<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir datteren ny toppjobb

Verdens rikeste, Bernard Arnault, rokerer i toppledelsen av luksusvareimperiet LVMH. Datteren Delphine blir ny sjef for Christian Dior.

Publisert 11. jan. 2023
Oppdatert 11. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 447 ord
NY JOBB: Delphine Arnault blir ny sjef for Christian Dior. Foto: NTB

Styreleder og konsernsjef Bernard Arnault rokerer i toppledelsen av sitt luksusvareimperium LVMH. Datteren Delphine blir ny sjef for Christian Dior. Hun erstatter Pietro Beccari, som inntar sjefsstolen i Louis Vuitton etter Michael Burke, melder Reuters. Endringene trer i kraft fra februar.

– Begge er høyt respektert; logiske forfremmelser innenfor konsernet, sier Credit Suisse-analytiker Natasha Brilliant til nyhetsbyrået.

Tro tjener fortsetter

47-årige Delphine Arnault har jobbet med Burke i Louis Vuitton det siste tiåret, og før det 12 år i Dior. 65-årige Burke er lederen med lengst fartstid i konsernet, og har også vært styreleder for smykkedivisjonen Tiffany. Han vil fortsette å arbeide tett med Arnault senior, skriver selskapet i en pressemelding uten å røpe noe mer.

Beccari har tidligere ledet LVMH-eide Fendi, og har ifølge estimater fra Citi tredoblet salget i Christian Dior til 6,6 milliarder euro siden han overtak ansvaret der i 2018.

– Planleggingen av arvtakere i strategiske roller har vært svært viktig for suksessen for LVMHs viktigste merker de siste 20 årene, og dagens endringer er derfor betydelige, sier Citi-analytiker Thomas Chauvet til Reuters.

Alle barna i toppjobber

Ansettelsen av datteren Delphine som Dior-sjef styrker Bernard Arnaults grep om luksusvarekonsernet ytterligere. Nylig ble det kjent at hans eldste sønn Antoine Arnault går inn som leder for familiens eget holdingselskap.

FØRSTE KULL: LVMHs sterke mann Bernard Arnault, flankert av datteren Delphine og eldstesønnen Antoine Arnault. Foto: NTB

Delphine og Antoine er begge barn fra seniors første ekteskap, men samtlige tre fra kull to har også fått sentrale posisjoner i LVMH-systemet. 30-årige Alexandre Arnault er ifølge nyhetsbyrået produkt- og kommunikasjonssjef for Tiffany, mens de yngre søsknene Frederic og Jean Arnault leder henholdsvis TAG Heuer og markeds- og produktutviklingen i Louis Vuittons klokkedivisjon.

Som en del av omrokeringene flytter LVMH Tiffany inn som en del av klokke- og smykkedivisjonen ledet av Stephane Bianchi.

Verdens rikeste

LVMH-aksjen stiger rundt 2 prosent til nye høyder på Paris-børsen onsdag ettermiddag. Europas største selskap målt i børsverdi er dermed priset til over 391 milliarder euro. Som øvrige selskaper i sektoren har også LVMH i det siste fått seg et oppsving av coronalettelsene i det viktige Kina-markedet.

Oppgangen har også bidratt til å gjøre Bernard Arnault til verdens rikeste . Ifølge rikinglisten hos Forbes, som oppdateres i sanntid, vurderes Arnault å være god for 203,6 milliarder dollar. Franskmannen er med det langt foran Elon Musk, som etter et kraftig Tesla-fall står oppført med «bare» 143,8 milliarder dollar i formue.