Obos-krise - bytter brukt mot nytt for å få solgt


Tar bruktbolig i innbytte. Prisen skal settes av megler.

Taper heller, enn ikke å få solgt for å frigjøre allerede belånte prosjekter: – Historikken viser at boligbytteordningen totalt sett innebærer en kostnad for oss., sier Siraj.

https://www.dn.no/eiendom/sparebank1-market/boligprodusentenes-forening/daniel-kjorberg-siraj/obos-sjefen-tror-boligprisene-skal-videre-ned-na-tar-norges-storste-boligbyggelag-imot-boliger-i-innbytte/2-1-797660

Selvfølgelig skal boligprisene ned, det er vel alle enige om. Men hvor mye og hvor lenge er umulig å spå. Fornuftig trekk av OBOS , nyboligsalget har vel stoppet så noe må de gjøre.
Redigert 24.04.2020 kl 20:48 Du må logge inn for å svare

OBOS - en reise fra sosialt boligbyggerlag til opportunistisk rovkapitalisme.
pengex
24.04.2020 kl 21:14 1248

Tviler på at OBOS taper noe som helst på dette.
Prøvd å få bra innbyttepris hos en bilselger? Umulig.

Jasså - så du mener Obos er likestilt med bilselgere. Betryggende! :-D Men, jeg har to (biler) jeg gjerne skulle bli kvitt. Håper dette lover godt for å få til en god deal snart!
voff
24.04.2020 kl 21:32 1209

Veldig bra Pengex ."Vi har den glede å meddele dem at desverre er din bruktbil lite verdt". Det første som læres er å SMILE.

Tull. Bruktbilpriser skal opp. Det vet alle! Det er mangel på bruktibiler i Norge. Alle vet det.
Tool
24.04.2020 kl 21:48 1163

Helt korrekt, rart ingen gjør noe med dette. Er bare trist.

"Det som er fordelen for oss er vi kvitter oss med en dyrere nybolig i bytte mot en billigere bruktbolig. Da reduseres pengene vi har bundet opp i prosjektene, og vi komme i gang med nye prosjekter"

Ja ikke sant : )


OBOS er et av de verste makt-selskapene i Norge. Helt utrolig at myndighetene har latt dette såkalte "sosiale boligbyggerselskapet" stort sett har fått gjøre hva det har villet i alle år. Gud vet hvor mange som er blitt rævkjørt av OBOS gjennom årene! Skulle vært stoppet for lenge siden.

Fikk Obos-medlemskap i konf.gave. Fattet aldri poenget, og aldri kommer jeg til å gjøre det heller. Hvem gidder å ha en gjeng du skal ha felles-lån på boliginvestering sammen med? Skjønner det var greit på 60-tallet, men gikk heldigvis ikke på den, og kjøpte selveier i steden.

Grunnen er at det skaper muggen stemning innad i boretslaget om sistekjøpere fikk bedre priser enn andre. Derfor tar Obos heller over bruktboliger litt for dyrt. Er i praksis et priskutt.

Skal man kun bo (og ikke tenker langtidsutleie) er borettslag like bra som selveier, ofte mindre gjennomtrekk og mer stabilt bomiljø, man kan også leie ut inntil 3år.
Personlig ville jeg like gjerne kjøpt en borettslagsleilghet, man slipper dokumentavgift og har ofte veldig gunstig rente på en eventuell fellesgjeld.
Det er lenge siden 60 tallets borettslag der ingen ting var lov.


Sant det du sier her Baltazaris. Jeg tror grunnen til skepsisen min den gang var at jeg hadde andre jeg kjente som hadde kjøpt i USBL (vet ikke om det en gang eksisterer lenger) og som fikk store problemer i 89/90. Så for meg var det bare et stort "nei" til det - etter å ha sett dårlige konsekvenser av å kjøpe borettslag/andel. I 2008 hadde det også igjen blitt mye rart av sameier, og det ble i kjølvannet av den krisen skjerpet kraftig inn. Obos er nok greit nok det, men jeg personlig ville ikke valgt det heller i dag. Jeg må si at jeg også misliker hele imagen de etterhvert har fått de siste årene. Når det er leil til 10-talls mill etc, så blir hele den sosiale profilen noe litt "råttent" for meg hvertfall. De fremstår mye mer som en slags enorm kommersiell utvikler - hele den grunnleggende visjonen er jo nå totalt borte.
pengex
25.04.2020 kl 23:47 588

Man vil vel stort sett leie ut i mer enn 3 år.
Du må først bo der i ett år ,utleie i 3år,(som må godkjennes av styret) så bo der i ett år til for å slippe skatt....Mye styr.
snoken
26.04.2020 kl 00:33 552

Vil aldri mer ha borettslagleil,får aldrig ned bokostnadene,alltid noe som skal oppgraderes/fordyres.En del styr med generalforsamling/nye saker ,dugnad,vaktmester,trappevask blablabla
Mye bedre med selveier

På 60-70 tallet når boligpolitikken i Norge var kommunistisk så var det greit med medlemskap, idag har et medlemskap null verdi, høyeste bud gjelder. Lenge siden OBOS hadde sosial profil, om de noen gang har hatt det?

Ja man kjøper ikke i borettslag for å leie ut, der bor man. Men forskjellen på eventuell prisstigning eller prisnedgang på borettlagsleilgeter og selveier er ikke så stor, tidligere var det større forskjell men det har jevnet seg ut. Det er blitt så "likt" at de omtrent ikke engang kan nekte deg å ha hund i borettslag, man kan få en legeeklæring på et eller annet så går det greit.