– Jeg flytter nå til London for å hente en stor funding-runde. Jeg er totalt overbevist om at Tjommi blir Norges neste enhjørning, sa Henrik Johannessen (26), gründer og daglig leder i prisjakt-appen Tjommi til Finansavisen i januar.
Nå bekrefter styreleder i Tjommi, Jesper Jarlbæk, at styret lørdag vedtok å slå selskapet konkurs, ifølge Shifter.
Siden oppstart i 2018 har Tjommi-appen trålt nettet for å finne prisendringer slik at kunden skulle få prisdifferansen tilbake mot 25 prosent finnerlønn til Tjommi.
Finansavisen skrev i juni 2022 at gründerne i Tjommi hentet 11 millioner kroner i frisk kapital fra Petter Stordalen og andre investorer.
Ved starten av 2023 var planen å hente inn ytterligere 50 millioner kroner til en verdsetting på rundt 250 millioner kroner, det vil si over fire ganger forrige verdsettelse. Men det skal ikke ha vært like enkelt som først antatt.
– Det har vært en vanskelig periode. I vår siste kapitalinnhentingsrunde var alt vanskelig, men siden sist har vi hentet flere dyktige ansatte og satt sammen et kompetent styre. Derfor går det raskere nå, innrømte gründeren til Finansavisen i april.
Eiere i Tjommi ApS (dansk morselskap)
Nocap Holding AS (gründer, Henrik Johannessen) - 45 %
Strawberry Capital AS (Petter Stordalen) - 13 %
Nordic Makers ApS (Lars Fløe Nielsen, gründer i Sitecore - 13 %
Earlbook Holdings A/S (Jesper Jarlbæk, tidligere Deloitte) - 6 %
Andre - 23 %
Ble kroken på døra
Nå er det derimot klart at det danske morselskapet har forsøkt å finne løsninger på en akutt mangel på finansiering siden februar 2023, men at de ikke har lyktes, opplyser bobestyrer i det norske selskapet, Atle Birkeland, til Shifter.
I starten av juni søkte selskapet om rekonstruksjon hos danske myndigheter, men heller ikke dette kunne redde selskapet, som blant annet skylder honorarer til styremedlemmer og har ubetalte feriepenger som del av sin kortsiktige gjeld på 320.000 danske kroner.
Tjommi ApS, det danske morsselskapet, hadde 422.000 dansker kroner i kontanter ved utgangen av juni, men selskapet hadde også langsiktig gjeld i form av et konvertibelt lån til Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) på 5,3 millioner danske kroner, ifølge Shifter.
Selskapet hadde også gjeld til det norske datterselskapet på 2,6 millioner som forfaller i 2024. Dette var til dekning av et lån som selskapet hadde til Innovasjon Norge.
I fjor omsatte Tjommi for 800.000 kroner, med et resultat før skatt på 6,9 millioner på grunn av finansinntektene.
Skiftesamlingen er berammet til 25. juli i den danske skifteretten, mens den i Norge er 14. september i Hordaland tingrett.