...Bolig--- Selger 60 prosent av boligene under prisantydning

aibo
01.05.2020 kl 20:33 2244

Toppene i to av landets største meglerkjeder tror boligprisene vil falle opp mot halvannen prosent i april. April blir først måned med full koronaeffekt i boligmarkedet.

et er stor spenning knyttet til boligpristallene som Eiendom Norge legger frem onsdag til uken. Da kommer fasit på hvordan koronakrisen har slått ut i boligmarkedet i april.

DNB Eiendom har hatt salgsreduksjon på ti prosent i april sammenlignet med samme måned i fjor, opplyser administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom i en epost til DN.

– Veldig mange av eiendommene som selges under prisantydning, selges rett under prisantydningen, noe som tyder på at det kun er én budgiver på slutten av budrunden, skriver Buraas.

Ifølge Buraas selges nå 60 prosent av boligene hos DNB Eiendom under prisantydning:

– Dette ser vi ofte når man er litt usikker på hvordan prisene skal utvikle seg fremover, man er redd for å betale for mye.

Privatmegleren har også opplevd samme nedgang i salgene.

– Hos oss havner april omtrent 15 prosent bak april 2019, og kun ti prosent bak forventet budsjett 2020 hva gjelder salg og oppdrag inn, opplyser Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren i en epost.

Meier forteller at salg og oppdrag har tatt seg opp i løpet av måneden.

I mars sank boligprisene med 1,4 prosent. Men koronatiltakene ble ikke innført før halvvveis ut i mars, slik at det var først i april tiltakene slo ut for fullt.

Færre solgte leiligheter i Oslo
– Når det gjelder Oslo, så kan jeg ikke se noen endring i liggetiden på det vi har solgt. Totalmarkedet er noe ned, men vi har solgt ti prosent flere eiendommer i Oslo i år mot 2019. Her har det gått flere eneboliger enn tidligere. Det ser ut som fallet i volumet i totalmarkedet i Oslo ligger i leilighetssegmentet, sier Buraas i DNB Eiendom.

Han legger til at det tyder på en nedgang på omtrent 20 prosent for leiligheter i Oslo. Selveierleiligheter under 45 kvadratmeter ser derimot ut til å ligge stabilt.

Administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness, forteller til DN at de har solgt 19 prosent færre boliger i april i år sammenlignet med fjoråret.

Forventer nedgang
Mandag kunne DN fortelle at hele 17 prosent av boligene som ligger ute på Finn har fått priskutt sammenlignet med prisen første gang annonsen ble lagt ut, mot 12 prosent i begynnelsen av februar.

Grethe Meier i Privatmegleren mener likevel at utsiktene for boligmarkedet begynner å lysne, til tross for usikkerhet rundt koronakrisen.

– Selv om vi er i en krise for landet, så virker boligmarkedet sterkt. Korona har skapt frykt og vi opplever at mange nå er opptatt av det nære og kjære, og da er boligen vår sentral, sier hun

https://www.dn.no/eiendom/boligpris/dnb-eiendom/privatmegleren/selger-60-prosent-av-boligene-under-prisantydning/2-1-800919
Redigert 02.05.2020 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
aibo
02.05.2020 kl 11:59 2057

Et søk på finn og ordene "Ny pris" er virkelig fremtredende.

15 treff på ny pris på 1643 brukte leiligheter i Oslo var virkelig fremtredende:) Midt i verste krise siden 2. verdenskrig og dette er det dere klarer å komme med?

Det vanligste nå er at det settes ny pris uten å merke annonsen med «NY PRIS».

Har ikke fulgt Oslo tett, men i randsonen er liggetidene ekstreme. Svært stor andel med ett eller flere priskutt.
aibo
02.05.2020 kl 18:26 1774

Fulgt markedet i årevis, kjøpt og solgt.
Sitat...
«under prisantydningen, noe som tyder på at det kun er én budgiver på slutten av budrunden, skriver Buraas.»

Boliger som har vært på markedet settes nå ned med "hundretusener", ved salg så fronter boligmeglerne «solgt for prisantydning,..... ingen merkbar nedgang pga røffe tider :-)..»
Utrolig mye å velge i Noreg nå.

Det er mindre å velge i Oslo nå enn på samme tid de siste årene så hukommelsen kan ikke være helt på topp.
aibo
03.05.2020 kl 22:26 1273

Var på noen visninger i Oslo denne helgen, må si at når meglere i bade DNB og Privatmegleren selger sine egne leiligheter er det signaler som tyder på....

Baltazaris. Er ikke spes lavt nivå nå. Alle år fram til 2017 viser gratismeglergrafen færre enheter til salgs enn det vi nå ser i Oslo.
Onkel_S
04.05.2020 kl 09:47 1048

Burde kanskje ta med hele sitatet?:
- Veldig mange av eiendommene som selges under prisantydning, selges rett under prisantydningen, noe som tyder på at det kun er én budgiver på slutten av budrunden, skriver Buraas
Redigert 04.05.2020 kl 09:48 Du må logge inn for å svare
gepard1
04.05.2020 kl 10:17 1000

Katastrofale PMI data for andre maaneden paa rad! PMI falt i eurosonen.

Dette betyr at rekordarbeidsledigheten vil vare i mange maaneder, hvis ikke aar.

Foelgende blir at mange maa tvangsselge sine boliger fordi de ikke kan betale sine laan, hvor boligprisen vil kollapse worldwide.
Redigert 04.05.2020 kl 10:20 Du må logge inn for å svare
aibo
04.05.2020 kl 21:09 805

Hvor mange andre seiler samme kurs ?

Ødela familiens økonomi med forbrukslån:

– Søkte flere lån samtidig,
alle ble godkjent
https://e24.no/privatoekonomi/i/Jo8Om4/oedela-familiens-oekonomi-med-forbrukslaan-soekte-flere-laan-samtidig-alle-ble-godkjent