XXL - 2020 blir comeback året!


2020 blir comeback året for XXL:

1. Norges beste retailer som leder? - Pål Wibe, har en meget sterk track record. Maurstad skal ha masse kred for å ha klart og hente inn Wibe.

2. Innsidekjøp - det har vært mange mindre, men at Wibe putter inn mer eller mindre hele formuen sin og gevinsten etter Europris reisen og investerer 40 mill(!) er et ekstremt sterkt signal om oppsiden XXL står overfor.

3. Dyktige eiere - i særlig Altor og Ferd. PE kompetanse er aldri feil å få inn i styret i et selskap som XXL.

4. Verdsettelse - med sluttkurs 8.mai på 10,50 er XXL verdsatt til 2,6 milliarder... Omsetningen i år kan bli 9 milliarder.. I retail har gjerne godt drevne virksomheter en verdi lik omsetningen. Et passende eksempel kan jo være Europris.. Dagens verdsettelse er med andre ord svært lav. En kan forstå det. XXL har en tid nå hatt et svakt management og en utfordrende finansiell situasjon. Begge deler er nå løst. Etterhvert som markedet forstår det så vil kursen fortsette ferden oppover. 300-400% oppside med en god risikoprofil er svært tiltalende.

5. Konkurransesituasjon/marginer fremover - Sportsbransjen er i ferd med å bli mer konsolidert. Forutsetter at KT godkjenner Intersport/Sport1. Betenkelighetene KT har med å godkjenne er at en mer konsolidert bransje normalt betyr høyere priser til sluttkunde. Det er god grunn til å tro at det vil skje. Alternativet til godkjenning er at XXL nærmest får en monopolsituasjon.

6. Kostnadsprogram - Wibe startet forberedt på jobb 1. april og lanserte umiddelbart en ny og mer effektiv driftsmodell. Det er ikke gitt så mye info om det, men 45 ansatte ved hovedkontoret i Norge alene er overflødige. Tilsv prosess skal skje i Sverige og Finland. Inntrykket er at øvrig kost base også vurderes. Er målet å redusere kost med 100m / 40 øre pr aksje pr år? Jeg tror det.

7. Markedsforhold 2020 - «stengte grenser» / hjemmeferie / gjenåpning av Norge: XXL opplever nå den perfekte stormen. Legger man til mindre kampanjetrykk så får man veldig hyggelige sorte tall fra og med 2. kvartal. Wibe har allerede bekreftet at April leverte.

8. Utbytte - XXL har en god utbyttepolitikk og betalte ut 2 kroner pr aksje i 2014, 2015, 2016 og 2017. Fra 2021 begynner utbyttene igjen å rulle.

Ta plass og spenn setebeltene. Dette caset skriker «løp og kjøp»!
Redigert 09.05.2020 kl 09:31 Du må logge inn for å svare

Et meget godt innlegg. Ved kontroll på finansiering er dette caser verdt minst 40kr. De må få kontroll på marginene, men utsikter for det er bra. Den EBITDA-endringen dette selskapet får fra q1 til q2 blir noe av det mest spinnville på børsen. Når nedsalg grunnet prosess rundt tegningsretter er over neste uke, vil aksjen skyte fart av en annen verden tror jeg. At den holdt seg på dette nivået etter en uke med nedsalg, er formidabelt!
Darabia
09.05.2020 kl 11:04 5115

Gode poenger ! Pål Wibe kan det å lage kostnadseffektive selskaper. Som han sa i Q1 presentasjonen, det handler om å bygge et god fundament først og blir robuste, før de blir mer offensive igjen. Veldig klok og fin tankegang. Tror Norgesferie + Pål Wibe er en meget fin kombinasjon for å få snudd skuten. I mine øyne syns jeg at innsidekjøp fra Rengeskapssjefen er meget betryggende, han sitter jo på hele regnskapet og hadde ALDRI kjøpt aksjer om noe bra ikke var på gang. Pål Wibe vill jo selvføgelig heller ikke tape penger på sine aksjer og kjøp fra han også er veldig sunt tegn :)
livsstil
09.05.2020 kl 11:46 5043

Det er alltid positivt at sjefen kjøper aksjer, men han kjøpte 4 mill aksjer til kr. 5,- så det var vel ikke den store risikoen. Helt enig at Wibe er en bra retailer, problemet med hele sportsbransjen er at ingen av dem tjener penger og at de fortsatt sitter med et varelager til 2,3 mrd.
Det positive er at Intersport legger ned minst 100 butikker så de kan ta noe av det salget. Det er mange leverandører som tapte penger i Gresvig konkursen og jeg tror XXL kan bli foretrukket fremfor de andre grupperingene.
Redigert 09.05.2020 kl 11:46 Du må logge inn for å svare

Det stemmer ikke - han kjøpte 2,2 mill aksjer av Tiedemandsen. Den andelen var ikke bruk av tegningsrettigheter, det var kjøp av eksterende aksjer for ca 9 kr stk. Derfor ikke 5 kr. Så har han vel som alle andre brukt tegningsrettigheter til 5 kr, men det er en helt annen greie. Dog - også et tegn på et langsiktig perspektiv og gode fremtidsutsikter.

https://e24.no/boers-og-finans/i/vQ2l8m/oeivind-tidemandsen-selger-xxl-aksjer-for-117-millioner-kroner

Wibe kjøpte også for 20 millioner kroner på 9 kroner. 5, 9 eller 10 kroner spiller ingen rolle. Selskapet er på dagens nivå priset til 25% av hva XXL har vært priset til historisk og hva suksessfulle retail selskaper prises til ift. omsetning. Marginene i sportsbransjen har jeg vært innom. Der vil vi se positiv utvikling. Den kraftige reduksjonen av varelageret og frigjøring av cash var det som var mest positivt med 1.kv. Varelageret nærmer seg nå riktig nivå. Noe ytterligere reduksjon samt miks tilpasning vil fortsette utover 2020. Dette kan imidlertid porsjoneres utover.
Darabia
09.05.2020 kl 12:45 4904

Wibe har bare garantert for aksjer til 20 millioner kroner, ikke kjøpt noen av de enda og kan hende han ikke kjøper de. Blir de ikke solgt eller fulltegnet kjøper han, før den tid har han IKKE kjøpt aksjer til 5 kr. De eneste aksjonene Wibe har kjøpt er akjser fra T til 9 kr er uten tilbud om rettigheter på emisjonsaksjer til 5 kr. Det er dette som viser hans tro på selskapet :)

Godt innlegg, trådstarter! Gikk selv inn lavt her og fikk med meg den store 100%-dagen. Har troa på Wibe. Innsidekjøpet hans og andres rundt 9+ kr veier tungt, og er nok med på å sette en bunn på dette nivået. At folk skriver at de har vært på XXL og at alt er revet vekk og at butikkene er stappfulle av kunder osv er jo hyggelig. Men innsidekjøp og Q1-presentasjon veier tyngre. Om folk har rett i at aktiviteten er unormalt høy i butikkene gjenstår å se, på Q2 får vi vel svaret.

Wibe kjøpte vel av Tiedemandsen etter at fristen for eierskap, mht tildeling av emi-aksjer, var gått ut? Så Wibe kjøpte 2+ Mill aksjer uten medfølgende tegningsretter til 9 kr stk, etter hva jeg har forstått

Hvor mange aksjer blir det i selskapet etterhvert?

Darabia skrev Riktig :)
Wibe er på å garanterte for emisjonen og har i tilegg kjøpt i nedsalget til Tiedemansen.

Darabia skrev Riktig :)
Wibe er med på å garanterte for emisjonen og har i tilegg kjøpt i nedsalget til Tiedemansen.

Klart styret vet noe her. Er selvklart for enhver som klarer P legge 2 og 2 sammen.

Jeg har vært på XXL noen ganger siste måneden og det virker som de er utsolgt for det meste. Det betyr ingen fordyrende varelager + høy omsetning.

Det at konkurrentene ikke fins/drøyer er også superpositivt for XXL.

Vi vanlige må spekulere, men de i styret og regnskapsfører vet jo dette med sikkerhet.

Tenker vi snakker 20-30 i kurs om kort tid.
Ilusion
10.05.2020 kl 08:20 4021

Tiden etter 18 mai ..Da blir det liv her!!🎉🙌🏻😊
Bullen
12.05.2020 kl 15:16 3428

Det er konstant ca. 20 øre dyrere å kjøpe tegningsrettene enn aksjene. Kan noen forklare det? Det virker veldig styrt

Ved kjøp/salg av tegningsretter får du en bedre prosentvis avkastning (gitt at aksjene stiger) ved investering av samme beløp i aksjer vs. tegningsretter. Sikkert noen som betaler noen prosent ekstra for den muligheten.
Redigert 12.05.2020 kl 19:08 Du må logge inn for å svare

Deler av retail har en hyggelig utvikling i Corona situasjonen vi står i. XXL er blant disse og ligger an til å få et svært solid 2. kvartal. Dette som en motsats til svært mange selskaper som får et svakt kvartal.

Hyggelig å se at stadig flere med gode business- og kalkulatorferdigheter ser at XXL trolig er tidenes case i norsk retail. Noe av det som er fascinerende med retail sektoren er at en turnaround kan skje på veldig kort tid. Dette blir synlig allerede i 2. kvartal for XXL..

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/05/13/7527524/investeringsdirektor-om-xxl-en-fantastisk-mulighet
Yngvis
14.05.2020 kl 08:17 2491

Driver ikke xxl fremdeles utstrakt rabattsalg da ? Fikk vel et innstikk i avisen forrige uke med, tilsynelatende i alle fall, store rabatter på et bredt utvalg varer. Investeringsdirektøren HAR kjøpt aksjer så ikke rart han er kjempepositiv :)
Redigert 14.05.2020 kl 08:19 Du må logge inn for å svare

XXL vil alltid ha gode tilbud/kampanjer. Retail er detail og kunsten er å være tilstrekkelig skarp på «revenue management» (salgsmiks). Det har jeg full tiltro til at de er nå.
Bullen
14.05.2020 kl 08:40 2364

Det som også gjør dette interessant er at Altor om er proffe på oppkjøp, finansiering, etc., har kjøpt mengder av aksjer på kr. 25 og kr.15.
Med Pål Wibe i spissen er dette et virkelig turnaround case.
Tror også at XXL treffer ¨bullseye¨ med hele Norge innelåst i sommer.
Yngvis
14.05.2020 kl 09:40 2213

Har også troen på at xxl vil bli god butikk på sikt, men jeg tror ikke Q2 blir kvartalet som skal overbevise om dette. Men Q3 kan nok bli bra med alle hjemme eller på tur i Noreg. Og ja; håper jo at kursen skal ned litt igjen før det fortsetter opp :)

Enig. Men, er det ikke naturlig at kursen ikke tar helt av nå, før tegningsrettsaksjene til kr 5,- kommer inn i markedet?
Er vel risikabelt da å kjøpe for mye på høy kurs nå?

Hva tenker du er høy kurs egentlig ? Matchless ? Virker ikke som markedet mener det ihvertfall.

Da har jeg fått økt beholdningen betraktelig. Dette blir gøy! :)

Jeg tenker høy, som i å stige alt for mye etter at tegningskursen ble satt. Når den ble satt på 5,- var vel kursen på ca 10,- om jeg husker riktig.
Jeg bare lurer på om det vil begrense kursveksten og villigheten til å gi noe særlig mer enn 10,50 - 11,00 for en aksje som muligens vil få en merkbar dipp etter at tegningsaksjene kommer ut i markedet. Vil ikke det påvirke kursen negativt, i hvert fall på kort sikt? Etter det kan det selvsagt bare gå i taket for min del. Sitter jo i denne, jeg.
Bullen
14.05.2020 kl 10:04 2086

Mener å ha lest i Q1 presentasjonen at i følge Pål Wibe så har april vært veldig bra, Jeg har ingen tro på at mai og juni blir dårligere.
Det lover bra for Q2.
Preben Rasch-Olsen som er en meritert analytiker, er intervjuet av Finansavisen i dag. Hedding i reportasjen: ¨XXL er en fantastisk mulighet.¨
Darabia
14.05.2020 kl 10:09 2053

Mange av emisjonsaksjene er allerede kjøpt av større investorer og det er såppas få aksjer, så vi skal nok opp og ikke ned etter emisjonen :)

"Vi har kjøpt masse i XXL. Vi tror det er en fantastisk mulighet og en voldsom snuoperasjon som allerede er godt i gang og ikke reflektert i hverken estimater eller inntjening. Der har vi vært ganske aktive den siste måneden og tror det kan bli veldig spennende, sier Rasch-Olsen."

Tror det er grei optimisme i XXL aksjonærene etter at Pål Vibe kom inn som sjef fra Europris.
Er kanskje ikke negativt at dette var på trykk i går heller ?
https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/05/13/7527524/investeringsdirektor-om-xxl-en-fantastisk-mulighet

Har troa på dette både i det korte og lange løp, folk skal på tur i skogen og ligge i telt i trærne og dem skal sågar sykle dit :)

De fleste som allerede sitter i XXL vet hva de sitter på og er ikke interessert i å «gi bort» aksjene sine. Det fører med seg at vi kommer til å se et betydelig løft i aksjekursen fremover etterhvert som større investorer vil posisjonere seg. XXL er pt på et «gi bort» nivå. Dette kommer til å ta av.

Her har vel journalisten bomma på datoen? Siste frist for å tegne seg er vel ikke før mandag 18. mai? Ikke idag, som han ser ut til å mene.

https://e24.no/boers-og-finans/i/1nL9RB/i-dag-risikerer-sloeve-smaaaksjonaerer-i-xxl-aa-paafoere-seg-selv-et-tap
Bullen
14.05.2020 kl 12:38 1693

The period for trading in subscription rights (ticker code "XXL T") in the Share Issue expires today, 14 May 2020, at 16:30 hours (CEST).

Subscription rights that are not sold before 16:30 hours (CEST) today, 14 May 2020, or are not used to subscribe for Offer Shares before expiry of the subscription period in the Share Issue at 16:30 hours (CEST) on 18 May 2020, will have no value and will automatically lapse without compensation to the holder.

Stemmer, journalisten tar feil.
Sitter du med tegningsretter, kan du via VPS eller annet sted tegne deg for tildelte aksjer (pluss eventuelt overtegningsantall) fram til kl 16:30 mandag 18. mai.
Bullen
14.05.2020 kl 13:08 1578

Kjøp og salg av rettighetene opphører i dag
unikum
14.05.2020 kl 13:20 1543

Flere som har cashet/solgt inn rettighetene sine ? Ble en gavepakke av de sjeldne. Kursen har holdt seg å vipps 25 000 inn på konto
Redigert 14.05.2020 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
Wilde
14.05.2020 kl 14:01 1442

Helt ulogisk at kurs på tegningsrettene som omsettes + tegninsrettsprisen (5 kr) i sum er høyere enn aksjene i markedet. Hvem er det som ikke skjønner hva de driver med?
unikum
14.05.2020 kl 14:47 1355

Hva ligger tegnigsretter på nå ?
Fholm
14.05.2020 kl 15:12 1302

5,3 Akkurat nuh
marked
26.05.2020 kl 14:33 521

XXL tilbakekaller alle permitterte ansatte i Norge og etterhvert i Finland. Dette var den beste meldingen aksjonærene i XXL kunne få. De som er short i aksjen ser at etterspørselen tar seg opp, og det er ingen vei tilbake. Alle skal feriere innenlands i sommer og kjøpe sportsartikler på XXL for et aktivt friluftsliv. Aksjen på vei mot 20 kroner i første omgang, deretter 30 kroner.

https://finansavisen.no/nyheter/sport/2020/05/26/7531757/xxl-kaller-tilbake-alle-permitterte-ansatte-i-norge
Redigert 26.05.2020 kl 14:40 Du må logge inn for å svare

Tror du på fall imorgen ?