<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksusklokke solgt for rekordsum

Patek Philippe-klokken er den dyreste som noensinne har blitt solgt på nettauksjon. 

Publisert 22. mars 2023 kl. 14.33
Oppdatert 22. mars 2023 klokken 17.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
VERDENS DYRESTE: Patek Philippes «Grand Complications Sky Moon Tourbillon» ble solgt for mer enn 60 millioner kroner. Klokken er praktisk talt umulig å få tak i på det åpne markedet. Bilde: Christie's

En sjelden Patek Philippe-klokke har blitt solgt for rekordhøye 5,8 millioner dollar, som tilsvarer 61 millioner norske kroner, på en Christie’s-auksjon i Hong Kong.

Det er den høyeste prisen som noen gang er betalt for en klokke på en nettauksjon, ifølge Bloomberg.

Patek Philippes «Grand Complications Sky Moon Tourbillon» ble opprinnelig solgt i Genève i 2015 og regnes som en av de mest komplekse klokkene i verden. Den er praktisk talt umulig å få tak i på det åpne markedet og er nesten aldri å se på auksjon.

– Pulserende marked

Klokken har en blå håndlaget urskive i emalje og håndskåret urkasse i hvitt gull. Estimatprisen var ifølge auksjonshuset Christie's på mellom 37 og 60 millioner kroner. 

Klokken har 12 såkalte «komplikasjoner», som vil si funksjonene klokken rommer, bortsett fra tidsvisning. Disse funksjonene er ofte svært sjeldne og avanserte.

Patek Philippe-klokken skal blant annet ha en evigvarende kalender, som er den mest komplekse typen kalenderfunksjon, samt en retrograd datovisning.

– Det fortsetter å være et ekstremt pulserende marked for klokker over hele verden, noe som ble bevist i den globale budgivningen dette salget har vært vitne til, sa Alexandre Bigler, visepresident og leder for klokker ved Christie's Asia Pacific, ifølge Bloomberg.