PCIB How a financial misunderstanding can lead to an attractive


Kopierer denne som torhh fra tekinvestor la ut nettopp. Det er altså en oppdatering fra Arctic Securities


How a financial misunderstanding can lead to an attractive opportunity

Please note that Arctic Securities is acting as a Joint Bookrunner in connection with the Rights Issue

On Friday a fully underwritten rights issue was launched leaving PCIB fully financed until filing in 2022. We believe the somewhat surprising market reaction can lead to an attractive investment opportunity.

· The company updated the market, and in our view, further de-risked the case. Before the rights issue was launched on Friday, the market valued PCIB to NOK 53/share, well-knowing - we assume - that the company was left was a cash position of some NOK 30m, with an enormous financing risk and great uncertainty regarding pivotal trial design (size and extent). With the rights issues, the company removed the financing risk and provided a number of essential and positive updates, most importantly:

o The study will include a total of 186 patients to be treated with either fimaCHEM + standard of care or standard of care alone. An interim analysis and read-out is expected approx. 36 months after the trial is initiated (1Q22) and, upon a positive read-out, a filing for marketing approval is warranted. Moreover, the company does not need to include all 186 patients before interim read-out and approval, and timelines for approval are in line with our base case scenario.

o A subgroup analysis for the high dose cohort from the clinical phase I study shows – even if in a small number of patients (n=6) - a clearly superior trend compared to the full study cohort. More specifically, patients seem to have been sicker than for the full cohort, but show i) higher objective response rates (60% vs. 33%), ii) longer average duration of response (15.4 months vs. 12.4 months) and iii) longer median overall survival (19.4 months vs. 14.4 months, and vs. standard of care of 12 months (historical control), with 33% of patients still alive (vs. 19%). With these data, if repeated in a larger, randomized trial, we believe the company has a very good change to hit the market in 2022.

o An update from the phase I extension study, to evaluate the safety of repeated treatment with fimaCHEM, shows favorable safety. Therefore, the pivotal study will commence with up to two scheduled treatments of FimaCHEM. Theoretically, this should affect the efficacy of treatment with fimaCHEM positively.

· The principles of Rights Issues explained: In a rights issue, subscription rights are issued to existing shareholders entitling them to buy additional shares in a proportion to their existing ownership. The subscription price is set below the market price in order to transfer part of the value of the share to the subscription right, importantly:

o There is no value loss for the shareholder because an existing shareholder can realize value of its subscription rights either by i) subscribing for its subscription rights and/or ii) selling its subscription rights in the market. Thus, existing shareholders must act on one or both of the two alternatives to avoid value leakage

o A discount to Theoretical Ex-Rights Price (TERP) sets a buffer for a positive value of the subscription right (please find the calculation for this rights issue below)

Thus, in an efficient market, the shareholder should be economically indifferent to the level of the subscription price. With the financing risk removed, one would have expected the share price to increase. Clearly, after the EGM (Sept 14), one would expect it to fall to the TERP.

HrDuck
Du nevner ikke PCIB men skriver om den "liksom" uten å nevne den. Artig variant .Å forklare kursen /nivået er ikke alltid enkelt men det kan være enkelt. Eksempelvis så er utsettelser noe av det verste en aksje kan bli rammet av og det må vi innrømme er tilfelle hos PCIB i hvert-fall ut i fra det jeg mener å ha oppfattet.. En annen mulighet er at noen av garantistene hadde sett for seg å tjene 3,5% som var "bonusen" for garantien og at dem ikke hadde planer om å sitte med masse aksjer ? UANSETT kortsiktige årsaker så må vi vel også innrømme at det ikke er fremkommet negative meldinger i fra selskapet som skulle tilsi en slik grusing som vi nå opplever og dermed KAN ja jeg sier forsiktig KAN dette være tidenes mulighet for en kjempebra inngang? Jeg har IKKE mistet troa og velger å fokusere på at vi er full-finansiert til vi inntar toppen av pallen og mottar jubel i fra "publiken". Håper bare nedgangen stopper snart å ikke panikke tar helt nuven i fra alle med frynsete nerver. Får si som nordlendingene: Vi står han av.
HILSEN EN SOM TROR- PCIB- vil lykkes til mest glede for pasientene men også til glede for oss aksjonærer som "sponser" denne ferden.
HrDuck
18.10.2018 kl 16:40 5543

Var ikke ment spesifikt for pcib russebuss. Om du føler det beskriver perioden aksjen er inne i nå så er jeg ikke uenig. Forøvrig skrev jeg innlegget for svært lenge siden, men la det inn her siden det føltes som relevant i dagens situasjon.

HrDuck
Ok. Må jo bare innrømme at det er relevant akk nå men snart kommer nok smilet tilbake og da er denne perioden glemt.
Ps. Øka med 47k på 27,40 jeg for sikkerhets skyld men den var tenkt kort egentlig da skattefuten skal ha denne summen !!!!!!! Må jo gamble litt på dette nivået.

Håper du lykkes med den, rusbrus, men da må det komme noe positivt fra selskapet, og det ser ikke sånn ut i det korte bildet.

Takker for det Stifinner. MÅ da komme noe snart ? Har ingen planer om å redusere "hoved-posten" men den siste kan jeg ikke holde så veldig lenge. Har gjort meg ca 200k på short siste 2 uker . PGS og DNB samt litt i Grig faktisk. Kan jo komme en generell korreksjon men tror PCIB snart er ferdig-korrigert? Etter regn kommer sol så snart lysner det i horisonten.
repsol
18.10.2018 kl 22:42 5141

husk det folkens opp og ned 4-5 i den her bransjen er ikke mye når det snur , ser det er mange negative her , da er det vel på tide og ta en post tenker jeg he he , tipper dette blir bra om ikke lenge , kommer nok en god melding som en takk til de som stilte opp i emisjon he he

Du tenker en sånn rekyl som kom i NANO etter emisjonen på 114 kroner den 7. desember 2016? Den rekylerte fra 120 til 37 kroner, et fall på 70% i løpet av 16 måneder. Ledelsen var ved emisjonen "superhappy" over tingenes tilstand.
Ironi til side. I farmasibransjen ser det ut som at emisjon er et sikkerstikk for kraftig kursras på Oslo Børs. Tragisk, men statistisk signifikant.
Vi får tro PCIB klarer å snu trenden ved at den raste det meste fra seg før emisjonen.
19.10.2018 kl 10:27 4773

Hva med børsmelding? Hvis det er kurssensitivt skal resultatet børsmeldes. Lover vel ikke godt?
HrDuck
19.10.2018 kl 10:35 4743

re Russebuss

Jeg ble litt bekymret når jeg leste dine innlegg i går. Nå har vi vel hatt våre små feider her inne. Sikkert til andre sin underholdning og ikke verre enn at vi nok begge to har tålt det godt. Men uenigheter eller ikke så har jeg alltid sett på deg som dyktig og kynisk spekulant (kynisk i positiv forstand). I dine innlegg i går så kjenner jeg deg ikke helt igjen. Det ser ut som at tro er erstattet med håp og du har plutselig fått et veldig langt perspektiv på ting. Jeg vet ikke, men jeg har inntrykk av at din bakgrunn ikke er fra medisin og da blir du prisgitt andre sin forståelse av caset. Dersom din styrke er det medisinske fagfeltet så ville jeg være langt mer avslappet, men jeg trodde ikke det var tilfelle.

Selskapet selv har jo indikert en timeline frem til 2022. Dette er lang tid. Jeg er slett ingen krakknisse og tror ikke det blir dramatisk med det første. Men i løpet av fire år så frykter jeg at markedet har måttet gjennomgå flere svært betydelige korreksjoner. Sitter du da med aksjer som ikke har inntjening eller ferdig produkt blir man normalt straffet svært hardt. Har du tenkt over om det er hensiktsmessig å binde så mye kapital i Pcib for så lang tid frem?

Jeg håper at det går greit med deg og råder deg i all vennskapelighet til å ikke bli sta eller emosjonelt knyttet til dine investeringer.

Ps. du bør kanskje ta en kikk på Strong igjen nå? Selskapet la frem greie tall og gjennomfører kostnadsbesparelser som er helt gigantiske målt i forhold til markedsverdien. Kuttene i seg selv kan jo alene bety en oppside på 100% i kursen og da er selskapet svært nøkternt priset i utgangspunktet. Jeg blir svært skuffet om ikke Strong-kursen er langt over 10 kroner ved jul.

Da er det notert, Duck; Strong langt over 10 til jul og Pcib 23.(sistnevnte ved nyttår).
Ellers så er jeg også fornøyd med Strong idag.

HrDuck
Hyggelig at du er "bekymret" for mine investeringer og må vel innrømme at du har en del moment jeg selv har vurdert nøye. Jeg har ingen medisinsk bakgrunn men har en kompis som er lege og med-aksjonær. Han skjønner nok vesentlig mer enn meg og har klokketro på selskapet. Når det gjelder håp og tro så er jo dette et poeng i denne bransjen. Man kan ikke være 100% sikker på at dem vil lykkes men det er tillatt å både håpe og tro og det er mitt ståsted i denne aksjen.
Årsaken til at jeg sitter så tungt som jeg gjør akk nå er at jeg mener fallet er meningsløst stort ( kjøpt mye på vei ned) og har tro på at vi snart er på et annet nivå igjen. Når det gjelder å sitte lenge i en aksje så er jo PSI/STRONG et eksempel på at det var god butikk å sitte lenge . Tar jeg med utbytte så var vel mitt snitt ca 3 kr da jeg solgte meg ut i fra 17,25 og ned til ca 14,50.At markedet vil få flere korreksjoner er jeg fullstendig enig i og derfor sitter jeg med div short-posisjoner for 4-8 mill.PS. At vi er u-enige i sak betyr ikke at vi ikke kan være gode kompiser både på forum og i gata. Jeg følger litt med i Strong men blir ikke enig med meg selv om jeg skal gå inn igjen ennå. Mener aksjen er latterlig billig men det er ikke alltid godt nok argument dessverre. Jeg savner den veksten Jørgen var så skråsikker på. Ønsker deg en trivelig helg og så satser vi på div glad-nyheter over helga?
HrDuck
20.10.2018 kl 19:46 4208

Hyggelige ord Russebuss,

lykke til og god helg

Les på tekinvestor om fimavacc!
Dette blir bra, veldig bra!!
Fantastiske resultater fra Zürich. Samt FiloD åpningsinnlegg. Svært lærerikt og opplysende.

Dette er innlegget fra Tekinvestor :-)

http://www.jimmunol.org/content/jimmunol/early/2015/05/27/jimmunol.1500431.full.pdf

Dette ha vært publisert Mai 27, 2015, doi:10.4049/jimmunol.1500431.....så vet ikke hva som er nytt?
Redigert 20.10.2018 kl 22:42 Du må logge inn for å svare
21.10.2018 kl 11:28 3898

PciB har holdt på i 22 år uten å tjene en krone. Så om en leser artikler som er 2 eller 20 år gamle er av underordnet betydning

hartvigsen1, hvordan får du dette til å bli 22 år?
"PCI Biotech Holding ASAs shares have been listed on Oslo Børs (Oslo Stock Exchange) since 27 April 2018. The listing was transferred from Oslo Axess, where PCI Biotech Holding ASA had been listed since 18 June 2008 following a demerger from Photocure ASA. The ticker symbol is PCIB (Reuters: PCIB.OL)."
21.10.2018 kl 12:58 3806

Starten var vel i 1996
bravi
21.10.2018 kl 17:35 3668

Mange som var sikre på at denne ville skyte i været etter emisjonen og støvet hadde lagt seg. Ser ikke ut som de får så mye rett i det nei.
Kurs omkring 4 kr under emisjonskurs sier sitt, trenden er nedover, verdien på selskapet er bortimot halvert etter at de meldte om emisjonen. For tiden et meget skuffende case, kan ikke si annet.
oxion
21.10.2018 kl 20:12 3530

for tiden et kraftig underpriset case !!!
gepard1
21.10.2018 kl 20:49 3470

Bravi. jeg var en av de som trodde PCIB skulle opp igjen etter emisjon, I hvertfall til 44kr. Skrev det ogsaa. Men saa feil kan en ta. Uteblivende extension resultater og lang ventetid paa P2 resultater faar ta skylden for dette. PCIB maa nok presentere noe hot foer jul foer at aksjen skal gaa igjen.

Og det kan skje, Nye store partnere, og eller gode fimaNac og fimaVacc resultater. Det er bare og krysse fingrene,
Redigert 22.10.2018 kl 11:03 Du må logge inn for å svare
liang
22.10.2018 kl 00:34 3275

Så hvor får en størst avkastning de neste månedene av PHO , TRVX eller PCIB ?

Jeg tror det blir i PCIB.

Det lave kursnivået nå på PCIB sammen med et komplett case hvor finansiering /regulatorisk løp og fantastiske foreløbige resultater alle er på plass for start av GGK-studiet borger for at denne kandidaten kan bli en gullvinner.

På tide å legge sorgene for siste kursfall bak seg og heller konsentrere seg om det som kommer.
Jeg har øket eksponeringen i PCIB og håper jeg traff bunnen.

PHO er også en god kandidat men har steget mye og korrigerer sakte tilbake ser det ut for.
Ikke de helt store triggerene på kort sikt men et positivt Q3 vil jo hjelpe godt.

TRVX har vel aldri vært i nærheten av å være så interressant tidligere som den er nå men aksjen har levd i lang tid i den dyypeste jammerdalen og har opparbeidet en syk motstand.
Kanskje en av de hotteste selskapene for oppkjøp av Big Pharma men det skal alvorlige nyheter til for å øke interressen for selskapet.
Har kapital i lang tid enda men er vel det selskapet som står svakest av de tre i en emisjons-sammenheng.


Satser hardt på PCIB som sagt.

Ser en bort fra en emisjon som ikke slo til som forventet (ikke foreløpig iallefall) og noen små utsettelser (tommelfingerregelen sier vel noe sånn som 50% sjanse for utsettelser) så er der pr dags dato intet negativt å si om PCIB og legger nesten alle eggene i den kurven.

Men bevare meg vel , PHO og TRVX er også flotte investeringsprosjekter.

Ikke så lett å spå , særlig om fremtiden .....:))

Lykke til

Liang - kan du oplyse hvad der kom frem på ESMO i går?

"How a financial misunderstanding can lead to an attractive opportunity"
Så feil kan en ta.. 20% opp til emisjonskursen...
22.10.2018 kl 11:06 2933

Jeg ser at jeg plutselig sitter med en slump Pcib-aksjer til 24,50 . Hvem skulle tro det?
liang
22.10.2018 kl 11:33 2862

Ja , den skal du ha hartvigsen.
Med din utholdende negative holdning så er du kanskje den som gjør de beste kjøpene?

lykke til
aborum
22.10.2018 kl 11:55 2808

Jeg har tidligere været én af de skribenter, der pegede på at markedet qua ren logik og økonomi arbejdede sig mod emissionsniveauet. Men kursfaldet har været stærkere, end jeg havde forudset eller forventet - nogen taler om at ledelsen sælger aktier i selskabet, men er det for at finansiere egen deltagelse i emissionen eller beror dette på andre årsager?

Ikke betryggende, når samtlige biotekselskaber falder tungt i markedet. Jeg er selv tungt lastet i TRVX og tænker på at akkumulere i PCIB snarest.
22.10.2018 kl 12:49 2711

Takk for det Liang. Hyggelig med anerkjennelse fra en av kapasitetene på forumet. Tror ikke dette fallet har noe med aksjen som sådan å gjøre. Trojan sa vel ikke noe negativt
karlman
22.10.2018 kl 12:52 2694

Nå som du har kjøpt, hva tror du om kursen? Hva er din TP?

aborum, tror du skal være forsiktig med å akkumulere i pcib, aksjen er pill råtten, har falt jevnt siden emisjonen og intet tyder på at fallet er over.
karlman
22.10.2018 kl 13:02 2402

ja, den er fra Artic.

Noen som har link til analysen?
aborum
22.10.2018 kl 14:12 2263

Ville nok vægte mine ord anderledes, men jeg står ved tidligere udtalelse om at et emissionsniveau cementerer kursen i biotek. Det er meget beklageligt, da selskabet tydeligvis står styrket efterfølgende - har dog ikke indsigt i PCIB på detaljeniveau, da jeg følger selskabet lidt på afstand.

Meget tyder dog på at markedet generelt laver et sell-off i biotek (faktisk er det et sell-off på tværs af mange aktier).