Muslimske jusstudenter har problemer med å forstå norsk jus

Slettet bruker
29.04.2020 kl 02:43 655

Sensor ved UiO: Jusstudenter med innvandrer­bakgrunn har problemer med å forstå norsk jus

Advokat og sensor ved Universitetet i Oslo Olav Lægreid hevder at jusstudenter med innvandrerbakgrunn sliter med å forstå norsk jus. Han har erfart at studenter har trukket sharia inn i eksamensbesvarelser.

Slike studenter skal kanskje engang dømme et menneske, og forstår de ikke norsk jus, får vi justismord. Grunnen til at dette skjer, er at vi aksepterer at innvandrere ikke integreres skikkelig i Norge, og lærer norsk som liten. Vi ser enda et bevis på at Islam ikke kan tilpasses vårt samfunn, og derfor bør ikke muslimer inneha en dommerstilling eller advokatstilling.

En av dem som kommenterte innlegget var den profilerte trygderettsadvokaten og sensor ved UiO, Olav Lægreid.

– Kan ikke norsk godt nok

Lægreid mente at det ikke lønner seg å ansette jurister med innvandrerbakgrunn fordi de ikke behersker norsk godt nok: (Hvordan kan slike studenter bestå eksamen i det hele tatt. Er det som politihøyskolen, at dem som ikke kom inn med dumpingkarakterer tidligere nå kommer inn hvis hudfargen er mørkere enn hvit?)

«Min erfaring er at slike kandidater har problemer med å skrive feilfritt norsk, hvilket er et kriterium for å bli ansatt. Videre er det min erfaring at slike kandidater har store problemer med å utvikle et godt judisium og oppnå god dybdeforståelse av jusen som fag.»

Han peker på at god språkforståelse er en forutsetning for å bli en god jurist.

– Hvis man skal forstå norske rettskilder, må man ha en finslepen forståelse av det norske språket. Som fremmedspråklig vil man derfor i utgangspunktet stille med et handikap. Dette handikapet vil ha betydning for hvilket forståelsesnivå kandidaten oppnår gjennom studiet, sier Lægreid til Advokatbladet.

https://www.document.no/2020/04/29/sensor-ved-uio-jusstudenter-med-innvandrerbakgrunn-har-problemer-med-a-forsta-norsk-jus/
Fjordgubben
29.04.2020 kl 08:57 630

Skremmende utvikling, som ikke lar seg stoppe.
atnorhe
29.04.2020 kl 10:11 609

Bombe! Noen har forstått at en person i fra en totalt annerledes muslimsk kultur i østen eller det Afrikanske kontinent faktisk er nettop det,

En person med en helt annen forståelse av hvordan ting er og bør være.

Min kjepphest har vært at det finnes ikke noen grunn til at en Norsk etnisk skal arresteres og dømmes av en fremmedkulturell.

Hvordan denne selvfølgelighetene er blitt til noe helt annet, er selve definisjonen av snikislamisering.

Hvis det norske politi og rettsvesen ikke vil eller tør etterforske i saker mot fremmedkulturelle fordi det er «belastende» for dem selv. får vi enten overlate landet til favoritt-kulturene til politikerne, eller integrere Nordmenn til å fungere i det nye regnbue-samfunnet de har strevet med å skape.

Bedraget om at vi er «moralsk forpliktet» til å ta i mot dem som ikke har «politisk frihet» og «demokratiske rettigheter» blir ikke motsagt i et velstands-dopet folk.

Selvsagt skal bi hjelpe og ta i mot mennesker på flukt, men betingelsen er like selvfølgelig at det er midlertidig. Barna skal undervises i sitt språk og kultur, ikke i Norsk som kan bare bety de er kommet for å bli.

Statsborgerskap har hittil vært gratis i gratislandet. Det har hengt lavt, og stadig nye får eierskap til Norske verdier.
Slettet bruker
29.04.2020 kl 17:44 557

Dette er årsaken til at Islams voldsforbrytere, voldtektsforbrytere og drapsmenn slipper fri i vestlige land. I den rett som har et flertall av muslimer, slipper man straff eller man får en symbolsk straff. Hvorfor går dette uten et folkeopprør, jo vi har ikke lengre demokratiske land i vest-Europa, men diktaturer. Vi fikk ikke disse diktaturene fordi muslimer kom her, men fordi man ville ha full makt og da visste man at med en muslimsk innvandring, kunne man kneble befolkningen og bruke Islam og deres tilhengere som brekkstang. Derfor sa lederne ja til det som for oss alle er en umulighet å gå med på, full makt i himmel og på jord til våre ledere.
CS_invest
29.04.2020 kl 18:57 549

Et flertall av normenn har også områder innen norsk juss som hverken er forståelig eller akseptert.
Slettet bruker
29.04.2020 kl 19:00 544

Abid er advokat etter hva jeg vet.
Bare vil at det protokollføres.
HP17
29.04.2020 kl 19:17 533

Er dere overrasket?
Men her er det nok en som raskt mister jobben. Slik går en ikke ut med ustraffet.
Redigert 29.04.2020 kl 19:18 Du må logge inn for å svare
atnorhe
29.04.2020 kl 20:24 519

Neppe. Han får et tilbud om tidlig pensjonering. Et han ikke kan si nei til.
Dette får ingen oppmerksomhet utover litt selvpisking og beklagelse over at «vi» ikke har vært flink nok til å «fange opp de som sliter med tilpasning til norske verdier»
Slettet bruker
29.04.2020 kl 20:38 509

Mon tro om de lærer om ytringsfrihet du.
Slettet bruker
29.04.2020 kl 21:23 492

Før fru Erna Solberg ble statsminister foreslo hun opprettelse av en shariadomstol i Bærum, av hensyn til muslimske borgere der. Et par år senere utrykte hun at det jo var likegyldig om det var Ola og Kari , eller Aisha og Ahmed, som bebodde Norge. Og endog Gro, landsmoderen, forkynte flere ganger at (Det norske) Arbeiderpartiet aldri ville kreve assimilasjon i det norske samfunn av muslimske innvandrere. Integrasjonen ville komme av seg selv, sa hun. Så dahhh,så.
Det blir spennende å følge Lægreids karriere og skjebne heretter. Hvordan han blir straffet for sine "avsløringer". Det kan ikke forløpe ustraffet.
Slettet bruker
29.04.2020 kl 21:30 482

Før fru Erna Solberg ble statsminister foreslo hun opprettelse av en shariadomstol i Bærum, av hensyn til muslimske borgere der. Et par år senere utrykte hun at det jo var likegyldig om det var Ola og Kari , eller Aisha og Ahmed, som bebodde Norge. Og endog Gro, landsmoderen, forkynte flere ganger at (Det norske) Arbeiderpartiet aldri ville kreve assimilasjon i det norske samfunn av muslimske innvandrere. Integrasjonen ville komme av seg selv, sa hun. Så dahhh,så.
Det blir spennende å følge Lægreids karriere og skjebne heretter. Hvordan han blir straffet for sine "avsløringer". Det kan ikke forløpe ustraffet.
convert
29.04.2020 kl 22:02 471

Gambia-Erna er sugen på sharia.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/kaaWBX/utreder-norsk-shariaraad

Islamistvennene tror det er tull. Men Zombie Solberg vil faktisk ha sharia som en del av norsk rettsvesen.
Slettet bruker
29.04.2020 kl 22:48 453

Hun er ikke bare sugen på sharia, hun har sugd mye på en tidligere og det har tydeligvis gitt mersmak. Bongo fra Kongo.
Slettet bruker
29.04.2020 kl 22:52 450

Ettersom det muslimske parallellsamfunnet vokser frem, er det ingen grunn til å tro jussmuslimene vil arbeide med hvite, vantro og skitne nordmenn. Neida, de skal forsvare sine "brødre" innefor det muslimske parallellsamfunnet, og slik forsvare islam og sharia. Det samme med muslimleger, som hjelper sine "brødre" med riktige attester og sykemeldinger, så de får trigd
Slettet bruker
29.04.2020 kl 23:32 439

"Det samme med muslimleger, som hjelper sine "brødre" med riktige attester og sykemeldinger, så de får trigd"

Dette er noe de har holdt på med siden de første muslimske legene ble uteksaminert for mange år siden. Når muslimske advokater ansetter torpedoer til å kidnappe eller drepe vitner, så burde bunnen gått ut av all innvandring fra slike land.
atnorhe
30.04.2020 kl 11:43 417

Regjeringen.no MenySøk
Regjeringen vil skjerpe kravet til norskkunnskaper for statsborgerskap
Pressemelding | Dato: 30.04.2020 | Kunnskapsdepartementet
| Nr: 84-20
– Regjeringen vil skjerpe kravet til ferdigheter i norsk muntlig for å forhindre utenforskap, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. Det nye forslaget gjelder statsborgerloven, og er en del av en lovproposisjon som er oversendt Stortinget.

Det første regjeringen gjør ved sine morgenmøtet er å lese DT. ⏰