Kalera - Doblingskandidat med solid businesscase


Hei alle,

vil dele en skikkelig godbit jeg fant som nå også er notert på OTC, Kalera AS.

Det er i mine øyne rett og slett framtiden det å dyrke slik de gjør. De dyrker innendørs med innhøsting 12 ganger i året, produksjon i høyden, 5 % av vannforbruket til tradisjonelt landbruk, 14 dager lengre holdbarhet i butikkhyllene, ingen sprøytemidler eller uønskede organismer / kjemi, bruker 99% mindre landareal, og 80% mindre gjødsling. Sikker produksjon året rundt uten risiko.

Selskapet har 20 - 40 MNOK i EBITDA pr. anlegg, og 29 anlegg planlagt, hvorav ett er bygd og i produksjon med solide kunder, og ett er under bygging.

Selskapet er nylig notert på 7,85, ligger nå på 10,-, og Arcit (dekker selskapet) har kortsiktig kursmål på 20 NOK (2 USD).

Les mer på www.kalera.com

Kom med innspill på hva dere mener kan være negativt. Per i dag er jeg bull, men vil gjerne høre andres tanker.
Redigert 21.01.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare

Flott at den trader 34-36 en stund til så man rekker å laste alt man skal ha. Den dagen meldingen kommer om en avtale eller notering i US så vil det eksplodere.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Dakota
20.01.2021 kl 17:01 7361

KALERA smeller sooooon til med BOFF fra lille PershiLLe!!!?(hyprospent!)
KALERA POP(uni)CORN SHOOTS
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Kaleratoget tøffer stille og rolig oppover. Close All time high i dag, 36,2.
Redigert 21.01.2021 kl 08:47 Du må logge inn for å svare
Dakota
21.01.2021 kl 17:32 7261

KALERA(UNICORNE) PURE GREEN WORLD CLASS NUMBER ONE, GLOBAL LEADER VERTIKAL FARMING helt inne i millionbyene.RED LOBSTER NUMBER ONE..Bof(f)a hva skjer?kjøper AMERIKANERN KALERA?uansett er vi på vei til NEW YORK? Hva kan budet ligge på?Hvor HØYT/lavt går kursen ved notering NY?
MS90
21.01.2021 kl 17:45 7248

oppgangen i dag skyldes der aktioner, den tyske hausseren som har hausset play magnus, teco osv. Nå kommer tyskerne for fullt

Noen med link til bloggen/twitter kontoen til tyskern?
Og må du, Dakota, bruke caps lock så mye? Kan du i det minste skrive litt mer sammenhengende og forståelig?

Noen som vet når nyhetsbrevet/posten kommer?
jscpd
25.01.2021 kl 14:11 6553

Har det kommet noen nyheter/artikler i utelandsmedia e.l. som fører til kursfallet i dag? Eller er det bare en korreksjon etter "tysker dagen" i forrige uke?

Smuler
25.01.2021 kl 14:22 6541

Det er vel frykt i markedet som rår i dag. Jeg solgte ned selv, for jeg så at Kalera hang igjen litt etter mye fall ellers i porteføljen. Var ikke noen kjekk dag, og som et resultat sitter jeg med 70% cash og et tap i dag på ca. 5% av porteføljeverdien.

Billig inngang! Skal knekke 40 igjen hvert øyeblikk, i morcen tenker jeg.

40 passert, ikke rart når man ser Appharvest sinn inntreden med spac i går, 40% oppgang i går og videre opp pre i dag. Og Kalera har enda større potensiale( min mening)

Kalera har en enorm oppside.

80,- aksjen om 01 august er min spådom.

Nå må det være noen på gang i forhold til USA. Store volumer 3 dager på rad og opp 6 dager på rad. Kanskje nyhet om USA kommer i disse dager.
Og spennede og se 1.5mil poster presser prisene opp hver gang. kom dere på toget før det er for sent er mitt råd...

Fortsatt langt unna «for sent». Jeg kjøpte mine første aksjer på 10kr på otc, og laster fortsatt.

Dette selskapet har enorme ambisjoner og vokser organisk i rekord fart. Tilsvarende selskaper er priset flere x høyere.

Utrolig at den ikke står i 55-60 nå, med tanke på notering igjennom
Skall hvert øyeblikk og pris opp mot andre tilsvarende selskaper.
Ekstra
06.02.2021 kl 06:26 5473

Venter på melding om at anlegget i Atlanta skal åpne. 11 millioner salathoder per år. I april 2020 annonserte de dette anlegget og at det skal åpne tidlig 2021. Deretter er neste anlegg i Houston som skal åpne sent på våren. For å få troverdighet på ekspansjonsplanene er det viktig at anleggene kommer i drift uten store forsinkelser.

Må si meg enig med deg der, Nordalinho. Gikk inn første gangen på 7,5, og kjøper helt klart fortsatt større volumer.

Logisk og nøkternt sett opp mot peers i USA, samt prisingen av AppHarvest, så er jeg ikke overrasket om Kalera prises opp mot 50 - 70% av AppH. AppH har noe høyere direkteavkastning pr. anlegg, men lengre nedbetalingstid på anleggene. I tillegg har de kommet kortere i utviklingen av planer / anlegg. Ved 70% av 2,4 BUSD (nåverdi AppH) så forsvarer det en vekting på 2,2 på dagens kurs = 96,8 (teoretisk ut fra sammenlignbare data)

Skulle dette slå til så er både langsiktig, og kortsiktig, potensiale interessant. Mer interessant blir det jo når anleggene begynner å produsere, og internasjonale anlegg etableres. Dette er disrupsjon i praksis holdt opp mot tradisjonelt landbruk, hvor resultatet er sunnere og bedre produkter dyrket på mindre landareal med 6X flere innhøstinger pr. år.

Jeg er og enig. Jeg kjøpte så mye jeg klarte på 20.4kr og har vært med siden da. Litt ut og inn pgr bank bytte, men kjøper enda. Dette er min største investering på 24% totalt 17k aksjer. Alt som kommer i år så blir jeg sittende helt stille. Jeg har fulgt med hver dag siden notering, og må si at handels mønstere nå er helt unikt. Jeg har sett slik før når større investorer skal inn. 1-1.5 mill poster 2-4 ganger per dag og over mange dager. På fredag sluttet sen over ATH og går den over 44-45 så bryter den trend og kan virkelig ta av. Vi får kanskje en korreksjon mandag eller en eventyrlig vekst(app harvest steg foresten 16% fredag på USA børs så kanskje vi kan gå for den mest optimistiske av disse to 👍🏻
Litecoin
07.02.2021 kl 16:04 5199

I siste episode (ep. 5) av ArcticPodden prates det en del om Kalera.

Da ble det mer handel av denne. Teknisk har den i dag brutt opp i fra den forrige stignings trenden og på høye volumer.
Jeg har sett at det er store volumer som handles (Og i dag er det ekstremt få selgere) Fortsetter dette vil kursene kunne nå nye høyder og nærme seg kursmål på 70kr ganske raskt ja.
Her er det bare og ta noen lodd før det er for sent....
nutellut
08.02.2021 kl 12:19 5270

kan ikke se de store nyheter her - ingenting sterkere enn at de kanskje åpner en fabrikk slik de skal - hva med børsnotering i USA slik de snakket om i desember~ det vil være noe det😉

Hei, noen som vet om Kalera går under frittaksmodellen? Vurderer å plassere om inn i AS. Vil nødig skatte+ betale utbytte
Dakota
09.02.2021 kl 17:58 5201

Amerika kofferten pakket,pakkes,åpner opp og pakkes?
Kalera ?
Kahoot?
Vaccibody?(børsmelding 5.2 kl 17.01 ny cfo søkes,videre står det; Possible INTERNATIONAL listing.har gått på få dager fra 67 til dagens?Super MOLEKYLE

Store volum endringer akkuratt nå. Er det noe på gang ? Noen oppdateringe eller anbefalinger ?
Strilen
11.02.2021 kl 15:26 4966

Ikke hørt noe, men to anlegg (Atlanta og Huston) skal jo stå ferdig «tidlig 2021», så det er kanskje noe der? I tillegg forventer vi vel at det kommer melding om planlagte anlegg på enda flere lokaliteter.

Triggere i kø slik jeg ser det:

SPAC annonseres i løpet av nær fremtid, det spekuleres i mange forum på hvilken det blir
Q4-tall 2020 legges frem 24.2.21, i disse vil en få bekreftelser på omsetning opp mot forventninger
Ny produksjonsfasilitet skal annonseres i Q1-21 (i følge tidligere informasjon fra selskapet)

Alt dette bare nå i Q1. HOLD, og følg tett med på SPAC-kandidatene.

Jeg er så glad i det selskapet, men det er priset til 7,2 mill og nesten doblet siden noteringen. Enig i at virksomhetsområdet er veldig lovende, men har ikke prisingen tatt det opp i seg og vel så det? Det er ingen fasit på dette, så bare refleksjoner det her.

Hei du,

slik markedet priser konkurrentene, som ikke har på langt nær like gode tall på produksjon, antall lokasjoner, og for ikke å snakke om ROI, så har KALERA absolutt potensiale til å doble seg fra dagens nivåer bare i sammenheng med SPAC.

Bekrefter KALERA i tillegg ROI, og leverer de tallene som er indikert så er det klart for nye kursmål sukssesivt. Ser jo også frem til kommende annonsering av kortreiste leveranser fra nye anlegg i Europa. Da begynner det virkelig å bli interessant å investere ytterligere i selskapet.

Nå får vi se på annonsering av SPAC først, jeg har jo også min teori om hvilken SPAC det er :)

Hvilke SPAC spekuleres det i på forumer? Jeg har kun klart å se noen som spekulerte i AVAN.
Hva er din teori?

Hei,

....siden jeg for en tid tilbake så at Brent Hoberman ble lagt til av KALERA på Twitter, så er det en for unik/ relevant kobling til at en helt kan se bort fra den. Sannsynligheten for en relevans i koblingen er altså for interessant til at jeg lar den ligge.

Når jeg videre leser informasjonen fra Avanti (URL) dit at Hoberman sitter i Avanti Acquisition med et visst sektorisert ansvar på kobling / merger = partnering, så tok jeg ett lodd også i AVAN.
Lagt merke til den med hoberman jeg også, Hoberman følger i tillegg en fra BofAML med interesse for Kalera.. På den andre side så virker det jo som Hoberman er en kjent figur i bransjen som mange følger.

Andre spac som virker mulige? Såklart er jo nesten alle aktuelle i teorien. Hva spac’en har som target er jo ikke nødvendigvis så viktig, ref Alussa/freyr. Blir kanskje lettere å filtrere på størrelse og geografi.

Ser en av eierne/styremedlem i Brightfarms er i styret i en annen spac. De kjenner ihvertfall til Kalera.
Redigert 16.02.2021 kl 19:45 Du må logge inn for å svare

Da er det ikke lenge til Q4 og resultatet for 2020 og kanskje bie nyheter. Noen som har noen antydninger. Ser volumene er ekstremt lave. 3.8 mil på ette selskap som prises til 6.8mrd.

Og app harvest opp 10% fredag...
https://finance.yahoo.com/quote/APPH/
Strilen
22.02.2021 kl 17:31 4266

Ingen antydninger, men målt opp mot 2019 forventer jeg: Økt omsetning, økt vekst/investeringer/kostnader og derav negativt resultat. Regner med at det blir trenden utover 2021 med den veksten selskapet har valgt. Av eventuelle nyheter så venter vi jo på ferdigstilling av anleggene i Atlanta og Huston (anlegg nr. 3 og 4). Begge skulle stå ferdig «early 2021». I tillegg er det jo 4 andre anlegg under oppføring som skal ferdigstilles dette året. Oppdatering ang anlegg (eller vedtak om anlegg på nye lokaliteter) kan Kalera like gjerne velge å komme med uavhengig av Q4.

Appharvest fortsetter opp Mandag 5% - Ser at markeded of fokuset i USA er stort. Jeg tror at når denne kommer med mer infor om USA notering vil det ta av.

Q4. Tror det blir kjempe spenneded og er nesten sikker på at de oppdatere noe nytt, nye fabrikker eller lignened. og selvfølgelig oppdatering på progressen på fabrikkene. Finasielt er jeg ikke bekymrett, de kommer til og tape penger det er mer om de klarer og bygge på budsjett osv. Fredag og Mandag har jo vært ekstremt lave volumer. Flere ganger den har hatt så lave volumer har den gått veldig godt etterpå.

Lave volumer er muligens pga. at mange nå venter på annonsering av SPAC / Q4.

Det er tidligere informert fra selskapet at det vil komme informasjon på ett nytt anlegg i USA dette kvartalet. Det er også rimelig å anta at SPAC blir offentliggjort i løpet av kort tid da ledelsen nok så sikkert føler et sterkt behov for å nå momentet i markedet. En SPAC nå ville kunne gitt en mer parallell prising med peers i et marked hvor det ser ut til at investorene har forstått at vertikal innhøsting er fremtiden. Kun av den grunn kan jeg ikke skjønne annet enn at informasjon om SPAC er nært forestående, men en kan jo ta feil :)


Hadde vært av interesse å vite hvem som handlet typ 400.000 aksjer i dag! Det var en person som lastet opp noe voldsomt!