Kursutvikling


Har en magefølelse på at denne kommer til å ligge rundt 0.80 til det kommer mer fakta om inntekter event. andre nyheter. Har jeg rett, har jeg vrangt?

Hovedspørsmålet er vel da hva markedet tror om dette selskapets produkter, basert på det som allerede er kjent. Nye spill er på vei, og de ser jo lovende ut. De som står utenfor kan potensielt gå glipp av en formidabel opptur, om de ikke velger å gå inn på dette nivået eller over. Personlig tror jeg det er lurt å være inne, før nyheter kommer. Tror på jevn stigning og positivt marked på denne.
meh1985
27.04.2020 kl 12:46 1912

Jeg er langt i fra en ekspert. Men slik jeg ser det er FIVEPG enn så lenge en "folkeaksje" i likhet med andre aksjer (som i motsetning til FIVEPG har motvind og ikke medvind). Volumet er merkelig høyt og kursen ser ut ha en bipolar-lidelse. Perfekt for de som kan daytrade med hell. Men det er nok mange emosjonelle nybegynnere som kjøper seg inn og selger seg ut i samme bipolar-takter.

Lite mediaomtale så langt av denne "kjedelige" aksjen, på tross av at den har vært børsvinner mange ganger. Men i motsetning til andre "folkeaksjer" og i disse korona-tider og for den mikroinvestoren jeg er - er dette er trygg havn å ligge i. Frem til bipolar-lidelsen blir behandlet med litt nyheter og god objektiv mediaomtale. Men nå er det NAS og XXL som er media-vinnere (det er vel mer klikk å hente der).

Om den går ned til 0,5 eller opp til 1,00 uten nyheter forundrer meg ikke. Er nok mange som sitter inne og tenker kortsiktig. Jeg håper egentlig at rallyet ikke kommer så kjapt, slik at jeg får tid til å kjøpe meg mer opp. Det er vel først i sommer og aller helst i høst at de mer stabile prognosene blir satt?

Enn så lenge får jeg være støttekontakt til den med bipolar.

Tipper det er smarte folk som klarer å nærmest manipulere kursen dit dem ønsker, opp eller ned - av egen interesse. Så tjener dem på folk som er litt skvettene. Så det er bare å sitte rolig i båten og la bølgene ta litt røffe tak. :)

Veldig enig i stort sett alt, bortsett fra at jeg er usikker på hvor bevisst manipuleringa av kursen er. Dessuten tror jeg etterhvert som det blir mer og mer bevissthet rundt aksjen, vil nedre "støttenivå" gradvis heves, sånn at 0,50 har vi nok allerede vinket farvel til. Kanskje også 0,60.

Positiviteten til selskapet, mobilspillmarkedet og produktene er stigende, og det vil derfor bli flere og flere interessenter som "fanger opp" aksjen hvis den synker under et stadig økende subjektivt verdsettelsesnivå. Det er lite som tilsier at aksjen ikke skal mye opp på kort tid.

Det eneste som mangler er konkrete tall med henblikk på inntjening. Dette er jo også selvfølgelig høyst relevant, men siden de strengt tatt bare trenger treffe med ett av spilla, og de har så mange gode kort som skal spilles ut den kommende tida, anser jeg investering i selskapet som en relativt trygg havn. Er foreløpig fornøyd med at jeg har kommet inn på et lavt nivå, men er klar for å gå inn ytterligere seinere.
meh1985
27.04.2020 kl 18:26 1685

Jeg spiller et spill som heter "Homescapes". Litt type samme konsept som Tintin. Du løser oppgaver og tjener "poeng" som kan brukes innad i spillet til å bygge ting og ymse. Du kan joine en gruppe med andre spillere (maksimalt 30 stk pr gruppe) - og dele og gi liv til hverandre. Nylig slapp de et nytt kjæledyr innad i spillet du kunne kjøpe for 55 kr,- Dersom du kjøpte, fikk du en gullramme rundt din avatar. Dette gjorde det mulig for meg å se hvem i min gruppe som var villig til å betale penger innad i spillet. Og til min store overraskelse dukket det opp tre gullrammer allerede første dag.

På en dag, slo 10% av gruppen til - og betalte 55 kr,- for å få en hund i et spill. Personlig syns jeg det er helt latterlig. Et kjapt Google-søk viser en artikkel fra 2017 hevder at 5% av mobilspillere bruker penger på spill. Hva du får for pengene varierer kraftig - men i mitt spill, kan du kjøpe pakker til flere tusen kroner om du vil.

På 90-tallet betalte vi 10 kr,- for å få en grovis på SMS.
Så kom fancy ringetoner, bakgrunnsbilder i sort hvitt og spill via WAP til 50 kr,-

Så at folk bruker penger på de mest utroligste ting, vet vi. Selv bikkjer i spill. Har en nevø som maste seg frem til et nytt "skin" eller noe i et spill for 150 kr,- Det at spillene blir tilbudt gratis, folk blir hekta, og er villig til å bruke penger inne i selve spiller er like genialt som det er enkelt. Det blir nok mer å mer akseptert at man gjør det i årene som kommer. Jeg tenker dette er likt med type strømmetjenester for 10-12-15 år siden. Å betale for den type digitale tjenester satt dypt inne hos mange, men etterhvert som skepsisen forsvant skjedde mye.

Men dessverre er mange apper og spill ekstremt aggressive med tanke på kjøp i spill o.l. Google tar en høy prosentandel av betalingen gjennom Android (tror det er 30/70 - usikker...) Men nå finnes det vel flere måter å betale for. Skal folk bruke penger på mobilspill bør også dette reguleres bedre, gjøres tryggere og sikrere slik at også barn kan bruke penger på spill. Litt kontroversielt å si kanskje. Men for meg er det å samle "skins" i spill, likeens med en samling Pogs (de runde papp-kortene man slo på) fra 90-tallet. Like meningløst, men det gir status og det viktigste - sosiale glede og samhold for barna.

Rent langsiktig. 3-5 år - er selskap som 5th desidert noe å satse på.

Det som er interessant med kursutviklingen de siste dagene er at den største omsetningen forekommer over det den stenger på, noe som fremtvinger en åpning over dette for å gå i pluss.
Det er relativt lett å kjøre kursen med så lav omsetning som det er i FIVEPG, og skulle noen være så smarte at de bevisst snitter ned (på oppadgående kurs) hver dag så blir dette mye penger over noen dager/uker.
Ihvertfall når det nå er et svært positivt moment i papiret og trenden er og vil være opp i en god periode.
Men nå som aktøren muligens er avslørt så endres det vel strategi og jeg ser ut som en komplett idiot med min teori :)

Jeg tipper likevel at vi åpner på 0.90 i imorgen og muligens opp å touche 1.00 :)
Redigert 27.04.2020 kl 19:05 Du må logge inn for å svare

Hahaha, morsomt å lese så mange signifikante sammenfallspunkter når det gjelder synet på slike mikrokjøp. Husker jeg ristet på hodet av alle disse (det var mange flere enn 5%!) Som kjøpte ringetoner, bakgrunner og så videre. Husker det var hele sider med reklame for ting man kunne kjøpe. Var det Jamba det het?

På den tiden tror jeg man betalte over telefonregninga, slik at foreldre hadde grei oversikt over forbruket. De fikk det imidlertid i etterkant, og jeg vil anta at forbrukdkontrollen vil være mye lettere i 2020 i og med at man aktivt må legge inn kortnummer og slikt FØR kjøp. Dessuten har det kommet foreldrekontroll og andre sperrer som gjør at barn ikke like lett kan kjøpe for fote som på ringetonenes tid.

Dessuten er unge voksne, voksne og eldre en både stor og kjøpesterk brukergruppe i segselv. De spiller ofte andre typer spill enn barn, så jeg synes derfor det er en god ting, at FIVEPG har forskjellige spilltyper.

Og så lenge et spill fenger, er det uavhengi av alder i segselv om brukeren vil kjøpe fordeler/ artikler i spillet og lignende. I tillegg generer slike gratisspillstore reklameinntekter. Så selv om eventuelt bare 5% (som jeg tror er et for lavt anslag) av brukerne gjør mikrokjøp i spill og applikasjoner, vil inntektene være store. Mange bekker små, og så videre... Uansett blir det morsomt å følge hvordan det utvikler seg. Uansett hvordan det går, er det er utrolig spennende marked å ta del i. Dette er på en måte nesten nybrottsarbeid, og vi er en del av det. En nokså perifer del riktignok, men likevel. Gøy!

En av mange teorier/praksiser, men den som står meg nærmest etter å ha fulgt handlemønsteret lenge. Ser det jobbes på begge sider med 4900 roboten(e) fra start til slutt. Det er jo lett å la seg lure om man ikke har is i magen når man ser kursen gå nedover og under åpning. Bare å følge med. Det flyttes store sperrer nedover for hver idiot som selger.

Takk for svar! Jeg kjente ikke til begrepet, og gjorde et søk på "4900 robot". Jeg antar du ikke mener datamaskiner stasjonert i Tvedestrand...

Dæng, jeg var ikke klar over at dette var så omfattemde! Jeg visste egentlig ikke at det eksisterte, men har stusset over noen ordrer et par ganger. Som relativt fersk på dette, har jeg imidlertid bare tenkt, at det er en eller annen mekanisme jeg ikke kætsjer. Men at det er datamaskiner styrt av algoritmer og ulike parametre, virker som en veldig plausibel forklaring.

Takk igjen!

De kan like gjerne være stasjonert i tvedestrand :)
4900 roboten er velkjent og det finnes en egen tråd på forumet hvor det vises til de selskapene den blir brukt mest.

Ahhh, kult! Skal sjekke det ut. Tråden, altså. 4900-robot høres ut som en utrolig døv måte å drive med aksjer på.

Så man kan anta at ordre med 4900 i antall er lagt inn av robot? Jøss. Skal begynne å følge med! Og så hadde det vært litt gøy å slenge inn noen ordre på 4900 innimellom, og se om jeg psyker ut noen. Hadde det ikke vært for at jeg liker bedre å handle med runde tall...

Jeg savner strengt tatt av og til følelser og menneskelige relasjoner i mine aksjehandler. Kanskje man kunne utviklet et eget aksjeantallspråk?
Et antall på for eksempel 6100 betyr "Ønsker alle medaksjonærer en god dag"
2300 betyr "Har alle det bra?"
8200 betyr "Selvmord eneste løsning". Som subtilt rop om hjelp. Neida. Joda! Neida.

Jeg finner veien ut selv.

Haha :) de kommer i forskjellige bekledninger. 1 og 1 aksje, 750, 100 og 100, 200, 500 ++. Som skrevet i artikkelen over så var 1 av 20 ordrer reelle handler da de sjekket opp i dette for 8 år siden. Det eneste vi sitter igjen med er fundamentale forhold (som stort sett vinner til slutt) og markedspsykologi. Robotene følger (stort sett) trenden opp eller ned.

Med mindre de får herje fritt da, som i mindre likvide selskaper.

Finner det litt underlig at et selskap med så mye potensiale blir verdsatt til omtrent d samme som en lokal minibedrift... blir spennende å se utviklingen. Jeg kommer til å laste hver ekstra krone på kurser under 1.5
lofric
28.04.2020 kl 08:54 1039

Flott innlegg...jeg har lastet... Men usikker på om jeg tar mer... Får se utviklingen...😊
lofric
28.04.2020 kl 09:15 1001

Jeg ser på Pareto at robotene presser aksjene ned.. Det kjøper 4900 aksjer med visse mellomrom...skjønner ikke at dette er lovlig...
MicMac
28.04.2020 kl 17:29 867

Noen som våger å tippe kursen for morgendagen? 1,20?
Redigert 28.04.2020 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
lofric
28.04.2020 kl 17:47 836

Intuisjonen min sier....1.39 -1.45....
Matsern
28.04.2020 kl 17:50 819

Åpenbart noen som er sure.... 5th planet sin rakettutvikling ikke nevnt med et ord!
https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2020/04/28/7522225/stor-oppgang-pa-oslo-bors-krakk-i-aksje-etter-nyhet

Men kort tid etter, da gjelder det å lage en SHORT-artikkel, og da må 5th nevnes!
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/04/28/7522250/disse-aksjene-er-mest-shortet-pa-oslo-bors

Det er heller ikke en short-posisjon i tradisjonell forstand, hvor noen vedder på nedgang i aksjekursen til et selskap. Så derfor blir det søkt å blåse opp FIVEPG som den mest shortede aksjen. Det er teknikaliteter som gjør at Formue Nord må ha en short-posisjon.

https://newsweb.oslobors.no/message/482869
"Due to the structure of the Credit Facility Agreement dated 24 May 2019 between 5th Planet Games A/S and Formue Nord Fokus A/S (see announcement 3/2019 and 15/2019), a major shareholder is providing security for the convertible notes through share lending. Until the new shares are issued, Formue Nord Fokus A/S is required by the FSA to register a corresponding short position when selling shares in the company."

“Like all other shareholders we have a vested interest in seeing an increasing share price in 5th Planet Games. We are here because we believe in the company and we truly believe that the company has a great potential for growth. We report a short position in 5th Planet Games, only because our current interpretation of the short sale reporting obligation is that our conversions do not count as a long position until the new shares are issued. From a risk perspective we are not short, but long.” says Rasmus Viggers, CIO at Formue Nord A/S.

Nå er jo denne avtalen historie uansett.

De er bare mennesker journalistene også,

Ha en fin kveld,
Matsern
Redigert 28.04.2020 kl 18:00 Du må logge inn for å svare
lofric
28.04.2020 kl 18:06 763

Ja...journalister skriver hva de vil...misunnelse og uvitenhet kaller man dette..🤣
MicMac
28.04.2020 kl 18:14 734

Takker for fint innlegg, lærerikt for en nybegynner i aksjemarkedet å lese innlegg fra folk med god kunnskap!

I FIVEPG sitt tilfelle så vil den artikkelen isåfall virke mot sin hensikt. Enhver seriøs investor vil lese seg opp på et case før en går inn med sine midler og vil da fort finne ut at svært dyktige og annerkjente folk jobber i selskapet, restruktureringen er komplett, lånet og konverteringen av aksjer er satt på pause der det jobbes med andre og mere aksjonærvennlige løsninger, samtidig som nye svært spennende lanseringer kommer på løpende bånd, i et marked som er meget relevant i disse dager spesielt, men som hadde en kraftig oppadgående kurve før coronan slo til - og vil ha det lenge etter. Tenker da på markedsanalysene for mobilspill som er gjort de seneste årene og frem til dags dato. En skal være bra dum hvis man skal shorte denne aksjen nå. Lykke til isåfall :)
lofric
28.04.2020 kl 20:52 589

Veldig bra skrevet innlegg...anbefaler at du sender dette videre....så har de noe å jobbe med og sette seg inn i før de skriver noe dritt på trykk...

Neida. Måtte de shorte seg ihjel og kjøpe tilbake på enda høyere kurs. Ingenting hadde vært bedre, så sånn sett så ser jeg i grunn veldig positivt på en drittpakke for en gangs skyld.
HP17
28.04.2020 kl 20:58 562

Dagen i dag er nok bare starten på en større oppgang fremover. Alt ligger til rette for en reprising og en kurs rundt kr 2 i første omgang. Volumet er høyt, trenden er opp og meldingene den siste uken har vært fenomenale.
lofric
28.04.2020 kl 21:37 477

La oss håpe at dette går veien for selskapet og aksjonærene...Håper shorterne får smake sin egen medisin...
HP17
28.04.2020 kl 21:54 429

Sitter en short i FIVEPG nå bør den snarest dekkes inn. Eller kan det bli kostbart