Dagens tema

 

AP/SV/Frp - Ingen med Downs syndrom i våre gater !


Fra 1. juli tillates assistert befruktning for enslige

Allerede til sommeren blir det gjort en rekke endringer i bioteknologiloven. Bakgrunnen er en avtale mellom Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og SV.

Fra 1. juli blir det tillatt med assistert befruktning for enslige. Fra samme dato tillates bruk av blodprøven NIPT for alle. Prøven gjør det mulig å avlese mulige kromosomfeil som Downs syndrom.

1. juli åpnes det også for utvidet lagring av befruktede egg, og lagring av kjønnsceller på ikke-medisinsk grunnlag blir tillatt.

Det blir også lovlig å bruke lagret sæd fra avdøde.


https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2020/05/07/195676162/fra-1-juli-tillates-assistert-befruktning-for-enslige
Redigert 25.05.2020 kl 14:43 Du må logge inn for å svare
07.05.2020 kl 14:46 857

Dette er hor og ikke annet enn dyrisk avl.

Man kan ikke vente annet fra et land som dreper barn i mors liv og kaller det velferd. Hvor man ei heller er udelt negativ til aktiv dødshjelp, hvor man også lar menn gifte seg med menn.
Redigert 07.05.2020 kl 14:49 Du må logge inn for å svare

Tror jeg må høre med kristne Sylvi og Ketil hva dem mener om saken, visst dem ikke er opptatt med visjon norge, der man får mirakler ved å gi penger.

"På den kristne TV-kanalen Visjon Norge ble seerne i går oppfordret til å gi 2020 kroner til kanalen. Som gjenytelse vil Gud beskytte givernes barn mot koronaviruset, hevdet predikanten Dionny Baez"


https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/ba-folk-gi-penger-til-visjon-norge-for-beskyttelse-mot-koronaviruset-1.1672832
07.05.2020 kl 15:24 833

Klassisk selvmål å avspore om man ønsker fokuset bort fra en sak.
To gale gjør ikke en rett.

Hvem avsporer ? Det er da sodomittiske tilstander i visjon norge også, der Mammon dyrkes tar synden overhånd.
Redigert 07.05.2020 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
07.05.2020 kl 15:56 819

Det finnes ofte ugress i åkeren dessverre

Hva har Frp å vinne på å støtte denne nasjonalsosialistiske ideologi som fremmer Übermensch, det er dette som blir realiteten når det blir tillatt bruk av blodprøven NIPT for alle. Frp har jo av mange blitt stemplet som brune, nå er dem i godt selskap, det kan jo være ei mager trøst.
08.05.2020 kl 15:01 741

Ingen partier, herunder partiet som kalles fremskrittspartiet, har noe å tjene på å støtte en slik sak.

Jeg vet det lyder både middelaldersk og gammeltestamentelig. Jeg vet også at jeg som mann ikke burde ha lov til å inneha noen mening om fenomenet. På alle mulige måter er jeg inneforstått med at mitt synspunkt er fundamentalistisk, kvinnefiendtlig og utidsmessig. Likevel synes jeg det er galt av norske leger å avlive enogfemti småbarn hver dag ved våre sykehus. Ved stilltiende å akseptere utryddelse av ti skoleklasser ukentlig har vi her i landet faktisk en høyere barnedødelighet enn man har i Etiopia. Forskjellen består i at vår dødelighet har ord på seg for å være selvvalgt. Noe som selvfølgelig gjør den vesentlig mer tragisk.
http://vrengtklovdyr.blogspot.com/2010/04/boller-i-ovnen.html

Selv er jeg ihvertfall så forkvaklet at jeg mener man står overfor menneskeofring i stor stil. Ikke til kvinnens fordel. Ikke til legekunstens fremme. Gevinsten går uavkortet til produksjonssystemet, staten og mannssamfunnet. Dette er jappetiden ingen skriver om. Jappetiden i livmoren.
08.05.2020 kl 16:50 714

Det vil aldri være feil å beskytte menneskeliv oliver. Det er derimot svært overordnet. Men i dag dyrkes frem andre idealer. Dagens unge er uten faste holdepunkter.

Tybring Gjedde vurderer å ikke støtte dette nazi -forslaget.

Mener du at politikere som en eller annen gang, har deltatt i en debatt på NRK, må stå inne for alt NRK foretar seg? Antakelig ikke.

Så hvorfor gir du da inntrykk av å mene at politikere som måtte ha deltatt i programmer hos Visjon Norge, må stå ansvarlige for alt hva Visjon Norge eller andre deltakere hos Visjon Norge foretar seg? Skal det gjelde en regel for deltakelse hos Visjon Norge, og en annen regel for deltakelse andre steder?
Redigert 21.05.2020 kl 14:07 Du må logge inn for å svare

Det hadde holdt lenge om dem tok avstand fra det som grunnleggeren av rottereiret prediker, når det ikke skjer, så blir oppmøte selvsagt oppfattet som støtte til pengepredikanten Hanvold. Men hva mener du, Sylvi og Ketil om dette ukristelige nazi-forslaget, som fremmer sortering av mennesker ?

Er nok like før Jesus er tilbake med gubben sjøl på slep, med ambisjoner om å dømme levende og døde.

Er kanskje like greit at farlige virus truer med å rasere vår sivilisasjon for nå går det over stokk og stein.

Over lang tid har samfunnet hatt et tydelig prosjekt: Mennesker med Downs syndrom skal sikres likeverd og inkluderes i fellesskapet. De skal erfare verdighet, oppleve seg ønsket og kunne kjenne stolthet over sin identitet.

Endringene i bioteknologiloven kan slå beina under dette prosjektet. Vi kan ikke på den ene siden si at personer med Downs er en berikelse og samtidig bruke store ressurser på å avdekke Downs syndrom under svangerskapet. Vi kan ikke gradvis utrydde Downs syndrom gjennom aktiv bruk av screening, og samtidig si til mennesker med Downs at de er ønsket i samfunnet.


børst
25.05.2020 kl 20:06 514

Selvfølgelig skal foreldre ha rett til å velge bort et barn som på grunn av medfødt sykdom vil ha lav livskvalitet og medføre store kostnader for både samfunnet og foreldrene. Å la et slikt barn bli født er det samme som å påføre andre lidelser og ulemper og har absolutt ingenting med humanisme og menneskekjærlighet å gjøre. De som tror det mangler et eller annet mentalt.

Å det vil du si til dem med Downs, at dem påfører andre lidelser og ulemper ? Ser at flere sentrale Frp-ere vil stemme mot eget parti når liberalisering av bioteknologiloven skal avgjøres i Stortinget, men samtidig vil noen i homsepartiet Høyre vurdere å stemme for liberalisering – og mot egen regjering. Forslaget kom fra AP,SV og Frp, men kunne like gjerne ha kommet fra nazilegen Josef Mengele, håper flere i Frp vil ta til fornuft, ikke minst hun med kors på halsen.
Redigert 25.05.2020 kl 21:03 Du må logge inn for å svare
Okulus
25.05.2020 kl 21:47 485

Lev ! Og la andre leve ! La andres privatliv være privat ! Der har du INGEN rettigheter. Synse hva DU vil, men la det være DIN privatsak. Medmindre du blir rådspurt.
børst
25.05.2020 kl 22:08 475

Det blir jo helt feil å mene at det er greit å abortere 100% friske fostre, mens det nærmest skal være en moralsk plikt å bære fram et foster med en påvist skavank, som Downs faktisk er. Det er jo så skrullete at man lurer på om Downs-forkjemperne er helt i vater. Et foster med Downs har i hvert fall ikke mer rett til å leve enn et friskt foster som vurderes abortert.
Redigert 25.05.2020 kl 22:19 Du må logge inn for å svare

De som ikke er for dette kan se til å ta seg av multihandicappede sonde autist downs barn på fulltid for å avlaste foreldrene litt.
Zorin
26.05.2020 kl 08:39 424

Selvfølgelig skal enslige ha rett til assistert befruktning! Vi er et samfunn med flere enslige og vi er et samfunn hvor det fødes mindre barn! Da er det et godt verktøy å tillate at enslige kan få barn!

NIPT. Helt greit med sjekk av blod. På dette stadiet er ikke skadede embryoer barn ennå, og vi vet at misdannelse hos barn er med på å ødelegge livet for foreldrene resten av livet. Staten stiller også ikke med de nødvendige resurssene, og dermed så sitter foreldrene ofte igjen med hele byrden. Ved at man får sjekke kromosomene kan foreldrene ta valget selv.

Bruk fra sæd fra avdøde. Hvorfor ikke? Bare for at mannen har gått bort, hvorfor skal ikke paret ha rett til å bruke mannens sæd? Her må mannens ønske komme før statens! Samme av lagring av befruktede egg.

Så her så støtter jeg liberaliseringen. Det er på tide og vel så det!
26.05.2020 kl 09:20 413

Om Sylvi stemmer for dette idiotforslaget gjør hun samme feil som Hareide gjorde når han gikk i Pride.

Sylvi har en mengde kristne blandt sine tilhengere, så om hun ikke er klar over det gjør hun en bommert som er nærmest umulig å rette opp.

Meget sykt, SV ? Respekten for liv, og barnets behov for en far er fullstendig fraværende ser jeg. Og hva skal du si til dem som har Downs, ja bortsett fra at dem er en byrde ?
Okulus
26.05.2020 kl 09:29 405

investMidt skrev Sinna rødstrømpe ?
Personkarakteristikken er uverdig. Kan du erstatte den med argumenter?
Forøvrig er heller ikke assistert befruktning et offentlig anliggende, men, i høyeste grad, en privatsak. Den må finansieres fra egen lomme.

Det som er uverdig, er at du fratar barnet en mulighet for å ha en mor og en far.
Okulus
26.05.2020 kl 12:22 371

Intet problem, verken juridisk eller biologisk. (Du kan heller ikke hindre en kvinne som ønsker seg barn å oppføre seg mangfoldig med partnere. Også lovmessig kan det stilles krav)

"oppføre seg mangfoldig" er det ett nytt kult ord, hva betyr det egentlig ?
Okulus
26.05.2020 kl 17:19 347

Det er 3 - TRE - ord. Intet nytt. Men ulasegforklarlig. Medmindre man prokrastinerer.

Ok, 3 ord som kan komprimeres til 2, hore rundt, gratulerer med dagen ! Registrerer at "kristne" Sylvi henger i skjørtekanten til Siv.
Okulus
26.05.2020 kl 20:18 307

Kan du ikke godta gudstro som privatsak, heller? Foretrekker du den som statlig forordnet? Som i Iran, tidligere kulturnasjonen Persia?

Kloke og fremtidsrettede vedtak ble gjort av flertallet i Stortinget i går. At Frp får smekk på fingrene fra sine mest trangsynte velgere er bare en ekstra bonus.