<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rolex-klokke satte ny rekord

Under en auksjon i helgen var det angivelig Rolex selv som gikk seirende ut – i fight med en amerikansk budgiver.

Publisert 15. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
KJØPER SELV? Rolex sies å ha vunnet kampen om et Rolex-ur fra 1958 på en auksjon i Genève i helgen. Her en klokke som henger utenfor en Rolex-butikk i Zürich. Foto: Bloomberg

En sjelden Rolex Milgauss fra 1958 i perfekt tilstand er solgt på auksjon for en rekordhøy sum, melder Bloomberg.

Prisen på 2,24 millioner sveitsiske franc – 26,6 millioner kroner – er den høyeste som noen gang er betalt for en Rolex myntet på forskere og vitenskapsfolk.

Og budgiveren som nådde høyest i auksjonen, skal ifølge Bloomberg-kilder ha handlet på vegne av Rolex. Vedkommende kjempet mot en budgiver fra USA i auksjonen, som ble arrangert i sveitsiske Genève.

Ifølge nyhetsbyrået er det ikke unormalt at luksusklokkeprodusenter byr på ur de står bak selv, til bruk i historiske samlinger eller på museum.

Knuste prisestimatene

Rolex-uret er utformet for å tåle magnetisme. Det er produsert i rustfritt stål og har roterende bezel og en sekundviser formet som et lyn.

Det ble solgt på en auksjon arrangert av Phillips Auctioneers i helgen som var. Prisestimatet for uret før auksjonen var på 500.000 til 1 million sveitserfranc – eller mellom 5,9 og 11,9 millioner kroner.

Ifølge Bloomberg ble et lignende Rolex-ur – også det fra 1958 – solgt for 317.000 sveitserfranc på en Christie's-auksjon i 2013. Et annet ble solgt av Phillips i 2022, men da endte prisen på litt over 300.000 franc.

Rolex sluttet å produsere Milgauss-urene i mars. De antimagnetiske urene har vært laget for folk som jobber i laboratorier, og ble aldri så populære som Rolex-urene myntet på dykkere, piloter og racerbilsjåfører, skriver nyhetsbyåret.

Auksjonshuset Phillips forklarer i en artikkel knyttet til auksjonen at det var forskere ved forskningssenteret CERN utenfor Genève som først henvendte seg til Rolex på 1950-tallet for å lage en klokke som viser korrekt tid også i et miljø med sterke magnetiske felter. Første Milgauss-ur ble så produsert i 1956.