NAT going nuts!


Kort oppdatering på NAT fra Hannisdahl i går:

"Quick Comment: NAT going nuts!

Since we downgraded Nordic American Tankers to SELL on 13 April and reduced our Target Price from $4.1/sh to $2.6, the share price has rallied 78%. Obviously not good timing with the benefit of hindsight, but our target prices are reflecting our fair value assessment with a one year horizon, not trying to capture short term fluctuations in the share prices.

So, what kind of expectations are now implicitly priced into NAT? We calculate an implicit timecharter equivalent (TCE) of $77,320/d over the next year for NAT’s fleet (disregarding some timecharter rates at lower levels). This is similar to current spot rates. So, is it fair? Our base case is for Suezmax spot rates to average $31k/d over the same period, with a high case of $56k/d as outlined in our recently published Shipping Quarterly. We also highlighted the extraordinary uncertainties in today’s market and the unusual wide range of potential outcomes vs our base case.

So, if we assume investors are right in their pricing of NAT and that Suezmax spot rates will average $77k/d over the next year, what does that entail for other Oil Tanker companies? Using the implied spot rates from NAT, estimating spot rates for other vessel classes in similar market and applying same calculations to our Oil Tanker coverage reveals an average 105% upside vs current pricing. Please see overview below:

In sum, we think NAT is priced too high as the current strong cash flow generation is offset by an expected 20% fall in asset prices on a one-year horizon. But, regardless of whether investors agree or disagree with our base case, the current pricing of NAT is completely disconnected from peers and nevertheless be interesting as a neutral Oil Tanker peer trade. NAT is +10% in pre-trade at the time of writing"

Det er noen interessante tabeller i form av bilder som ikke er mulig å kopiere inn, men dere som har registrert dere gratis hos Cleaves kan lese det her:
https://www.cleaves.no/post/quick-comment-nat-going-nuts

Interessant for norske aksjer er at oppsiden for disse aksjene hvis de prises etter samme rateforventninger som NAT er:
ADS: +157%
FRO: +55%
Hafnia: +119%
Hunt: +120%
OET: +178%

Etter at Hannisdahl laget denne beregningen har NAT steget fra 7,2 til 7,8 i førhandel nå, mens de fleste norske aksjene har falt, så differansen er enda større.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Treidar
29.04.2020 kl 10:33 8055

Det er nok et par dumme grunner til at NAT er mye høyere. Det er retail som har strømmet inn etter at super contango har vært lenge i nettaviser og blogger. De har "tanker" i navnet, slik at de er lette å finne for de som søker (Teekay Tankers er også kraftig opp) og ikke minst Hansson sjøl som hausset helt legendarisk på Mad Money med Jim Cramer. Var nesten vondt å se på. Men ingen tvil om at de tjener penger. Saftige utbytter vil begynne å komme, hvis retail da begynner å prise dette til P/E likt det de kjenner til fra før så kan det gå til månen.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Jeg var imponert over timingen din i går. Godt gjort å ha is i magen å sitte helt til 8,75. Nyskjerrig på om det var god magefølelse som gjorde at du solgte der, eller var det teknisk analyse som gjorde at du valgte akkurat det nivået?

De dumme grunnene er det mulig å utnytte. Jeg har gått short NAT og long i de norske tankaksjene. Skal innrømme at jeg undervurderte hvor ekstremt momentum det er i NAT, og begynte dessverre å shorte for tidlig. Hadde en snitt på 6,1, men dekket inn litt av shorten i går kveld på lavt 7-tall for å ha mulighet til å øke på høyere kurser. Håper at vi får en ny test av 9 i NAT.

NAT kan sikkert gå enda mye høyere på kort sikt, men for meg er det utenkelig at den ligger på dette nivået om ett år, uten at de andre tankaksjene har sett en kraftig reprising. Selv om Hansson skryter av enorme utbytter, har NAT etter den voldsomme kursoppgangen den laveste divident yield av alle tankaksjer jeg følger. Når resultatene tikker inn, tror jeg markedt får øynene opp for hvor mye bedre posisjonert mange andre tankaksjer er.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Treidar
29.04.2020 kl 11:13 7990

Takk! Veldig fornøyd med den. Det var en slags mageteknisk analyse. Jeg bruker ikke TA aktivt, men i den grad det virker så tror jeg det virker best når det er ulvetid og store utslag. Caset mitt var at momentumet ikke var brukt opp, at det både var shorter som ville ut av veien og mange som rushet inn. "Sell the rip". Timingen var litt erfaring og mye flaks. Typisk med to digre candles kort tid etter åpning når sånt skjer, en grønn og en rød så det var det jeg satt og ventet på. Også typisk av meg at jeg blir for grådig og vil ha neste tall oppover. Jeg ventet på 9eren og den kom, men bare 9 blank og så falt det kjapt ned til 8.60. Da tenkte jeg den røde candelen var i gang og det bare var å komme seg ut. Flaks at det gikk litt opp igjen og jeg fikk 8.75.

Kan hende jeg går inn igjen i NAT. For meg er tanker casen først og fremst utbytter i Q1 og Q2, deretter forhåpentligvis god restverdi, der tror jeg NAT kan gå på en smell. Sell the rip gjelder fremdeles hvis noen går koko bananas igjen. Euronav har earnings neste torsdag før åpning, den blir viktig for all tank. Ellers er det jo ikke noen umiddelbar avslutning på hele greien, tror det kan vare en god stund.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Blir fantastiske utbytter framover, men ifølge Cleaves blir ikke utbyttene veldig store i NAT i forhold til aksjekursen. De anslo 7% for 2020 i analysen på mandag, mot 16% for hele sektoren. Et traust selskap som EURN har 25%. Med dagens kurs i NAT blir divident yield nede på 5%. Som utbytteaksje synes jeg NAT er et klart sistevalg. Men som tradingaksje skjønner jeg at den frister.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Treidar
29.04.2020 kl 11:36 7932

Jeg mistenker at Hansson vil mele sin egen kake så godt han kan. Selger sikkert ned på gode priser, så vil han bruke større deler av overskuddet enn planlagt på å betale gjeld. På baksiden av super contango kommer en smell, da kan han kjøpe seg opp igjen billigere og båtene har lavere breakeven.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Noen dro ut proppen i NAT i pretrade. Gikk fra 8 til 6,8 i pretrade.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Fra 9 til 6 på ett døgn uten nyheter er ganske heftig.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Jeg trodde Hansson var storeier i NAT, men her står det at han kun eier 3% av aksjene, og at ingen eiere sitter på mer enn 5%. I snitt har aksjonærene kun 2500 aksjer hver, så det gjør den enda enklere å manipulere opp og ned av tradere, og når lufta en gang går ut av ballongen skal det godt gjøres å holde kursen på dette nivået.

https://www.tradewindsnews.com/finance/nordic-american-tankers-trades-110m-shares-and-807m-in-value/2-1-799679
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Blir spennende å se hvordan de ferske tankaksjonærene som har blitt lurt inn i NAT den siste tiden reagerer når de skjønner at tank ikke er som andre bransjer, og at man ikke kan forvente at inntekter i dag sier noe om inntekter om et halvt år. I går falt den bare like mye som andre tankaksjer, selv om den outperformet ekstremt på vei opp. Mistenker at det er noen som fortsatt driver kurspleie her så de kan komme seg ut, evt sette short før kursen kjøres ned. Hvis det skulle gå mot en nedtur i tank tror jeg denne vil falle ekstremt, og ser ikke bort fra kurser på 3-tallet i løpet av mai.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

$6 i pretrade. lufta er i ferd med å gå ut av ballongen

ed 5.9
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Ser NAT har et normalt antall aksjer i pretrade.

Blir spennende å se hvordan denne aksjen reagerer på en normalisering av rater (under 100k).
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Nå er Herbjørn Hansson er på Dagsnytt 18 og diskuterer skatteparadiset. Han er litt av en fyr. Ikke lett å være verken programleder eller motdebattant :)

Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd han var full. Har han alltid vært sånn?
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Ja
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Herbjørn Hansson er helt enorm både som industribygger og samfunnsdebattant. Han er ekstremt dyktig til å formidle budskapet til folk flest. Kan sammenliknes med Trump. Se bare til USA, der elsker de sånne typer.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Stemmer, og US tradere elsker Nat i gode tider, historien viser det og den har en tendens til å gjennta seg, derfor er heller ikke prissettingen av Nat overaskende.
Gammelt rustent hardt belånt stål stiger alltid mest:-))
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Treidar
02.05.2020 kl 12:12 7290

Skamløs haussing, fullstendig frikoblet fra samfunn og virkelighet og på toppen av det hele dårlig smak. Jepp, virker som rette typen. Hans forsvar av skatteparadiser virker i bunn og grunn som han ikke skjønner spørsmålet en gang. Jeg tjener gjerne penger på NAT-aksjen, men jeg har ingen respekt for Herbjørn Hansson som hverken menneske eller bedriftsleder. Han er en typisk brautebass uten samvittighet, empati, intelligens eller stil. Og gjennom historien er det mange av den typen som har gjort det fantastisk bra, selv om 95% av dem går rett på dunken.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Hva tror du NAT kan gå til om det blir en glideflukt for ratene og nytt bullmarked først i 2023? Jeg skal prøve å la være å dekke inn shorten her før vi ihvertfall ser 4-tallet. Med aksjonærbasen de har er det veldig få store langsiktige aksjonærer, og tviler på om de som har blitt lurt inn etter Hanssons haussebonansa har tålmodighet til å sitter her fram til 2023. Mulig blir det en ny shortmulighet etter at q1 og q2 resultater legges fram. Prisingen av NAT vs f.eks. FRO er helt hinsides. Regner med at noen får øynene opp for at det finnes bedre kandidater selv om man er permabull på tank, når man ser at utbytte yield for andre tankselskap blir langt høyere når tallene kommer på bordet. Hansson har jo varslet tilbakekjøp av egne aksjer om de finner det lønnsomt, men tviler på om han er gal nok til å kjøpe aksjer over $4 i stedet for å betale det ut i utbytte eller redusere gjeld.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

hehehe, den var god, tommel opp, Herbjørn er konge:-))
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

hehe, det intervjuet var absurd. frister ikke å la han styre pengene mine.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Har dekket inn shorten i NAT på $5. Mener fortsatt at den er overpriset i forhold til øvrige tankaksjer, men regner med at den vil få seg en rekyl med resten av sektoren etter det kraftige fallet i det siste. Håper å få satt en ny short over 6 igjen.

Ed. Angret like etter at jeg hadde gjort det da jeg så at hele sektoren snudde ned. Rakk å ta tilbake halve shorten til samme kurs, men ble litt fro gjerrig med resten dessverre.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Tyngdekraften og de økonomiske lovene har endelig begynt å virke for NAT også. Det ble ikke en gang noe rally på kvartalstallene de la fram i går. Denne shorten tror jeg det er trygt å beholde en god stund ennå.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Psykologien har snudd totalt i NAT nå og selv når de fleste andre tankaksjer er opp 4% fortsetter den å falle.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Nat utvikler seg dårligere enn andre tankaksjer i dag. Tipper det henger sammen med at det har blitt økt fokus på at kursen ble blåst opp av Robin Hood.
https://www.tradewindsnews.com/finance/nordic-american-tankers-robinhood-story-may-not-have-a-happy-ending/2-1-826274
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Lisens» til å emittere for nye 60 mill. dollar
Nordic American Tankers åpner for å utstede flere aksjer. En amerikansk investeringsbank kan selge nye aksjer for inntil 60 millioner dollar.
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

Lurer på om H. Hansson skal ha sine standard 3% commission ($1.8 mill Usd) i tillegg til de 2.5% som går til B. Riley.......
Redigert 20.01.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
bravi
10.07.2021 kl 10:16 4700

Synes NAT henger litt etter andre tank aksjer, da er det vel mere oppside i den da.

Nat blir av mange omtalt som kraftig overpriset, bla Hannis har jo klare salgs anbefalinger.
Hannis kommer til å ta feil, denne aksjen kommer aldri ned fra dagens nivåer når tank nå fremover bare kan bli bedre.
Nat er en Usa favoritt innen tank, når tank kommer utover vinteren vil Nat bykse på lik linje med annen tank, slik er historien og slik har den alltid vært.

Hvis du oppsummerer hva Hebbe lille har kjøpt i aksjen siste året er det ikke småtteri.
Tror du på tank comback i vinter, da bør du definitivt kjøpe Nat og gi beng ii salgs anbefalingene.
Historisk skal Jim Cramer reklamere godt for Nat, men først etter at aksjen har steget endel og vi er godt ute i tank syklusen, så kommer Herbjørn å snakker masse vås i mediene om utbytte kapasiteten og bla bla bla så går aksjen, sånn har det alltid vært, sånn er det bare.
Redigert 10.07.2021 kl 11:59 Du må logge inn for å svare
bravi
10.07.2021 kl 14:13 4592

Med kurser ned mot 3 bør det være greit å fylle på litt med NAT aksjer, dollar kursen kan gå litt ned men det er lenge siden den var under 8. Vanskelig å treffe både dollarkurs og Nat kurs lave samtidig.
Redigert 10.07.2021 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
bravi
16.07.2021 kl 17:03 4413

Kurs på 2,80 nå, det virker lavt. Lenge siden den var lavere, skulle ikke tro at tidene har blitt så mye verre i det siste. Ratene må snart komme litt opp for f...
Redigert 16.07.2021 kl 17:12 Du må logge inn for å svare

I går kjøpte jeg NAT for første gang på lenge. Det er en bunn her også.

Kan ha vært en usedvanlig god timing det Fattig, ingen rakn i Opec, men en javn økende prod
bravi
18.07.2021 kl 14:01 4265

Tja, kanskje ikke så dumt å kjøpe litt nå. Ikke ofte kursen har vært lavere. $ 2,57 som var bunn i midten av mars 2020, etterpå gikk den rett opp igjen. Tidligere må man helt tilbake til september 2019, da var den under 2$.
Det har vært innsidekjøp i 2021:
40K aksjer til $ 3,16 April 14
50K aksjer til $ 3,69 March 26
50K aksjer til $ 3,13 March 1
Sluttkurs på fredag var 2,71 med RSI under 22.
Kursen bør ihvertfall komme seg opp til litt over 3
bravi
20.07.2021 kl 22:00 4140

Ser ut som kursen kan bunnet ut omkring 2,60 i denne omgang, Opp 3,45% nå.
bravi
31.07.2021 kl 10:49 3925

Så nettopp på TV2 at det har vært et droneangrep mot en tanker i AG. 2 av mannskapet skal være omkommet, det antaes at Iran står bak angrepet.
Hva kan dette føre til?

Sikkert ikke stort.
Men det er jo gøy å se at Hannis nå innser at han tar feil, når tank markedet kommer tilbake vil Nat gå som ei kule på linje med alt det andre innen tank aksjer.
Slik er historien og den gjentar seg .
Spørsmålet er bare når kommer tank markedet, tipper i det minste det blir en god forbedring i vinter kontra nå, det skulle jo bare mangle,
Men om det blir et ´´bra´ tankmarked i vinter er jo en annen ting.

Uansett, kan umulig være store nedsiden i tank aksjer nå, men personlig avventer jeg noe til de dårlige q2 resultatene kommer.
Hadde passet bra med et siste nedsalg q2 og fått handlet litt da.
Redigert 31.07.2021 kl 13:20 Du må logge inn for å svare