JINHUI - PROFIT WARNING


Styret i tørrlastrederiet Jinhui Shipping and Transportation venter at selskapet vil gå på med betydelig netto tap i første kvartal 2020, sammenlignet med et positivt nettoresultat på to millioner dollar samme periode året før.

Det opplyses i en børsmelding fredag.

HP17
14.05.2020 kl 19:20 1799

Har tanken slått dere at kanskje ledelsen har en langsiktig strategisk plan og derav fortjener 85 millioner i året i lønn/bonuser?

Har fulgt JIN av og på siden 2006 (fra sidelinjen...hehe) og deres "langsiktige strategiske plan" er å tømme kassa år for år.

Sliter med å forstå hva du gjør på forumet HP17. ALT du skriver er enten konspirasjonsteorier, feil eller bare dumt.

Vel, da er det vel på tide å se resultatet av denne "langsiktige strategiske planen", side den snart har tappet selskapet for 1 milliard, og varsler store tap (PW, og mulig emisjon).

Må justere meg litt selv her. Direktøren og kona har direkte altså privat kjøpt over 5.1 million aksjer i Jinhui. Direktøren kontrollerer Jinhui indirekte via selskapet Fairline som indirekte eier 38 prosent av Jinhui på OSE. Ergo har de vetorett og kan nekte å gjennomføre en handling hvis alle andre aksjonærer står sammen om noe. Noe som aldri kommer til å skje allikevel. Men med så stor eierandel så tipper jeg de gjør alt for å ikke gå konkurs eller for å skape en emisjon. Det vi kan håpe på best case scenario her er at de tjener nok penger til å kjøpe helt ut eget selskap.
nucleus
15.05.2020 kl 11:25 1676

Tankardjr, glemte broder'n? Strategi har jo vært å melke ut mest mulig penger til egen profitt. Så lenge de andre aksjenærer har synes det er greit. Deltar på emisjon bla bla bla. Så skrapverdier av skipp bla bla bla. Tragisk investeringer bla bla bla.. Konklusjonen er at selskapet JIN er tragisk for investorer på Oslo børs.

Ja og ikke minst for Oslo Børs???? Om de bryr seg da? Utlendingeid, kanskje selv med i spillet på din og min bekostning?

Vel de har hatt en emisjon siden oppstart. Og de har betalt ut utbytte 2 ganger nå nylig. Men Ola dunk tåler ikke høye lønninger eller bonuser. Da går nisselua ned. Jeg mener det er bedre å tjene penger enn å ikke tjene penger. Jeg selger ikke på 3 kr det er helt klart.

Med respekt å melde, dette er reneste tøys. "Ola dunk", de fleste i alle fall, har ingen problemer med høye lønninger, så lenge det også kommer aksjonærene til gode.

Her er et en VESENTLIG forskjell, og det er at Kina mafiaen, systematisk melker selskapet for alt det er verdt. Dette gjentar seg årlig (og er vel dokumentert).
Heller er de ikke fortjent høye lønninger, for pengene søler de bort på talentløse investeringer (eller som man fort kan få mistanke om, "tapte" penger ender opp i egen lomme).

Saken er, uansett hvordan du snur på det, at emisjonen hadde vært unødvendig, om de var nøktern (eller normal) i sin tilnærming til bonuser mm.
Det er INGEN tvil om at denne grådigheten er på bekostning av aksjonærene. Hadde mafiaen opptrådt ryddig, hadde kursen vært langt over 20 i 2018.

Selskapet er priset med mafia rabatt. Dersom aksjonærene synes det er greit, så de om det, og lykke til.
coccoman
18.05.2020 kl 08:43 1455

Jeg tror du har helt rett i din analyse og påstander. Kom til samme konklusjon og ga opp JIN i fjor høst - heldigvis. Når man føler at ledelsen ikke jobber for mine interesser, høyst mulig aksjekurs for alle, da bør man finne seg andre aksjer å investere i.

Ledelsen "oppleves" som mafia av andre aksjonærer som sitter med fast med tap, men ingenting de gjør er ulovlig som høye honorarer. Børsen KAN ikke gjøre noe med dette, men du kan! Det kalles å ta tap. Misnøyen brer seg blant småaksjonærer her på forumet. Nå er i tillegg ikke ratene all verden, og hestene bites. Aksjen er ATL og skal videre ned. Hvis 2,50 er en OK innløsningspris for ledelsen, så skal vi vel dit og litt lenger ned? Aksjen er helt uinteressant å kjøpe eller trade i. Når vi en dag plutlslig opplever massive innsidekjøp, da kan man hive seg inn og bli med opp til innløsingskurs, ikke før. Slik tenker nå jeg.

Lykke til, JIN - gamblere.
Redigert 18.05.2020 kl 08:44 Du må logge inn for å svare

Vel det har allerede vært flere innside kjøp helt fra 10 kr og ned til 4 kr allerede. Vi får se, tror Gogl skuta er mye verre stilt en Jinhui med de ratene de får inn.
nucleus
18.05.2020 kl 19:44 1326

Tankardjr, hvordan kan du jevnføre JIN med røtten ledelse.. med GOGL? Sistnevnte har jo selveste John Fredriksen som en av de største eierne, er det ikke 34,8 %? Karl'n er jo opptatt av å få avkastning, hvis ikke fjerner han jo ledelsen i selskapet. Ikke noe ukjent taktikk fra akkurat han nei. Hva presterer JIN? Når noen enkelte, forsyner seg grovt i regnskapet.

Jeg vil heller snu litt på flisa. Jeg tror de aller fleste "Ola Dunk" ikke har noen problemer med at folk som leder selskapene sine bra mottar høye lønninger eller bonuser.

Det som derimot er MER TYPISK for Ola Dunk, og som man kan lese mellom mange linjer her blant innleggene på HO, er all naiviteten og blåøydheten. Ultrablåøyde nordmenn innser ikke at man er i ferd med å bli lurt, men tror at det er noe godt i absolutt alle mennesker, og noe godt i absolutt alt som mennesker gjør. Man sender penger hit og dit i hytt og pine, og blir lurt gang på gang. Til og med store norske selskaper som Equinor og Telenor søler bort enorme summer på sine utenlandsinvesteringer. Politikere søler bort gigantiske milliardsummer på feilslåtte hjelpetiltak og mislykkede satsinger i u-land.

Når man leser innlegg som "Har tanken slått dere at kanskje ledelsen har en langsiktig strategisk plan og derav fortjener 85 millioner i året i lønn/bonuser?" - da skjønner man at naiviteten ingen ende tar. Denne type blåøydhet leser man ikke på noe kinesisk forum.

Hadde JIN vært listet på Hongkong-børsen eller Taipei eller lignende (som ville vært mye mer naturlig for selskapet), ville kursen stått i null.

Men for all del, fortsett å kaste pengene deres etter dette mafia-selskapet.

Mafia og mafia. Så hvis man driver et mindre selskap nøkternt og lønner seg for høyt så er man mafia? Jeg vil heller slenge inn at de som utvanner et selskap Alla Gogl eller for for eksempel Norwegian er mer mafia enn det tilfellet her. Her skjønner vi at ledelsen beriker seg. Men skjønner folk hva slags strategi de store selskapene har. Og i tillegg beriker de største selskapene seg av staten for å redde de i dårligere tider. Så det mafia begrepet eller vel litt malplassert i Jinhui der ledelsen ikke vil ha utvanning av egne aksjer. I Gogl har det vært 9 emisjoner og 2 helt utvannede emisjoner allerede med påfølgende spleis der 10 skjer blir 1. Time Will tell.
bubby
19.05.2020 kl 17:50 1142

Enig med deg tankardjr, det er akseptabelt for nordmenn å bli lurt av nordmenn.
Redigert 19.05.2020 kl 19:30 Du må logge inn for å svare

Mafia er nok å ta i, men noe sannhet i det vil jeg allikevel si at det er. Vi snakker om en ledelse som gir totalt blaffen i sine medaksjonærer, og først og fremst driver med tørrbulk for å berike seg selv.

Når det gjelder GOGL så har det tidligere vært mange, mange år med supre utbytter, og det er mange småaksjonærer som har blitt rike på aksjen. John Fredriksen har stort sett vært en garanti for aksjonærvennlighet. Sammenligningen er bare latterlig.

Og at det finnes store norske selskaper som "beriker seg selv" av staten er sludder. Det er heller ikke bare snakk om "dårlige tider", men en helt ekstraordinær situasjon hvor myndighetene selv har valgt å pålegge bedrifter å stenge. De bedriftene som får bittelitt støtte gjør det for å overleve, og dermed bl.a. bevare arbeidsplasser. Ledelsen putter ikke pengene i egen lomme ala Jinhui.

Ledelsen i Jinhui som KUN er ute etter å berike SEG SELV, og lar mesteparten av overskuddet finne veien til egne bankkonti. Men vil dere likevel bruke pengene på en slik aksje, så værsågod.

Lykke til, det trenger dere.
bubby
20.05.2020 kl 10:23 990

Hvem er Norges rikeste, små aksjonærer får noen små bitt fra deres egen kake som utbytte og plutselig tar Mr garantist hele kake. Det er veldig enkelt for nordmenn å lure andre nordmenn fordi de har blind faith på hverandre, dessverre sånn er det bare.

Når skal vi bli kvitt disse fordømrade og selvgode kineserne. De forsyner seg jo av alle verdens goder uten blussel eller skamfølelse- Nå er de faenmeg på vei inn i NAS også. Pass på, elendigheten har ingen grenser!

Det er nok flest som har blitt fattig på Gogl,Seadrill og Norwegian enn de som har blitt rike. De som har blitt rike er det som har etablert aksjen. Når aksjen ender på hovedlisten så har aksjen allerede en for høy pris til at folket kan tjene noe på den. De eneste folk gjør er å bli med på emisjoner for de rike. Det er det jeg syns er best med Jinhui de har hatt 1 stusslig emisjon på 25 prosent økning siden de startet opp. Det vil si 30 år. Men markedet har vært elendig og prisene på frakt svake. Men Gogl rører jeg ikke mer.

Blir spennende å se neste år hva brødrene Ng Siu Fai og Ng Kam Wah Thomas bevilger seg i honorarer for 2020. For 2019 nøyde de seg med bare halvparten overskuddet og 85 millioner, opp fra 58 millioner året før.

Tar de hele overskuddet for 2020 i egen lomme? Blir det over 100 millioner?

Ja den er grei men hvorfor har de startet med utbytter igjen. 2 utbytter nå nylig i nyere tid, viser jo at de ikke KUN tenker på seg selv. Og hvorfor kjøper konene deres aksjer?

Du har rett. Jinhui er et veldrevet selskap.

Wow, 2 utbytter de siste 12 årene! Og så hele USD 0,046 per aksje tilsammen!

Jeg gir meg, du har rett!

Tydelig at disse brødrene bak Jinhui ikke bare tenker på seg selv. De 84 millionene de mottok i honorarer i år var fullt fortjent! De fortjener minst 100 MNOK for 2020!

Nå skal jeg slutte å være så negativ mot disse sjenerøse og rause brødrene!

Endelig har du forstått det. Less hate, more Jinhui!

Tror Gogl er tingen for deg da. To ganger har Gogl falt 95 prosent ved totalt utvanning med påfølgende spleis da opp til 10 aksjer blir 1 aksje. Da er det fint med noen cent i utbytte i kvartalet når man taper hele innskuddet.

Med hånden på hjertet. Er det virkelig noen som ser en fremtid for dette kinaselskapet?
hofa
28.05.2020 kl 18:42 525

Mafia børsen ser stort potentiale i brødrene. De flytter aktier til deres koner så de kan købe hele lortet uden bud.

Bare la de kjøpe det! Så lenge det forsvinner fra Oslo Børs så er det OK for meg.
HP17
28.05.2020 kl 22:21 434

Her er det mange som er skeptiske til hva brødrene får i lønn/honorarer, men husk at JIN er et selskap som opererer i et internasjonalt marked med internasjonale lønninger og dersom styret mener at 85 millioner er rett betaling for 2019 så er det nok det? Og tenk om de to brødrene har klekket ut en brilliant masterplan som vil sende JIN opp i eliteserien? Ikke vet jeg, men slike spørsmål bør kanskje utredes?
Redigert 28.05.2020 kl 22:30 Du må logge inn for å svare

Ja og se hva Trump gjør med Hong Kong nå. Var det slutten på svineriet? At de får holde på på OSE, ubegripelig.
nucleus
29.05.2020 kl 09:10 344

Bra regnskap, for "hver en dollar inn og tre dollar ut ". Må bli en feit bonus det gitt..

Full fest hos mafiaen på dette, og aksjonærene synes det er greit, fordi Gogl har svak utvikling
KJEPET
29.05.2020 kl 09:21 319

Slik det er nå fremstår JIN som et stjernerederi i forhold til GOGL. GOGL har sågar gått dårligere også i år på børsen. GOGL er i fullstendig oppløsning, og uttalelsene i Q1 rapporten er til å le seg ihjel av. Alle er positive (som vanlig), og det er i storbulk man ser mulighetene. Komiske Ali var mer seriøs enn dette.

Heeelt enig. Ser man på bankkontoen til Jinhui så har den lagt på seg over en million us fra 33 millioner i kassa 31.12.19 til 35 millioner USD på folion den 31.3.2020. Så her ser man ingen emisjon med det første. Lånene har også gått ned så de har ikke lånt seg opp. Tapene er for det meste justeringer av investeringer altså verdier justert ned på balansen som gir det meste av tapet. Dette må gjøres i følge IFRS at det skal være reelle verdier i balansen. Selvfølgelig ikke bra at verdiene går ned. Men det har for det meste med covid 19 å gjøre. Så det er i så helt normalt i disse tider der viruset herjer. Kun 1000 dollar i tap pr drifts døgn pr skip opp til break Even. Det er vel omtrent 10 ganger lavere tap en Golden ocean pr skip. Nei jeg er glad jeg har aksjer i den såkalte mafiaen. Mye tryggere hvis man først skal være i shipping. Mulig jeg setter en hedge i Golden så slipper jeg å tenke på at markedet skal svikte enda mer.

Og hvis noen skulle lure på folio kontoen til Gogl så smuldrer den helt opp 31.12.19 så var den ca 85 og den 31.03.20 så var den nede i 34 millioner USD. Det tok jeg fra hukommelsen så ikke arrester meg på litt unøyaktigheter
Redigert 29.05.2020 kl 10:44 Du må logge inn for å svare

Er mest glad jeg ikke har bulk overhode, spiller liten rolle om det er Supra eller Caper, det kommer nok en ny restruktureringsbølge over hele linja.

Jepp og det er familie selskaper som klarer seg best når det er krise. Slik er det også i samfunnet forøvrig også. De som spekulerer i kjapp gevinst og i at markedet skal gå rett vei taper alt.
Svend1
29.05.2020 kl 10:58 248

Ja værdipapirer kan gå op og ned. Men du glemmer at de også har rodet sig ud i diverse meget lidt gennemskuelige ejendomshandler. Bla. nævner de nu at de risikerer et tap på 7,4 mill USD i Q2 på et ejendomsprojekt i Shanghai. Hvad mener du om det?

Ja men det er penger de har allerede spyttet inn og det har lite å si på likviditeten. Nå er det snakk om å overleve. Tapet kan komme selvfølgelig. Trist at de ikke har betalt det ut i utbytte tidligere. Men Jinhui ser sterkt ut til å komme ut av dette viruset og det er det jeg tenker på nå. Eiendomsprosjektet er et tap som følge av covid 19 så noe må man regne med når viruset stopper alt opp. Men allikevel driften som er shipping er 100 ganger bedre enn de fleste andre tørrbulk rederier og det betyr mest.

100 ganger bedre? Det kan godt være, men de seiler altså på rater godt under break-even. Og skipene til Jinhui som stort sett går mjælkeruter mellom Kina og Indonesia får betalt levere enn supra-indeksen stort sett alltid. Men ok, skipping har de ihvertfall en viss peiling på. Eiendomsinvesteringer, derimot...

Ja de prøver å tjene penger andre steder enn shipping. Noe som har vært en fiasko både det å kjøpe verdipapirer som de skulle tjene på og eiendom. Får håpe de slutter med å tro at det lønner seg å ha flere ben å stå på og heller setter pengene ut i dividende eller betaler ned gjeld for å sikre gjeldsgraden.