FELLES SKANDINAVISK KRONE


Den norske kronen er gruset.
Kan det være en ide å lage en felles Skandinavisk krone?
Vi er veldig sårbar med en så liten valuta, og selv om timingen akkurat nå kanskje er dårlig sett med norske øyne så kunne det på litt sikt være en ide.
Hva tror dere?

Heller euro enn å gå sammen med svensker og dansker som har tyrannisert oss i 500år
Treidar
03.05.2020 kl 13:43 611

Ikke så dumt kanskje, men heller EU-medlemsskap og € mens vi ennå er i en god forhandlingsposisjon med olje og gass.

he he, ja det var noe jeg tenkte på også, men ulogisk er det ikke med en felles krone.
Sentralbanken måtte vel ligge i kongens by (København), heller det en hos søte bror.
Island, Sverige, Danmark, Norge ville fortsatt være en liten valuta.
Finland har vel allerede euro, og dessuten kan de ikke anses som Skandinaviske selv om de er en del av Norden.

Men så var det det med historien da, Norge er vel bokstavelig talt voldtatt av både Sverige og Danmark i mange 100 år, det glemmer vi ikke.
Se eksempelvis alle de flotte byggene i København, alle pengene er hentet fra Koloniene, deriblant Norge.
Redigert 03.05.2020 kl 13:49 Du må logge inn for å svare

mange nydelige bygg i Ståkkhålm også finansiert av slavearbeidere normenn. sølvet på Kongsberg ble også slavet ut av gode normenn og gikk til Kjøbenhavn.
Redigert 03.05.2020 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

Egen valuta kan være en fordel når vi må omstille oss fra olje og gass og leve av eksport av andre ting. Fordel med svak krone da.

Få seddeltrykkeriet hjem.

Vanskelig å se at det er praktisk mulig, men å styrke det skandinaviske og nordiske samarbeidet er jeg veldig for.
Treidar
03.05.2020 kl 15:56 417

Jeg mener ikke hva de har lyst til å kjøpe, men oljen gir oss en sterkere nasjonal økonomi som gjør at vi stiller sterkere når vi skal skrive avtale. Hvis vi skal søke etter et totalt økonomisk kræsj så har vi fremdeles laks og vannkraft, men da er vi et slags Hellas med nisselue og kan få kjipere vilkår.

Den norske krona er muligens ikke så gruset som den kan ende opp med å bli i årene som kommer, men jeg er på tross av dette og et ønske om mer samarbeid innad i Skandinavia og Norden overbevist om at en norsk krone på norske hender er viktig for oss som nasjon. Så jeg stiller meg bak de som ønsker å beholde den, samt den ene som ønsker pengetrykkingen hjem fra Frankrike og Storbritannia.

Ingen andre enn Norges Bank bør trykke sedler for sirkulasjon, og myntproduksjonen som er overlatt til det skruppelløse foretaket Det Norske Myntverk, må sies opp og overlates til et foretak i Norges Bank som det ikke bør være noen kontroverser rundt. Norges Bank kan ikke fortsette med å få dette gjort på anbud hos et selskap som går inn for å lure folk inn i dyre abonnementsordninger av juggel gjennom "gratismynter" og annen moralsk fordervet aktivitet.
Redigert 03.05.2020 kl 16:09 Du må logge inn for å svare
Anatoly
24.05.2020 kl 22:27 158

Vel, nå er det jo igrunnen begrenset hvor lenge kontanter kommer til å bli brukt i fremtiden nå som alt blir digitalisert i økende grad, så er det virkelig nødvendig? Det meste av "pengetrykking "skjer uansett digitalt idag.