoen for aa maate traa til ogsaa er höy.
En utvidelse av aksjekapitalen med 50% er mye aa svelge for markedet. Men at mange av de störste eierne mener aa maatte ha en saa höy premie for en inngang paa 28,95 (30 minus 3,5%) har gjort meg ettertenksom. Med en kurs paa 45 + en til 30 tilsier en kostpris paa 40 pr stk for 3. Er det en god pris for videre kjöp, redusering eller exit?
bateman
26.08.2018 kl 00:49 6332

Rockpus og Legoland, hvorfor er dere så opphengt i disse prosentene? Ja, det er umusikalsk og urettferdig, men i det store bildet er dette bare en bagatell. Dere klarer ikke se det store bildet her.
Konsortiet stiller et krav om betaling for å stille sikkerhet. Og det gjør de for det de kan, Pcib sin kasse er praksis tom og var på desperat pengejakt. Hadde Pcib hatt en bedre kontantbeholdning, så kunne man ventet med å hente penger til PF2 var i gang og data fra både fimaVacc og extension studiet var klart, og da til mye høyere kurs.
Og som jeg har sagt tild dere tidligere, hvor lett tror dere det er å friste norske investorer og kapitalister til å delta i en emisjon nå man ser på hva som har skjedd etter emisjonene i Targovax, Nano og

Klarer dere ikke ta dette innover dere? Pcib sin kasse er tom, selskapet MÅ ha mere penger for videre drift. Når man er i desperat pengenød blir gode råd dyre, og pengene rår. Da kan kapitalistene diktere kravene i emisjonen. Det var noe helt annet når Targovax og Nano hentet penger i 2016 og 2017, da hadde de velfylte kasser, men hentet penger for de det var en god mulighet.
Pcib er i pengeknipe, og da var dette den beste muligheten. Og husk, etter emisjonen har Pcib trykket bedtydleig færre aksjer enn nevnte selskaper og kommet like langt eller lengre i sine utviklingsprogrammer.

Og i forhold til forsinkelsene, så er det snakk om måneder. Opppsart av PF2 visste vi kom til å bli i slutten av 2H 2018, når er det tidlig 2019, ingenting å stønne og bære seg over. Pcib er lite selskap med veldig tight organisasjon og begrenset med ressurser, da sier det selv at man blir ekstra sårbar og utsatt for ufortusatte hendelser. Etter emisjonen er Pcib godt kapitalistert og jeg forventer at noen av pengen brukes til bedre prosjektstyring og prosjektoppfølging.
Redigert 26.08.2018 kl 00:59 Du må logge inn for å svare
TyrionIV
26.08.2018 kl 04:00 6344

Nei, Rockpus. Jeg tror denne emisjonens opprinnelig hensikt var å hente inn kapital nok til å fullføre et pivotalt fase2-studie på gallegang for å kunne nå fram til kliniske resultater som vil gi markedstilgang.
Jeg kan ikke se at jeg har skrevet noen plass at emisjonens opprinnelige formål var å begunstige eksisterende aksjonærer og jeg synes ikke du skal prøve å tillegge andre en mening de aldri har ytret.

At du ønsker en rettet emisjon, betyr ikke at alle andre er så interessert i å se at en tredjedel av selskapet selges for 360 mill så langt ut i det kliniske løpet. Jeg, for en, er ihv glad for at jeg får en mulighet til å forsvare min eierposisjon. Jeg tror det er mye viktigere at de får en partner på kroken innen 4-5 år og iom at det er ytret noen ord fra ledelsen om at det allered finnes interesse for gallegang blant andre farma, så tror jeg det er fokuset man bør ha for utviklingen fram mot en evnt markedsadgang. Om dette er tilfelle og resultatene fortsetter å tale for seg selv tror jeg ikke det har så mye å si om man har såkalte "strategiske investorer med faglig og økonomisk tyngde" inne i selskapet eller ei 4-5 år før markedet er nådd. Å forhandle med andre farma greier nok ledelsen sammen med konsulenter og styret. Det hadde selvfølgelig ikke skadet, men prisen å betale med så høy utvanning gjør at jeg synes fortrinnsrettet emisjon til eksisterende aksjonærer er en bedre løsning.
(Den rettede emisjonen Nano hadde i 2016 er mer etter min smak - der de fikk inn 500 mill til 10 % utvanning..)

Ps: Skal jeg tolke av det du skriver at du trodde denne emisjonens opprinnelige formål var å begunstige såkalte strategiske investorer med "faglig og økonomisk tyngde" og ikke hadde noe med ønsket om å finansiere et pivotalt fase 2?

Legoland. Det virker som om det er gjengs oppfatning at 30kr er billig og til en betydelig rabatt jf bla DN artikkelen. Stemmer dette vil markedet tilpasse seg det, som betyr at kursen ikke skal helt ned til 30kr.

At ble gitt høy premie og lav kurs tror jeg er pga PCIB var presset og hadde ikke "noe valg". Ser frem til å høre forklaringen rundt dette. De kliniske dataene er fortsatt kruttsterke dog med lavt pasientgrunnlag. Nærmer kursen seg 30 kr kjøper jeg mer i tillegg til å overtegne senere.
focuss
26.08.2018 kl 09:37 6064

Jeg antar at dagens aksjonærer er sterkere i troen på PCIB en garantistene. Tror det er grunn til å tro at en andel av garantistene blir kortsiktige og ønsker å sikre litt gevinst så raskt som mulig. Regner derfor med at kursen kan falle mot emisjonskurs etter emisjonen. Noen vil mene at det ikke vil skje og referere til situasjonen ved forrige emisjon. Da er det viktig å huske at forrige emisjon kom rett i etterkant av at PCIB ble innvilget Late Breaking Abstract ved en konferanse basert på resultater som Snøffelen karakteriserte som "stunning" Dette ga voldsom energi til aksjen og selv jeg kastet meg på og kjøpte PCIB aksjer på 5 tallet. Det priset PCIB til så vidt over 100 mill. Nå var ikke jeg spesielt fasinert av PCIB så jeg solgte meg ut på 22.

Denne gangen er ting annerledes. En ting er at aksjen mer enn 10 ganger dyrere og det skal mye til at eksisterende aksjonærer har kapasitet til å opprettholde eierandel som kan bety mer korte penger i aksjen. I tillegg har man ikke nyhet som Late Breaking Abstract i ryggen men tvert i mot informasjon om betydelig forsinkelse. Vet ikke hva Snøffelen vil anbefale nå. Vil han anbefale dere å dytte mer penger inn i PCIB eller vil han anbefale dere å gjøre som han selv, å diversifisere ved også å satse på PHO? For de av dere som ikke allerede har gjort det.
Redigert 26.08.2018 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
liang
26.08.2018 kl 09:40 6005

Er emisjonen "timet" til dato for presentasjon av fase1 resultatene fimaVACC ?

On or about 10 October 2018: Payment for new shares
ESMO 2018, Munich, October 19-23, 2018

Som en ser så får en aksjene klar for å kunne handles med rett i forkant av ESMO 2018.

Ingen kan selvsagt spå hvordan denne emisjonen blir for aksjonærene i PCIB men det meste ser ut for å ligge til grunn for at en stor kursøkning blir resultatet.

Momenter som taler for at kursen vil stige:

-Positive extention resultater
-Opprinnelige fase 1 resultater GGK studien mere enn gode nok.
-Orientering fimaVACC på Q218 rapporten
-Orientering realisering fremdrift for fimaVACC fra ekspertgruppen
-FimaVACC studien fase1 resultater presanteres å ESMO2018

Dette er betydelige milestons som vi vet vll komme veldig snart nå og selskapet har guidet positive resultater.

I tillegg så er der reelle muligheter for partnerskap innen alle 3 områdene kjem ,vacc og nac.
Selskapet kan også som funksjon av overstående få mere pressedekning enn det som har vært.

Så hvor aksjekursen tar veien de første dagene i kommende uke er ikke godt å si men der er mere enn nok av store hendelser som garentert vil komme i nær fremtid.
Q2 -rapporten i slutten av uken vil kanskje allerede kommende uke føre til et forventnings-rally?

Teknologien virker og det ser de fleste ut for å være enig i.
Det vi diskuterer her er bare "høyden på fartsdemperen".

Enig med snøffelen
"når støvet legger seg så blir dette veldig bra" :)focuss
26.08.2018 kl 09:49 5979

Dersom dere har tro på at det kan komme sterkt positive meldinger i i tegningsperioden, som liang er inne på, så vil det selvfølgelig trumfe det meste av andre betraktninger.
liang
26.08.2018 kl 09:50 5907

Svært mange PCIB aksjonærer er også aksjonærer i PHO.
Mye felles med hverandre og samme opphav , laserteknologi
Greit at noen forsøker å fiske når det blæs litt , det er bare hvorledes dette gamet virker.
bateman
26.08.2018 kl 09:56 5878

Helt greit at du ikke har tro på Pcib Focuss, men at du bevisst driver med løgn er ikke ok.

Du viser til en «betydelig forsinkelse», hva mener du med det?
Pcib skulle starte opp PF2 i løpet av 2H 2018, nå er det satt til tidlig 1H 2019. Dette er ikke «betydelig forsinkelse», men en utsettelse på et par måneder i beste fall. En forsinkelse på et par måneder i denne bransjen er bare en parentes. Kutt ut løgnene og hold deg til fakta.
Redigert 26.08.2018 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
bravi
26.08.2018 kl 10:02 5852

Designet på denne emisjonen gjør at aksjonærene som har sittet long i selskapet må ha mistet mye av tilliten til selskapet. Nå vil kursen etter alle solemerker gå ned til 3,5% under 30 kr eller litt under det. Dette er rævkjøring av eksisterende aksjonærer, hvorfor tok de ikke denne emisjonen tidligere?Har selskapet positive nyheter å komme med må det informeres asap.