<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

VHS solgt for 108.000 kroner

En sjelden VHS-kassett med den klassiske filmen Back to the Future fra 80-tallet er blitt solgt for en anselig sum.

Publisert 29. aug. 2023
Oppdatert 29. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
SOLGT: En slik VHS-kassett med filmen Back to the Future, som på norsk het Tilbake til fremtiden. Foto: BNPS

Back to the Future-filmen i VHS-form fra 1986, som på norsk fikk navnet Tilbake til fremtiden, er fremdeles i original innpakning, og utløste en heftig budkrig i Texas. Den ble solgt for dobbelt så mye som den estimerte prisen på 5.000 dollar under nettauksjonen.

De siste årene har upåklagelige eksemplarer av klassiske filmer på VHS-kassetter blitt høyt ettertraktet blant nostalgiske fans som vokste opp med dem på 1980-tallet, og som nå har disponible midler.

Videobåndet av «Back to the Future» gikk under hammeren hos Heritage Auctions i Dallas, Texas. Firmaet solgte tidligere i fjor en kopi som tidligere tilhørte Tom Wilson – som spilte mobberen Biff i filmen – for 75.000 dollar – 808.000 kroner etter dagens kurs.

– Back to the Future er en av de videoene som har en dyp forbindelse med VHS-samlere og filmfans, og vi har sett en jevn etterspørsel etter det i flere auksjoner siden i fjor, sier talsperson Jay Carlson i en uttalelse til The Sun.

Filmen, med Michael J. Fox i hovedrollen som den tidsreisende ungdommen, var den mest innbringende filmen i 1985. Budsjettet var på 19 millioner dollar, mens inntektene fra kinovisninger endte på hele 390 millioner dollar – 4,2 milliarder kroner etter dagens kurs.