De grønne profitørene. Denne gang WWF

Slettet bruker
MUMLE 27.04.2020 kl 12:15 186

Oljeinvesteringer i skatteparadis. Årslønn til USA-sjefen på 12 millioner kroner. Beskyldninger om drap og tortur. Slikt affiserer ikke NRK. Årets tv-aksjon er tildelt World Wildlife Fund. Med hovedkontor i Sveits, over 3 mrd. kroner i årsomsetning og mer enn 40 kontorer verden over.

Hvorfor er forresten ikke årets tv-aksjon avlyst? Strenge koronatiltak gjelder fortsatt.

Det lå ett års research bak da nettavisa BuzzFeed News i mars i fjor publiserte flere kritiske artikler om WWF, med påstander om alvorlige forbrytelser. Slik omtalte NRK saken.

http://www.oljekrisa.no/De%20gr%C3%B8nne%20profit%C3%B8rene.htm
Slettet bruker
27.04.2020 kl 12:16 186

Det er ikke bare amerikanere som har profittert på denne tvilsomme bruken av norske bistandsmillioner. Det var neppe tilfeldig at Erik Solheims SV-kompis Bård Vegar Solhjell fikk jobben som norsk WWF-leder 1. mars 2018 med millionlønn, da han var lei av Stortinget som lekegrind.

Det viste seg å være et gunstig utgangspunkt for videre karriere. Samme Solhjell endte sist høst opp som ny leder av Norad, med enda bedre lønn og langt større budsjetter. Pluss avgjørende innflytelse over Norads eventuelle nye bevilgninger til hans forrige arbeidsgiver WWF.

Dessverre er WWFs nye norske leder kvinne. Ellers kunne vi ha kalt det Gutteklubben Grønn.

WWF Norge har 54 ansatte, pluss for tida 6 personer avsatt til årets tv-aksjon. En mellomstor norsk bedrift etter NHOs definisjon (21 til 100 ansatte).

Til høsten skal så mer eller mindre idealistiske barn og ungdommer kommanderes ut på gater og torg og på husbesøk for med tiggerbøssen i hånda å samle inn penger til enda en steinrik organisasjon med et veletablert og til dels meget godt betalt toppsjikt.

Statskanalen stiller med PR og egne folk. Aksjonens kostnader er i år anslått til snaut 35 mill. kroner.