"Sell in May and go away"


Dette ordtaket har nok aldri vært mer på sin plass enn nå!

Eller?

Redigert 03.05.2020 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
Rockall
03.05.2020 kl 11:26 5127

Vet ikke helt:

https://finansavisen.no/nyheter/aksjeanalyse/2020/05/03/7523579/teknisk-analyse-sondagens-aksjetips

Kanskje heller «Sell in June and come back soon»..?

😘👍😘

Nå åpner verden gradvis, det blir sommer, smittetalla går ned og flerfoldige selskaper jobber på turbo med å designe en treffsikker vaksine. Rentene er også rekordlave, og gull er ikke lenger så rimelig som det var. Det kan, gjentar kan, skape en fin mai måned i aksjer. Kanskje flere nå tror på en V-formet comeback..?

🌞 Kom mai du skjønne milde 🌞

Redigert 03.05.2020 kl 11:30 Du må logge inn for å svare
Fehirde
04.05.2020 kl 08:24 4822

Vi for se:
Ingen ting støtter så høye kurser med tanke på fremtidig inntjening. Selv om «cafe-restauranter» åpner igjen er vi langt langt unna å være i nærheten med tanke på toppen 2019.
Å det vil ta lang tid!
Norske kr har fått juling, og verden er på felgen.

Mange nye hodeløse småsparer er kommet inn på børen. Når det går opp for dem at mange kursmål er basert på luft og kjærlighet, vel...

I dag blir det ned!
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/05/04/7523728/dette-vil-pavirke-oslo-bors

«Selv om de vekstdempende restriksjonene fases ut i mai ser den globale nedgangen ut til å bli dypere i andre kvartal. En «Mayday»-lignende fryktdynamikk kan bli resultatet»
Redigert 04.05.2020 kl 08:38 Du må logge inn for å svare
tuja
04.05.2020 kl 08:56 4677

05:14:02
Morten Iversen
Mayday! – Asia-børsene faller

Asia-børsene faller bredt etter at president Donald Trump i et tv-intervju på søndag sa at han trodde en «tabbe» i Kina var årsak til koronapandemien.

Ifølge en rapport fra amerikansk etterretning skal Kina ha skjult omfanget av virusutbruddet samtidig som de fylte egne lagre med medisinsk utstyr, ifølge Associated Press.

Frykten for en opptrapping i det allerede betente forholdet mellom verdens to største økonomiske stormakter har sendt Asia-børsene lavere på mandag.

«Selv om de vekstdempende restriksjonene fases ut i mai ser den globale nedgangen ut til å bli dypere i andre kvartal. En «Mayday»-lignende fryktdynamikk kan bli resultatet», skriver finansinstitusjonen Mizuho i morgenrapporten, ifølge CNBC.

Mayday er et internasjonalt radiotelefonisk nødsignal.

Børsene i Tokyo, Kina og Thailand holder stengt.

Største fallet i oljeprisen er foran oss! Bear olje X 3 - anbefales! Samt Bear OBX X3 som er eksponert mot oljen. Tror vi får en skikkelig knekk nå i mai. Tror vi skal under 600 poeng.
Rockall
04.05.2020 kl 14:20 4252

Tja... Her er det delvis en slags reprise av hva enkelte analytikere har nevnt. Tror på at gjenåpning kan gjøre noe positivt i nær framtid, men Trump troller jo med Kina igjen... Og i morgen kan han kanskje være deres aller beste venn... Høh!

Om vi nå skal ned nå
I mai kjøp på veien ned. Fine nivåer dette, mye som er billig. Anbefaler også å laste opp i juni og juli, men sørg for alltid å ha cash tilgjengelig for eventuelle videre fall.

Mai er perfekt for å possisjonere seg i markedet for å bygge sin formue. Tiårets mulighet i aksjemarkedet.
Fehirde
04.05.2020 kl 15:53 4072

Nederst i artikkelen ;)
Lenge siden jeg har lest dette i media!

https://e24.no/boers-og-finans/i/GGRj6V/wall-street-faller-mandag-frykt-for-opptrapping-av-handelskrigen
Redigert 13.05.2020 kl 20:27 Du må logge inn for å svare

Oppblussing av handskrigen kan gi muligheter for aktive dyktige daytraydere.

For de som kjøper for å sitte long er det utelukkende positivt. Jo mer frykt jo bedre innganger får man . Ikke lett å skjønne det nå, men om 3-5 år så ser man det lettere i sine porteføljen. Frykt skal man elske.
Fehirde
04.05.2020 kl 19:36 3910

Til dere som tror verden bare åpner igjen og alt er bra.
Ta en titt på dette bilde:
https://www.dagbladet.no/mat/oslo-slik-blir-corona-pilsen/72428309

Tar nok lang lang tid før vi er tilbake slik vi er vant til.
Se bare nas i dag, børsen er nå bare luft å hodeløse småsparere.
Rockall
04.05.2020 kl 22:16 3783

Det er stor forskjell på hvor langt ned ulike aksjer har falt. Noen kan være interessante på sikt på dagens nivåer, tenker jeg, men ikke alle. Nei, verden åpner ikke plutselig for fullt, og det blir «sår» fra koronatida som må gro i lang tid. Men... Åpning gjør det mulig for flere å holde hjula i gang, i det minste på et minimum. Det tror jeg, selv om jeg også tror at smittetallene kan øke på igjen innimellom. Til slutt vil verden likevel få kontroll på viruset, tenker jeg. Før det blir en realitet, så kan det også hende at de mest sårbare gruppene «isoleres», og ikke alle. Det kan også bli mer bruk av ulike tiltak i ulike regioner innad i land, og fra bygd til by. Da behøver ikke så mye å stoppe opp. La oss håpe på at viruset kan bli noe mildere, er veldig optimistisk dø ut, før vaksinen(e) kommer.

Handelskrigen er stort sett negativ, men kan noen komme styrket ut av både den og koronakrisen ved å ta mer av produksjonen..? Det kan hende. Det kan bli skikkelige tollmurer mot visse produkter fra Kina, og mer medisin må produseres på hjemmebane. Imens jobber teknologiutviklingen for å ta hjem mer av produksjon generelt, og svakere krone bidrar også i samme retning.

Ser ikke mørkt på alt, og det skjer mye imponerende bare i Norge. En titt i siste utgave av Teknisk Ukeblad f.eks. hinter om det.

Ha ei rolig natt!
Redigert 04.05.2020 kl 23:47 Du må logge inn for å svare
tuja
05.05.2020 kl 10:32 3441

LiveSquawk
@LiveSquawk
ECB’s Weidmann: A Rapid And Strong Economic Recovery After The Coronavirus Crisis Is Quite Unlikely
- Germany In Severe Economic Recession
omans
05.05.2020 kl 10:44 3386

Tror at du tuja, har vært der nede i caputalusjons fasen, despair fasen var når vix var over 80, nå er Return to main som er fokuset fremover.
Ikke vondt ment ;-)
Bare registrerer din voldsomme interesse for artikler som er negative og som sier det skal ned igjen:)
For deg finnes det ikke alternativer til videre ned.
På en vekt skål, må man veie både positive og negative forhold/scenarier. Om man tar vekk det ene, og kun har fokus på det andre, er man ute å kjøre..

Han skriver følgende:
The selloff we had in February/March was anxiety about COVID-19 and the economy, and now, the market is in denial. On the chart below, I believe we are in the denial and bull trap. Markets are hoping as the economy is re-opened, there will be a return to normal. In fact, we have not even reached the fear, capitulation, and despair phases yet. That will start later this year and perhaps despair sometime in 2021.
--

Han virker ute å kjøre.
panikk og kapitulasjon er hva man hadde i mars, større frykt skal vanskelig gjøres å oppdrive mhp aksjemarkedet.
Redigert 05.05.2020 kl 10:45 Du må logge inn for å svare

Hva skjer? Olja ser meget fin ut og Wall Street ser ut til å finne formen igjen...

April måned var solid. Mai starta horribelt.Får vi et minikrakk eller fortsetter vi oppover???????Redigert 06.05.2020 kl 12:30 Du må logge inn for å svare

I Softox har vi et annet ordtak.
Mogwai
06.05.2020 kl 12:39 3178


Sitter med bear obx 3x her. OSEBX må stige med over 5% for at jeg skal gå i 0. Kjedelig. Må kanskje ta tapet, indeksene nekter jo å gå nedover. Hadde i utgangspunktet trodd at vi skulle teste forrige bunn på lave 600-tallet...ser ikke ut som de amerikanske børsene lar oss falle naturlig utifra de økonomiske tilstandene. Alt er korrupt og manipulert så det holder. Noen som sitter i samme båt som meg? Som har noen vettuge tanker omkring dette?
utkant
06.05.2020 kl 13:02 3135

Jeg har 10x og har ingen planer om å droppe den. Den prisingen som er nå er basert på at økonomien åpner igjen med nesten samme fart som tidligere. Men jeg tror det at de åpner igjen bare blir en katalysator både for virus og konkurser. Politikerne tenker kun økonomi og ikke helse rundt om i verden. Det kommer til å smelle hardt når bølge 2 treffer!

Meget fin dag på Oslo Børs i dag. Meget viktig med denne rekylen opp i dag etter det noe overraskende nedsalget på OSEBX i går like før close. Brent viste styrke og oljeaksjene hang seg på. Sånt liker vi.

Mai har fortsatt fått en noe treg start, men markedene er forholdsvis stabile og velfungerende, tenker da på obligasjonsmarkedet, aksjemarkedet og oljemarkedet. Vil også påpeke at fryktindeksen fortsatt er synkende.

DOW ligger nå like over den viktige 24000 poeng grensa. Med peakende oljepriser får vi håpe at Wall Street closer i grønt fint terreng.

Tar nå tidlig helg for å reise på hytta.

Et lite innlegg her nå.

Oslo Børs stiger kraftig fra start fredag 8 mai sammen med Europeiske børser. Brent oljen trader opp og utsiktene til en oppblussing av handelskrigen har avatt mye noe som førte til aksjeoppgang i Asia i natt.

Nettstedene preges av kjøpsanbefalinger og resultatregnskap. Det leveres, det leveres. Flere aksjer i OBX indeksen får sine kursmål oppjustert.

Hovedindeksen testa sist uke 775 poeng. Med et kraftig setback på mandag. KortsiktigTarget Ligger nå på 800 poeng. Hvis styrker i oljeprisen fortsetter og den gode stemmingen i de globale aksjemarkedet fortsetter så vil dette nås innen kort tid. Aktørene tar mer og mer risiko og liker å sitte i risiko. Risikoen for å sitte utenfor er for høy da taperne av denne korona krisen vil bli de som sitter i cash.

JP
Redigert 08.05.2020 kl 10:22 Du må logge inn for å svare
tuja
08.05.2020 kl 10:53 2709

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/b5xWKv/brasil-frykter-oekonomisk-kollaps

– Innen 30 dager kan det begynne å bli knapphet i butikkhyller, og produksjonen kan bli ustrukturert, noe som kan føre til et system som medfører økonomisk kollaps og sosialt kaos, sier Guedes.

Finansministeren kom med advarselen stående ved siden av president Jair Bolsonaro, som har vært sterkt kritisk til tiltak som innebærer at folk holder seg hjemme.

Brasil er pandemiens episenter i Latin-Amerika, med flere enn 135.000 smittetilfeller og 9.146 registrerte dødsfall.

Tallene har den siste tiden på dramatisk vis økt, og eksperter har anslått at det er store mørketall som følge av blant annet lite testing.
tuja
08.05.2020 kl 10:56 2690

Italia er nummeret før junk-rating:

“On the pure economics Italy is junk; it’s only the ECB’s support that is keeping the rating agencies from acting,” Mr Ahmed said. “But how long that support lasts is a lot less clear than it was a few weeks ago.”
Rockall
08.05.2020 kl 10:58 2663

Jeg kan sitte lenge på noe solid som bunnskraper i disse tider. Gjør meg ikke noe. Om realisering av gevinst skjer neste år eller om fem år spiller ingen rolle. Jeg kan bare la alt få seile av gårde. Har nok av penger ellers, så det går bra.

Ja veldig trist. For meg virker det som om Brasils økonomi allerede har kollapsa, men ser at fondene som sprøyter inn penger i Emerging Markets går mer og mer vekk fra Brasil og Latin Amerika og satser mer på Asia og Kina.

Handelsbankens Brasil fond er ned -41% så langt, samtidig closa Nasdaq i pluss i går for 2020. Jeg tenker at de kyniske økonomene mener at Brasil kan ofres, det er Sammen med resten av Latin Amerika ikke så viktig for verdensøkonomien.

Nå bør det sies at Latin Amerika store økonomiske og sosiale problemer før Korona angrep verden også.
Redigert 08.05.2020 kl 11:22 Du må logge inn for å svare
tuja
08.05.2020 kl 15:07 2500

Kjempebra jobbrapport. Kun 20,5mill. Alt som er skapt av jobber i USA på 25år er forsvunnet på 2 mnd. Skikkelig BULL. Løp og kjøp.

Både DOW og Oslo Børs er i minus så langt i mai. Marginalt, men dog ned.

Rapporten var som forventa. Forventningene er ikke så høye lenger når det gjelder nøkkeltall og kvartalstall. Noe som kan slå positivt ut for aksjemarkedene.
Redigert 08.05.2020 kl 15:31 Du må logge inn for å svare

Bra kok på Oslo Børs i dag etter gårsdagens lille fall. Alltid bra når markedene kommer tilbake etter en dag med fall.

Verdt å merke seg at markedene er mer selektive nå. I mars falt alt. Nå er investorene mer kresne og fokuserer på kvalitet og selskaper med gode balanser.

Det fundementale er uendra. Oslo Børs er fortsatt i fin flyt.

JP
o
12.05.2020 kl 12:19 2165

Det fundamelntale er uendra???

Ja det er jo fundementale faktorer som har løfta Oslo Børs 25% de siste ukene. Avkastningskravene til de fleste selskapene i f eks OBX indeksene vil
Være de samme igjen om 1-2 år som
De var før korona angrep verden. De selskapstapene vi ser i år vil hentes rimelig fort inn igjen. Det ser man på prisingen av Oslo Børs. Er jo derfor kursene stiger så
Mye som de gjør.Urquel9
12.05.2020 kl 18:02 1994

Flere analytikere som har uttalt seg de senere dagene ser kun usikkerhet over hele linjen, og stiller seg undrende til at markedet har gått så mye siden siste bunn. At selskapenes avkastning skal være den samme igjen om 1-2 år, må være fundert på ønsketenkning.

Men det er kanskje de samme analytikerne som mente at Brent skulle i 5 $ og Oslo Børs i 400 poeng?
Urquel9
12.05.2020 kl 19:09 1890

WTI har vært langt under $5. Med den aktiviteten vi ser world wide, er det ingen grunn til å vente en veldig stigende etterspørsel etter produktet den nærmeste tiden. Alle lagrene er overfylte.

Da er vi litt ned i dag folkens. Virusfrykt og generelt ønske om å sikre gevinster preger verdens børser.

USA falt kraftig i går. Asia klarte seg relativt bra i natt. DAX er - 1,3%, Oslo børs - 1,5%. Det er mindre enn jeg tenkte og ikke bekymringsfullt da markedet er forventa å være litt bumpy fremover.

I et velfungerende aksjemarked skal det komme rekyl opp på Wall Street i dag. Så da gjenstår det å se om det slår til.


Vanskelig å spå enkeltdager slik børsene har fremstått den senere tid. Men i et litt lengre perspektiv tror jeg absolutt at vi får en nedtur. Det er liten substans i den senere tids oppgang på børsene. Alt bærer preg av at folk tror at man skal kjapt tilbake til det vi kaller normalen, samtidig som myndigheter i forskjellige land har pøst ut enorme summer på diverse tiltakspakker, og sentralbankene har fulgt opp med rentekutt.

Dette til sammen med at vi nå forsøker å få samfunnshjulene til å gå rundt igjen gjør at optimismen så smått råder. Men ennå har vi ingen fasit på hvilken varig innflytelse koronaviruset kommer til å få på økonomi, arbeidsplasser, levestandard o.s.v rundt om i verden. I første omgang kommer nok resultatene fra 2.kvartal til å bli en nitrist opplevelse for mange selskaper og bedrifter. Konkurser kommer det nok sannsynligvis til å bli mange av.

Hva historien videre forteller oss blir slik jeg ser det bare gjetninger. Det kan hende en rask utvikling av en vaksine kan bøte på det verste. Men hva om ikke det skjer, og viruset fortsetter sine herjinger? Scenarioene er mange og komplekse. Det er langt ifra sikkert at dette blåser over med det første. Ei heller at verden noensinne blir den samme igjen.
FunTrade
13.05.2020 kl 13:05 1622

Tror du har rett i det, at det kommer nye shake outs. Det henger ikke sammen over tid at mange betydelige lands BNP beregnes å falle med 5-10%, flere land med krisestor gjeld, bedrifter som går dukken i stadig raskere tempo, også skal liksom børsene opp mot gamle høyder allerede nå, før vi vet enden på covid-19?
Fehirde
15.05.2020 kl 15:58 1423

Jeg må le litt av at børen er opp i 2% i dag når resten av verden er på felgen og USA begynner innse at P/E ikke er helt på plass.

Makrotallene er oversett enn så lenge.
Dette går enten veldig bra eller veldig dårlig for mange stakkars småsparere som kaster seg på «bølgen» opp!

Vær forsiktig, pluggen kan falle ut når som helst!

Børsene går vel litt opp og ned, alt er ikke svart hvitt. Akkurat som nyhetsbilde, mye er negativt, men også mange triggere der ute med bullish info. Det eneste som er
Sikkert er at på sikt vil børsene stige, og da gjelder det å være posisjonert.

JP

Ja, helt enig. Hvor skal man putte pengene ? Ingen renter å få som var tilfelle tidligere år hvor dette ordtaket ganske sikkert har sitt opphav langt tilbake fra. Folk eide mindre aksjer/fond før og brukte kanskje mer opp årlig på ferier etc.. Ikke vet jeg men kan være helt andre incentiver/markedskrefter idag om man velger å selge aksjer en hvilken måned man er i. Hvis folk går i flokk blir det sånn men de som ble rike de åra dette gjaldt var sikkert de som kjøpte i Mai.

Trenden er fortsatt opp folkens. Fra bunnen i mars så vil dette gå videre opp.