kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 12 kroner.


Kværner stengte torsdag på 6,86 kroner, og DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 12 kroner.
Redigert 21.01.2021 kl 09:20 Du må logge inn for å svare
jacob22
17.08.2020 kl 06:57 3461

nye aksjonær SEB PRIME SOLUTIONS SISSENER CANOP.
har kjøpt 3 milioner aksjer.


Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
ynot
18.08.2020 kl 16:12 3192

AKSO stuper!
RT: 11.870 -8.41%

Ikke bra for Kværner det!
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
robkal
19.08.2020 kl 00:40 3069

Noen som vill at den skall ned ned ned.. men hvorfor??
Bedre ingang med KVAER, eller??

Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Ja. Da kan vi vel konkludere med at Kværner-aksjonærene er skrudd noe så til de grader - dette i klassisk KIR stil.
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Deler dine tanker her. Kværner's fornybarsatsning er jo ikke verdsatt i fusjonen. Synes det er merkelig at dette ikke har fått mer fokus i media.
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Enig. Derfor bør nøkkelen på 1,1 utløses.
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

ATL kværner er 5,5 kr, nå får en Akso delen på kjøpet, og det uten penge utsugingen fra aker wind/carbon.
Denne utskillelsen har nok ligget i Aker planene i lang tid, hva de skulle leve av etter oljen.

Tenk deg den lette tilgangen til cash Carbon og Wind selskapene vil få, markedene vil hive penger etter selskapene i hver eneste emisjon, dette vil nye Akso nyte, nye Akso blir noe hel annet en det vi har sett til nå, proffitt.

Dette er Røkke på sitt beste
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

1,-
AKSO: TRE ÅRS FORLENGELSE AV CONOCOPHILLIPS, MULIG VERDI 300-700M PR. ÅR

08:41
Oslo (TDN Direkt): Aker Solutions har inngått en tre års kontraktutvidelse for en eksisterende rammeavtale for arbeid i Nordsjøen for Conocophillips.

Det skriver selskapet i en melding fredag.

Kontraktsverdien vil avgjøres av fremtidige avrop for vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid, og kan bli mellom 300 og 700 millioner kroner pr år. Tallene utgjør imidlertid ikke et gulv eller tak, skriver selskapet.

Selskapet vil fortsette som hovedleverandør av vedlikehold- og modifikasjonstjenester offshore Norge. Avtalen strekker seg fra januar 2021 til slutten av 2023.

Kontrakten vil bokføres som ordreinntak i tredje kvartal 2020.

2-.
Aker Solutions invitert til to Petrobras-anbud

Aker Solutions er ett av selskapene som er invitert til to Petrobras-anbud for subseautstyr, melder TDN Direkt.
Petrobras har invitert ulike selskaper til et anbud for 13 manifolder og over 90 kilometer med fleksible strømningsrør, ifølge Upstream, som viser til kilder med kjennskap til saken.
Utstyret skal fornye Marlim-feltet i Campos-bassenget offshore Brasil og de andre selskapene som er invitert skal være TechnipFMC, OneSubsea og Baker Hughes.
Aker Solutions leverte i fjor det laveste budet for levering av 16 manifolder til feltet, men anbudet ble avbrutt etter uenighet om endelig pris på grunn av valuta, skriver Upstream.
Aker Solutions-aksjen har sunket 57,75 prosent så langt i år til 8,215 kroner.
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Tenk dere all jobb nye Akso skal få nå da, Røkke skal melke den grønne trenden så det holder.
Det er her det vil tjenes penger de første årene, ikke i luft ballongene.
Markedets grådige appetitt for grønt, og de grønnes uendelige muligheter til lett kapital vil renne inn i nye Akso.

KVÆRNER ASA: NYE KVÆRNER VERFT PÅ STORD ÅPNES


Kværners topp moderne nye verftsområde på Stord er nå ferdig til avtalt tid og budsjett. Anlegget vil bli offisielt åpnet onsdag 16. september av stortingsrepresentant, medlem av Stortingets presidentskap, tidligere Stord-ordfører og mangeårig industrivenn Magne Rommetveit.

Kværner besluttet i 2018 å investere 370 millioner kroner i et nytt kai- og produksjonsområde på vestsiden av verftet på Stord. Investeringen er et ledd i å styrke selskapets konkurransekraft. Utbyggingen vil gjøre fasilitetene på Stord mer fleksible og anvendelige til å kunne gjennomføre en rekke ulike typer prosjekter, innen både olje og gass og fornybare prosjekter.
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Kværner har de siste årene også jobbet med å posisjonere seg inn mot fornybare markeder, som for eksempel offshore vindkraft.
Denne satsingen forsterkes ytterligere gjennom den foreslåtte fusjonen av Kværner og Aker Solutions.
– Nye Aker Solutions vil ha store ambisjoner på fornybart, og dette nye anlegget passer godt inn i de planene.

https://radioh.no/nye-kvaerner-verft-pa-stord-apnes/

https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2020/09/15/Salmar-i-samtaler-med-Kværner-Verdal-–-Det-er-kjempespennende-22670614.ece
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
hill
24.09.2020 kl 10:18 1717


Det ligger i kortene at sammenslåingen av AKSO og Kværner blir en bra deal for aksjonærene, slik selskapet er posisjonert, både innen fornybar, havbruk og offshore.
Med så mange ben å stå på, må vel dette være blant de trygge investeringer en kan gjøre innen industri.
Dagens dip i kursen var en fin anledning for å akumulere.

Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
StevenG
25.09.2020 kl 15:33 1647

Da var pennestrøkene gjort og neste kapittel er igang! Spennende!
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
abbos
01.10.2020 kl 16:22 1456


KVÆRNER ASA: STATSMINISTEREN STARTET BYGGINGEN AV VERDENS STØRSTE FLYTENDE HAVVINDPARK

13:00
1. oktober 2020 - Under kyndig veiledning fra Kværner-lærling Arne Linga, startet statsminister Erna Solberg i dag kutteroboten som markerer byggestarten på Hywind Tampen, verdens største flytende havvindpark. Hywind Tampen er et viktig prosjekt for omstillingen av norsk industri. Byggestarten markerte således også startskuddet for fremtidens industriarbeidsplasser i Kværner.

Havvind representerer store muligheter for norsk industri, og vil kunne spille en sentral rolle i omstillingen fra olje og gass til fornybart. Internasjonalt er havvind allerede i ferd med å utgjøre et stort marked, men for at norsk industri skal kunne hevde seg i konkurransen er det avgjørende med et hjemlig marked for å kunne industrialisere løsninger og redusere utbyggingskostnader.

Hywind Tampen er derfor av stor betydning ikke bare for å redusere utslippene av klimagasser, men også for å posisjonere norsk industri for dette voksende markedet og skape fundamentet for fremtidens industriarbeidsplasser.

- Olje- og gassindustrien spiller en viktig rolle for å nå klimamålene. Kværner har som mål å bidra til bærekraftige løsninger, arbeidsplasser og verdiskaping. Hywind Tampen er et viktig prosjekt for industrialiseringen av flytende havvind, og baner vei for fremtidige offshore vindkraftparker i Norge og internasjonalt, sier konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner.

I sommer annonserte Kværner og Aker Solutions en intensjon om å fusjonere selskapene, og vil etter planen bli ett selskap i løpet av november. Det nye selskapet har satt seg ambisiøse mål om å bidra til lavkarbon-produksjon på norsk sokkel og være en bidragsyter til energiomstillingen i samfunnet. Nye Aker Solutions har som ambisjon at selskapet allerede i løpet av 2025 skal ha én tredel av omsetningen innenfor fornybart, og i løpet av 2030 er målet at andelen skal utgjøre hele to tredeler av selskapets omsetning. For å nå dette målet er prosjekter som Hywind Tampen av stor betydning.

- På samme måten som vi møysommelig har bygget en verdensledende norsk leverandørindustri til olje og gass, må vi også bygge en industriell verdikjede innenfor offshore vind. Norsk olje- og gassindustri har forutsetningene for å bli en toneangivende aktør internasjonalt innenfor dette markedet, og Hywind Tampen representerer i så måte en viktig milepæl for å nå dette målet. Vi er svært stolte over å være en del av dette prosjektet, og at vi i tillegg kan bruke vår verdensledende kompetanse på avanserte betongkonstruksjoner for marine prosjekter, sier Løken.

Kontrakten som Kværner signerte med Equinor i oktober i fjor omfatter byggingen av 11 flytende betongskrog til vindmølleturbiner. Oppdraget inkluderer prosjektering, anskaffelse og konstruksjon av betongskrogene. I tillegg er marine operasjoner en del av Kværners oppdrag. Dette inkluderer prosjektledelse, prosjektering, ledelse av anleggene for sammenstilling av komponentene til hver enhet, installasjon av forankringssystem, utslep samt installasjon av vindturbinplattformene på feltet. De marine operasjonene vil bli gjennomført som en underleveranse til hovedkontrakten, utført i 50/50 partnerskap mellom Kværner og DOF Subsea.

Første fase av byggingen av betongskrogene skal gjennomføres ved Kværners verft på Stord. Bunnseksjonene vil deretter bli fraktet til Dommersnes for videre glidestøp og mekanisk utrustning. Siste fase før transport offshore skjer i Gulen, hvor vindturbinene vil bli installert på toppen av betongskrogene.

Prosjektet har en kontraktsverdi på 1,5 milliarder og vil innebære rundt 250 årsverk for Kværner-ansatte. Inkludert ytterligere ringvirkninger for blant annet leverandører og offentlige sektor, vil prosjektet totalt gi rundt 800 årsverk.

SLUTT

For nærmere informasjon, vennligst kontakt:

Odd Naustdal, Kommunikasjonssjef region vest, Kværner, Mobil: +47 905 76 079, epost: odd.naustdal@kvaerner.com

Torbjørn Andersen, Kommunikasjonssjef, Kværner, Mobil: +47 928 85 542, epost: torbjorn.andersen@kvaerner.com

Om Kværner:

Kværner er en totalleverandør av prosjekter, og en betrodd rådgiver for våre kunder. Vi leverer ingeniørtjenester, anskaffelser og fabrikasjonstjenester (EPC) til avanserte offshore og landbaserte anlegg.

Vi har kontorer i syv land og cirka 2 800 ansatte. Helse, sikkerhet, sikkerhet og miljø (HSSE) har høyeste prioritet i vårt arbeid, og vi har som mål å levere teknologi og løsninger på en trygg og bærekraftig måte. Vår lidenskap, erfaring og ekspertise realiserer verdier for våre kunder og samfunn. Kværner ASA består av både datterselskaper og tilknyttede selskaper (Kværner gruppen) og er en internasjonal leverandør og foretrukket partner innen olje- og gass, fornybar energi og annen ingeniør- og fabrikasjonsvirksomhet.

I 2019 hadde Kværners Field Development segment en samlet omsetning på 9,4 milliarder kroner. Selskapet hadde en ordrebok per 30. juni 2020 på 9 milliarder kroner. Kværner er notert på Oslo Børs med tickerkoden KVAER. For mer informasjon, se www.kvaerner.com (http://www.kvaerner.com).

To subscribe or unsubscribe to our press releases, please see our web page: https://www.kvaerner.com/investors/news-and-stock-exchange-announcements/subscribe-to-releases/

https://news.cision.com/no/kvaerner-asa/r/statsministeren-startet-byggingen-av-verdens-storste-flytende-havvindpark,c3208457


© Cision

Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Var ikke akkurat imponerende for markedet. Rett i dass!
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare
abbos
01.10.2020 kl 17:38 1396

Bare å kjøpe - tror ikke de går konk 🤓😎
Redigert 21.01.2021 kl 02:01 Du må logge inn for å svare