Forbud mot å vaske bil i Sverige


https://www.elbil24.no/nyheter/forbudt-i-sverige---onsker-strengere-krav-i-norge/72440968

Har vel vært forbudt å vaske bilen «på gata» i Tyskland i noen år, og samme i Sverige i enkelte kommuner.

Hva er det med disse nazistene?

Å vaske bilen ute på tunet er etter mitt syn en menneskerett, greit dersom det er forbudt i byer ute på gata kan man forstå det, men å nekte det på generell basis er tyranni, unødvendig og ondskapsfullt.

At man ønsker «strengere regler» også i Norge er nok en kombinasjon av ekstremisme pluss selvsagt ønske fra «bransjen» at folk ikke skal gjøre dette gratis selv, men betale i dyre dommer i vaskehaller, og den griske statens ønske om å profittere.

Hva blir det neste; ulovlig å klippe plenen selv, ulovlig å male huset selv, alt for at «de profesjonelle» skal ha mer å gjøre, pluss selvsagt elefanten i rommet; at staten skal dra inn mer på moms, avgifter og skatt på inntekter.

Man ser her det store paradokset med å måle økonomisk aktivitet med BNP, dersom det er ulovlig å vaske bilen selv øker BNP, men er det dermed sagt at vår velstand øker? Selvsagt ikke, vil påstå det stikk motsatte.
Redigert 08.05.2020 kl 12:33 Du må logge inn for å svare
mishka
08.05.2020 kl 14:30 209

Helt enig. Og min erfaring med dette i Tyskland er: Folk med enebolig driter i dette. Tyskere er glade i høye tujahekker og gjerder så naboer ikke kan se inn i oppkjørselen. Vi som bor i sentrum har uansett ikke mulighet. Og tyske selvvaskeanlegg er stort sett i bedre stand og rimeligere enn de norske. Det eneste som er dritt er at vann regnes som en kostbarhet og i berøringsvasken med skumbørste er det såvidt det kommer tytende noe skum ut. Jeg lærte et triks av en tysk "detailer" som driver et bilpleiefirma:

Sørg for å ha bilen helt nypolert helst med en av disse moderne hybridvoksene som er en slags blanding av canubavoks og keramisk coating. Eller rett og slett keramisk coating. Så kommer trikset: Spesielt om vinteren, og av og til om sommeren, sprayer man på et middel som både fjerner flyverust og tjære i ett før vasken:

https://www.garasjetid.no/carpro/156204/carpro-trix-tar-plus-iron-remover-asfalt-og-flyverustfjerner

Og etter vasken med bilen fortsatt våt så sprayer man på et middel som heter Gyeon Wet coat. Dette legger en utrolig vannavisende hinne på bilen. Det er viktig å spraye på våt bil og så spyle av med EN GANG. Utrolig bra på felger også. Mange som selger det i Norge også bl.a Bilxtra og bilnerden.

https://bilnerden.no/gyeon-q2m-wetcoat

Forseglingen holder da i månedsvis og man slipper unna med polering / voksing 1 gang i året.
Redigert 08.05.2020 kl 14:32 Du må logge inn for å svare