En forgubbet befolkning får også årlige høye dødstall.

Slettet bruker
MUMLE 01.05.2020 kl 09:18 300

Norge som Italia. Aldri noen gang har offentligheten i Norge vært mer opptatt av dødeligheten i Italia enn akkurat denne våren 2020. Det gir en anledning til å si noe om demografi, dødelighet og befolkningsutvikling i Italia.

https://steigan.no/2020/05/italias-demografi/
Slettet bruker
01.05.2020 kl 19:26 267

Har også noe med renslighet og kultur å gjøre.
De fleste nordmenn har jo opplevd "sydenmage" på ferie.

Tipper "riksmannsviruset" får herje i den tredje verden, blir tallene litt annerledes.
Mulig at de er immune allerede.
Slettet bruker
02.05.2020 kl 06:38 247

Afrikanerne som emigrerer til Europa i dag kommer hovedsakelig fra land sør for Sahara, fra Afrikas Horn, fra Sentral- og Vest-Afrika og fra de fransktalende landene, dvs. fra de tidligere franske koloniene. Innvandringen vi ser på TV er bare toppen av isfjellet. Hvem står bak for å manøvrere strømmene? Hva er motivasjonen som driver unge mennesker til å forlate landet sitt?

I følge journalisten Marta Pranzetti, har Afrika siden 1950-tallet opplevd det største antallet statskupp og militærkupp, cirka 87, hvorav de fleste har lykkes. Selvfølgelig, bak disse historiske fakta befinner det alltid Vestens lange armer, det vil si av de landene som er massivt til stede og er aktive på afrikansk jord. Først og fremst er det snakk om Frankrike, som for å pålegge sine økonomiske interesser, ikke nøler med å intervenere militært overalt, slik de har gjort de siste årene i Tsjad, Mali, Niger, Libya og Elfenbenskysten. I dag har CFA-francen blitt en årsak til migrasjon.

https://www.derimot.no/over-middelhavet-den-moderne-deportasjonen-av-afrikanske-slaver/
Slettet bruker
02.05.2020 kl 06:41 242

Det er nå klart at Den internasjonale straffedomstolen har blitt en rasistisk domstol som betjener vestlige interesser, siden verken Bush eller Blair, Obama eller til og med Sarkozy, noen gang har blitt anklaget for noen forbrytelse mot menneskeheten. Jens og Jonas + øvrige parti ledere Norge holder seg med, er blitt tiltalt.
Slettet bruker
02.05.2020 kl 06:47 238

Under dødelege epidemiar har einskilde regime meint det var nødvendig å avgrense, eller til og med fjerne, fridommane til nokre av undersåttane sine. Det vart akseptert, inntil Covid-19-epidemien, at eit demokrati unntaksvis kunne avgrense fridommane til dei som var infiserte, eller mistenkte for å vere infiserte, for å verne dei friske. No er det akseptert at dei også kan avgrense fridommane til sistnemnde, eller til og med setje nesten heile folket i husarrest.

https://www.derimot.no/mange-land-gir-opp-friheten-for-et-ufarlig-virus/
Slettet bruker
02.05.2020 kl 06:49 236

Stortinget har midlertidig avsatt seg selv på grunn av et virus som så langt vi kan konstatere ikke er vesentlig farligere enn en sesonginfluensa. Denne nye standarden har aldri blitt debattert demokratisk. Den vart pålagt regjeringar i ein krisesituasjon og vart akseptert av undersåttane som det minste av to vonde. Med det har dei innført ei temporær endring av det politiske regimet, sidan det i eit demokrati er slik at politiske avgjerder berre er legitime dersom dei har blitt debatterte i folkeforsamlingar. Rivne med av oppsvinget sitt, jobbar desse regima – som inntil nyleg forbaud bruk av burka – no med utforming av obligatoriske verneklede. Og dessutan med mobil-appar som kan varsle innbyggarane når dei kjem i nærleiken av ein infisert person.
Slettet bruker
02.05.2020 kl 06:52 234

«Dei som er villige til å gi opp essensiell fridom for å kjøpe seg litt mellombels tryggleik, fortener ikkje verken fridom eller tryggleik»; ein grunnsetning som utan tvil også gjeld for epidemiar.

Vi må merke oss dette: husarrest for ei frisk befolkning «til deira eige beste», er inkompatibelt med det demokratiske idealet. Det handlar ikkje om å jamre seg over visse tilbakeslag for demokratiet vårt, i møte med terrorisme til dømes. Desse gjekk berre ut over nokre av oss, og plaga ikkje så mange. Men det handlar om å sjå at vi nett har, i det minste mellombels, sett stopp for demokratiet samtidig i mange land. Ei avgjerd som påverkar oss alle og fengslar oss i heimane i ein ubestemt tidsperiode.

Å stille den gode president Macron – som vernar om helsa til sine medborgarar – opp imot den dårlege president Trump – som favoriserer økonomien – er berre tåkelegging. Den sørgelege sanninga er at vi nett gav opp først bruken av Fridommen vår, og like etter heile vår Fridom.