Hvordan ville helsevesenet takle en naturkatastrofe eller krig


En undring i dagens corona tilstander. I dagens virusepidemi, er våre politikere/myndigheter redd for at sykehusene kan kollapse dersom det blir for mange syke på en gang.

Hva da om Norge blir rammet av en naturkatastrofe, krig eller kjemisk krigføring for å nevne noe?
Er vårt helsevesen forberedt på slike hendelser med mange titusener av sårede og skadde?

Er smertelig klar over at nåværende pasientgruppe har behov for annen hjelp, som respirator og helsepersonell verneutstyr. Men er landet vårt forberedt på andre krevende situasjoner enn dem vi nå har?

Tenker viruset vi har i dag er begynnelsen av flere hendelser i fremtiden. Hvordan vil verden takle slike hendelser fremover?

Den som lever får se.......i militæret måtte vi trene på å unngå stråling ved atombombeangrep, beskytte oss.....og så var det en som spurte hva vi skulle gjøre hvis atombomben slo ned like i nærheten......og svaret var at "da var vår trening bortkastet".......1 1908 slo det ned/ eller exploderte en meteor i Sibir...og i mange....mange .....mil omkring ble alt utslettet.....men det traff tilfeldigvis i øde Sibir.....hadde jorkloden snurret rundt noen minutter til og Oslo var blitt truffet.....ja ...da....