CNN avslørt med fake news, nekter å rette opp feilen

polemiker
USA 29.08.2018 kl 12:55 850

Dette var Breaking News historie som var hovednyheten deres i lang tid på slutten av forrige måned. De henviste da til en anonym kilde om at Michael Cohen (Trumps tidligere advokat) skulle ha bevis for at Donald Trump på forhånd visste om dette "Trump Tower" møtet med en russisk advokat. De kunne også fortelle at Cohen var villig til å gi denne informasjonen vidre til Mueller og hans team.

Nå har denne anonyme kilden selv kommet frem og erkjent at det var han som hadde gitt dette til CNN. Han trekker samtidig tilbake dette og innrømmer at det kun er ubekreftede rykter og ikke noe han har noe bevis for. Kilden er advokaten til Cohen og er naturligvis en nær venn av av the Clintons mafiaen, Lanny Davis. Han sier selv at han tipset CNN, men ba dem om å sjekke dette selv. Det gjorde de ikke, men lagde sin historie baserte på hans utsagn.

På tross av at kilden selv har outet seg selv og dementert historien, nekter CNN fortsatt å rette opp feilen de har begått og fortalt sine seere. NRK (og de andre norske fake news media) har også dekket denne historien ved flere anledninger og henvist til CNN. Vil NRK rette opp dette tro? Vil de ta lærdom av det å ikke bruke CNN som en nyhetskilde i fremtiden?

http://www.foxnews.com/politics/2018/08/29/why-cnn-is-standing-by-michael-cohen-story-that-his-lawyer-calls-false.html
Redigert 29.08.2018 kl 12:56 Du må logge inn for å svare
polemiker
29.08.2018 kl 14:26 829

Dette er bare en av mange eksempler på Fake News som strømmer ut av dette mediahuset. De forfalsker fakta for å få det til å passe inn i sine røverhistorier. Et eksempel var da de påstod at Donald Trump Jr. hadde mottatt et forhåndsvarsel fra Wikileaks med en link til dokumenter fra den hackede serveren til DNC som de la ut i forkant av valget i 2016.

De lagde da en røverhistorie og konspirasjon om at det dermed var bevist at Trump stod i leddtog med Wikileaks. Fakta var at han mottok denne mailen en dag etter at disse ble lagt ut for offentligheten. CNN meldte at Trump Jr. hadde fått mailen den 4. sept., mens han i realiteten fikk den 14 sept. Wikileak slapp dokumentene den 13.

Da var allerede denne "sjokkerende" nyheten spredd over alle TV kanaler og sosiale media. Det var vel ikke like mange som fikk med seg korreksjonen av datoen som CNN ble tvunget til å gjøre noe dager etterpå og som i realiteten slo beina under hele historien.

Det kanskje mest infame og uærlige MSM nå har begynt med er at de først skriver en røverhistorie i sine nettaviser og senere går inn å retter dem uten å fortelle leserne at noe er blitt endret. I mange tilfeller endrer de ikke engang "Sist endret" datoen. Folk som da skriver innlegg eller lager reportasjer hvor de henviser til den orginale teksten blir dermed gjort til latter og selv beskyldt for å spre falske opplysninger.

For å sikre seg mot dette bruker derfor mange seg nå av skjermdumper av artiklene. Avisene selv liker dårlig at deres propaganda metoder blir avslørt på denne måten, så i Sverige bruker de nå advokatselskap som overvåker og får fjernet innlegg på Facebook og Youtube med begrunnelse av opphavsrettigheter. Selv har media benyttet seg av faksimiler årtider, men slår hardt ned på det når deres kritikere og politiske motstandere gjør det samme.
Strek
29.08.2018 kl 15:28 812

Fake News bruker ikke bare løgnaktige påstander,men minst like vanlig er det at de bevisst unnlater å rapportere nyheter som er positive
om Trump eller andre de har en agenda mot.Da blir nyhetsbildet helt feilaktig,men propagandaen til MSM ivaretas.
Å kun vinkle negativt og bevisst sensurere bort det positive blir like useriøst som å dekke en fotballkamp og unnlate å rapportere bortelagets scoringer........

https://resett.no/2018/08/29/pressen-en-ny-fiende-av-folket/
Redigert 29.08.2018 kl 15:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.08.2018 kl 15:44 803

TS, Sendt gjerne NRK-artiklene, hvor NRK siterer CNN i denne saken, til Faktisk.no, for å se om dem vil ta tak i saken. Jeg har mine tvil...

Mediene har et selvstendig ansvar for å sjekke om det er hold i en sak som siteres fra en annen avis, og for ikke lenge siden ble flere norske medier felt av PFU for å ha sitert en historie fra et annet norsk medium, da det viste seg at fremstillingen var uriktig. (Dessverre husker jeg ikke i farten hvilken sak det gjaldt)
Redigert 29.08.2018 kl 15:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.08.2018 kl 15:59 795

I tillegg er Google avslørt for bare å finne frem venstresidens propaganda om Trump (algoritmestyrt).
En potensielt svært farlig situasjon, som nå Trump påpeker, når verdensopinionen bare får løgnmedias (CIA) informasjon.
artig
29.08.2018 kl 16:28 787

Vi får håpe på en ny søkemotor, som leverer treff ihht det en søker på.
Google har blitt helt ubrukelig i det siste.
polemiker
29.08.2018 kl 16:34 782

Strek,
Så også at Resett kom med en sak om dette nå, så den passer godt inn her. Synes imidlertid at de er litt tilbakeholdne i sine karakteristikker av media. Store deler av media ER en folkefiende! I Norge har jeg et inntrykk av at omtrent 90% av folk er negative til Trump. Selv langt inn i FRPs rekker er det mange som synes Trump er en idiot. Hvordan kan det ha seg slik? Kan det ha noe med den ensidige og falske pressen å gjøre tro?

Stupkrakke,
https://www.nrk.no/nyheter/hevder-trump-visste-om-russer-mote-1.14142278
https://www.nrk.no/nyheter/trump-benekter-kjennskap-til-mote-1.14143118
https://www.nrk.no/urix/trumps-tidligere-advokat-innrommer-lovbrudd_-og-skylder-pa-presidenten-1.14175318

NRK vil naturligvis bare hevde at de siterte en annen nyhetskilde, nemlig CNN.
I siste linken har de imidlertid lagt til:
Samtidig sier kildene at Cohen ikke har noen bevis for påstandene.
Artikkelen fra 21. aug. er endret flere ganger (Oppdatert 22. aug. kl. 10:35) og senest 25.aug. , så om dette var med i den opprinnelige artikkelen vet jeg ikke. NRK sier som vanlig ingenting om hva som er endret.

Dette kan virke som en bagatell, men er egentlig en big deal. Trump selv og Trump Jr. har ved flere anledninger hevdet at Donald ikke visste noe om dette møter på forhånd. CNN vil så gjerne ta dem begge i løgn, så derfor kom de med denne historien som var backet opp av "sikre" kilder. Selv når det er debunket vil de ikke gå tilbake på det eller komme med en demanti. Bedre å la det henge litt i luften, for det er jo tross alt ikke så mange som følger med på Fox news eller andre seriøse mediakanaler. De som følger NRK får heller aldri vite noe om dette.
Redigert 29.08.2018 kl 16:40 Du må logge inn for å svare
Blåveisen
29.08.2018 kl 16:49 775

http://www.foxnews.com/politics/2018/08/29/trump-rips-cnn-over-debunked-trump-tower-story-got-caught-red-handed.html

Norsk media svikter igjen totalt,så hvorfor i all verden ha noen tillit til dem i saker vedr. Trump?
Heldigvis har vi nettet og kan selv søke opp Fox News og andre som rapporterer om dette.
AdFontes
29.08.2018 kl 20:49 745

CNN skrev i den opprinnelige storyen at 'Davis nekter å kommentere' - når han faktisk var (den anonyme) kilden!

''Their reporters outright lied when they said Lanny Davis (their source) refused comment.”
Redigert 29.08.2018 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
polemiker
29.08.2018 kl 23:50 726

Sveriges største avis Expressen, har for kort tid tilbake inngått et tett samarbeid med CNN. Deres politiske agenda er sammnfallende og de samarbeider nå om å spre falske nyheter og propaganda til det svenske folket også.

Ekpressen er igjen kjent for å ha et tett samarbeid med voldelige ekstremistgrupper på venstresiden, samt nettroll og hackere. De hacket i sin tid Disqus forumet og outet en rekke debattører med bilde og navn i avisen. Nå er de i gang igjen og har i løpet av de siste dagene tvunget Google/Youtube til å fjerne en rekke videoer de ikke liker og som er kritisk til deres "journalistikk". Bl.a. har de fått fjernet SD's valgkamp video, Alternativ for Sveriges videoer samt alle Granskning Sveriges innslag de siste årene.

Dette har de klart ved å fotfølge Googles sjef i Sverige når hun har vært ute i sosiale sammenhenger og konfrontert henne med kamera og mikrofoner på en svært aggressiv måte. De har også laget reportasjer med bilder av hennes hjem, hvor hun bor og hvor mye hun tjener. Samtidig har den svenske regjering også kalt inn Europasjefene for Google og Facebook for å få dem med på sensur. FB stilte forøvrig ikke opp, men Google syntes det var et bra og fruktbart møte og de skal ha flere.

Samtidig som dette skjer blir Jimmie Åkesson kritisert for at han sier at han ville ha lagt ned P3 kanalen om han hadde vært sjef. De politisk hyklerne bærer over seg og roper på ytringsfrihet.

Hør her P3s 5 minutter lange utdriting og sjikanering av Åkesson rett før han ble intervjuet i kanalen. Hør fra 1:30 og utover. Denne kommer nok også til å bli plukket bort etterhvert siden det er Granskning Sverige som har lagt den ut. Er virkelig dette noe svenske skattebetalere bør betale for?
https://www.youtube.com/watch?v=yJ_3QgWRZc0

Det begynner virkelig å stramme seg til i Sverige nå.

polemiker
30.08.2018 kl 16:22 683

Ganske underholdene dette her.


Donald J. Trump
@realDonaldTrump
· 15h
CNN is being torn apart from within based on their being caught in a major lie and refusing to admit the mistake. Sloppy @carlbernstein, a man who lives in the past and thinks like a degenerate fool, making up story after story, is being laughed at all over the country! Fake News

CNN Communications
@CNNPR
Make no mistake, Mr. President, CNN does not lie. We report the news. And we report when people in power tell lies. CNN stands by our reporting and our reporters. There may be many fools in this story but @carlbernstein is not one of them.

Litt trist med Carl Berstein, Pulitzer prisvinner og en av journalistene som avdekket Watergate. Nå er han ute og sykler igjen og er i ferd med å ødelegge hele sitt rennomé. Han har også kastet seg inn i Twitterkrigen.


Carl Bernstein
@carlbernstein
.@realdonaIdtrump- I have spent my life as a journalist bringing the truth to light, through administrations of both parties. No taunt will diminish my commitment to that mission, which is the essential role of a free press. @CNN stands by its story, and I stand by my reporting.