Styreleder og konsernsjef Bernard Arnault rokerer i toppledelsen av sitt luksusvareimperium LVMH. Datteren Delphine blir ny sjef for Christian Dior. Hun erstatter Pietro Beccari, som inntar sjefsstolen i Louis Vuitton etter Michael Burke, melder Reuters. Endringene trer i kraft fra februar.
– Begge er høyt respektert; logiske forfremmelser innenfor konsernet, sier Credit Suisse-analytiker Natasha Brilliant til nyhetsbyrået.
Tro tjener fortsetter
47-årige Delphine Arnault har jobbet med Burke i Louis Vuitton det siste tiåret, og før det 12 år i Dior. 65-årige Burke er lederen med lengst fartstid i konsernet, og har også vært styreleder for smykkedivisjonen Tiffany. Han vil fortsette å arbeide tett med Arnault senior, skriver selskapet i en pressemelding uten å røpe noe mer.
Beccari har tidligere ledet LVMH-eide Fendi, og har ifølge estimater fra Citi tredoblet salget i Christian Dior til 6,6 milliarder euro siden han overtak ansvaret der i 2018.
– Planleggingen av arvtakere i strategiske roller har vært svært viktig for suksessen for LVMHs viktigste merker de siste 20 årene, og dagens endringer er derfor betydelige, sier Citi-analytiker Thomas Chauvet til Reuters.
Alle barna i toppjobber
Ansettelsen av datteren Delphine som Dior-sjef styrker Bernard Arnaults grep om luksusvarekonsernet ytterligere. Nylig ble det kjent at hans eldste sønn Antoine Arnault går inn som leder for familiens eget holdingselskap.
Delphine og Antoine er begge barn fra seniors første ekteskap, men samtlige tre fra kull to har også fått sentrale posisjoner i LVMH-systemet. 30-årige Alexandre Arnault er ifølge nyhetsbyrået produkt- og kommunikasjonssjef for Tiffany, mens de yngre søsknene Frederic og Jean Arnault leder henholdsvis TAG Heuer og markeds- og produktutviklingen i Louis Vuittons klokkedivisjon.
Som en del av omrokeringene flytter LVMH Tiffany inn som en del av klokke- og smykkedivisjonen ledet av Stephane Bianchi.
Verdens rikeste
LVMH-aksjen stiger rundt 2 prosent til nye høyder på Paris-børsen onsdag ettermiddag. Europas største selskap målt i børsverdi er dermed priset til over 391 milliarder euro. Som øvrige selskaper i sektoren har også LVMH i det siste fått seg et oppsving av coronalettelsene i det viktige Kina-markedet.
Oppgangen har også bidratt til å gjøre Bernard Arnault til verdens rikeste . Ifølge rikinglisten hos Forbes, som oppdateres i sanntid, vurderes Arnault å være god for 203,6 milliarder dollar. Franskmannen er med det langt foran Elon Musk, som etter et kraftig Tesla-fall står oppført med «bare» 143,8 milliarder dollar i formue.