Fryktindeksen har falt og faller kraftig


16 mars lå den på 82 og har falt jamt og trutt siden da og nå ligger den på 33. Ned 13% nå på fredag. Jeg liker det jeg ser.

Aksjemarkedet er nå i relativt god balanse og fungerer meget bra. Fin close i USA i dag. Oljeprisen syns også å peake. Mye kan tyde på at brent oljen på 16 dollar fatet var bunnen.

OSEBX ble solgt litt ned i dag, men vil trolig stige igjen på mandag.

Hva tenker Dere. Tror dere frykten på børsene vi så i midten av mars kommer tilbake, eller er det et tilbakelagt kapittel?

JP

Vanskelig å si, tror vi har sett bunnen, men kan være vi hilser på den igjen til høsten, men alle askjer vil nok ikke falle med de fallene som.sist

Covid - 19 vaksinen klar lenge før tiden.
Når den offisielle meldingen kommer, så vil børsene verden rundt eksplodere.

Denne MÅ leses:
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/awQnKa/vaksinekapploepet-over-100-forskergrupper-jobber-paa-spreng

Universitetet i Oxford sier nemlig at de vil produsere én million doser innen september, og flere hundre millioner innen året er omme, melder BBC.

Håper at det skjer og vi blir ferdig med denne elendigheten
Treidar
25.04.2020 kl 07:37 2006

Tror resultatsesongen vil avdekke mye grums som vil trekke markedet ned. Veldig mye nye penger har strømmet inn for btfd og de kan lett få kalde føtter. Men på andre siden av det er jeg bull.
Outsider
25.04.2020 kl 09:39 1901

Greit å ha med seg at norsk økonomi er i fritt fall - ned 16% for mars og ned 6,5% sesongjustert over kvartalet - og det med bare et par-tre uker med Cov-19 i mars... Under finanskrisen 2008 falt den på det meste med 2,5% - så her har vi dessverre ikke engang begynt å ta inn over oss det som kommer. Resultatene fra 1q blir ille for en rekke næringer og spesielt for alt som har med olje å gjøre, men er ingenting mot det som kommer etter 2q. Husk at året 2008 er rangert som det nest verste år i historien i økonomiske termer etter 1931 - og det vi står ovenfor nå er av et helt annet kaliber. Så - dessverre - her er det grunn til å frykte..

Det som 1930 tallet brukte 10 år på å finne ut av med en gigantkrig som dessert, har verden nå brukt 7mnd på å fikse,og ingen dessert ☹️

Jeg blingsa feil På fredag og skrev i mitt åpningsinnlegg at ViX var på 33, men den var på 35. Men i dag faller den nedpå 33 tallet. Dette er veldig bullish.

DOW kan nå fort få et løft opp mot 25000 poeng og Oslo Børs 800 poeng. Men det forutsetter at oljeprisen snur opp.
Redigert 27.04.2020 kl 16:58 Du må logge inn for å svare

Markedet åpner som venta opp i dag. OK stemning i Asia i natt også. Ikke så mange overraskelser i det globale aksjemarked, stabile og velfungerende markeder med lite frykt.
Redigert 28.04.2020 kl 10:16 Du må logge inn for å svare

Snur Brent godt opp nå så kan vi får et skikkelig rally på børsen
dag. Det er dette jeg venter på. Alt kommer da til å smelle skikkelig opp. Aker BP gjerne opp 15%.....🤗
Redigert 28.04.2020 kl 11:17 Du må logge inn for å svare

Kan jo begynne med det første....

Hvorfor i all verden skal brent nå plutselig begynne å stige?

Rally på børsen! Tuller du?
Tool
28.04.2020 kl 11:27 1315

Fryktindeksen er bare tøv fra ende til annet. Det er et finansielt instrument som trades på samme måte som alle andre instrumenter.
OZZY1
28.04.2020 kl 12:25 1261

fryktindeksen reflekterer noe om markedet og det blir mindre og mindre frykt

http://www.cboe.com/vix
Tøff
28.04.2020 kl 13:04 1218

Kan ikke fryktindeksen fort snu igjen? Det kommer svake resultater nå på løpende bånd. Guidingen videre blir svak for 2.kv.. Vi går mot mai, en måned som i et normalår kan være vanskelig. Jeg føler ikke for nye kjøp nå. Den oppgangen jeg eventuellt nå går glipp av får heller være. Tar det igjen til høsten. Sitter med et tilfredsstillende nettoresultat, som jeg ikke vil søle bort.
Outsider
28.04.2020 kl 13:52 1178

«Mindre og mindre frykt»- eller kanskje - «mer og mer grådighet og frakobling av de økonomiske realiteter»....La oss få resultatene fra 1q på bordet nå - og ikke minst 2q. - når de foreligger kan vi avgjøre om «fryktindeksen» er et greit redskap å forholde seg til.
OZZY1
28.04.2020 kl 17:01 1100

alle vet at mange kvartaler fremover blir dårlige. men frykten for å sitte i aksjer fremover blir mindre og mindre dag for dag og det er positivt.

Fryktindeksen viser nå 27,98 da den falt videre ned med 11% på fredag. Legg merke til hvor stabil DOW Jones ble tradet på fredag med en liten innspurt like før close.

Opplevde det samme på Oslo Børs med Close på day high. Stabil og fin handelsdag.

Frykten blir lavere og lavere. Ingen tvil om det.

Siden jeg sist posta her så har fryktindeksen vært oppe på 35 tallet, men er nå på 28,71. Samtidig ser vi i dag kraftig rally på Wall Street og flere av de større børsene i Europa utløste kraftige kjøpssignal i dag. Olje Brent er forresten veldig Bull.

Dow Jones er til nå i mai marginalt i minus. Veien videre blir spennende å se.

Markedet kan gå inn i et lunefullt territorie nå, mange senker guarden, men overmodighet kan fort bli en felle.. Angående vix-indeksen: Den trenger ikke dagevis på å doble seg, se bare tilbake i mars.

Be careful:-)

Men det som skjedde i mars var vel mer et sjokk? Plutselig Stenge hele verdens luftrom og nekte folk å gå på jobb.

Markedet er mer forbredt nå, tror ikke vi vil se et så stort hopp igjen.....


Nei. Det tror ikke jeg heller. Men jeg tror bad earnings vil dra kursene ned og mer "stupid money" som skyver markedet nå skal utraderes før dette er over.

Da er VIX nede på 23,83.

JP

Implisert volatilitet er høyere enn realisert volatilitet. Av den grunn er det mange som skriver kjøpsopsjoner for å tjene inn premien. Det gjør at det dukker opp en gylden arbitrasjemulighet. Man kan kjøpe callen, og samtidig shorte en syntetisk call, dvs. kjøpe underliggende og put med samme strike. Er ni med?