<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

109 jobber i fare etter «stor beslutning»

Diplom-Is endrer fra direkte- til grossistdistribusjon, og logistikkleddet vil bli «nedskalert betydelig.»

Publisert 7. nov. 2023 kl. 14.10
Oppdatert 7. nov. 2023 klokken 14.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 376 ord
JOBBER I FARE: Diplom-Is endrer fra direkte- til grossistdistribusjon. Foto: NTB

Diplom-Is leverer i dag selv sine egne varer til butikker og utsalgssteder over hele landet, men i dag har de ansatte fått beskjed om at selskapet skal endre fra direkte- til grossistdistribusjon. 

Etter planen vil endringen tre i kraft mot slutten av 2025, og frem til det vil driften fortsette som normalt. Ifølge toppsjef Martin Kjekshus er beslutningen tatt «etter en lang og grundig prosess.»

– En beslutning vi ikke tar lett på

– Dette er en stor beslutning for Diplom-Is, og en beslutning vi ikke tar lett på. En endring av varevei vil innebære at vi vil nedskalere logistikkleddet vårt betydelig. Isen vår skal fortsatt produseres på fabrikken på Gjelleråsen, men fraktes til butikk på en annen måte enn vi gjør i dag, sier Kjekshus i en pressemelding.

109 Diplom-Is-ansatte jobber med logistikk i dag. Disse er tilknyttet avdelingene i Bunes, Stavanger, Bergen, Trondheim, Harstad og Gjelleråsen.

TAR GREP: Diplom-Is, ledet av Martin Kjekshus. Foto: Diplom-Is

– I perioden frem til slutten av 2025 er det vårt fokus å drifte som normalt, og samtidig jobbe for å finne gode løsninger for våre ansatte som blir berørt. Målet på sikt er ny jobb eller annen varig løsning enten i eller utenfor Diplom-Is, fortsetter Kjekshus.

– Kutter utslippene 30 prosent

Inntjeningen har svingt for Diplom-Is de siste årene, og rasjonalet for beslutningen er at en endret varevei vil bety mer stabilitet og forutsigbarhet både for ansatte, selskapet og eiere.

– Det som var en riktig driftsmodell for Diplom-Is tidligere, er ikke lenger det. Vi ser at vi ikke klarer å utnytte distribusjonskapasiteten gjennom året, og det har selvsagt betydning både for bunnlinje og fotavtrykk. Det har sammenheng med at det har kommet flere aktører på markedet som igjen påvirker vårt volum, hvor mye vi klarer å fylle bilene og hvor ofte vi kan levere varer, sier toppsjefen videre.

Ved å samkjøre med andre aktører hevder Diplom-Is å redusere det samlede fotavtrykket i verdikjeden betydelig. Basert på selskapets beregninger vil samkjøringen redusere direkte utslipp rundt 30 prosent.