Studenter vil strømme til Oslo


https://www.dn.no/utdannelse/rekordmange-sokere-til-hoyere-utdannelse-her-er-arets-mest-populare-studier/2-1-797374

16% økning på Universitetet i Oslo. Oslo Met og sykepleiereutdannelse regner jeg også med går i taket. Dere som mente at studenter flyttet hjem og at dette ikke ville vise på statistikkene så fort har altså tatt grundig feil igjen.
Redigert 24.04.2020 kl 09:24 Du må logge inn for å svare

Du ser for deg at landet plutselig åpner og at UDI behandler 20000+ visumsøknader i fellesferien?

Det er lov å håpe!

Jeg titter etter en 67 Shelby GT 500 som selgeren tror er en standardutgave. Lov å håpe!

(Studiesøking og visumsøking pågår vanligvis i februar-mars for høstsemesteret.)
Redigert 05.05.2020 kl 21:34 Du må logge inn for å svare

Da var det vist ikke så mange utenlandstudenter allikevel, 8000 i Oslo i 2018 så 20.000 søknader blir det nok ikke.

Søkerne blir yngre i år, men de er vel unge voksne med enebolig på Røa som etterutdanner seg:)
https://www.uio.no/om/aktuelt/aktuelle-saker/2020/sikker-utdanning-i-usikre-tider-rekordmange-soker-.html

Ingen har sagt 42tusen? SSB tallene er på 30-tallet nasjonalt. 8000 i Oslo kan godt stemme. Og omtrent det samme i Akershus. (Stort antall i Ås).
De aller fleste av de 8000 i Oslo er fra land med streng visumplikt. Fort 5000 færre utenlandsstudenter H2020.

Man kan være ganske så sikker på at det blir et tydelig negativ sjokk i hybeletterspørselen.


Se på hva du selv skriver. 8000 utenlandsstudenter i OSLO, så da slipper UDI 20000 søknader NASJONALT?

Voodoologic?
Redigert 05.05.2020 kl 23:54 Du må logge inn for å svare

Det ble påstått av Tor Berg at det var 50.000 utenlandske studenter i Norge, derfor lurer jeg på hvor de andre 42.000 studerer, i Ørsta og Volda?
Uansett hvor mye du vir og vrenger på ting så er det stor stigning i antall søkere til studier i Oslo, og du mener det betyr et negativt sjokk på hybelmarkedet?

Sånn påstander kan jeg ikke svare på, dette er for langt ute for min enkle forstand og jeg gir meg.

Tallet på registrerte utenlandske studenter i Norge var 24 155 i 2018 (DBH, 2019). Det er en nedgang fra toppåret 2015, da det var registrert 25 588 studenter.
Utdanning - Norges forskningsrådwww.forskningsradet.no

Vil tro de fleste av disse ikke er fra 3-verden men fra Tyskland, Nederland osv. Tviler da på at UDI må behandle 20.000 visumsøknader i fellesferien, uansett har vel studenter fra 3-verden planlagt ting lenger enn andre og ordet opp i dette før koronakrisen satt inn.

Som andre her har påpekt, så er ikke økning i søkertall det samme som økning i studenter, pga antallet plasser jo er bestemt på forhånd.

Utenlandsstudentene gir ikke fra seg plassene sine, så de blir ikke ledig. Læresteden tar opp utenlandsstudentene som før og gir nettundervisning. De kommer ikke.

Utenlandsstudentene er viktig for økonomien til lærestedene. For Universitetet i Oslo er omsetningen forbundet med utenlandsstudenter et tall med 9 sifre.

Tor Berg opererer med feil tall om han hevder 50000.
tza
06.05.2020 kl 00:43 802

Vet ikke om det er lenge siden du var student Baltazaris.

Å slenge inn en søknad tar 10 minutter og det er ingenting bindende med å gjøre det. Det er helt logisk at når folk er permitert, aviser kjører artikler om etterutdanning og mulig krise etc samtidig som søknadsfristen for høyere utdanning nærmer seg at mange som har mellom ingen og nærmest ingen planer om å studere slenger inn en søknad bare for å ha gjort det.

I tillegg er det mange som planla å ta et friår og jobbe - men ettersom det nå er ekstremt vanskelig for dette segmentet å få seg en jobb så må de søke seg inn på studier i stedet - eller i verste fall levere en søknad før fristen og bare takke nei hvis ting endrer seg.

En ting å tenke på er hvor interessant blir det å studere i oslo når man ikke har muligheten lenger til å ha kveldsjobb. 9000,- mnd i studielån og man har valget mellom å bo i kollektiv med 5 andre eller betale 10000,- i leie. Frister det å studere i Oslo i dette klimaet? Hvordan får man studenttilværelsen til å gå i rundt med dette regnestykket?

Det er ikke noen tvil om at studieplasser kommer til å bli fylt opp på samme måte som tidligere år både i oslo og andre steder, ettersom det er faktorer som driver flere inn mot studier - men pga leiepriser etc tror jeg det kan hende at folk søker seg ut av oslo med tiden.

Livskvaliteten til studenter i oslo må være mye lavere enn andre plasser kan ikke skjønne annet - Hilsen en som studerte i Trondheim

Det er riktig at 3. Verden studenter er tidlig ute. Februar mars, før samordnet opptak-fristen begynner de sende sine visumsøknader. Men disse visumsøknader er altså lagt på is hos udi....

Tallet på registrerte utenlandske studenter som du referer,
24 155, er som du selv skriver « registrerte utenlandske studenter». Dette er med god grunn lavere enn de korrekte tallene jeg ga deg fra SSB: SSB tallene inkluderer de som først har innvandret og deretter søkt studieplass mens de er bosatt i kongeriket. Disse blir ikke « registrerte utenlandske studenter».

Før det første har jeg aldri sagt at leieprisene skal opp, jeg har sagt at det kommer mange studenter og at det blir lett å leie ut, noen mener at det motsatte, du er en av dem.
Trondheim er også full av studenter og prisene det er også her høye så forskjellen med Oslo er ikke så stor, jobbmarkedet for studenter er sikkert også vanskeligere der.

Det er enorm økning i søknader til akkurat Oslo så studentene er ikke enig med deg i at livskvaliteten der er dårlig.

Men nå gidder jeg ikke mer på denne tråden, det blir flere studenter i Oslo, det viser søknadene. Så får vi se om de bor i telt eller i eneboligene sine.
Redigert 06.05.2020 kl 10:28 Du må logge inn for å svare
Onkel_S
06.05.2020 kl 22:01 640

Helt standard reaksjon på en krise - og en veldig fornuftig reaksjon. Sats på kompetanse.
Flere søker høyere utdanning og det opprettes flere studieplasser.

https://www.vg.no/spesial/c/stories/rA2VG3?utm_source=vgfront&utm_content=row-11


Helt enig, Onkel. Det som er utenfor standard er at høstens studenter ikke har noe auditorium å gå til. Alle store læresteder legger opp til å undervise alle studenter over nett, slik at den lille minoritet av utenlandsstudenter ikke skal få det dårligere enn de innfødte. Så deler av begrunnelsen for å flytte hjemmefra for å bo på hybel har forsvunnet akkurat kommende høst.
Redigert 06.05.2020 kl 23:08 Du må logge inn for å svare

Studentene skal bo innenfor ring 2 i Oslo, blir mye enklere å omgås andre i samme kretsen, samt feste og knulle. Det var derfor jeg flyttet hjemmefra når jeg skulle begynne å studere, for å bli selvstendig.

De som bodde hjemme ble sett på som raringer.

Mill. Da var det ikke korona. Dagens russefeiring foregår på ZOOM. Lite treff. Og de forbereder seg på at det videreføres andre halvår.

Selvsagt er det fint å flytte hjemmefra å bo i sentrum når man begynner studere. Litt annerledes denne høsten bare.

Fordi det ikke var lov med store arrangementer, alt begynner å åpne i Oslo nå og det vil fremover være en form for samling blant studentene. Videre så er korona ikke farlig for de aller fleste studenter, risikoen er at man tar med seg koronaen hjem og smitter foreldre. Det taler mot at ennå flere skal flytte hjemmefra.

Og en annen ting:
Oslo kan være nesten ferdig med viruset - slik er det ikke i hele landet.

Her kommer det frem at Oslo, som har vært definert som episenteret for smitten i Norge, har et av de aller laveste smittetallene i Norge med et reproduksjonstall på 0,60.

https://www.nettavisen.no/nyheter/nye-korona-tall-for-hele-landet-snur-korona-situasjonen-pa-hodet/3423963838.html

Nethuns
07.05.2020 kl 07:41 526

"De som bodde hjemme ble sett på som raringer."

-------------

Vel om raringer ser på deg som en raring er det ikke utelukkende negativt... De smarteste befinner seg knappest midt inne i saueflokken.

Vel Mill, harde fakta viser at nesten ingen har hatt korona i Oslo: https://www.aftenposten.no/norge/i/EWembG/undersoekelse-2-av-100-har-antistoffer-mot-koronavirus-fhi-tror-svaert-faa-har-vaert-smittet?

Historien vil vise at Svenskene fikk rett. Svenskene er snart ferdig. Vi har ikke begynnt på de ekte problemene. Vi har bare sløst bort litt oljepenger og ødelagt deler av utdannelsen til folk, laget de høyeste selvmordstallene for en påske i manns minne osv.

Kan gå lang tid før korona er ferdig med nordmenn. Faktisk helt til neste år.