<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksusboom gir formueshopp for verdens rikeste kvinne

Franske selskaper dominerer markedet for luksusprodukter verden over. Det sender formuen til L'Oreal-arvingen til over 1.000 milliarder kroner.

Publisert 22. apr. 2023
Oppdatert 22. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
VOKSENDE FORMUE: Françoise Bettencourt Meyers befester posisjonen sin som verdens rikeste kvinne. Foto: AFP

L'Oreal-arvingen Françoise Bettencourt Meyers har blitt 24,8 milliarder dollar rikere – bare siden nyttår.

Ifølge Bloombergs milliardæroversikt er 69-åringen nå verdens 9. rikeste person, samt verdens rikeste kvinne, med en formue på svimlende 96,1 milliarder dollar.

Det tilsvarer en økning på nær 260 milliarder kroner i år, til totalt 1.004 milliarder kroner, etter dagens valutakurs.

Nytt rekordnivå

Årsaken til den enorme veksten er den globale handelsboomen innen luksus- og skjønnhetsprodukter. Meyers er barnebarnet til grunnleggeren av L'Oreal, som nå er verdens største produsent av kosmetikk.

Familien eier 33 prosent av selskapet, og Meyers er i tillegg nestleder i L'Oreal-styret.

Merker som Lancôme, Yves Saint Laurent, Diesel, Ralph Lauren og Maybelline er blant de 36 selskapene som inngår under L'Oreal-paraplyen. 

Det nyeste oppkjøpet var det australske kosmetikkselskapet Aesop, mest kjent for sine håndsåper, som skjønnhetsgiganten bladde opp 2,5 milliarder dollar for denne måneden.

For årets første kvartal rapporterte L'Oreal om en sterk inntektsvekst, noe som sendte aksjen opp til en ny toppnotering på 442,60 euro pr. aksje, skriver Bloomberg. De siste seks månedene er aksjen opp sterke 40 prosent.

To franskmenn på topp

En annen luksusgigant som også opplever gode tider, er LVMH, som står bak merker som Louis Vuitton, Marc Jacobs, Tiffany & Co. og Hennessy.

LVMH er nå verdt over 5.000 milliarder kroner, og konsernsjef og styreleder Bernard Arnault blir bare rikere og rikere. Han pryder førsteplassen på Bloomberg-listen nå om dagen med en formue på enorme 212 milliarder dollar, opp 49,7 milliarder dollar siden nyttår. I norske kroner er formuen på over 2200 milliarder.

Dermed er både verdens rikeste kvinne og verdens rikeste mann nå for tiden fransk. Ifølge Forbes er det første gang for Frankrike.